akiros98 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Μπορεί κάποιος που να εχει παει διακοπές (η που να ξερει) στις ΗΠΑ να μου πει τι διαδικασία χρειάζεται η δικαιολογητικά για να "μπορεσεις" να κανεις διακοπες εκει για κατι μερες? Λιγο που το εψαξα δεν καταλαβα και πολλα, λεει οτι χρειαζομαι να εχω κατι σαν ESTA ( Electronic System for Travel Authorization ) και μετα περάνω απο συνέντευξη στην πρεσβεία της ΗΠΑ για να μου βγαλουν visa, κατι τετοιο... εχω εναν φιλο που πηγε πρόσφατα αλλα μόνιμα για δουλειά και μου λεει οτι η διαδικασία ειναι τερααααστια και περνει πολύ καιρο για να σε δεχτουν, και θελει αρκετα λεφτα κλπ, ισχυεί κατι τετοιο ; Νομιζα οτι ηταν ποιο απλο..
GrKata Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Για ΗΠΑ χρειαζεσαι βιζα, αλλα δε νομιζω οτι ειναι τοσο μεγαλη η διαδικασια αν πας απλα για λιγες μερες διακοπες. Νομιζω για διαμονη μεγαλυτερη απο 3 μηνες χρειαζεσαι δικαιολογητικα κτλ 1
cumulus Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 esta διαδικτυακα ,συνεντευξη δε χρειαζεται .Προσεχε να βγαλεις esta απο το επισημο σαιτ και οχι απο αλλα που κανουν ουσιαστικα διαμεσολαβηση και χρεωνουν υπερογκα ποσα. 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Aπο το https://esta.cbp.dhs.gov/ θα κάνεις την αίτηση. Απο ότι εχω ακούσει είναι ευκολο και γρήγορο ,αν έχεις ελληνικό διαβατήριο. 1
akiros98 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 ευχαριστω παιδια για τις γρηγορες απαντησεις σας! Αφου κανω το ESTA, μετα τι αλλη διαδικαστικά χρειάζεται;
marmagia Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 όπως είπαν οι προηγούμενοι, μπαίνεις και κάνεις την διαδικασία της esta. είναι πολύ απλή και άμεσα σου λένε οκ για το ταξίδι σου. Μετά την ESTΑ κλείνεις τα εισιτήρια και τα ξενοδοχεία και καλό σου ταξίδι 1
akiros98 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Η ESTA ειναι κατι σαν VISA αποτι καταλαβα;
marmagia Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Just now, akiros98 said: Η ESTA ειναι κατι σαν VISA αποτι καταλαβα; ουσιαστικά ναι. στο 99% των περιπτώσεων ταξιδεύεις χωρίς visa. Σαν τουρίστας χρειάζεσαι την esta. Στις σπάνιες φορές που την απορρίψουν μπαίνεις στην διαδικασία για έκδοση visa 1
akiros98 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Μια χαρα ακουγεται,αρκετα ευκολο... να σε καλα φιλε!
marmagia Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 1 minute ago, akiros98 said: Μια χαρα ακουγεται,αρκετα ευκολο... να σε καλα φιλε! δεν είναι τίποτα. Το 2017-18 που ταξίδεψα τελευταία και εκανα τη διαδικασία της esta πήρε δεν πήρε μισή ωρίτσα για 4 άτομα. Βεβαιώσου οτι δεν λήγουν εδώ κοντά τα διαβατήρια 1
cumulus Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Για να σε αφησουν να φυγεις απο το αεροδρομιο στην Ελλαδα πρεπει να εχεις και εισιτηριο επιστροφης.Θα σου ζητηθει και οταν φτασεις ΗΠΑ. 1
tasanton Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Απλά κάποιες λεπτομέρειες: - Η ESTA ΔΕΝ είναι VISA, μην μπερδεύεστε. Για ταξίδι είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται συνέντευξη (όπως με τη VISA). - Το διαβατήριό σου να ΜΗΝ λήγει εντός 6 μηνών από την ημερομηνία ταξιδιού. - Μάλλον θα πρέπει να έχεις ήδη βγάλει εισιτήριο επιστροφής + θα γράψεις πού ακριβώς θα μένεις (στο ζητάνε εξάλλου) - Πρέπει να είσαι εμβολιασμένος και προφανώς θα έχεις το πιστοποιητικό μαζί. Επιπλέον πρέπει να κάνεις test πριν το ταξίδι (3 μέρες πριν για PCR, 24 ώρες για rapid) Και καλό ταξίδι ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα