astrofos Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Όπως το καταλαβαίνω, τα ΝΦΤς είναι σαν τεκμήρια ιδιοκτησίας. Η τεχνολογία κρυπτογράφησης του μητρώου εγγυάται την αυθεντικότητα της εγγραφής, ότι δεν θα υπάρξει πλαστογραφία. Όμως, πρέπει 1ον το περιουσιακό στοιχείο όπου κωδικοποιείται να έχει αξία από μόνο του και 2ον να υπάρχει αναγνώριση του εκάστοτε μητρώου από μια αρχή με νομιμοποίηση επάνω στον τομέα του περιουσιακού στοιχείου και τη δυνατότητα να την επιβάλει. Αν φτιάξω ένα ΝΦΤ που υποτίθεται ότι είναι τίτλος ιδιοκτησίας του σπιτιού μου αυτό δεν θα είχε καμία αξία. Αν όμως το κράτος αποδεχόταν το μητρώο ως επίσημη βάση δεδομένων τότε θα είχε. Το πρόβλημα είναι ότι όλο ακούμε για ΝΦΤς που αφορούν στοιχεία όπως εικόνες gif που αντλούν υποτίθεται την αξία τους απλώς και μόνο από τον τεχνητό περιορισμό της διαθεσιμότητας. Δηλαδή σαν να δίνει ο μηχανισμός του ΝΦΤ την αξία και όχι το ίδιο το στοιχείο. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από astrofos
Skrobo Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 19 λεπτά πριν, astrofos είπε Όπως το καταλαβαίνω, τα ΝΦΤς είναι σαν τεκμήρια ιδιοκτησίας. Η τεχνολογία κρυπτογράφησης του μητρώου εγγυάται την αυθεντικότητα της εγγραφής, ότι δεν θα υπάρξει πλαστογραφία. Ναι, αλλα δεν εγγυάται την μοναδικότητα κάθε εγγραφής. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα NFT που να αντιστοιχεί την εικόνα που είναι στο άρθρο.
akmakas Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά εχω και εγώ το πρώτο tweet ειναι το αυθεντικό..Το πουλάω μόνο 500€ όποιος θέλει θα το στείλω με email καθαρό σιδερωμένο με αφιέρωση στο ονομά σας ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ Επεξ/σία 17 Απριλίου 2022 από akmakas 1
kisan Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Για κρυπτομπουρδα γρήγορα έσκασε η φούσκα των ΝΦΤ
Koukozz Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Θέλω να κάνω μια ερώτηση και θα παρακαλούσα αν μπορούσε να μου απαντούσε ένας γνώστης του αντικειμένου. Έχουμε ενα NTF έναν πίθηκο που πίνει μοχίτο π.χ. αν το αγοράσω θα μπορώ να το προβάλω όπου και όποτε θέλω σωστά; Αν το κάνω print screen όμως και το προβάλω έτσι στις οθόνες μου,πως θα καταλάβεις ότι είναι fake; Βασικά δεν ξέρω καν αν αυτό που ρωτώ έχει βάση, για αυτό θα ήθελα κάποιον που γνωρίζει να τα απαντούσε επειδή λιιιιιγο αρχίζω και χάνομαι με το όλο NFT.
Lord_Vader Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Έλα, τσάκο ένα ταληρακι και πολλά σου είναι
Skrobo Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, Koukozz είπε Έχουμε ενα NTF έναν πίθηκο που πίνει μοχίτο π.χ. αν το αγοράσω θα μπορώ να το προβάλω όπου και όποτε θέλω σωστά; "Ολοι και κανένας" μπορούν να το προβάλουν "οπου και οποτε" θέλουν. Η ερώτηση ειναι ποιός υποστηρίζει αποκλειστικά το NFT σου. Αγοράζεις μια απόδειξη απο τα McDonalds για ενα burger με αριθμό Χ. Το συστημα σου υπόσχετε οτι δεν υπάρχει αλλη απόδειξη McDonalds με αριθμό Χ. Μπορεί να υπάρχει απόδειξη McDonalds για 100% παρόμοιο burger με το δικό σου αλλα με αριθμό Χ+1, μπορεί να υπάρχει απόδειξη Goody's για 100% παρόμοιο burger με αριθμό Χ. Σε κάθε περίπτωση, δεν σου ανήκει κανένα burger. Έχεις αγοράσει μόνο την απόδειξη, και μπορείς να πουλάς μόνο την απόδειξη. Η μόνη χρήση εκτός απο price speculation ειναι αν εγώ αποφασίσω να ανοίξω ενα μαγαζί που να λέει "Δίνω burger σε οποιον που φέρει απόδειξη McDonalds, σύμφωνα με αυτό που γράφει η απόδειξη". Μπορεί να σου φαίνεται πως έχει μια χρήση αλλα, αν πρόσεξες, εγω αποφάσισα να υποστηρίζω μόνο αποδείξεις McDonalds και όχι Goody's. Το σύστημα δεν κάνει τέτοιους διαχωρισμούς. Νόμιμα μπορεί να υπάρχουν 2 εκατομύρια διαφορετικά NFT απο τον πίθηκο που πίνει μοχίτο. Επιπλέον, τα μαγαζία σαν τα δικό μου θα είναι ελάχιστα (αν υπάρχει έστω και ένα). Σε ολα τα άλλα μαγαζιά κανέις δεν θα ενδιαφερετε αν έχεις απόδειξη και θα σε αφήνουν να κάνεις ότι θες (πχ να βάλεις τον πιθηκο που πίνει μοχίτο για avatar ή background). 1 1
akmakas Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Στις 18/4/2022 στις 1:14 ΠΜ, Skrobo είπε Αγοράζεις μια απόδειξη απο τα McDonalds για ενα burger με αριθμό Χ. Το συστημα σου υπόσχετε οτι δεν υπάρχει αλλη απόδειξη McDonalds με αριθμό Χ. Μπορεί να υπάρχει απόδειξη McDonalds για 100% παρόμοιο burger με το δικό σου αλλα με αριθμό Χ+1, μπορεί να υπάρχει απόδειξη Goody's για 100% παρόμοιο burger με αριθμό Χ. Σε κάθε περίπτωση, δεν σου ανήκει κανένα burger. Έχεις αγοράσει μόνο την απόδειξη, και μπορείς να πουλάς μόνο την απόδειξη. Υπέροχα νέα διαθέτω αυθεντικές αποδείξεις Mcdonalds και Goodys..Υπάρχουν για όλους μόνο 50€ την μία..Τωρα κατάλαβα γιατί ζητούν αποδείξεις στην εφορία κάποια μαμουνιά κάνουν!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα