toyo73 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Υπαρχουν 3 παραγοντες που παιζουν ρολο, στο εαν θα μειωθει η αυξηθει η καταναλωση και οι επιδοσεις με την αλλαγη ζαντολαστιχου, ακομη και εαν μεινει απαραλαχτη η διασταση ελαστικου και ζαντας. 1)Βαρος ελαστικου και ζαντας.Ακομη και 1 κιλο σε καθε τροχο ειναι υποθεση, καθως δεν μιλαμε για συνολικο 4 κιλων σε αυξηση βαρους, αλλα 4 κιλα σε περιστρεφομενη μαζα, που ειναι παρασιτικη απωλεια.Ο στροφαλος προσπαθει να περιστρεψει ακομη 4 κιλα περιστρεφομενης μαζας. 2)Τριβες ελαστικου με τον δρομο.Ακομη και ιδια ελαστικα σε διαμετρο, εχουν αρκετη διαφορα μεταξυ τους, ποσο μαλλον εαν πας απο 175 σε 205. 3)Σε περιπτωση αυξησης φαρδους, εχουμε αυξηση αεροδυναμικης αντιστασης=αυξηση καταναλωσης .Θα δειτε οτι αρκετοι κατασκευαστες δινουν αλλες τιμες αναλογα με την διαμετρο του ελαστικου για τις διαφορετικες εκδοσεις ενος μοντελου..Π.χ cd=0.29 για 185 ελαστικο και cd=0.31 για 215 διαμετρο. 1
TERIS_KAR Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Τελικά έκανα αλλαγή σε προφίλ με ένα γνωστό μου που είχε παρόμοια και καινούργια σε 195/50/15 σαν αναλογίες είναι ίδια από ότι είδα με τα παλιά μου με ένα μαθηματικό τύπο στο ίντερνετ, οπότε το μόνο που μένει είναι να δω κατανάλωση οπότε τώρα από 175/70/13 πήγα σε 195/50/15 είναι όντως θέμα σε λακούβες είναι το νοιώθεις ποίο βαρύ δηλαδή θέλει παραπάνω γκάζι (το αμάξι έχει 90 άλογα) ... αλλά οκ χάνεις κάτι κερδίζεις κάτι αλλά εκεί που πήγε η βενζίνη το θέμα είναι η βενζίνη θα το δω, συνήθως με βγάζει (πριν)το τεποζιτο 600 χιλιόμετρα ελπίζω να μην με απογοητεύσει...
toyo73 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Δημοσ. 25 Απριλίου 2022 Στις 21/4/2022 στις 8:09 ΜΜ, TERIS_KAR είπε Τελικά έκανα αλλαγή σε προφίλ με ένα γνωστό μου που είχε παρόμοια και καινούργια σε 195/50/15 σαν αναλογίες είναι ίδια από ότι είδα με τα παλιά μου με ένα μαθηματικό τύπο στο ίντερνετ, οπότε το μόνο που μένει είναι να δω κατανάλωση οπότε τώρα από 175/70/13 πήγα σε 195/50/15 είναι όντως θέμα σε λακούβες είναι το νοιώθεις ποίο βαρύ δηλαδή θέλει παραπάνω γκάζι (το αμάξι έχει 90 άλογα) ... αλλά οκ χάνεις κάτι κερδίζεις κάτι αλλά εκεί που πήγε η βενζίνη το θέμα είναι η βενζίνη θα το δω, συνήθως με βγάζει (πριν)το τεποζιτο 600 χιλιόμετρα ελπίζω να μην με απογοητεύσει... Εχεις ζυγισει παλια και καινουργια ζαντολαστιχα να δεις διαφορες;
TERIS_KAR Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Στις 25/4/2022 στις 11:12 ΠΜ, toyo73 είπε Εχεις ζυγισει παλια και καινουργια ζαντολαστιχα να δεις διαφορες; Από θέμα βάρος δεν ξέρω, απλά βλέπω από εδώ https://www.glavopoulos.com/tires-compare/ η αναλογίες είναι ίδιες από 175/70/13 σε 195/50/15 απλά είναι λίγο εξτριμ,έχω χάσει πολυτέλεια, αλλά αυτό που με νοιάζει τώρα είναι η κατανάλωση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα