Geokorolis Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Καλησπέρα παίδια, Επείδη δεν έχω ξανα ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υλοποίηση, θα ήθελα λίγο τα φώτα σας σχετικά με το παρακάτω. Υπάρχει μια συνδεση Cosmote VDSL 50mbps και 1 γραμμή ISDN με 2 κανάλια φωνής πάνω σε ένα oxygen router. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνδέσω ένα Grandstream UCM 6202, το οποίο θα αναλάβει την διαχείρηση των κλήσεων, μαζί με IP τηλέφωνα. Επειδή ξέρω ότι τα Grandstream δεν έχουν BRI θύρα αλλά μόνο FXS, FXO υπάρχει τρόπος να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Ζητάς να σου δώσουν τον κωδικό της τηλεφωνίας και την ρυθμίζεις στο UCM, απενεργοποιώντας την παράλληλα στο Oxygen. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geokorolis Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 24 λεπτά πριν, jkoukos είπε Ζητάς να σου δώσουν τον κωδικό της τηλεφωνίας και την ρυθμίζεις στο UCM, απενεργοποιώντας την παράλληλα στο Oxygen. Αρα θα συνδέσω 1 καλώδιο από τις Tel θύρες του oxygen στις FXS του UCM? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Όχι, η FXS θύρα είναι για σύνδεση τηλεφωνικής συσκευής. Η FOX (αν υπάρχει) δέχεται τηλεφωνικό σήμα. Η τηλεφωνία είναι VoIP* (άσχετα που αναφέρεται ως ISDN) με 2 κανάλια φωνής. Θα κάνεις ότι ανέφερα και το UCM θα συνδεθεί με καλώδιο δικτύου στον Router. * Εκτός αν είσαι σε σπάνια περίπτωση και έχεις ISDN αντί για VoIP. Αλήθεια πριν τον Router, υπάρχει το Netmod που χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε ISDN γραμμές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geokorolis Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 12 λεπτά πριν, jkoukos είπε Όχι, η FXS θύρα είναι για σύνδεση τηλεφωνικής συσκευής. Η FOX (αν υπάρχει) δέχεται τηλεφωνικό σήμα. Η τηλεφωνία είναι VoIP* (άσχετα που αναφέρεται ως ISDN) με 2 κανάλια φωνής. Θα κάνεις ότι ανέφερα και το UCM θα συνδεθεί με καλώδιο δικτύου στον Router. * Εκτός αν είσαι σε σπάνια περίπτωση και έχεις ISDN αντί για VoIP. Αλήθεια πριν τον Router, υπάρχει το Netmod που χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε ISDN γραμμές; Επειδή δεν έχω δει την εγκατάσταση από κοντά δεν μπορώ να σου απαντήσω στο 100% αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει netmod. Τα καλώδια είναι συνδεδεμένα απευθείας στο router. Αν υπάρχει περίπτωση να είναι έτσι όπως το αναφέρεις, σαφώς και θα γίνει πιο εύκολη η δουλειά μου. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι ο τεχνικός της Cosmote μου είπε ότι αν δεν έχει bri θύρα το κέντρο, θα πρέπει να συνδέσω την Tel θύρα του router με το τηλεφωνικό κέντρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Αν όντως είναι VoIP η τηλεφωνία, τότε θα δουλέψει όπως ανέφερα. Ο τεχνικός προφανώς είπε για την συγκεκριμένη συνδεσμολογία ώστε η τηλεφωνία να δουλεύει στο Oxygen και να την μεταφέρεις στο UCM και είναι η σωστή εφόσον είναι ISDN. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα