jemadux Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, mphxths είπε Μεγια το μηχανημα. Dell και thinkpads εχουν την καλυτερη συμβατοτητα. ευχαριστώ φιλαράκι ... να είσαι καλά 3 ώρες πριν, mphxths είπε Το calam arch installer τι ειναι παλι ? Γιατι δεν χρησιμοποιησες το archinstall ? στην ουσία δεν χρησιμοποιήσα τον installer του @μπουρτζοβλαχος δηλαδή το calam arch . απλά επειδή έχει είναι το arch iso με γραφικό περιβάλλον .. και ακολουθήσα τον οδηγό
Petros Electron Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Τελικά μετα απο 4 χρόνια χρησης του Linux Mint, προχώρησα σε νεα εγ/ση απο την αρχη και διάλεξα το Ubuntu 24.04.1 LTS. Σχετικά ευκολος ο installer του, λίγο προσοχή ήθελε γιατι ειχα το grub σε dual boot με windows 10 και επρεπε να το εγ/σω χωρις να χασω το multiboot. 😝 Προς το παρόν λειτουργεί καλά, έβαλα και τα κερασάκια μου απο extensions και apps (Glava, Cavalier, Conky, κλπ), 😍 😍 ενα screenshot: Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από Petros Electron 2
jemadux Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Στις 9/1/2025 στις 1:56 ΜΜ, Petros Electron είπε Τελικά μετα απο 4 χρόνια χρησης του Linux Mint, προχώρησα σε νεα εγ/ση απο την αρχη και διάλεξα το Ubuntu 24.04.1 LTS. Σχετικά ευκολος ο installer του, λίγο προσοχή ήθελε γιατι ειχα το grub σε dual boot με windows 10 και επρεπε να το εγ/σω χωρις να χασω το multiboot. 😝 Προς το παρόν λειτουργεί καλά, έβαλα και τα κερασάκια μου απο extensions και apps (Glava, Cavalier, Conky, κλπ), 😍 😍 ενα screenshot: μπορείς να στείλεις τα extensions ?
mphxths Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, jemadux said: μπορείς να στείλεις τα extensions ? Αν θες extensions πες μου να σου προτεινω Και ρε παιδια , οκ περι ορεξεως το στησιμο του καθε λειτουργικου , αλλα βαλτε λιγο καλογουστία στην ζωη σας... Εικονιδια δεξια , αριστερα , bold γραμματοσειρες ανομοιων μεγεθων , χρωματα εντονα που βγαζουν ματι ... τι φαση ? ΥΓ : Το neofetch εχει πεθανει. Να μας ζησει το fastfetch. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από mphxths 1
Petros Electron Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, jemadux είπε μπορείς να στείλεις τα extensions ? Αναφορά σε κείμενο ~/.local/share/gnome-shell/extensions$ ls applications-overview-tooltip@RaphaelRochet [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] freon@UshakovVasilii_Github.yahoo.com [email protected] [email protected] [email protected] just-perfection-desktop@just-perfection [email protected] [email protected] openbar@neuromorph [email protected] sane-airplane-mode@kippi [email protected] [email protected] [email protected]@gmail.com [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] windowIsReady_Remover@[email protected] [email protected] ~/.local/share/gnome-shell/extensions$ Δεν τα εχω ολα ενεργα.Δοκιμάζεις και βλεπεις τι σου αρέσει. Τα καλυτερα στα εχω κανει bold φοβερό το openbar δες πως εκανα το ημερολόγιο και τα μενου στο topbar Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από Petros Electron
mphxths Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου @jemadux Υπαρχει αυτο το extension για να μαζεψει λιγο τα κενα στα εικονιδια στην μπαρα. Arcmenu + dash-to-panel φυσικα αν θες να κανεις την μπαρα πιο ανθρωπινη.
Petros Electron Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, mphxths είπε @jemadux Υπαρχει αυτο το extension για να μαζεψει λιγο τα κενα στα εικονιδια στην μπαρα. Arcmenu + dash-to-panel φυσικα αν θες να κανεις την μπαρα πιο ανθρωπινη. Και το just-perfection-desktop@just-perfection, κάνει αυτη την δουλειά (padding στα icons). και γενικά εχει πολλές ρυθμίσεις Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου από Petros Electron
jemadux Δημοσ. Πέμπτη στις 01:07 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 01:07 μμ Στις 28/1/2025 στις 10:46 ΜΜ, K2012 είπε διανομη και τα λοιπα;
K2012 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:06 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:06 μμ 2 hours ago, jemadux said: διανομη και τα λοιπα; BookwormPup64 και η φωτογραφία είναι η γη από το Κασίνι https://www.nasa.gov/image-article/cassini-earth-saturn-day-earth-smiled/ 1
Petros Electron Δημοσ. Σάββατο στις 10:36 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:36 πμ Λοιπόν περίπου 1 μήνας χρήσης του Ubuntu 24.04.1 LTS noble. Πολύ ικανοποιημένος μέχρι στιγμής, σκέπτομαι να παω σε pro έκδοση, ετσι και αλλιώς δωρεάν ειναι για οικιακή χρήση. Το fastfetch ειναι για τον φίλο @mphxths που "γκρίνιαζε" γιατι το neofetch εχει πεθάνει 😝😝. Πολυ ενδιαφέρον επίσης ειναι το zsh οπου μπορεί να παραμετροποίηση το(α) terminal σας οπως εσείς θέλετε με πληθώρα θεμάτων. Καλό Σ/Κ 🙂 2
mphxths Δημοσ. Σάββατο στις 04:24 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:24 μμ 5 hours ago, Petros Electron said: Το fastfetch ειναι για τον φίλο @mphxths που "γκρίνιαζε" γιατι το neofetch εχει πεθάνει 😝😝 Ωραιο το εφτιαξες αν και δεν ειμαι ιδιαιτερα φαν των πολυχρωμων (lolcat?) γραμματων και icons. Aνετρεξε σε προηγουμενες σελιδες στα σκρινσοτς μου να δεις οτι μπορεις να βαλεις και αλλες πληροφοριες στο fastfetch (ssd/battery/installation age/κλπ). Απο κει και περα , οι πληροφοριες που δειχνει εν μερει ειναι ιδιες με αυτες του conky. Αρα υπαρχει ενας πλεονασμος. Τελος , για τα προσωπικα μου γουστα , υπαρχει μια ανομοιογενεια Μπαρα κατω , taskbar πανω διπλα στην ημερομηνια και στον καιρο. Εικονιδια στην μπαρα μικροτερα απο τα fonts των πληροφοριων που ειναι σαν bold και μεγαλα σε μεγεθος αναλογικα. Τα χρωματα του conky βαρανε μεσα στον εγκεφαλο Βεβαια , στο τελος της ημερας ... περι ορεξεως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα