Nikos_Papadimitriou Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Τελικά υπάρχουν κολλέγια αναγνωρισμένα από το υπουργείο παιδείας; Έχω βρει ένα γαλλικό κολλέγιο που αναφέρει ότι έχει αναγνώριση πτυχίων. Ξέρει κάποιος να μου πει με σιγουριά;
Sibyl Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Nikos_Papadimitriou είπε Τελικά υπάρχουν κολλέγια αναγνωρισμένα από το υπουργείο παιδείας; Έχω βρει ένα γαλλικό κολλέγιο που αναφέρει ότι έχει αναγνώριση πτυχίων. Ξέρει κάποιος να μου πει με σιγουριά; Δες το θέμα "Μεταπτυχιακό σε ελληνικό πανεπιστήμιο με πτυχίο κολλεγίου". Εκεί κάτι αναφέρεται για το κολέγιο που γράφεις. ΄Οταν γράφουν ότι είναι "αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας" εννοούν ότι έχουν πάρει άδεια λειτουργίας δηλαδή ότι είναι "αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Παιδείας". Σε γενικές γραμμές ο ΔΟΑΤΑΠ που είναι ο επίσημος φορέας για την ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων που απονέμονται από εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής (είτε ως "ισότιμων" είτε ως "ισότιμων και αντίστοιχων" με αυτούς που απονέμονται στην Ελλάδα), απαιτεί η φοίτηση να έχει πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στον τόπο που εδρεύει το πανεπιστήμιο της αλλοδαπής. Ο Α.Τ.Ε.Ε.Ν. είναι ο επίσημος φορέας για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων που απονέμονται από εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής με αυτούς που απονέμονται στην Ελλάδα. ΄Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ένας απόφοιτος Νομικής από κολέγιο συνεργαζόμενο με πανεπιστήμιο του εξωτερικού (αυτό φαντάζομαι ότι εννοείς όταν λες "γαλλικό κολέγιο"), θελήσει να συνεχίσει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο στην Ελλάδα, δεν μπορεί. Αν όμως θελήσει να ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου στην Ελλάδα, μπορεί αφού περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις της Μόνιμης Επιτροπής Δοκιμασίας Επάρκειας του ΔΣΑ, να γραφτεί στα μητρώα ασκουμένων δικηγόρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Δηλαδή εφαρμόζεται η ίδια διαδικασία που εφαρμόζεται για όλους τους πτυχιούχους νομικών σχολών που πραγματοποίησαν το σύνολο των σπουδών τους στην αλλοδαπή. Θα σου συνιστούσα να το ψάξεις και μόνος σου. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα