kirk86 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μου κάνει τρομερή εντύπωση η αυθάδεια με την οποία συγκεκριμένες εταιρίες έχουν δημιουργήσει μονοπώλια που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους και σαφέστατα με την ευλογία του κράτους. Από προηγούμενες εμπειρίες αυτό πρωτίστως συμβαίνει σε "δημοκρατίες" μπανάνας. Η έμπνευση ήρθε κυρίως από ένα παλιότερο θέμα και αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση από όλα είναι πως είναι δυνατόν η ίδια εταιρεία να εφαρμόζει διαφορετικές πολιτικές σε διαφορετικές χώρες; (Η μόνη απάντηση που μου φαίνεται κάπως λογική είναι στην περίπτωση που οι εταιρίες που δρούν στην Ελλάδα υπό μεγάλα λογότυπα είναι απλά franchise και όχι παραρτήματα των εξίσου εταιρειών) Παράδειγμα: Ας πάρουμε την vodafone, υποθετικά ένας κάτοχος κάρτας sim vodafone μπορεί να ανανεώση το χρόνο υπολοίπου online, και όπως ξέρουμε όλοι οι μόνες επιλογές ανανέωσης είναι 12, 15, 30 Ας δούμε τώρα την ίδια εταιρεία vodafone Ιρλανδίας, και ας δούμε εκεί τι επιλογές έχουμε για ανανέωση χρόνου υπολοίπου; Από ότι παρατηρούμε μια χαρά υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης χρόνου υπολοίπου 5 και 10 ευρώ. Στην ¨δημοκρατία¨ μπανάνας που λέγεται Ελλάδα ΓΙΑΤΙ να μην υπάρχουν αυτές οι επιλογές; Εξάλου είναι η ίδια θυγατρική εταιρεία, ή μήπως ΟΧΙ; Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από kirk86 5 1
korakios Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Το ίδιο θα έκανες και εσύ αν είχες εταιρία απο τη στιγμή που υπάρχει απάθεια , τρομοκρατία , ηττοπάθεια και μη ανάληψη ευθυνών όλα ξεκινάνε απο την ψευδαίσθηση οτι πράγματα που μας αφορούν , έχουν την υποχρέωση να τα τα αναλάβουν άλλοι 1
Bitbit Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 αυτό που λέει το κοράκι. Το ίδιο θα έκανες κι εσύ, το ίδιο θα έκανα κι εγώ. Και όχι δε θα είχα(-με) την ίδια πολιτική σε όλες τις χώρες. Να στο θέσω αλλιώς να το καταλάβεις. Η συμπεριφορά ενός ανθρώπου είναι η ίδια με όλους τους ανθρώπους; Αλλιώς θα μιλήσουμε σε έναν άγνωστο, αλλιώς σε έναν γνωστό μας ( τι κάνεις ρε μ...;) Δεν έχεις δει ανθρώπους που κάνουν τους μάγκες εκεί που τους παίρνει και αλλού είναι κότες; Στην ουσία όλοι το ίδιο κάνουμε. Ε το ίδιο λοιπόν γίνεται και με τις εταιρείες. Στόχος είναι τα λεφτά που έλεγε και η τζούλια. Και ο καθένας κάνει τα πάντα μέχρι εκεί που του επιτρέπεται για να τα αποκτήσει. Αφού στην ελλάδα του επιτρέπεται να πουλάει όσο θέλει, να πληρώνει όσο θέλει, θα το κάνει. Το εξοργιστικό είναι πως εμείς που γκρινιάζουμε είμαστε μέρος του προβλήματος γιατί είμαστε ηλίθιοι. οπότε καλά μας κάνουν. Πήγαμε να κάνουμε ένα μποϋκοτάζ και πολλοί κάνανε αγορές τις προηγούμενες μέρες ώστε τη συγκεκριμένη μέρα να κάνουν μποϋκοταζ. Στο γάλα νομίζω ήταν, δε θυμάμαι ακριβώς. Ε τέτοιον λαό είναι να μη τον δουλέψεις, να μην τον εκμεταλλευτείς; Δε το θέλει ούτε ο Θεός, 6
chaosmaster Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Όλοι το ίδιο θα έκαναν. Κ στα ανεπτυγμένα κράτη το ίδιο θα ήθελαν να κάνουν. Εκεί όμως υπάρχει κράτος κ μηχανισμός που λειτουργεί. Κ ξέρει ότι η εταιρεία αν το κάνει θα υποστεί τις συνέπειες. Εδώ υπάρχει μια ανοχή για πολλούς λόγους. Κ ξεκινάς με το ότι η Voda κ κάθε Voda απασχολεί έναν σεβαστό αριθμό υπαλλήλων, το κράτος εισπράττει αρκετά από τις εταιρείες. Οπότε η κάθε κυβέρνηση δε θέλει να χαλάσει τη σούπα μεταξύ τους. Κάνει λίγο τα στραβά μάτια. Πέφτουν κ κανέναν μικρό πρόστιμο για τα μάτια του κόσμου κ όλα καλά. Επίσης πιστεύω ότι υπάρχει κ μεγάλη διαφθορά στους ελεγκτικους μηχανισμούς.
gpapadakis Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Ειναι και θεμα ανταγωνισμου, δεν ξερουμε τι γινεται εκει ποιες εταιρειες ειναι και τι δινουν. Οσο ναναι βεβαια, οταν βλεπεις οτι ειναι χωρα με το μισο πληθυσμο απο εμας (αρα μικροτερη αγορα) και με βασικο μισθο 1600€, αντι 700 περιπου που εχουμε εμεις (με τα δωρα μεσα), κατι καταλαβαινεις...
chaosmaster Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Ειναι και θεμα ανταγωνισμου, δεν ξερουμε τι γινεται εκει ποιες εταιρειες ειναι και τι δινουν. Οσο ναναι βεβαια, οταν βλεπεις οτι ειναι χωρα με το μισο πληθυσμο απο εμας (αρα μικροτερη αγορα) και με βασικο μισθο 1600€, αντι 700 περιπου που εχουμε εμεις (με τα δωρα μεσα), κατι καταλαβαινεις... Εκεί δε ξέρω αν είναι θέμα ανταγωνισμού πάντως στην Ελλάδα είναι σίγουρα θέμα καρτέλ. Ειδικά για τις τηλεπικοινωνίες. Ακόμα κ την ίδια επιδότηση σου δίνουν για να μην υπάρχει πλέον αυτό το κόλπο που έκαναν παλιά με τις φορητότητες 1
Bitbit Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 φυσικά το θέμα δεν είναι μόνο την κινητή. Εμείς συζητάμε πολύ γι αυτό, σαν τεχνολογικό φόρουμ κιολας, αλλά αυτό γίνεται παντού. Εδώ στο χωριό μου, στη λαϊκή κανονίζανε μεταξύ τους πόσο θα πουλήσουν ώστε να έχουν όλοι ίδιες τιμές. Θυμάμαι κιολας σκηνικό με έναν τύπο που τους είχε χαλάσει τη σούπα. -Θα μου πούνε εμένα πόσο θα πουλήσω; όσο θέλω θα πουλήσω. (ατάκα από πωλητή που πουλούσε φθηνότερα από τους άλλους)
lector Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Οι εταιρειες "καλα κανουν", τη δουλεια τους κανουν, κερδοσκοποι ειναι, οχι φιλανθρωπικα ιδρυματα. Ο καπιταλισμος δεν εχει ηθικες αναστολες. Ο φταιχτης ειναι αυτος που τους το επιτρεπει, δηλαδη το κρατος. Οι καταναλωτες δεν εχουν δυναμη εδω διοτι προκειται για ολιγοπωλιο, ακομα και να θες να μποϋκοταρεις τον εναν, ο αλλος θα σου κανει τα ιδια. Ο μονος τροπος να μποϋκοταρεις ειναι να μην εχεις καθολου κινητο (πρακτικα αδυνατον δηλαδη), και αυτο το ξερουν. 2
jimmyl Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Εδω εχει ταυτιστει η ελευθερη οικονομια με την ασυδοσια , και το κρατος που θα επρεπε να εχει ελεγκτικους μηχανισμους , απλα παριστατε και χαιρετιζει , και ο καταναλωτης ανημπορος πληρωνει τα σπασμενα , μη εχοντας καμμια επιλογη στην ουσια 1
kage Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάμε στα βασικά η Ιρλανδία είναι χώρα offshore δηλ.ελαχιστους φόρους.. Στην Ελλάδα πριν καμιά δεκαριά χρόνια το κράτος έβαλε τέλη κινητής τηλεφωνίας ... Τις εταιρείες αυτές έτσι κ αλλιώς δεν μπορούν να τις φορολογήσουν αφού η μητρική είναι αλλού οπότε φορολογούν ξανα τον απλό κοσμο π.χ. Μ χει κάνει εντύπωση στην βονταφον to international global roaming..που οι τουρίστες άλλων χωρών με + ελάχιστα ευρω την μέρα χρησιμοποιούν τα δεδομένα/κλήσεις που πλήρωναν στην χώρα τους...ενώ εδώ το gr πακέτο roming είναι μερικά ευρώ ανά κλήση:p υ.γ. βεβαιως κ υπαρχει καρτελ γιατι το επιτρεπουν οι αρχες,κρατος ,ξενοι και ο κοσμος που τα αποδεχεται Επεξ/σία 15 Απριλίου 2022 από kage
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lector είπε Οι εταιρειες "καλα κανουν", τη δουλεια τους κανουν, κερδοσκοποι ειναι, οχι φιλανθρωπικα ιδρυματα. Ο καπιταλισμος δεν εχει ηθικες αναστολες. Ο φταιχτης ειναι αυτος που τους το επιτρεπει, δηλαδη το κρατος. Οι καταναλωτες δεν εχουν δυναμη εδω διοτι προκειται για ολιγοπωλιο, ακομα και να θες να μποϋκοταρεις τον εναν, ο αλλος θα σου κανει τα ιδια. Ο μονος τροπος να μποϋκοταρεις ειναι να μην εχεις καθολου κινητο (πρακτικα αδυνατον δηλαδη), και αυτο το ξερουν. Και η Ιρλανδία που ανέφερε ο TS σαν σύγκριση, καπιταλισμό έχει. Και η Γερμανία με ένα κάρο εταιρείες κινητής το ιδιο. Έχω και ελληνική και γερμανική καρτα κινητής, άστο, καμία σχέση. Εμείς δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία.Ενα κράτος πατερουλη έχουμε με πάρα πολλούς υποστηρικτές, που ανοίγει η οροφή και πέφτουν οι καραμέλες. Τρώνε πολλοί από αυτό, χωρις να προσφέρουν. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από jmmys
Bitbit Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, jmmys είπε Εμείς δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία.Ενα κράτος πατερουλη έχουμε με πάρα πολλούς υποστηρικτές. και οι περισσότεροι δε θέλουμε να αλλάξει αυτό. Αν γίνει καποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα μιλάμε για ανάλγητο κράτος. Οπότε...
momotis Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, kirk86 είπε Μου κάνει τρομερή εντύπωση μονοπώλια που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους
GREGORYMO Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, kirk86 είπε Μου κάνει τρομερή εντύπωση η αυθάδεια με την οποία συγκεκριμένες εταιρίες έχουν δημιουργήσει μονοπώλια που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους και σαφέστατα με την ευλογία του κράτους. Από προηγούμενες εμπειρίες αυτό πρωτίστως συμβαίνει σε "δημοκρατίες" μπανάνας. Η έμπνευση ήρθε κυρίως από ένα παλιότερο θέμα και αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση από όλα είναι πως είναι δυνατόν η ίδια εταιρεία να εφαρμόζει διαφορετικές πολιτικές σε διαφορετικές χώρες; (Η μόνη απάντηση που μου φαίνεται κάπως λογική είναι στην περίπτωση που οι εταιρίες που δρούν στην Ελλάδα υπό μεγάλα λογότυπα είναι απλά franchise και όχι παραρτήματα των εξίσου εταιρειών) Παράδειγμα: Ας πάρουμε την vodafone, υποθετικά ένας κάτοχος κάρτας sim vodafone μπορεί να ανανεώση το χρόνο υπολοίπου online, και όπως ξέρουμε όλοι οι μόνες επιλογές ανανέωσης είναι 12, 15, 30 Ας δούμε τώρα την ίδια εταιρεία vodafone Ιρλανδίας, και ας δούμε εκεί τι επιλογές έχουμε για ανανέωση χρόνου υπολοίπου; Από ότι παρατηρούμε μια χαρά υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης χρόνου υπολοίπου 5 και 10 ευρώ. Στην ¨δημοκρατία¨ μπανάνας που λέγεται Ελλάδα ΓΙΑΤΙ να μην υπάρχουν αυτές οι επιλογές; Εξάλου είναι η ίδια θυγατρική εταιρεία, ή μήπως ΟΧΙ; Τι πρόγραμματα έχουν εκεί ? Έχουν απεριόριστη ομιλία με 15€ ? Το υπόλοιπο μηδενίζεται στο 2μηνο η όχι ?
tounion Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δουλειές, δουλειές, δουλειές πολλές και κακοπληρωμένες ήρθανε για τα καρτέλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις