Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, AtiX είπε

Βρε σύ, δες λίγο τι πουλάει και τι γράφει στην περιγραφή ο τύπος μέσα στην ίδια του την ανάρτηση και μετά έλα να μιλήσουμε για αντίληψη και ποιος βρήκε ένα video που να επιβεβαιώνει αυτό που θα ήθελε να συμβαίνει…

Εγώ σύγκρινα από το πρώτο μου ποστ… αν δεν σε βολεύει, πες το μας για να δούμε πόσο αντικειμενικός είσαι και να ξεμπερδεύουμε… 

Πουλάει vpn και degoogled phones? Ε και? Σε αλλα βιντεο απ οτι ειδα εκραζε τα κινητα με android λογισμικό, αυτο τι παει να πει; Οτι το ενα αναιρεί το άλλο; Ποια σύγκριση ακριβώς έκανες;

"μείνε στο Android που είναι πιο ασφαλές και σέβεται περισσότερο την ιδιοτηκοτητα σου" 

Αυτο δεν ειναι σύγκριση, είναι συμπέρασμα. Οσο και να θέλετε να μην το παραδεχτείτε, δεν υπάρχει 100%privacy σε OS που στο προσφέρει πολυεθνική. Μονο σε linux μπορεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και ακομα και εκει κατα καιρους έχουν υπάρξει εφαρμογές που χρησιμοποίησαν telemetry, αλλα επειδη ειναι open source και ο καθενας μπορει να δει τον κωδικα, αργα ή γρήγορα τους πήραν χαμπάρι.

• Like 2
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NadaGR είπε

Πουλάει vpn και degoogled phones? Ε και? Σε αλλα βιντεο απ οτι ειδα εκραζε τα κινητα με android λογισμικό, αυτο τι παει να πει; Οτι το ενα αναιρεί το άλλο; Ποια σύγκριση ακριβώς έκανες;

"μείνε στο Android που είναι πιο ασφαλές και σέβεται περισσότερο την ιδιοτηκοτητα σου" 

Αυτο δεν ειναι σύγκριση, είναι συμπέρασμα. Οσο και να θέλετε να μην το παραδεχτείτε, δεν υπάρχει 100%privacy σε OS που στο προσφέρει πολυεθνική. Μονο σε linux μπορεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και ακομα και εκει κατα καιρους έχουν υπάρξει εφαρμογές που χρησιμοποίησαν telemetry, αλλα επειδη ειναι open source και ο καθενας μπορει να δει τον κωδικα, αργα ή γρήγορα τους πήραν χαμπάρι.

Επιλεκτικές αναγνώσεις και παράληψη των βασικών αρχών ανάγνωσης βλέπω εγώ από μεριά σου…

δεν πειράζει χαμένος δεν θα βγω εγώ…

καλή συνέχεια στην παραπληροφόρηση που κουβαλάς…

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Εν μέρη δεν έχει άδικο. Η πολύ ελευθερία μας έχει φάει. Όποιος θέλει επιλογές έχει το Android. Από την αρχή η Apple σαν εταιρεία ήταν κλειστή. Όποιος έχει τις αμφιβολίες του βλέπει αλλού. Καλύτερα κλειστή και όλα να δουλεύουν άψογα μεταξύ τους παρά ανοιχτό με όλα τα προβλήματα που προκύπτουν

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, AtiX είπε

τους κάνουν δωράκια για να ξεστραβωθούν

14 ώρες πριν, elpenor είπε

πιθανότατα είναι χαλασμένα

Πρέπει να σου κόστισε το ότι δεν σου απάντησα γιατί στην αρχή το έριξες στις προσβολές και μετά στα ψέμματα... Καταλαβαίνω ότι κάπως πρέπει να αντισταθμίσεις την έλλειψη τεχνικών γνώσεων που έχεις μέσα σε ένα τεχνικό forum.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NadaGR είπε

Μονο σε linux μπορεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και ακομα και εκει κατα καιρους έχουν υπάρξει εφαρμογές που χρησιμοποίησαν telemetry, αλλα επειδη ειναι open source και ο καθενας μπορει να δει τον κωδικα, αργα ή γρήγορα τους πήραν χαμπάρι.

Τι ακριβώς θεωρείς πως είναι το telemetry και γιατί είναι εγγενώς κακό;

Και στα κλειστά λειτουργικά πάντως δεν είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις πότε υπάρχει κίνηση στο δίκτυο και να την αποτρέψεις, αν θεωρείς πως είναι για κακό σκοπό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, elpenor είπε

Πρέπει να σου κόστισε το ότι δεν σου απάντησα γιατί στην αρχή το έριξες στις προσβολές και μετά στα ψέμματα... Καταλαβαίνω ότι κάπως πρέπει να αντισταθμίσεις την έλλειψη τεχνικών γνώσεων που έχεις μέσα σε ένα τεχνικό forum.

Αυτό που ορισμένοι νομίζετε ότι ο άλλος είναι άσχετος και μάλιστα προσβάλετε με το που σταματήσουν τα επιχειρήματα σας να το κοιτάξετε…

αν νομίζεις ότι κάπου σε πρόσβαλα να το γράψεις, αν νομίζεις ότι κάπου έγραψα λάθος επίσης… 

ΥΓ: είσαι τόσο κακός συνομιλητής που κανείς edit την προσβολή… ευτυχώς που έκανα quote και φαίνεται το ποιον του κάθε ενός εδώ μέσα…

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, AtiX είπε

Επιλεκτικές αναγνώσεις και παράληψη των βασικών αρχών ανάγνωσης βλέπω εγώ από μεριά σου…

δεν πειράζει χαμένος δεν θα βγω εγώ…

καλή συνέχεια στην παραπληροφόρηση που κουβαλάς…

"Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω" Απάντηση με αερολογίες χωρίς ουσία επί του θέματος. Χαμένος έχεις βγει ήδη απ το τι στιγμή που η κριτική σου σκέψη είναι ανύπαρκτη και υποστηρίζεις ένθερμα και με μένος οτι πολυεθνική εταιρεία θέλει το καλό μας. Καλή συνέχεια επίσης στον φανμποϊσμό.

11 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Τι ακριβώς θεωρείς πως είναι το telemetry και γιατί είναι εγγενώς κακό;

Και στα κλειστά λειτουργικά πάντως δεν είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις πότε υπάρχει κίνηση στο δίκτυο και να την αποτρέψεις, αν θεωρείς πως είναι για κακό σκοπό.

Οταν ένα OS οπως πχ το Zorin OS είχε built in telemetry χωρίς να σε ρωτήσει αν το θέλεις ενεργοποιημένο ή όχι , εσυ θεωρείς οτι ειναι καλό; Οταν εφαρμογή όπως το audacity ξαφνικά αγοράζεται απο εταιρεία και με Update χρησιμοποιεί telemetry ειναι επίσης καλό; Αλλα στο linux community προφανώς οι χρήστες έκραξαν και έκαναν fork apps με αποτέλεσμα να κανουν πίσω οι εταιρεις στις περισσότερες των περιπτώσεων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αυτό που ορισμένοι νομίζετε ότι ο άλλος είναι άσχετος και μάλιστα προσβάλετε με το που σταματήσουν τα επιχειρήματα σας να το κοιτάξετε…

αν νομίζεις ότι κάπου σε πρόσβαλα να το γράψεις, αν νομίζεις ότι κάπου έγραψα λάθος επίσης… 

ΥΓ: είσαι τόσο κακός συνομιλητής που κανείς edit την προσβολή… ευτυχώς που έκανα quote και φαίνεται το ποιον του κάθε ενός εδώ μέσα…

Δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις... κάποιοι το σπουδάσαμε στο πολυτεχνείο και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στο χώρο εδώ και 20 χρόνια, εσύ πως απέκτησες τις γνώσεις; Και αν τις έχεις γιατί τις κρύβεις τόσα χρόνια που διαβάζω το insomnia;

Εγώ πχ δεν γνωρίζω πως να γράψω σωστά... ο καθένας με τα μειονεκτήματα του..

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, NadaGR είπε

"Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω" Απάντηση με αερολογίες χωρίς ουσία επί του θέματος. Χαμένος έχεις βγει ήδη απ το τι στιγμή που η κριτική σου σκέψη είναι ανύπαρκτη και υποστηρίζεις ένθερμα και με μένος οτι πολυεθνική εταιρεία θέλει το καλό μας. Καλή συνέχεια επίσης στον φανμποϊσμό.

Σταματά να βλέπεις εχθρούς παντού, αν συνεχίσεις έτσι σε βλέπω σε σπηλιές…

Όταν και εφόσον ρίξεις τον εγωισμό σου και αποφασίσεις να συγκρίνεις τις διαθέσιμες επιλογές που έχεις τότε και μόνο τότε να έρθεις και θα μου μιλήσεις για κριτική σκέψη και λοιπές αερολογίες - προσβολές...

αν είναι δυνατόν να ακούμε κριτική από κάποιους που όχι μόνο δεν ξέρουν σε τι αναφέρονται, μας το παίζουν και ειδήμονες επειδή βρήκαν ένα βιντεάκι στο YT…

ΥΓ: πιο πολλά είναι τα βίντεο που επιχειρηματολογούν πάνω στην επίπεδη γη, πάρα τα βίντεο που αμφισβητούν την ασφάλεια και ιδιωτικότητα των iPhones… πρέπει να αποκτήσετε ορισμένοι λίγο αίσθηση του το λέτε…

8 λεπτά πριν, elpenor είπε

Δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις... κάποιοι το σπουδάσαμε στο πολυτεχνείο και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στο χώρο εδώ και 20 χρόνια, εσύ πως απέκτησες τις γνώσεις; Και αν τις έχεις γιατί τις κρύβεις τόσα χρόνια που διαβάζω το insomnia;

Εγώ πχ δεν γνωρίζω πως να γράψω σωστά... ο καθένας με τα μειονεκτήματα του..

Ρε φίλε μου, αφού έχεις τις γνώσεις, βγες και ξεβράκωσε την Apple για τα φούμαρα που πουλάει… μην μου κρύβεσαι πίσω από μισόλογα και ιστορίες με φίλους…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, NadaGR είπε

Οταν ένα OS οπως πχ το Zorin OS είχε built in telemetry χωρίς να σε ρωτήσει αν το θέλεις ενεργοποιημένο ή όχι , εσυ θεωρείς οτι ειναι καλό; Οταν εφαρμογή όπως το audacity ξαφνικά αγοράζεται απο εταιρεία και με Update χρησιμοποιεί telemetry ειναι επίσης καλό; Αλλα στο linux community προφανώς οι χρήστες έκραξαν και έκαναν fork apps με αποτέλεσμα να κανουν πίσω οι εταιρεις στις περισσότερες των περιπτώσεων

Σωστά τα λες (αν και δεν ξέρω συγκεκριμένα το Zorin OS)

Το telemetry όμως τι θεωρείς πως είναι τελικά; Δεν βοηθάει πουθενά την ανάπτυξη εφαρμογών; Είναι κάτι κακό για να μας κλέβουν προσωπικά δεδομένα; Δεν είναι το ίδιο να ξέρουν αν π.χ. προτιμώ το dark mode σε ένα app με το τι έφαγα σήμερα, δεν έχουν την ίδια βαρύτητα.

Για να επιστρέψω όμως στο κυρίως θέμα, το iOS σε ρωτά αν θες να μοιράζεσαι δεδομένα χρήσης είτε με την Apple είτε με τους developers. Και άλλα λειτουργικά φαντάζομαι. Και μια και είναι περί privacy ο λόγος, δεν έχω καμία εμπειρία που να έχω στοχοποιηθεί λόγω της χρήσης που κάνω στο iPhone μου (τι φωτό τραβάω, τι notes κρατάω, τι στέλνω στο iMessage, τι apps έχω εγκατεστημένα) σε αντίθεση με το πως χρησιμοποιούν το Google και η Meta τα δεδομένα που προκύπτουν από την χρήση που κάνω στις υπηρεσίες τους. Δεν είναι λογικό να έχω την απαίτηση να προφυλλάσει τα δεδομένα μου γενικώς η Apple αν εγώ για όλες τις αναζητήσεις μου εξακολουθώ να χρησιμοποιώ το Google ή αν φτιάχνω λίστες με κ*λους πράγματα που μου αρέσουν στο Instagram.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δω συγκεκριμένα περιστατικά όπου η χρήση Apple συσκευών ή λογισμικού με "δίνει" σε data brokers. Δεν έχω διαβάσει κάτι εμπεριστατωμένο. Το ότι απλά είναι κλειστό το λειτουργικό και η φάση είναι "trust no one" τα ακούω, αλλά δεν είναι αρκετά για να με πείσουν πως γίνεται κάτι εξαιρετικά σκιώδες από την Apple εναντίον των πελατών της και τόσο κόντρα σε αυτό που θεωρητικά πουλάει.

Και όλα αυτά στα λέω υποστηρίζοντας το sideloading ως concept.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Σωστά τα λες (αν και δεν ξέρω συγκεκριμένα το Zorin OS)

Το telemetry όμως τι θεωρείς πως είναι τελικά; Δεν βοηθάει πουθενά την ανάπτυξη εφαρμογών; Είναι κάτι κακό για να μας κλέβουν προσωπικά δεδομένα; Δεν είναι το ίδιο να ξέρουν αν π.χ. προτιμώ το dark mode σε ένα app με το τι έφαγα σήμερα, δεν έχουν την ίδια βαρύτητα.

Για να επιστρέψω όμως στο κυρίως θέμα, το iOS σε ρωτά αν θες να μοιράζεσαι δεδομένα χρήσης είτε με την Apple είτε με τους developers. Και άλλα λειτουργικά φαντάζομαι. Και μια και είναι περί privacy ο λόγος, δεν έχω καμία εμπειρία που να έχω στοχοποιηθεί λόγω της χρήσης που κάνω στο iPhone μου (τι φωτό τραβάω, τι notes κρατάω, τι στέλνω στο iMessage, τι apps έχω εγκατεστημένα) σε αντίθεση με το πως χρησιμοποιούν το Google και η Meta τα δεδομένα που προκύπτουν από την χρήση που κάνω στις υπηρεσίες τους. Δεν είναι λογικό να έχω την απαίτηση να προφυλλάσει τα δεδομένα μου γενικώς η Apple αν εγώ για όλες τις αναζητήσεις μου εξακολουθώ να χρησιμοποιώ το Google ή αν φτιάχνω λίστες με κ*λους πράγματα που μου αρέσουν στο Instagram.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δω συγκεκριμένα περιστατικά όπου η χρήση Apple συσκευών ή λογισμικού με "δίνει" σε data brokers. Δεν έχω διαβάσει κάτι εμπεριστατωμένο. Το ότι απλά είναι κλειστό το λειτουργικό και η φάση είναι "trust no one" τα ακούω, αλλά δεν είναι αρκετά για να με πείσουν πως γίνεται κάτι εξαιρετικά σκιώδες από την Apple εναντίον των πελατών της και τόσο κόντρα σε αυτό που θεωρητικά πουλάει.

Και όλα αυτά στα λέω υποστηρίζοντας το sideloading ως concept.

Fundamentally, για το καλυτερο experience και το καλυτερο support χρησιμοποιειται. Αλλα οταν βλεπεις εφαρμογές οπως πχ. το audacity  που απ τη μια μερα στην αλλη αρχισε  να συλλέγει εκτος απο crash reports κτλπ ΙP adress, Geographical location και δε ξερω γω τι αλλα, προφανως primary δεν ειναι αυτος ο σκοπος τους. Και δυστυχως οι πλειονοτητα λειτουργεί έτσι.

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Σταματά να βλέπεις εχθρούς παντού, αν συνεχίσεις έτσι σε βλέπω σε σπηλιές…

Όταν και εφόσον ρίξεις τον εγωισμό σου και αποφασίσεις να συγκρίνεις τις διαθέσιμες επιλογές που έχεις τότε και μόνο τότε να έρθεις και θα μου μιλήσεις για κριτική σκέψη και λοιπές αερολογίες - προσβολές...

αν είναι δυνατόν να ακούμε κριτική από κάποιους που όχι μόνο δεν ξέρουν σε τι αναφέρονται, μας το παίζουν και ειδήμονες επειδή βρήκαν ένα βιντεάκι στο YT…

Εγω βλέπω τα πράγματα οπως είναι. Εσύ δυστυχώς βλεπεις παντού εχθους της πολυεθνικής που ένθερμα υποστηρίζεις. Μιλάς για ειδήμονες απο youtube αλλα ακόμα περιμένει ο αλλος που σου σχολίασε για τεχνικές γνώσεις. Μαλλον απ οτι φαινεται έγινες κι σει developer-programmer απο βιντεακια και έχεις άποψη να κρίνεις. Γιατί να είχε όντως γνώσεις θα το είχες αποδείξει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

35 λεπτά πριν, NadaGR είπε

Εγω βλέπω τα πράγματα οπως είναι. Εσύ δυστυχώς βλεπεις παντού εχθους της πολυεθνικής που ένθερμα υποστηρίζεις. Μιλάς για ειδήμονες απο youtube αλλα ακόμα περιμένει ο αλλος που σου σχολίασε για τεχνικές γνώσεις. Μαλλον απ οτι φαινεται έγινες κι σει developer-programmer απο βιντεακια και έχεις άποψη να κρίνεις. Γιατί να είχε όντως γνώσεις θα το είχες αποδείξει.

Όλα αυτά και ακόμα δεν έχεις εμπεδώσει το απλό που έγραψα ότι “Στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος” και μάλιστα δυο φορές…

ΥΓ: Ακόμα περιμένω επιβεβαιωμένες πηγές που να αποδεικνύουν ότι η Apple πουλάει φούμαρα περί ιδιωτικότητας και ασφάλειας… 

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, mariosraptor1984 είπε

Α ρε insomniacs ειδικοί σε θέματα ασφαλείας. Και οι άλλοι που δούλευαν μάλλον είναι πικραμένοι επειδή τους απέλυσαν. 
εχω δουλέψει από Symbian μέχρι Kai OS. Μέχρι και palm OS. ΟΛΑ. Κάτι καλύτερο κανείς δεν προσφέρει. Haters χωνέψτε το. Και οι μόνοι που θέλουν να κάνουν sideloading είναι είτε 15χρονα είτε οι τσιφουτηδες που δεν θέλουν αγοράσουν μια εφαρμογή 1-2-3€ να υποστηρίξουν έναν developer. Ειτε οι ίδιες οι κυβερνήσεις να σας χώνουν εφαρμογές για να βλέπουν ότι θέλουν. Αν δεν σας αρέσει το iPhone μην το αγοράσετε. Δεν σας αναγκάζει κανείς. 

Τρεις ερωτησούλες μόνο , σε όλα αυτά τα λειτουργικά που έχεις δουλέψει , σε πόσα έκανες έλεγχο να δεις πόσα πακέτα στέλνουν χωρίς την έγκρισή σου ; που πάνε όλα αυτά τα πακέτα ; και τι περιέχουν;

κάνω ακόμη Sideload, γιατί κάποιοι μισούν τις ελεύθερες εφαρμογές ΚΑΙ σίγουρα δεν είμαι 15χρονο.....

• Like 3
Δημοσ.

Μερικοί είστε μεγάλοι υπερασπιστές της Apple και το αστείο είναι ότι η ίδια η Apple αλλάζει πολιτική/γνώμη για διάφορα πράγματα-λάθος επιλογές. Αλλά εσείς...

Όσο για το sideloading ένα θα πω... όλοι εσείς που λέτε αυτά τα "χαζά", θέλω να είστε εδώ σε λίγο καιρό που θα βγει η ίδια η Apple και θα το πλασάρει ως κάτι "καλό/nice to have".

2 hours ago, AtiX said:

Όλα αυτά και ακόμα δεν έχεις εμπεδώσει το απλό που έγραψα ότι “Στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος” και μάλιστα δυο φορές…

ΥΓ: Ακόμα περιμένω επιβεβαιωμένες πηγές που να αποδεικνύουν ότι η Apple πουλάει φούμαρα περί ιδιωτικότητας και ασφάλειας… 

😄 οκ. απόδειξε εσύ ότι δεν το κάνει. Όπως έχουν πει κι άλλοι, όποιος πιστεύει ότι η τάδε εταιρία είναι καλή και δεν συλλέγει δεδομένα... είναι ρομαντικός (το είπα όμορφα). 😊

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...