Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι βγήκαν όλοι και κατηγορούν την Apple ενώ ταυτόχρονα χειροκροτούν και υποστηρίζουν εφαρμογές και λειτουργικά που τους τα παίρνουν χωρίς καν να τους ρωτάνε…

πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται και λειτουργούν κάποιοι…

To περίεργο ειναι οτι υποστηρίζουν κάποιοι με μένος ότι μια πολυεθνική τους "φροντίζει" και τους "προσέχει" λες και ειναι η μητέρα Τερεζα. Το να πει καποιος πήρα iphone για την κάμερα, για τα specs, για το status symbol να το καταλάβω, αλλα να λεει οτι το πήρε για την ασφάλεια δεδομένων ειναι αστειο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NadaGR είπε

To περίεργο ειναι οτι υποστηρίζουν κάποιοι με μένος ότι μια πολυεθνική τους "φροντίζει" και τους "προσέχει" λες και ειναι η μητέρα Τερεζα. Το να πει καποιος πήρα iphone για την κάμερα, για τα specs, για το status symbol να το καταλάβω, αλλα να λεει οτι το πήρε για την ασφάλεια δεδομένων ειναι αστειο.

Δεν απαντάς αλλά υποθέτεις… τέτοια συζήτηση ούτε με ταξιτζή…

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Θεωρητικά δεν μπορώ να μιλήσω, ούτε υποθετικά… αν έχεις κάποιοι πρόσφατο link που να αποδεικνύει αυτό που υποστηρίζεις εδώ ήμαστε να το δημοσιεύσεις…

Αν εσυ το επιτρέπεις ναι… τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε?

Αν δε γνωρίζεις Αγγλικά μπορώ κάλλιστα να σε βοηθήσω και να το μεταφράσω για σένα αν θες. Εν αγνοία των users γίνεται το tracking, δεν το επιτρέπει κανείς 😁

"So what can you do to stop the tracking yourself? Good question, to which the answer is nothing. If the question had been what you can do to limit the tracking problem, then things are somewhat more positive. Just don't expect to be able to stop all the spying, because that isn't going to be doable I'm afraid."

Δημοσ.
1 ώρα πριν, decentintocerberon είπε

οι παιχνιδομηχανές ειναι στοχευεμένες ως προς τη χρηση συσκευές σε αντιθεση με τα φορητά τηλέφωνα που ενσωματωνουν πολλες λειτουργίες που δεν εχουν να κάνουν με τη τηλεφωνία.

Τα κινητά τηλέφωνα ενσωματώνουν πολλές λειτουργίες διότι οι κατασκευαστές έδωσαν αυτή τη δυνατότητα.

Δηλαδή στο nokia 3310 θα σκεφτόμασταν ποτέ να τρέξουμε κάποια εφαρμογή;

Το 1ο iphone ο steeve jobs ήθελε να το κάνει τελειώς κλειστό. (Χωρίς 3rd party Apps)

Τότε δεν φανταζόταν κανείς ότι εφαρμογές θα είχαν χρησιμότητα σ' ένα κινητό τηλέφωνο (το οποίο προρίζονταν για.. τηλέφωνα)
Αν οι κονσόλες "ανοίγανε" σε λίγα χρόνια ο κόσμος θα είχε βρει νέες χρήσεις και εφαρμογές και θα αναρωτιόμασταν πώς τις χρησιμοπιούσαμε τόσα χρόνια μόνο για παιχνίδια.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NadaGR είπε

Άρα τα δεδομένα του καθε user συλλεγονται κανονικά. Οπότε τα πέρι privacy ειναι απλα marketing.

Είναι και λίγο θέμα αντίληψης. Εσύ περιμένεις να χρησιμοποιείς το facebook και το facebook να μην ξέρει τι κάνεις μέσα στην εφαρμογή του;

Το θέμα είναι να μην ξέρει τι γίνεται στην υπόλοιπη συσκευή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δε γνωρίζεις Αγγλικά μπορώ κάλλιστα να σε βοηθήσω και να το μεταφράσω για σένα αν θες. Εν αγνοία των users γίνεται το tracking, δεν το επιτρέπει κανείς 😁

"So what can you do to stop the tracking yourself? Good question, to which the answer is nothing. If the question had been what you can do to limit the tracking problem, then things are somewhat more positive. Just don't expect to be able to stop all the spying, because that isn't going to be doable I'm afraid."

Δυο στο είπαμε ότι το άρθρο είναι παλιό και ουσιαστικά ότι γράφει ακυρώνεται με την έκδοση 14.5 του iOS… εσύ επιμένεις να μας λες πράγματα τα οποία είναι ψέμματα και δεν ισχύουν!

αν αυτό καθησυχάζει την λογική σου εμένα μου περισσεύει…

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Είναι και λίγο θέμα αντίληψης. Εσύ περιμένεις να χρησιμοποιείς το facebook και το facebook να μην ξέρει τι κάνεις μέσα στην εφαρμογή του;

Το θέμα είναι να μην ξέρει τι γίνεται στην υπόλοιπη συσκευή.

Αν σταματούσε εκεί θα ήταν καπως καθησυχαστικό αλλά οταν διαβάζεις το παρακάτω καταλαβαίνεις τι πραγματικά γίνεται. Γενικά η "θεοποίηση" μιας πολυεθνικής ειναι αστείο πράγμα.

" details of your device such as the model, name and phone number these trackers can grab your email address, the IP address that is allocated to your internet connection and even your precise location at any given time"

2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δυο στο είπαμε ότι το άρθρο είναι παλιό και ουσιαστικά ότι γράφει ακυρώνεται με την έκδοση 14.5 του iOS… εσύ επιμένεις να μας λες πράγματα τα οποία είναι ψέμματα και δεν ισχύουν!

αν αυτό καθησυχάζει την λογική σου εμένα μου περισσεύει…

Πριν την εκδοση που αναφέρεις δηλαδή ηταν "ξεφραγο αμπέλι" το IOS? Και τα λεφτα που δίνατε για privacy? Το αρθρο ηταν ενδεικτικό με ένα γρήγορο google search. Έστειλα και ενα βιντεο απο youtube που ειναι 2 μηνών, γιατι δε το βλεπεις και αυτό; Αν ψάξεις λιγο παραπάνω εσύ που έχεις όρεξη μπορει και να απομυθοποιήσεις την εκάστοτε πολυεθνική που υποστηρίζεις, αυτο βέβαια αν δεν εισαι αρκετά τυφλωμένο fanboy για να το κανεις.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Εγώ λέω να βάλεις και κάποιο πιο παλιό άρθρο.

Επίσης σε ποιο ουράνιο και τόξο περιμένετε η Apple να εμποδίζει ή να παρεμβαίνει στο τι γίνεται μέσα στις εφαρμογές μέσα στα πλαίσια λειτουργίας τους;

Έχω απενεργοποιημένη την ανανέωση στο παρασκήνιο για όλες δις εφαρμογές και ενεργοποιημένο το ask app not to track και πάλι η διαφημίσεις ξέρουν μέχρι και το τι μοντέλο κινητού έχω. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, NadaGR είπε

Είναι πιο απλό. Πουλάνε, μεταξύ άλλων, κάτι που μας πείθει πως κάνει δουλειά. Δεν αγοράζουμε νταντά.

1 λεπτό πριν, NadaGR είπε

" details of your device such as the model, name and phone number these trackers can grab your email address, the IP address that is allocated to your internet connection and even your precise location at any given time"

Αν μου δείξεις πως μια εφαρμογή τσιμπάει με τόση ευκολία το email και τo τηλέφωνό μου χωρίς να τα δώσω εγώ... να σε παραδεχτώ. Το να quotάρεις ένα παλιό άρθρο (το οποίο είναι τελείως μη αναλυτικό στους ισχυρισμούς του) δεν μας πείθει όπως έχεις καταλάβει.

Το να προτιμάμε ένα λειτουργικό ή μια υπηρεσία δεν μας κάνει να "θεοποιούμε" καμία πολυεθνική πάντως. Ούτε πιστεύω εγώ πως ένα αντίμετρο της Apple στο ασύδοτο tracking που γίνεται θα είναι αποτελεσματικό εις αεί -- μέχρι το επόμενο update μπορεί και να μαι εκτεθειμένος π.χ.

2 λεπτά πριν, Aja είπε

Έχω απενεργοποιημένη την ανανέωση στο παρασκήνιο για όλες δις εφαρμογές και ενεργοποιημένο το ask app not to track και πάλι η διαφημίσεις ξέρουν μέχρι και το τι μοντέλο κινητού έχω. 

ο browser σου δεν κρύβει την ανάλυση οθόνης ή το λειτουργικό σου

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Είναι πιο απλό. Πουλάνε, μεταξύ άλλων, κάτι που μας πείθει πως κάνει δουλειά. Δεν αγοράζουμε νταντά.

Αν μου δείξεις πως μια εφαρμογή τσιμπάει με τόση ευκολία το email και τo τηλέφωνό μου χωρίς να τα δώσω εγώ... να σε παραδεχτώ. Το να quotάρεις ένα παλιό άρθρο (το οποίο είναι τελείως μη αναλυτικό στους ισχυρισμούς του) δεν μας πείθει όπως έχεις καταλάβει.

Το να προτιμάμε ένα λειτουργικό ή μια υπηρεσία δεν μας κάνει να "θεοποιούμε" καμία πολυεθνική πάντως. Ούτε πιστεύω εγώ πως ένα αντίμετρο της Apple στο ασύδοτο tracking που γίνεται θα είναι αποτελεσματικό εις αεί -- μέχρι το επόμενο update μπορεί και να μαι εκτεθειμένος π.χ.

ο browser σου δεν κρύβει την ανάλυση οθόνης ή το λειτουργικό σου

Έχω δώσει και ένα λινκ απο πρόσφατο βιντεο στο youtube. Εσύ μπορεί να μην θεοποιείς αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό το κάνει. Εντάξει το ξερω οτι είναι δυσκολο καποιος να παραδεχτεί οτι αυτο που του πλάσαραν δεν ειναι αυτο που θα έπρεπε να ειναι αλλα κάπου πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Αν κάποιος έχει εργαστεί σε μια πολυεθνική , ακομη και σε ασχετο κλαδο με τον τεχνολογικό τομέο, ως επι το πλείστον γνωρίζει πως λειτουργούν αυτές οι εταιρείς.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, NadaGR είπε

Έχω δώσει και ένα λινκ απο πρόσφατο βιντεο στο youtube. Εσύ μπορεί να μην θεοποιείς αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό το κάνει. Εντάξει το ξερω οτι είναι δυσκολο καποιος να παραδεχτεί οτι αυτο που του πλάσαραν δεν ειναι αυτο που θα έπρεπε να ειναι αλλα κάπου πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Αν κάποιος έχει εργαστεί σε μια πολυεθνική , ακομη και σε ασχετο κλαδο με τον τεχνολογικό τομέο, ως επι το πλείστον γνωρίζει πως λειτουργούν αυτές οι εταιρείς.

Αν δεν μπορείς να κρίνεις πότε κάποιος σε δουλεύει μέσα στα μάτια σου και σου πουλάει ψεκασμένες αντιλήψεις και φόβο για να πουλήσει/διαφημίσει υπηρεσίες δεν σου φταίει κανείς…

μείνε στο Android που είναι πιο ασφαλές και σέβεται περισσότερο την ιδιοτηκοτητα σου…

• Confused 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NadaGR είπε

Έχω δώσει και ένα λινκ απο πρόσφατο βιντεο στο youtube.

Αφού ξεπέρασα την ειρωνία του "de-googled" τύπου που όμως ανεβάζει videos στο youtube (τι να κάνει θα μου πεις...) είδα λίγο και δεν λέει κάτι που δεν ξέρω. Κι αυτός δεν με πείθει, καθώς ως non-insider μιλά σα να έχει βαθύτερη γνώση των πραγμάτων και borderline συνομωσιολογικά (το iPhone έχει AI άρα είναι the most sophisticated surveillance device)

Ο καθένας μπορεί να αερολογήσει με τους κινδύνους της τεχνολογίας:
με τα airtags βρίσκεις τα χαμένα κλειδιά σου === κακό, κάποιος μπορεί να σε παρακολουθήσει
γίνεται on device ανάλυση φωτογραφιών === κακό, το κράτος ξέρει τι φωτό τραβάς
έχεις το bluetooth ανοιχτό === κακό, βλέπουν όλοι το βρακί σου

Εκτιμώ γενικά τα τεκμηριωμένα άρθρα κι όχι βιντεάκια που προσπαθούν να καλλιεργήσουν φόβο και το πιάνουν από το να εξηγήσουν τι είναι το Bluetooth LE.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αν δεν μπορείς να κρίνεις πότε κάποιος σε δουλεύει μέσα στα μάτια σου και σου πουλάει ψεκασμένες αντιλήψεις και φόβο για να πουλήσει/διαφημίσει υπηρεσίες δεν σου φταίει κανείς…

μείνε στο Android που είναι πιο ασφαλές και σέβεται περισσότερο την ιδιοτηκοτητα σου…

Αν η αντιληψη σου φτανει μεχρι εκει δεν φταιω εγω. Εγω σε αντιθεση με εσενα δεν εμπιστευομαι καμια πολυεθνική γιατι προφανως ολες λειτουργούν με γνωμονα το κέρδος. Εγω δεν εχω κανει σε κανένα σχόλιο σύγκριση, ούτε ανεφέρα ποτέ οτι το android είναι πιο ασφαλές. Τώρα αν εσύ δεν έχεις επιχειρήματα ειναι λογικό να καταφεύγεις σε πράγματα και συγκρίσεις που ουδέποτε έχουν ειπωθεί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν η αντιληψη σου φτανει μεχρι εκει δεν φταιω εγω. Εγω σε αντιθεση με εσενα δεν εμπιστευομαι καμια πολυεθνική γιατι προφανως ολες λειτουργούν με γνωμονα το κέρδος. Εγω δεν εχω κανει σε κανένα σχόλιο σύγκριση, ούτε ανεφέρα ποτέ οτι το android είναι πιο ασφαλές. Τώρα αν εσύ δεν έχεις επιχειρήματα ειναι λογικό να καταφεύγεις σε πράγματα και συγκρίσεις που ουδέποτε έχουν ειπωθεί.

Βρε σύ, δες λίγο τι πουλάει και τι γράφει στην περιγραφή ο τύπος μέσα στην ίδια του την ανάρτηση και μετά έλα να μιλήσουμε για αντίληψη και ποιος βρήκε ένα video που να επιβεβαιώνει αυτό που θα ήθελε να συμβαίνει…

Εγώ σύγκρινα από το πρώτο μου ποστ… αν δεν σε βολεύει, πες το μας για να δούμε πόσο αντικειμενικός είσαι και να ξεμπερδεύουμε… 

Επεξ/σία από AtiX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...