Προς το περιεχόμενο

Ταχυτητα Ethernet

DisasterMaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Έχω ρούτερ 100αρι δίπλα στο pc συνδεδεμένο με καλώδιο ethernet (δεν ξέρω cat5 ή 6, μη με ρωτήσετε ήρθε με το ρούτερ από την εταιρεία).

Επειδή κάτι το οποίο κατέβαζα έπαιρνε 80 αιώνες μπήκα να δω ταχύτητες.

Το speedtest δίνει 98-99mbps, ο task manager όριο 100kbps, το control panel 1gbps. και όσο κατεβάζω με το ζόρι να ανέβει το όριο και τα spikes να πιάσουν 8-9mbps. 🤔

Έχω δοκιμάσει διάφορα optimazations που μου είπαν (να κλείσω τα power saving options κλπ.) αλλά και πάλι. Επίσης έχω δοκιμάσει και διαφορετικά ports στο ρούτερ, έχω αλλάξει 2-3 καλώδια, έχω κάνει επανεγκατάσταση τα divers, reset το ρούτερ, και πολλά restarts. Τι να κάνω? Κι επίσης γιατί κάνει διαρκώς spikes στο task manager και δεν έχω μια πιο ομαλή σύνδεση?

image.png.21db602208372695b80d18b67a0742f2.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Απο που το κατεβαζεις; Μηπως ειναι θεμα του σερβερ που το παίρνεις; Δοκίμασε να κατεβασεις κατι αλλο απο αλλου. 

Το παρατήρησα γενικότερα όταν κατεβάζω κάτι. Οτιδήποτε από οπουδήποτε. Από Steam, Google, όλα. 

1 λεπτό πριν, DisasterMaster είπε

Το παρατήρησα γενικότερα όταν κατεβάζω κάτι. Οτιδήποτε από οπουδήποτε. Από Steam, Google, όλα. 

Κανε ενα Speed Test και αν βλεπεις αποκλιση μεγαλη δήλωσε βλαβη στον παροχο σου. 

18 ώρες πριν, gorge18 είπε

Κανε ενα Speed Test και αν βλεπεις αποκλιση μεγαλη δήλωσε βλαβη στον παροχο σου. 

Αυτό είναι το περίεργο. Στα speedtest μια χαρά ταχύτητα φαίνεται. 98mbps. Αλλά όταν κατεβάζω η ταχύτητα στο task manager είναι στα 8 το max🤷🏽‍♀️

https://www.netlimiter.com/

Κατέβασε το και δες από το πρόγραμμα πόσο ταχύτητα πιάνεις όταν κατεβάζεις... 

Ισως να έχουν θέμα οι τιμές στο task manager και να είναι εσφαλμένες για κάποιο λόγο.. 

• Thanks 1

Στις 15/4/2022 στις 10:22 ΜΜ, DisasterMaster είπε

Αυτό είναι το περίεργο. Στα speedtest μια χαρά ταχύτητα φαίνεται. 98mbps. Αλλά όταν κατεβάζω η ταχύτητα στο task manager είναι στα 8 το max🤷🏽‍♀️

δώσε ένα λινκ να κατεβάσει κάποιος άλλος ......έχεις αντιβιωτικο η vpn που τρεχει ταυτοχρονα?? και οπως ειπε ο Βαγγελης οι τιμες στο τασκ μπορει να ειναι αλλου για αλλου

• Thanks 1

Έκανα backup τα αρχεία κι έκανα το pc reset και συνήλθε. Δεν ξέρω τι φάση πέρναγε αλλά του πέρασε τώρα. 🤷🏽‍♀️ Όπως και να χει να στε καλά σας ευχαριστώ😊

4 ώρες πριν, DisasterMaster είπε

Έκανα backup τα αρχεία κι έκανα το pc reset και συνήλθε. Δεν ξέρω τι φάση πέρναγε αλλά του πέρασε τώρα. 🤷🏽‍♀️ Όπως και να χει να στε καλά σας ευχαριστώ😊

θέλει και αυτό καμμία φορά εντριβές και κάνα παυσίπονο..........

On 25/04/2022 at 13:01, markon said:

Τι μπορεί να φταίει και το fritzbox 7590, από τη lan2 προς το πρωτο powerline δίνει μόνο 100 mbps,    ενώ εγώ κάνει αυτήν την ρύθμιση

Screenshot_188.png

Screenshot_189.png

a.to powerline σου να μην ειναι 1000.

β.το καλωδιο να μην εχει φτιαχτει σωστα ή να μην ειναι 1000αρι.

γ.προβλημα στο Negotation.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...