Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα.

Πρόσφατα απόκτησα μεταχειρισμένη την εν λόγω μηχανή και δεν μπορώ να κάνω διπλοέκθεση.

Στο manual δεν γράφει τίποτα και από το μενού που το κάνω δεν έχω κανένα αποτέλεσμα.

Αν έχει την ίδια μηχανή κάποιο από τα παιδιά και γνωρίζει ας γράψει.

Ευχαριστώ πολύ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, konkarien είπε

Χαιρετώ την παρέα.

Πρόσφατα απόκτησα μεταχειρισμένη την εν λόγω μηχανή και δεν μπορώ να κάνω διπλοέκθεση.

Στο manual δεν γράφει τίποτα και από το μενού που το κάνω δεν έχω κανένα αποτέλεσμα.

Αν έχει την ίδια μηχανή κάποιο από τα παιδιά και γνωρίζει ας γράψει.

Ευχαριστώ πολύ.

Μαζί με την καλησπέρα μου , όταν λες διπλόεκθεση τι εννοείς ακριβώς , με ενδιαφέρει και μένα να το δώ .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, babisskg είπε

Μαζί με την καλησπέρα μου , όταν λες διπλόεκθεση τι εννοείς ακριβώς , με ενδιαφέρει και μένα να το δώ .

Δύο εκθέσεις ή και περισσότερες στο ίδιο καρέ.

33 λεπτά πριν, highpriest είπε

Καλορίζικη! Φανταστική μηχανή!

Μηπως εννοείς bracketing σε διαφορετικές εκθέσεις;

Ευχαριστώ πολύ!!!

όχι το bracketing

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, konkarien είπε

Δύο εκθέσεις ή και περισσότερες στο ίδιο καρέ.

Ευχαριστώ πολύ!!!

όχι το bracketing

Κάτι τέτοιο κατάλαβα κι' εγώ , όμως ήθελα να μάθω αν συμπεριλαμβάνεται στις δυνατότητες μιάς τέτοιας μηχανής και φυσικά θα περιμένω να μάθω τον τρόπο μέσα από τις απαντήσεις που θα δοθούν .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, babisskg είπε

Αυτό υποθέτω πως εννοεί ο OP. Σε κάποιες μηχανές γίνεται μέσα στη μηχανή και βγαίνει σαν μια εικόνα αλλά μπορεί να γίνει και μέσω υπολογιστή βέβαια. Ωστόσο έχει τη χάρη του να το κάνεις επιτόπου αν και δυσκολεύει την επεξεργασία μετά.

image.png.e3febe9e7e4efb60a90482b06c924414.png

@konkarien  μόνο με lumix g9 έχω έρθει σε επαφή, δεν ξέρω αν έχουν το ίδιο μενού. Σχετικό βίντεο για το μενού και τη ρύμιση παρακάτω αν και υποθέτω θα το έχεις δει. 

https://www.youtube.com/watch?v=LYy1b2x4DFk

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pifilos είπε

Αυτό υποθέτω πως εννοεί ο OP. Σε κάποιες μηχανές γίνεται μέσα στη μηχανή και βγαίνει σαν μια εικόνα αλλά μπορεί να γίνει και μέσω υπολογιστή βέβαια. Ωστόσο έχει τη χάρη του να το κάνεις επιτόπου αν και δυσκολεύει την επεξεργασία μετά.

@konkarien  μόνο με lumix g9 έχω έρθει σε επαφή, δεν ξέρω αν έχουν το ίδιο μενού. Σχετικό βίντεο για το μενού παρακάτω αν και υποθέτω θα το έχεις δει. 

Για να καταλάβω καλύτερα , είναι λειτουργία η κάποια τεχνοτροπία που συμπεριλαμβάνεται σε κάποια presets που έχει η μηχανή στο peogram mode ας πούμε ?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, babisskg είπε

Για να καταλάβω καλύτερα , είναι λειτουργία η κάποια τεχνοτροπία που συμπεριλαμβάνεται σε κάποια presets που έχει η μηχανή στο peogram mode ας πούμε ?

Χμμμ δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτηση. Στη δική μου, η επιλογή βρίσκεται στο drive dial. Επειδή ουσιαστικά δεν έχω δουλέψει μηχανή με program mode (πέραν μιας DSLR για κανένα δίμηνο) δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω αν καταλαβαίνω καλά την ερώτηση πως είναι μια χωριστή λειτουργία. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pifilos είπε

Χμμμ δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτηση. Στη δική μου, η επιλογή βρίσκεται στο drive dial. Επειδή ουσιαστικά δεν έχω δουλέψει μηχανή με program mode (πέραν μιας DSLR για κανένα δίμηνο) δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω αν καταλαβαίνω καλά την ερώτηση πως είναι μια χωριστή λειτουργία. 

Αυτό που θέλω να πω , είναι πως αν πρόκειται για ξεχωριστή λειτουργία που έχει να κάνει με το μενού και τις ρυθμίσεις γενικά η μήπως πρόκειται για κάποια μορφή του είδους artistic effect η κάτι παραπλήσιο . Κάτι σαν την δυνατότητα των Fujifilm να τραβάνε με την μορφή του φίλμ σαν παράδειγμα . Όμως αυτό είναι κάποιου είδους εφέ που σου δίνει την εκ των υστέρων δυνατότητα να κάνεις επεξεργασία μιάς εικόνας που τράβηξες , μέσα από την μηχανή την ίδια . Αν γίνεται αρχικά η εκ των υστέρων .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω την κάμερα πλέον αλλά νομίζω μιλάς για πολλαπλή έκθεση (multi exposure). Ανέτρεξα στο ψηφιακό μάνουαλ και νομίζω οτι αυτο που ζητάς είναι στην σελίδα 204. 

Στιγμιότυπο 2022-04-14, 21.22.36.jpeg

Επεξ/σία από akatel
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, babisskg είπε

Είναι αυτό που κάναμε παλιά στον σκοτεινό θάλαμο και τυπώναμε δύο αρνητικά πάνω στο ίδιο φωτογραφικό χαρτί.

Ή κατά την λήψη με τις αναλογικές μηχανές, που δεν αφήναμε το φιλμ να προχωρήσει στο επόμενο καρέ και εκθέταμε το ίδιο καρέ για δεύτερη φορά.

3 ώρες πριν, pifilos είπε

@konkarien  μόνο με lumix g9 έχω έρθει σε επαφή, δεν ξέρω αν έχουν το ίδιο μενού. Σχετικό βίντεο για το μενού και τη ρύμιση παρακάτω αν και υποθέτω θα το έχεις δει. 

Αυτό ακριβώς!!!

1 ώρα πριν, akatel είπε

Δεν έχω την κάμερα πλέον αλλά νομίζω μιλάς για πολλαπλή έκθεση (multi exposure). Ανέτρεξα στο ψηφιακό μάνουαλ και νομίζω οτι αυτο που ζητάς είναι στην σελίδα 204. 

Στιγμιότυπο 2022-04-14, 21.22.36.jpeg

Θα πάω να το ψάξω στο βιβλιαράκι της μηχανής.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, konkarien είπε

Είναι αυτό που κάναμε παλιά στον σκοτεινό θάλαμο και τυπώναμε δύο αρνητικά πάνω στο ίδιο φωτογραφικό χαρτί.

Ή κατά την λήψη με τις αναλογικές μηχανές, που δεν αφήναμε το φιλμ να προχωρήσει στο επόμενο καρέ και εκθέταμε το ίδιο καρέ για δεύτερη φορά.

Αυτό ακριβώς!!!

Θα πάω να το ψάξω στο βιβλιαράκι της μηχανής.

Σωστά κατάλαβα από την αρχή , όταν μιλήσατε για διπλοέκθεση , φυσικά δεν γνώριζα πως οι νεότερες mirrorles έχουν τέτοια δυνατότητα . Αν φυσικά μιλάμε για διπλοέκθεση σε φυσιολογική λειτουργία , όπως γίνεται ας πούμε η πανοραμική λήψη σαν μηχανισμός και όχι για εκ τών υστέρων τροποποίηση μέσα από το μενού επεξεργασίας , ένα merging δύο εικόνων .

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Βρήκα τελικά άκρη από το screenshot του akatel, γιατί το βιβλιαράκι με τις οδηγίες παρ' ότι είναι στα ελληνικά δεν το έχει μέσα.Είναι ελλειπές.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, konkarien είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Βρήκα τελικά άκρη από το screenshot του akatel, γιατί το βιβλιαράκι με τις οδηγίες παρ' ότι είναι στα ελληνικά δεν το έχει μέσα.Είναι ελλειπές.

Αν θες μπορώ να σου στείλω όλο το manual, το εχω σε pdf.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...