Lucifer Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Κρίμα μεν που σου έτυχε η στραβή φίλε, από την άλλη σκέψου λίγο έναν τύπο απ' τη Σρι Λάνκα αντί για απλό, λιτό, παγκόσμιο διαβατήριο, να σου δείχνει έγγραφο από το gov της Σρι Λάνκα και την τετράγωνη σφραγίδα με το δράκο για να αποδείξει ότι ένα βρέφος είναι νόμιμα στην Ελλάδα και ότι δε το έφερε για να το κάνει κοκορέτσι/trade/διακοσμητικό στο τζάκι. Δλδ, μωρό στο εξωτερικό κουβαλάς, δεν είναι περίεργο. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από Lucifer 8 1
Speculoos Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δύο πραματάκια αν και το θέμα, τι έκπληξη, ξέφυγε από το αρχικό ερώτημα. Αφενός το πιστοποιητικό γέννησης δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο, δε σημαίνει ότι ένα χαρτί που πιστοποιεί ότι είσαι εσύ σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις, αφετέρου είναι αρκετά χρήσιμο μανάδες που ταξιδεύουν μόνες με τα μωρά παιδιά τους τα οποία δεν έχουν το ίδιο επώνυμο με εκείνες να έχουν μαζί τους πέρα από το διαβατήριο των μωρών και το πιστοποιητικό γέννησης. Σε πάρα πολλές χώρες αποφεύγονται άσκοπες καθυστερήσεις. 4
MikeJ Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 4 hours ago, tzotzo said: Καλημέρα σε ολους. Σε αεροπορικο εισητηριο απο Αθηνα για Κω,με Skyexpress αρνηθηκαν την επιβιβαση καθως ειχε γινει overbooking. Γνωριζει καποιος τι διαδικασία πρεπει να γίνει για να επιστραφουν τα χρηματα του εισητηριου; Υπαρχει και επιπλεον αποζημιωση; Εχει καποιιος εμπειρια σε αυτην την περιπτωση με skyexpress και αν ειναι συννενοησιμοι ή θα μου κανουν τα νευρα τσαταλια; ευχαριστω εκ των προτέρων Συγνώμη αλλά τι ακριβώς συνέβη στη περίπτωσή σου; Σου είπαν δε μπαίνεις στο αεροπλάνο και τέλος; Δε σου έδωσαν τίποτα; Ρωτάω γιατί το overbooking είναι σύνηθες (σε μη low cost αεροπορικές) και οι εταιρείες ψάχνουν για εθελοντές να παραχωρήσουν τη θέση τους έναντι κινήτρων χρηματικών ή δωρεάν εισιτηρίων κλπ. + φυσικά θέση στην επόμενη διαθέσιμη πτήση στον ίδιο προορισμό. Συνήθως τα κίνητρα είναι δελεαστικά και δε δυσκολεύονται να βρουν εθελοντές. Το ζήτημα δλδ επιλύεται άμεσα στη πύλη. 1
tzotzo Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, ioankav είπε Θα αποζημιωθείς αλλά θέλει υπομονή. Νομίζω έχουν δικαίωμα να απαντήσουν μέσα σε 2 μήνες από τη στιγμή που θα υποβάλεις το αίτημα σου. Και υπάρχει η πιθανότητα να αρνηθούν οπότε τότε μπορείς να ξαναστείλεις αίτημα στις αρχές της χώρας που ήταν η πτήση. Υπάρχουν κάποια sites που αναλαμβάνουν να κάνουν το αίτημα (συνήθως η διαδικασία γίνεται πιο γρήγορα και κρατάνε μία προμήθεια στο ποσό της αποζημίωσης γύρω στο 30%). Επίσης, κράτα αποδείξεις από φαγητό, ταξί κτλ που χρειάστηκες να ξοδέψεις, μπορείς να τα βάλεις και αυτά στο αίτημα σου για αποζημίωση. Όταν σου αρνήθηκαν την επιβίβαση στο αεροπλάνο, δεν σου πρότειναν κάποια εναλλακτική; Μου πρότειναν με την βραδυνή πτήση, αλλά δεν με βόλευε. Δεν θέλω να φορτώσω αποδείξεις για να κάνω το αυτονόητο ούτε να εκμεταλλευτω μια κατάσταση. Ήρθα με aegean τελικα 14 λεπτά πριν, MikeJ είπε Συγνώμη αλλά τι ακριβώς συνέβη στη περίπτωσή σου; Σου είπαν δε μπαίνεις στο αεροπλάνο και τέλος; Δε σου έδωσαν τίποτα; Ρωτάω γιατί το overbooking είναι σύνηθες (σε μη low cost αεροπορικές) και οι εταιρείες ψάχνουν για εθελοντές να παραχωρήσουν τη θέση τους έναντι κινήτρων χρηματικών ή δωρεάν εισιτηρίων κλπ. + φυσικά θέση στην επόμενη διαθέσιμη πτήση στον ίδιο προορισμό. Συνήθως τα κίνητρα είναι δελεαστικά και δε δυσκολεύονται να βρουν εθελοντές. Το ζήτημα δλδ επιλύεται άμεσα στη πύλη. Όχι μόνο δεν πρότειναν κάτι ,έπρεπε να πάω πάλι στις αναχωρήσεις στο γραφείο της skyserv ούτε έκαναν επιτόπου επιστροφή χρημάτων. Μακράν η χειρότερη αεροπορική που έχω συναντήσει. Δεν έγινε κάτι άλλο εκτός του overbook. 1 1
MikeJ Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 25 minutes ago, tzotzo said: Μου πρότειναν με την βραδυνή πτήση, αλλά δεν με βόλευε. Δεν θέλω να φορτώσω αποδείξεις για να κάνω το αυτονόητο ούτε να εκμεταλλευτω μια κατάσταση. Ήρθα με aegean τελικα Όχι μόνο δεν πρότειναν κάτι ,έπρεπε να πάω πάλι στις αναχωρήσεις στο γραφείο της skyserv ούτε έκαναν επιτόπου επιστροφή χρημάτων. Μακράν η χειρότερη αεροπορική που έχω συναντήσει. Δεν έγινε κάτι άλλο εκτός του overbook. Πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο. Έγινε και σε άλλα άτομα στη πτήση; Δεν ζήτησαν εθελοντές κλπ; http://www.ypa.gr/passenger-rights/ https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_en.htm#next-steps-3 Έχει στις παραπάνω σελίδες πληροφορίες σχετικές και υπόδειγμα φόρμας. Η πρώτη κίνηση είναι να στείλεις φόρμα παραπόνου στην αεροπορική την ίδια και αν δεν ανταποκριθεί ή δεν σε ικανοποιεί η "λύση" που σου προσφέρουν μετά πας στην εθνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. 3
TuXaKoS Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 39 λεπτά πριν, tzotzo είπε Μου πρότειναν με την βραδυνή πτήση, αλλά δεν με βόλευε. Δεν θέλω να φορτώσω αποδείξεις για να κάνω το αυτονόητο ούτε να εκμεταλλευτω μια κατάσταση. Ήρθα με aegean τελικα Ένα σχόλιο σε αυτό. Προφανώς και δεν θα εκμεταλλευτείς την κατάσταση αλλά πρέπει να διεκδικήσεις τα νόμιμα. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον το κόστους του που πλήρωσες (αφού αναγκάστηκες να πετάξεις με άλλη εταιρία) + τουλάχιστον τα 250 ευρώ που δικαιούσαι. 1
csontheline Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Speculoos είπε Δύο πραματάκια αν και το θέμα, τι έκπληξη, ξέφυγε από το αρχικό ερώτημα. Αφενός το πιστοποιητικό γέννησης δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο, δε σημαίνει ότι ένα χαρτί που πιστοποιεί ότι είσαι εσύ σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις, αφετέρου είναι αρκετά χρήσιμο μανάδες που ταξιδεύουν μόνες με τα μωρά παιδιά τους τα οποία δεν έχουν το ίδιο επώνυμο με εκείνες να έχουν μαζί τους πέρα από το διαβατήριο των μωρών και το πιστοποιητικό γέννησης. Σε πάρα πολλές χώρες αποφεύγονται άσκοπες καθυστερήσεις. Παραμένω στο offtopic. Αν το παιδί δεν συνοδεύεται και από τους 2 γονείς, ζητείται, εκτός των παραπάνω, και επίσημη υπεύθυνη δήλωση του γονέα που δεν το συνοδεύει. https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/travel-documents-minors/index_en.htm
Fotis_Greece Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Ασχετο αλλα, σε ταξιδι Αθηνα- Βουδαπέστη τον Ιανουάριο, νεαρος περασε την πυλη και επιβιβαστηκε με την ταυτότητα που δειχνει το gov app Covid Free wallet, αυτο που γραφει με μεγαλα γραμματα οτι δεν ειναι ταξιδιωτικο εγγραφο. Δεν τον αφηναν στην αρχη αλλα με το πολυ μπλα μπλα τους καταφερε
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, csontheline είπε Παραμένω στο offtopic. Αν το παιδί δεν συνοδεύεται και από τους 2 γονείς, ζητείται, εκτός των παραπάνω, και επίσημη υπεύθυνη δήλωση του γονέα που δεν το συνοδεύει. https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/travel-documents-minors/index_en.htm Oχι απαραίτητα,γράφει μπορεί να χρειαστεί, για να του επιτραπεί να ταξιδέψει, ένα επιπλέον (επίσημο) έγγραφο υπογεγραμμένο από τους γονείς ή τον δεύτερο γονέα ή τον νόμιμο κηδεμόνα. Δεν υπάρχουν κανόνες της ΕΕ γι΄αυτό το θέμα. Κάθε χώρα της ΕΕ αποφασίζει κατά πόσον απαιτείται από κάθε παιδί να έχει επίσημη άδεια από τον/τους γονέα/-είς του ή τον κηδεμόνα του. Μάθετε τους ακριβείς κανόνες που ισχύουν για τις χώρες από και προς τις οποίες ταξιδεύετε.
chaosmaster Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, Lucifer είπε Κρίμα μεν που σου έτυχε η στραβή φίλε, από την άλλη σκέψου λίγο έναν τύπο απ' τη Σρι Λάνκα αντί για απλό, λιτό, παγκόσμιο διαβατήριο, να σου δείχνει έγγραφο από το gov της Σρι Λάνκα και την τετράγωνη σφραγίδα με το δράκο για να αποδείξει ότι ένα βρέφος είναι νόμιμα στην Ελλάδα και ότι δε το έφερε για να το κάνει κοκορέτσι/trade/διακοσμητικό στο τζάκι. Δλδ, μωρό στο εξωτερικό κουβαλάς, δεν είναι περίεργο. Είναι απόλυτο λογικό κ σωστό. Και η λογική μου μετά από τα δεδομένα που είχα αυτό λέει. Εμένα όμως η εταιρεία με ενημέρωσε λάθος κ με πέρασαν κ από 2 ελέγχους με αυτά τα χαρτιά. Κ στο τέλος μου λένε δε μπορείς να φύγεις ευχαριστούμε γειά. Κ ευθύνη για το λάθος κανείς τους. Δεν άκουσα δεν είδα.
MikeJ Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 7 minutes ago, chaosmaster said: Είναι απόλυτο λογικό κ σωστό. Και η λογική μου μετά από τα δεδομένα που είχα αυτό λέει. Εμένα όμως η εταιρεία με ενημέρωσε λάθος κ με πέρασαν κ από 2 ελέγχους με αυτά τα χαρτιά. Κ στο τέλος μου λένε δε μπορείς να φύγεις ευχαριστούμε γειά. Κ ευθύνη για το λάθος κανείς τους. Δεν άκουσα δεν είδα. Το ότι θα μπορούσες να ταξιδέψεις μόνο με πιστοποιητικό γεννήσεως σε διεθνές ταξίδι ποιος το είπε από την εταιρεία και με το τρόπο; Ήταν σε γραπτή επικοινωνία ή προφορικά πχ; Αν ήταν σε κλήση και θυμάσαι ημερομηνία και ώρα (ακόμα καλύτερα και όνομα υπάλληλου) μήπως μπορείς να στείλεις με τη μορφή παραπονου να ελέγξουν τι ειπώθηκε. Γενικά δε αλλάζει κάτι γιατί την ευθύνη την έχει ο επιβάτης να γνωρίζει τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα και όχι η εταιρεία. (Ειδικά με το κοβιντ αυτό το κατέστησαν σαφές). Απλά αν μπορείς να αποδείξεις ότι όντως υπάρχει πατάτα από μεριά τους ( έστω από κάποιο δυσμοιρο παιδάκι στο τηλεφωνικό κέντρο) ίσως σε ένδειξη καλής θελήσεως να μη χάσεις (όλα) τα λεφτά σου. 1
Miracle Worker Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Στις 14/4/2022 στις 7:27 ΜΜ, Fotis_Greece είπε Ασχετο αλλα, σε ταξιδι Αθηνα- Βουδαπέστη τον Ιανουάριο, νεαρος περασε την πυλη και επιβιβαστηκε με την ταυτότητα που δειχνει το gov app Covid Free wallet, αυτο που γραφει με μεγαλα γραμματα οτι δεν ειναι ταξιδιωτικο εγγραφο. Δεν τον αφηναν στην αρχη αλλα με το πολυ μπλα μπλα τους καταφερε Μάλλον επειδή η Ουγγαρία είναι χώρα Schengen και πρακτικά δε γίνεται κανένας έλεγχος στην άφιξη, σου λένε δε θα έχουμε θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα