Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε ολους.
Σε αεροπορικο εισητηριο απο Αθηνα για Κω,με Skyexpress αρνηθηκαν την επιβιβαση καθως ειχε γινει overbooking.
Γνωριζει καποιος τι διαδικασία πρεπει να γίνει για να επιστραφουν τα χρηματα του εισητηριου; Υπαρχει και επιπλεον αποζημιωση;
Εχει καποιιος εμπειρια σε αυτην την περιπτωση με skyexpress και αν ειναι συννενοησιμοι ή θα μου κανουν τα νευρα τσαταλια;
ευχαριστω εκ των προτέρων

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πω πω ατυχία. Μέχρι τώρα μου είχε τύχει να προσφέρουν κάποιο ποσό για όποιον δεν επιβιβαστεί, ώστε να βρεθεί εθελοντής. Μάλιστα το ποσό ανέβαινε όσο δεν βρισκόταν κανείς. Δεν μου έχει τύχει όμως άρνηση επιβίβασης.

Για τα δικαιώματά σου μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ:

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_en.htm#deniedBoarding

Compensation - denied boarding

Amount in EUR

Distance

250

1 500 km or less

400

More than 1 500 km within the EU and all other flights between 1 500 and 3 500 km

600

More than 3 500 km

If you arrived on time for check‑in, you should always receive compensation if you're denied boarding. The only exception is if there were reasonable grounds to deny you boarding, such as health, safety or security concerns. Or if you did not have the required travel documents.

Even in cases where such grounds exist, airlines might still offer you compensation depending on the specific terms and conditions attached to your ticket.

Επεξ/σία από Giama
  • Like 3
Δημοσ.

Με aegean μου ειχαν δωσει 250 ευρω της αποζημιωσης συν 250 ευρω δικα τους συν διαμονη στο χιλτον συν φαγητο βραδινο και πρωινο και πεταξα το επομενο πρωι δηλαδη σε 12 ωρες με την αλλη πτηση.

Κοινως, μακαρι να ξανατυχει χαχαχα

• Like 4
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, giwfys είπε

Με aegean μου ειχαν δωσει 250 ευρω της αποζημιωσης συν 250 ευρω δικα τους συν διαμονη στο χιλτον συν φαγητο βραδινο και πρωινο και πεταξα το επομενο πρωι δηλαδη σε 12 ωρες με την αλλη πτηση.

Κοινως, μακαρι να ξανατυχει χαχαχα

Αν δεν κανω λαθος καποιος φορεας τα δινει, η ΙΑΤΑ πιθανως. Το θεμα ειναι να αποζημιωθω δεν παω να βγάλω μεροκάματο.

Δημοσ.

Mε skyexpress δεν μου έχει τύχει, έχω παρόμοια εμπειρία όπου χρήζει αποζημίωσης (είτε denied boarding είτε πολύ μεγάλη καθυστέρηση) με άλλες εταιρείες (aegean, lufthansa/swiss, ryanair, airfrance) τα χρόνια πριν την πανδημία. Ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα, μάλιστα η πιο συνεργάσιμη ήταν η ryanair, ενώ η Air France ήταν η πιο αργή, αποζημιώθηκα μετά από περίπου 3 μήνες.

Σημαντικό που αρκετοί επιβάτες παραβλέπουν είναι ότι η αποζημίωση δίνεται ακόμα και αν η εταιρεία σε βάλει σε επόμενη πτήση. Αν αρνηθείς να πετάξεις σε επόμενη πτήση τότε δικαιούσαι τοσο την αποζημίωση όσο και τον ναύλο. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ήσουν στην ώρα σου στο gate.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήταν να πετάξω προχθές για εξωτερικό με aegean. Δεν με είχαν ενημερώσει σωστά για τα χαρτιά του μωρού με αποτέλεσμα να βγάλω κανονικά εισιτήρια να περάσω τον έλεγχο κ πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο να αρνηθούν (ζητούσαν διαβατήριο για το μωρό ενώ στην έκδοση εισιτηρίων με πέρασαν κανονικά με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης). Τώρα είμαι σε διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου κ αν θέλω να πετάξω τη Τρίτη μου ζητάνε άλλα 500€ (500€ είχα βγάλει τα εισιτήρια τα Χριστούγεννα, πακέτο flexible). 

Τους εξήγησα ότι εσείς με ενημερώσατε για τα χαρτιά. Με περάσατε κανονικά στον πρώτο έλεγχο μου βγάλατε το boarding pass κ πριν την επιβίβαση με γυρνάτε πίσω. Ανένδοτοι. Αν ζητήσω τα χρήματα πίσω μου επιστρέφουν κοντά στα 200 αν είναι να τα αλλάξω μου ζητάνε +500. Είναι έτσι; γιατί άκρη δε μπορώ να βγάλω κ αυτοί τα μισά λένε 

Επεξ/σία από chaosmaster
  • Sad 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, chaosmaster είπε

Ήταν να πετάξω προχθές για εξωτερικό με aegean. Δεν με είχαν ενημερώσει σωστά για τα χαρτιά του μωρού με αποτέλεσμα να βγάλω κανονικά εισιτήρια να περάσω τον έλεγχο κ πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο να αρνηθούν (ζητούσαν διαβατήριο για το μωρό ενώ στην έκδοση εισιτηρίων με πέρασαν κανονικά με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης). Τώρα είμαι σε διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου κ αν θέλω να πετάξω τη Τρίτη μου ζητάνε άλλα 500€ (500€ είχα βγάλει τα εισιτήρια τα Χριστούγεννα, πακέτο flexible). 

Τους εξήγησα ότι εσείς με ενημερώσατε για τα χαρτιά. Με περάσατε κανονικά στον πρώτο έλεγχο μου βγάλατε το boarding pass κ πριν την επιβίβαση με γυρνάτε πίσω. Ανένδοτοι. Αν ζητήσω τα χρήματα πίσω μου επιστρέφουν κοντά στα 200 αν είναι να τα αλλάξω μου ζητάνε +500. Είναι έτσι; γιατί άκρη δε μπορώ να βγάλω κ αυτοί τα μισά λένε 

Καλα μαλλον τρολαρεις!!! φυσικα και χρειάζεστε διαβατηριο!!!!!!!!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, costas1973 είπε

Για εξωτερικο χρειαζεται σιγουρα, για πτησεις εσωτερικου νομιζω πως οχι. Ισως εκει εγινε καποια παρεξηγηση οταν εγινε η ενημερωση σχετικα με τα απαιτουμενα ταξιδιωτικα εγγραφα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, costas1973 είπε

Το φυσικά προκύπτει για σένα που κάνεις ταξίδια στο εξωτερικό. Εγώ ήταν η πρώτη φορά που πετούσα. Ρώτησα την εταιρεία όταν έκλεισα τα εισιτήρια κ μου είπαν με ότι με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του μωρού δεν έχω κάποιο θέμα (προφανώς αυτός μπέρδεψε τη πτήση εξωτερικού με εσωτερικού *αν κ του είχα δώσει τον αριθμό εισιτηρίου) κ καλά εγώ τρολαρω. Πώς κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο μου έβγαλαν κανονικά τα εισιτήρια δείχνοντας το πιστοποιητικό; εκεί δεν έπρεπε να μου πουν για το διαβατήριο; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chaosmaster είπε

Το φυσικά προκύπτει για σένα που κάνεις ταξίδια στο εξωτερικό. Εγώ ήταν η πρώτη φορά που πετούσα. Ρώτησα την εταιρεία όταν έκλεισα τα εισιτήρια κ μου είπαν με ότι με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του μωρού δεν έχω κάποιο θέμα (προφανώς αυτός μπέρδεψε τη πτήση εξωτερικού με εσωτερικού *αν κ του είχα δώσει τον αριθμό εισιτηρίου) κ καλά εγώ τρολαρω. Πώς κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο μου έβγαλαν κανονικά τα εισιτήρια δείχνοντας το πιστοποιητικό; εκεί δεν έπρεπε να μου πουν για το διαβατήριο; 

Η ληξιαρχικη πραξη γέννησης ειναι ενα "κολωχαρτο" ευκολα αντιγραψημο!!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, costas1973 είπε

Η ληξιαρχικη πραξη γέννησης ειναι ενα "κολωχαρτο" ευκολα αντιγραψημο!!

Έφερε μπλε σφραγίδα. Αλλά πέρα από αυτό πλέον με τη ψηφιακή υπογραφή αποτελεί δημόσιο έγγραφο κ κάνεις δεν μπορεί να μην σου το αποδεχθεί. Δλδ οι υπεύθυνες δηλώσεις πλέον που είναι ηλεκτρονικές μέσω gov πώς ισχύουν κανονικά. Τώρα δε συζητάμε αυτό. Συζητάω για τα χάλια της εταιρείας που κάνει το δεν ξέρω δεν είδα. Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω τι χρειάζεται. Κ από τη στιγμή που ήμουν σαφής στις ερωτήσεις κ πήρα σαφής λάθος απαντήσεις ρωτάω από δω κ πέρα τι κάνω 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chaosmaster είπε

Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω τι χρειάζεται. Κ από τη στιγμή που ήμουν σαφής στις ερωτήσεις κ πήρα σαφής λάθος απαντήσεις ρωτάω από δω κ πέρα τι κάνω 

Η αληθεια ειναι πως ο επιβατης ειναι υποχρεωμενος να ξερει τι ταξιδιωτικα εγγραφα χρειαζονται και σιγουρα στην ιστοσελιδα της Aegean τα αναφερει αυτα. Δυστυχως εγινε αυτη η λαθος συνεννοηση και δημιουργηθηκε το προβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzotzo είπε

Το θεμα ειναι να αποζημιωθω δεν παω να βγάλω μεροκάματο.

Θα αποζημιωθείς αλλά θέλει υπομονή. Νομίζω έχουν δικαίωμα να απαντήσουν μέσα σε 2 μήνες από τη στιγμή που θα υποβάλεις το αίτημα σου. Και υπάρχει η πιθανότητα να αρνηθούν οπότε  τότε μπορείς να ξαναστείλεις αίτημα στις αρχές της χώρας που ήταν η πτήση.

Υπάρχουν κάποια sites που αναλαμβάνουν να κάνουν το αίτημα (συνήθως η διαδικασία γίνεται πιο γρήγορα και κρατάνε μία προμήθεια στο ποσό της αποζημίωσης γύρω στο 30%).

Επίσης, κράτα αποδείξεις από φαγητό, ταξί κτλ που χρειάστηκες να ξοδέψεις, μπορείς να τα βάλεις και αυτά στο αίτημα σου για αποζημίωση.

Όταν σου αρνήθηκαν την επιβίβαση στο αεροπλάνο, δεν σου πρότειναν κάποια εναλλακτική; 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, chaosmaster είπε

Έφερε μπλε σφραγίδα. Αλλά πέρα από αυτό πλέον με τη ψηφιακή υπογραφή αποτελεί δημόσιο έγγραφο κ κάνεις δεν μπορεί να μην σου το αποδεχθεί. Δλδ οι υπεύθυνες δηλώσεις πλέον που είναι ηλεκτρονικές μέσω gov πώς ισχύουν κανονικά. Τώρα δε συζητάμε αυτό. Συζητάω για τα χάλια της εταιρείας που κάνει το δεν ξέρω δεν είδα. Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω τι χρειάζεται. Κ από τη στιγμή που ήμουν σαφής στις ερωτήσεις κ πήρα σαφής λάθος απαντήσεις ρωτάω από δω κ πέρα τι κάνω 

με ενα απλο search θα ειχες δει τα παρακατω:

αξίδι με βρέφη

Βρέφη θεωρούνται τα παιδιά που μέχρι την ολοκλήρωση του ταξιδιού δεν έχουν κλείσει τα δύο (2) έτη.

Όροι αποδοχής/περιορισμοί:

• Βρέφη έως επτά (7) ημερών δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν, εκτός εάν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.
  • Σε περίπτωση πρόωρου τοκετού, οι γονείς θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση καλής υγείας του βρέφους από τον μαιευτήρα-γιατρό. 
  • Επιτρέπεται ένα (1) βρέφος ανά συνοδό ηλικίας άνω των 16 ετών.
  • Αποτελεί ευθύνη του γονέα/κηδεμόνα να έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοπροσωπίας για το βρέφος, καθώς και όποιο άλλο έγγραφο απαιτείται για τον εκάστοτε προορισμό (π.χ. VISA/διαβατήριο κτλ.).
  • Το βρέφος ταξιδεύει μόνο στην αγκαλιά του γονέα-κηδεμόνα του και δικαιολογείται η μεταφορά μίας χειραποσκευής έως 6kg με τα απαραίτητα για τη διατροφή και υγιεινή του. Μπορεί να υπάρξει πιθανότητα ελέγχου αυτών από τον έλεγχο του αεροδρομίου.
  • Σε περίπτωση που ένας γονέας ή κηδεμόνας (άνω των 18 ετών) επιθυμεί να ταξιδέψει με δύο (2) βρέφη, τότε κρίνεται απαραίτητη η παροχή Αποκλειστικού Συνοδού από την AEGEAN. Η υπηρεσία αυτή έχει χρέωση η οποία διαμορφώνεται ανάλογα με το δρομολόγιο.
  • Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός βρεφών ανά αεροσκάφος εξαρτάται από τον αριθμό των μασκών οξυγόνου και ζωνών ασφαλείας για βρέφη που διαθέτει το αεροσκάφος.
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chaosmaster είπε

Επίσης ευκολα βρίσκεις τι χρειάζεται  https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/travel-documents-minors/index_el.htm 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...