Προς το περιεχόμενο

Skroutz και καταγγελίες από καταναλωτές

Basilhs23___

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Συνηθως το σκρουτζ καθυστερει.
Προχθες πηρα ενα τζαμακι για καμερα κινητου και ενω το εδειχνε διαθεσιμο,το σκρουτζ ελεγε οτι εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης ειναι απο Χ εως Ψ ,οπου Χ ηταν μια βδομαδα μετα.
Εφαγαν ακυρο την επομενη μερα,αφου δεν πηρα ειδοποιηση για αλλαγη καταστασης,παρηγγειλα απο mediaram μεσημερι  και σε 1,5 μερα το ειχα Καλαματα.

Σε αυτό φταίει το κατάστημα που δείχνει λάθος διαθεσιμότητα. Η ευκολία πάντως να ακυρώσεις και να παραγγείλεις από αλλού είναι μεγάλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 371
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Σε αυτό φταίει το κατάστημα που δείχνει λάθος διαθεσιμότητα. Η ευκολία πάντως να ακυρώσεις και να παραγγείλεις από αλλού είναι μεγάλη.

Το μονο ευκολο ηταν αυτο,ευτυχως.
Δεν ειναι απαραιτητο να φταιει το καταστημα,πιο πολυ φταιει που μπαινει δηθεν για ευκολια το skroutz στη μεση και δεν μπορουν να απαντησουν ουτε σε ενα μηνυμα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Το paypal, επισημως, γενικα μιλωντας, υποστηριζεται ή οχι απο το 'νεο'....ανανεωμενο (ας πουμε) skroutz;

Μεχρι τωρα, ηταν θεμα πολιτικης του καταστηματος. Τωρα ισχυει αυτο ή οχι;

Παντως, δυο παραγγελιες που χρειαστηκε να δωσω, σε καμια δεν ειχα επιλογη πληρωμης με paypal.

Μου φαινεται αδυνατον, συνολικα, επισημως το skroutz, ενω εχει αλλους τροπους πληρωμης, να μην εχει το τοσο καθιερωμενο paypal. Μονο αν τα καταστηματα δεν ενεργοποιουν αυτη την επιλογη, μπορω να το καταλαβω. Αλλα τελικα, τι ισχυει; Ειναι θεμα skroutz ή καταστηματος;

Θέμα σκρούτζ προφανώς αφού μιλάμε για καλάθι σκρούτζ. Paypal δεν έχει γιατί ζητά μεγαλύτερη προμήθεια. Από τη στιγμή που έχει εδραιωθεί ως μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες υποθέτω ότι δεν τους νοιάζει και ιδιαίτερα να το έχουν ως εναλλακτική για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Π.χ. ένα μικρότερο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι πιο πιθανό να προσφέρει Paypal για να "τραβήξει" κόσμο. Όπως γνωρίζουμε το Paypal είναι υπερ του καταναλωτή σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τα disputes άρα ο μέσος πελάτης νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια αγοράζοντας από ένα νέο ή άγνωστο κατάστημα.

Το σκρουτζ δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο αφού είναι ήδη γνωστό και ξέρεις ούτως η άλλως ότι αν γίνει κάτι τα λεφτά σου θα τα πάρεις πίσω.

• Like 3

Τα προβληματα, με το νεο skroutz, δεν σταματουν.

Οποτε κι εγω οπως κι αλλοι, θα κοιταξω να κανω τις νεες αγορες παρακαμπτωντας το.

Θα μπαινω ισως να βλεπω τη λιστα του, αλλα μετα βουρ για τη σελιδα του καταστηματος.

Το νεο προβλημα, τουλαχιστον κατ'εμε; (μετα το 'πεταγμα' του Paypal, ρε κοιτα κατι μαγκες που δεν προσφερουν paypal!)

Δεν ξερεις με ποια courier θα παραλαβεις. Μεχρι τωρα, με το redirection, σε πηγαινε απο το καταστημα, εκει ελεγχα, αν δεχονται paypal, αν συνεργαζεται το εν λογω καταστημα με δυο courier που με βολευουν εμενα.ω Τρα ειναι ολα kinder-εκπληξη, μαυρο κουτι! Ειχα κανει τελευταια μεσω skroutz δυο παραγγελιες, ηρθαν με easy mail. Λεω μεσα μου, μαλλον θα εκαναν συνολικη 'συμβαση', καλα για εμενα γιατι με βολευει αυτη. Αμ δε! Με νεα παραγγελια, επελεγη να ερθουν μεσω ελτα, τα οποια αποφευγω παση θυσια. Ξερω οτι με περιμενει η ψιλοταλαιπωρια με τα ελτα, και δυστυχως δεν το ηξερα/δεν καθισα να το ψαξω πριν την παραγγελια, γιατι νομιζα οτι το skroutz εχει καποια ενιαια πολιτικη συνολικα πλεον, μαλλον με easy mail. Οκ, λαθος εκτιμησα θα πεις, αλλα πριν, το εψαχνα, γιατι σε πηγαινε στη σελιδα του καταστηματος, εκει παντα κοιταζα 'τροποι πληρωμης' και 'τροποι αποστολης'.

Οποτε τελος.

Απο εδω και περα, βλεπω στο skroutz τι υπαρχει, και μετα παραγγελνω απευθειας απο το καταστημα, αφου βεβαιωθω, οτι υποστηριζει paypal καθως και τις courier που με εξυπηρετουν. Τα κοφτηρια (paypal) και τα kinder εκπληξη (courier που θα την μαθεις αφου βαλεις παραγγελια), να τα κρατησει το skroutz για τον εαυτο του.

• Like 2

On 29/08/2024 at 07:52, mindreader said:

Τα προβληματα, με το νεο skroutz, δεν σταματουν.

Οποτε κι εγω οπως κι αλλοι, θα κοιταξω να κανω τις νεες αγορες παρακαμπτωντας το.

Θα μπαινω ισως να βλεπω τη λιστα του, αλλα μετα βουρ για τη σελιδα του καταστηματος.

Το νεο προβλημα, τουλαχιστον κατ'εμε; (μετα το 'πεταγμα' του Paypal, ρε κοιτα κατι μαγκες που δεν προσφερουν paypal!)

Δεν ξερεις με ποια courier θα παραλαβεις. Μεχρι τωρα, με το redirection, σε πηγαινε απο το καταστημα, εκει ελεγχα, αν δεχονται paypal, αν συνεργαζεται το εν λογω καταστημα με δυο courier που με βολευουν εμενα.ω Τρα ειναι ολα kinder-εκπληξη, μαυρο κουτι! Ειχα κανει τελευταια μεσω skroutz δυο παραγγελιες, ηρθαν με easy mail. Λεω μεσα μου, μαλλον θα εκαναν συνολικη 'συμβαση', καλα για εμενα γιατι με βολευει αυτη. Αμ δε! Με νεα παραγγελια, επελεγη να ερθουν μεσω ελτα, τα οποια αποφευγω παση θυσια. Ξερω οτι με περιμενει η ψιλοταλαιπωρια με τα ελτα, και δυστυχως δεν το ηξερα/δεν καθισα να το ψαξω πριν την παραγγελια, γιατι νομιζα οτι το skroutz εχει καποια ενιαια πολιτικη συνολικα πλεον, μαλλον με easy mail. Οκ, λαθος εκτιμησα θα πεις, αλλα πριν, το εψαχνα, γιατι σε πηγαινε στη σελιδα του καταστηματος, εκει παντα κοιταζα 'τροποι πληρωμης' και 'τροποι αποστολης'.

Οποτε τελος.

Απο εδω και περα, βλεπω στο skroutz τι υπαρχει, και μετα παραγγελνω απευθειας απο το καταστημα, αφου βεβαιωθω, οτι υποστηριζει paypal καθως και τις courier που με εξυπηρετουν. Τα κοφτηρια (paypal) και τα kinder εκπληξη (courier που θα την μαθεις αφου βαλεις παραγγελια), να τα κρατησει το skroutz για τον εαυτο του.

Δεν θυμάμαι να είχε ποτέ Paypal για το καλάθι του. Αλλά δεν είχα κάποιο θέμα με επιστροφές χρημάτων όποτε χρειάστηκε,  χωρίς μάλιστα να πρέπει να περιμένω για dispute  ή να έχω μόνο 180 μέρες προστασία.

Paypal κάνω χρήση συνήθως σε άσχετα καταστήματα και άγνωστα

Το με τι courier θα σου έρθει έχει να κάνει και με το τι είναι διαθέσιμο στην περιοχή του καταστήματος,   αν έχουν SLM θα έρθει με αυτούς,   αν όχι τότε με ότι έχουν σύμβαση στην περιοχή.

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

Φτιάξανε ένα εξυπηρετικότατο site που βοηθούσε τον κόσμο και το οποίο έγινε μονοπώλειο στην αναζήτηση τιμών. Όμως με την απληστία τους και τις τρελές προμήθειες που ζητάνε από τα μαγαζιά κατάφεραν να ανεβάσουν τις τιμές σε όλα τα προϊόντα όλης της ελληνικής αγοράς.

Φτάσαμε σε επίπεδα οι τιμές του skroutz να είναι ίδια με αυτές σε κανονικά retail μαγαζιά. Ελάχιστα προϊόντα έχουν μείνει με καλύτερες τιμές (πχ κινητά - και αυτό γιατί οι αντιπροσωπίες κρατάνε τις τιμές των retail μαγαζιών στο θεό.

ΜΑΥΡΟ και πάλι ΜΑΥΡΟ.

• Like 4

14 minutes ago, aronoman said:

Φτιάξανε ένα εξυπηρετικότατο site που βοηθούσε τον κόσμο και το οποίο έγινε μονοπώλειο στην αναζήτηση τιμών.

Eγω για αυτο το δουλευω και ποτε δεν το εκανα για την χαμηλότερη τιμή. Εαν θες μπορες να βρεις ψάχνοντας και αλλου και να κατσει καποιος 2 ωρες να φαει απο την ζωη του για τα 5 ευρω διαφορά.

Ο λογος που ψωνιζω απο skroutz ειαι για την ευκολια και το μαζεμα που εχει τα παντα. Βρισκω αυτο που θελω και κανω add. Παλια πηγαινες σε site επρεπε να κανες register (το μισουσα!) να παραγγείλεις παλι να βαλεις στοιχεια και αντε παλι απο την αρχη την επομενη εβδομαδα που θα ηθελες κατι.

• Like 2

15 λεπτά πριν, great είπε

Eγω για αυτο το δουλευω και ποτε δεν το εκανα για την χαμηλότερη τιμή. Εαν θες μπορες να βρεις ψάχνοντας και αλλου και να κατσει καποιος 2 ωρες να φαει απο την ζωη του για τα 5 ευρω διαφορά.

Ο λογος που ψωνιζω απο skroutz ειαι για την ευκολια και το μαζεμα που εχει τα παντα. Βρισκω αυτο που θελω και κανω add. Παλια πηγαινες σε site επρεπε να κανες register (το μισουσα!) να παραγγείλεις παλι να βαλεις στοιχεια και αντε παλι απο την αρχη την επομενη εβδομαδα που θα ηθελες κατι.

Ο νταβατζής είχε πάντα κάποια χρησιμότητα. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, great είπε

Εδώ που τα λέμε, τώρα τελευταία το Skroutz έχει κάνει βήματα πίσω και για όσους το χρησιμοποιούν για έρευνα αγοράς όπως εσύ και εγώ.

Παλιά είχε τις κατηγορίες στην αρχική ώστε με ένα κλικ να μπεις να δεις τα προϊόντα της κατηγορίας που σε ενδιαφέρουν. Τώρα φουλ διαφημίσεις η αρχική και το μενού με τις κατηγορίες από αλλού το πατάς (στο search box) και από αλλού ανοίγει (αριστερά). UX 101! Και το drawer που ανοίγει έχει μόνο λίγες βασικές κατηγορίες, οπότε επιλέγεις κατηγορία και άντε να ανοίξει άλλη σελίδα με κατηγορίες, η οποία πάλι γεμάτη με διαφημίσεις θα είναι και πάλι θα πρέπει να πατήσεις σε κάποια υποκατηγορία, και ο κύκλος επαναλαμβάνεται...

Μια χαρά το είχαν πιο πριν, απλά δεν μπορούσαν να χώσουν τόσες διαφημίσεις. Λες και δεν βγάζουν υπεραρκετά από τις προμήθειες που χρεώνουν.

Και το BestPrice έχει διαφημίσεις, αλλά τουλάχιστον έχει ένα υποτυπώδες UX. Το Skroutz είναι λες και έχουν απολύσει όλη την ομάδα που είχε στήσει το αρχικό site. Δεν θα μου κάνει έκπληξη αν σε λίγο καιρό μεταφερθούν και στο Wix 😮‍💨.

Επεξ/σία από empyr3an
  • Like 1

2 minutes ago, empyr3an said:

τώρα τελευταία το Skroutz έχει κάνει βήματα πίσω και για όσους το χρησιμοποιούν για έρευνα αγοράς όπως εσύ και εγώ.

ακριβως το αντιθετο εγραψα και εξου ο ρολος του νταβατζη που πηρα

Δεν κανω ερευνα αγορας, δεν ψαχνω για την χαμηλότερη τιμη, δεν χανω 30 λεπτα για να γλυτωσω τα 10 ευρω. Ο λογος που το δουλεω εινα ιγιατι τα εχω ολα σε ενα, οτι ψαχνω με ευκολια το βαζω στο καλαθι κανω πληρωμη και τελος.

Μαζεμένα νοικοκυρεμένα, αυτος ειναι ο λογος που παιζω με σκρουτζ.

• Like 1

6 λεπτά πριν, great είπε

ακριβως το αντιθετο εγραψα και εξου ο ρολος του νταβατζη που πηρα

Δεν κανω ερευνα αγορας, δεν ψαχνω για την χαμηλότερη τιμη, δεν χανω 30 λεπτα για να γλυτωσω τα 10 ευρω. Ο λογος που το δουλεω εινα ιγιατι τα εχω ολα σε ενα, οτι ψαχνω με ευκολια το βαζω στο καλαθι κανω πληρωμη και τελος.

Μαζεμένα νοικοκυρεμένα, αυτος ειναι ο λογος που παιζω με σκρουτζ.

Έρευνα αγοράς μπορεί να είναι η εύρεση του καταστήματος με τη φθηνότερη τιμή, μπορεί να είναι και η εύρεση του καλύτερου προϊόντος ανάμεσα από τις επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά. Με την δεύτερη έννοια το χρησιμοποίησα, αλλά ίσως ήταν λάθος η εικασία μου.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Skroutz σαν ένα συγκεντρωτικό κατάλογο με όλα τα προϊόντα που υπάρχουν διαθέσιμα, κι από εκεί προχωρώ.

Η ουσία του μηνύματός μου είναι ότι ο Skroutz έχει καταντήσει δύσχρηστος ακόμα και ως κατάλογος προϊόντων.

• Like 1

19 hours ago, empyr3an said:

Η ουσία του μηνύματός μου είναι ότι ο Skroutz έχει καταντήσει δύσχρηστος ακόμα και ως κατάλογος προϊόντων.

που ακριβως ? ισως εγω δεν το εχω παρει χαμπαρι, ενταξει δεν ψωνιζω καθε μερα αλλα ετυχε προχθες και πηρα ενα docking station για το laptop. τι ακριβως εχεις δει που το κανει δυσχρηστο πλεον ? τι εχει αλλάξει για να καταλαβω και εγω μηπως κανω κατι λαθος με το πως το δουλευω

4 ώρες πριν, great είπε

που ακριβως ? ισως εγω δεν το εχω παρει χαμπαρι, ενταξει δεν ψωνιζω καθε μερα αλλα ετυχε προχθες και πηρα ενα docking station για το laptop. τι ακριβως εχεις δει που το κανει δυσχρηστο πλεον ? τι εχει αλλάξει για να καταλαβω και εγω μηπως κανω κατι λαθος με το πως το δουλευω

Αυτά που αναφέρω και πάνω. Χειρότερη περιήγηση στις κατηγορίες & πολλές διαφημίσεις. Άλλα παραδείγματα είναι: τα video τύπου shorts, διάφορα links σε οδηγούς & προτάσεις μέσα στις λίστες των προϊόντων που μόνο θόρυβο προσθέτουν, ελλειπή φίλτρα (κατά τη γνώμη μου) σε κατηγορίες, αύξηση των διπλότυπων προϊόντων στις κατηγορίες, θέματα προσβασιμότητας και άλλα (μικρο)προβληματάκια ή ελλείψεις που αθροίζοντάς τα, αρχίζουν να με ενοχλούν.

• Like 1

Ο φίλος μάλλον εννοεί ότι υπάρχει το search bar πάνω-πάνω οπότε μπαίνω skroutz.gr πατάω στο search box και βουαλα, όλα καλά. Μιλάμε για σκέψη που αξίζει να πάμε τις προμήθειες και στο 30% τον επόμενο μήνα για να βγει το μεροκάματο της ομάδας που το σκέφτηκε.

Πραγματικά δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να σκρολάρει πλέον την αρχική του Skroutz αλλά για να είμαι δίκαιος και την αρχική κάθε σελίδας καταστήματος. Βέβαια για την "κατάντια" της αρχικής σελίδας του κάθε καταστήματος οφείλεται και στο redirection από σελίδες τύπου skroutz που πλέον μπαίνεις απευθείας στο προϊον. Αλλά για την κατάντια της αρχικής του Skroutz ποιος φταίει?! 

Σε κάθε περίπτωση προσωπικά εδώ και 1μιση χρόνο ο Skroutz απλά ανακοινώνει ενέργειες κτλπ απλά για να πει ότι κάτι έκανε. Έχει να βγει σοβαρή ανακοίνωση στα διαχειριστικά μας (των καταστημάτων εννοώ) από τον Ιούνιο-Ιούλιο. Βέβαια σε λίγο καιρό θα μας αρχίσουν για το Black Friday...Θα γελάσουμε πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...