WhatsUpBross Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Καλησπέρα σας παιδιά, καθημερινά προσέχω διάφορα περίεργα με την ταχύτητα σύνδεσης μου, ο πάροχος μου είναι η INALAN και έχω πρόγραμμα με συμβόλαιο για 200/200 megabits per second στην εταιρία, όμως έχω προσέξει ότι πολλές φορές αυτό που βλέπω στο speedtest.net διαφέρει με το πραγματικό μου download/upload speed. Υπάρχει τρόπος ο ISP να μου κάνει bandwidth limit όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτή την σελίδα? δεν γνωρίζω αρκετά σε αυτόν τον τομέα για να μπορέσω να βρω μόνος μου την απάντηση σε αυτό οπότε θα εκτιμούσα λίγο insight σε αυτό το κομμάτι.
mphxths Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, WhatsUpBross είπε έχω προσέξει ότι πολλές φορές αυτό που βλέπω στο speedtest.net διαφέρει με το πραγματικό μου download/upload speed. Πως το οριζεις το παραπανω υπογραμμισμενο ? Απο καποιο τυχαιο σαιτ ? Που μπορει να βαζει speed limits ? Απο τορρεντς που εχει να κανει η ταχυτητα με τους seeders ? Speedtest.net και fast.com νομιζω ειναι οσο πιο κοντα στην αληθεια . Εχω φιλο με inalan 200/200 και όποτε εχω παει απο το σπιτι του και τραβηξαμε speedtest επιανε 240/240 ... παραπανω δηλ..οχι λιγοτερο. Μηπως την ωρα που τσεκαριζες speedtest , κατι αλλο στο τοπικο σου δικτυο τραβαγε bandwidth ? Μηπως εχεις ξεπερασει το μηνιαιο ογκο δεδομενων ? Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από mphxths
infin1tyGR Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Τεχνικά μπορεί να το κάνει, αλλά δεν έχει ξανακουστεί κάποιος να έχει θέμα με την πραγματική ταχύτητα στην Inalan. Πού αλλού δοκιμάζεις και βλέπεις ότι δεν συμφωνεί με το speedtest; Στο speedtest πού κάνεις test; Μόνο σε Ελληνικούς servers; Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από infin1tyGR
vagelis2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε να κατεβάσεις κάποιο game στο steam να δεις και εκεί αν τερματίζει η ταχυτητα σου. Γενικά από speedtest σε speedtest διαφέρει η μέτρηση ανάλογα με τον server που θα επιλέξεις και πως γίνεται η δρομολόγιά (routing) .. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από vagelis2019 1
filip123go Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, vagelis2019 είπε Δοκίμασε να κατεβάσεις κάποιο game στο steam να δεις και εκεί αν τερματίζει η ταχυτητα σου. Αυτό. Επίσης ένα πολύ καλό τεστ, είναι να δοκιμάσεις να κατεβάσεις drivers κατευθείαν από το site της nvidia. 1
WhatsUpBross Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Στις 14/4/2022 στις 12:07 ΠΜ, infin1tyGR είπε Τεχνικά μπορεί να το κάνει, αλλά δεν έχει ξανακουστεί κάποιος να έχει θέμα με την πραγματική ταχύτητα στην Inalan. Πού αλλού δοκιμάζεις και βλέπεις ότι δεν συμφωνεί με το speedtest; Στο speedtest πού κάνεις test; Μόνο σε Ελληνικούς servers; σε steam downloads, αλλά speed test sites, όταν κατεβαζω drivers και γενικά παντού, βλέπω ότι η ταχύτητα μου είναι πιο κοντά στα 80mbps από τα 250 που μου δείχνει στο speed test Στις 14/4/2022 στις 12:03 ΠΜ, mphxths είπε Πως το οριζεις το παραπανω υπογραμμισμενο ? Απο καποιο τυχαιο σαιτ ? Που μπορει να βαζει speed limits ? Απο τορρεντς που εχει να κανει η ταχυτητα με τους seeders ? Speedtest.net και fast.com νομιζω ειναι οσο πιο κοντα στην αληθεια . Εχω φιλο με inalan 200/200 και όποτε εχω παει απο το σπιτι του και τραβηξαμε speedtest επιανε 240/240 ... παραπανω δηλ..οχι λιγοτερο. Μηπως την ωρα που τσεκαριζες speedtest , κατι αλλο στο τοπικο σου δικτυο τραβαγε bandwidth ? Μηπως εχεις ξεπερασει το μηνιαιο ογκο δεδομενων ? στο Speedtest μου δείχνει και εμένα 250/260, torrent δεν χρησιμοποιώ, fast.com μου δείχνει ότι έχω 8Megabytes per second ενώ κανονικά με την ταχύτητα που μου δείχνει το Speedtest θα έπρεπε να είναι πάνω από 20 megabyte per second, μηνιαίο όγκο δεν έχω περάσει με την καμία και είμαι 100% σίγουρος για αυτό, στο modem/router τις inalan είμαι συνδεμένος μόνο εγώ. ειδικά σε streaming services όπως netflix, YouTube,Crunchyroll μου φαίνεται να τρώει τρομερό limit, και στα google downloads.
mphxths Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 16 λεπτά πριν, WhatsUpBross είπε στο Speedtest μου δείχνει και εμένα 250/260, torrent δεν χρησιμοποιώ, fast.com μου δείχνει ότι έχω 8Megabytes per second ενώ κανονικά με την ταχύτητα που μου δείχνει το Speedtest θα έπρεπε να είναι πάνω από 20 megabyte per second, μηνιαίο όγκο δεν έχω περάσει με την καμία και είμαι 100% σίγουρος για αυτό, στο modem/router τις inalan είμαι συνδεμένος μόνο εγώ. ειδικά σε streaming services όπως netflix, YouTube,Crunchyroll μου φαίνεται να τρώει τρομερό limit, και στα google downloads. Κοιτα , speedtest.net & fast.com , θεωρητικα πρεπει να δειχνουν πανω κατω το ιδιο νουμερο. Πριν 1 λεπτο τσεκαρα την γραμμη μου και με τα δυο και εδειξαν νουμερα που απειχαν 1-2mbps. Εχει τυχει ομως φορες , που το speedtest εδειχνε χαμηλη ταχυτητα (καμμια σχεση με την ταχυτητα που κλειδωνε εκεινη την στιγμη το μοντεμ) , ενω το fast.com εδειχνε την "σωστη". Ισως εχει να κανει με τους σερβερς που χρησιμοποιει το καθε σαιτ για να κανει τις μετρησεις , φορτο πανω στις σελιδες , να τραβαει καποιο προγραμμα bandwidth για κανα update ?.. τι να πω , δεν ξερω. Mπες στο σαιτ της nvidia και βαλε να κατεβασει καποιον driver. Ειναι απο τα πιο αντικειμενικα τεστ , μιας και παντα τερματιζει η γραμμη σε αυτο το σαιτ. Αν το προβλημα εντοπιζεται σε streaming services , ισως παιζει καποια ρυθμιση απο inalan για να μην υπερφορτωνεται το δικτυο της ?
infin1tyGR Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δεν έχω δει σε καμία γραμμή Inalan κάτι τέτοιο. Μπορείς να δοκιμάσεις με άλλο υπολογιστή, π.χ. με το laptop κάποιου φίλου ενσύρματα πάνω στο router; Ή με live boot κάποιας διανομής Linux στο PC σου να δεις αν υπάρχει και πάλι πρόβλημα. Έχει τύχει σε μερικές μητρικές με πολύ κακούς LAN drivers να εμφανίζεται μειωμένη ταχύτητα ανά περιπτώσεις μόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα