Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη ταυτοτητας

panatha1369

Προτεινόμενες αναρτήσεις

57 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Είναι ένα μικρό μέτρο ασφαλείας πχ σε περίπτωση που χάσεις την ταυτότητα σου (και την βρεί κάποιος κακόβουλος) να μην ειναι ίδια τα 2 δελτία. 

τώρα σε περίπτωση ανανέωσης δεν χρειάζεται να συμβεί αφού καταθέτεις σε αυτούς την παλιά αλλά έχει να κάνει με το απαρχαιωμένο σύστημα. 

Κάθε τμήμα που εκδίδει ταυτότητες έχει μια σειρά απο έτοιμα "χαρτάκια" ταυτότητας που εκτυπώνουν πάνω το όνομα σου κτλ βάζουν υπογραφή και φωτογραφία και σφραγίδα και μετά το πλαστικοποιούν δεν υπάρχουν διπλά χαρτάκια δηλαδή και τα χαρτάκια δεν εκτυπώνονται εκείνη την στιγμή ειναι ήδη έτοιμα. 

Δεν είμαι τόσο σίγουρος είχα χάσει (μετα την ξαναβρήκα μέσα σε ένα βιβλίο :P ) την ταυτότητα μου και έβγαλα νέα στο ΑΤ ηρακλείου κρήτης μετά απο χρόνια άλλαξα έδρα στην ΚΩ και εκει με το ΑΦΜ μου έβγαζε άλλη ταυτότητα (τον αριθμό της παλιάς προ ηρακλείου) αλλά οκ έδειξα αυτή που είχα και όλα πήγαν οκ και δεν πλήρωσα κάτι. 

Μπορεί να έπεσα και σε περίπτωση; τι να πω :P  

Όχι, δεν έπεσες στην περίπτωση. Η αυτόματη ενημέρωση της ααδε από την αστυνομία για τις αλλαγές ταυτότητας ισχύει, αλλά έχει γίνει πρόσφατα (ένα δυο χρόνια αν δεν κάνω λάθος).

Παλιότερα έπρεπε να ενημερωθεί και η εφορία από μας, οπότε, αν δεν το είχες κάνει, είχαν την άλλη σου ταυτότητα.

(Βεβαία στο ελληνικό δημόσιο τίποτα δεν αποκλείεται. Ποτέ μου δεν κατάλαβα πώς άλλαξε η δικιά μου ημερ/νια γέννησης αφού την αίτηση την έχω   😛   μάλλον κάποιος πληκτρολόγησε λάθος..)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

On 26/08/2022 at 14:07, Mrs. Hyde said:

Αν θυμάμαι καλά, μέσα στο δεκαήμερο γίνεται η ενημέρωση. 

kai oso θυμαμαι σου ερχεται και email απο το Taxisnet οτι αλλαχτηκε.

Έχω αλλάξει ταυτότητα από τις 9 Αυγούστου, αλλά δεν έχει περαστεί ακόμα στο aade. Είναι φυσιολογικό διάστημα? Περιμένω ή τους παίρνω κάνα τηλέφωνο?

1 ώρα πριν, Dimitris156 είπε

Έχω αλλάξει ταυτότητα από τις 9 Αυγούστου, αλλά δεν έχει περαστεί ακόμα στο aade. Είναι φυσιολογικό διάστημα? Περιμένω ή τους παίρνω κάνα τηλέφωνο?

Είναι αρκετές οι ημέρες. Κάνε ένα τηλέφωνο. 

5 hours ago, Dimitris156 said:

ηταν και καλοκαιρι ενδιαμεσα. μπορεις να κανεις ενα τηλεφωνο ή να περιμενεις ακομα και αυτην την εβδομαδα.

Στις 14/4/2022 στις 8:50 ΠΜ, wizzy είπε

Πλήρωσα παράβολο, νομίζω ήταν πολύ περισσότερα από €9 (έχει πάνω από 4 χρόνια που την άλλαξα, οπότε δεν θυμάμαι ακριβώς) κι η ταυτότητα βγήκε αυθημερόν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου.

Την άλλαξα το 2017 η 18 και πλήρωσα 9 ευρώ η 10 αν θυμάμαι καλά.

3 hours ago, wizzy said:

τραγικο απλα.εγιναν τοσα και εχουν κολλησει 20 χρονια στην ταυτοτητα.ενω το διπλωμα εδω και τοσα χρονια σε καρτα.δηλαδη απλα ελεος.

1 hour ago, HateMe said:

Την άλλαξα το 2017 η 18 και πλήρωσα 9 ευρώ η 10 αν θυμάμαι καλά.

to παραβολο ειναι αυτο που πληρωσες.

23 λεπτά πριν, poulinos είπε

τραγικο απλα.εγιναν τοσα και εχουν κολλησει 20 χρονια στην ταυτοτητα.ενω το διπλωμα εδω και τοσα χρονια σε καρτα.δηλαδη απλα ελεος.

to παραβολο ειναι αυτο που πληρωσες.

Ε τι άλλο θα  μπορούσε να ήταν ; :P Μηνιαία συνδρομή ; 

17 hours ago, poulinos said:

19 hours ago, HateMe said:

Ε εντάξει, τώρα που έγιναν ηλεκτρονικές who cares. Δε χρειάζεται να την κουβαλάς πλέον.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 02/09/2022 at 17:56, Kostasspil said:

Ε εντάξει, τώρα που έγιναν ηλεκτρονικές who cares. Δε χρειάζεται να την κουβαλάς πλέον.

σε ταξιδι την κουβαλας και σε πολλες περιπτωσεις κοιτανε την ταυτοτητα μου και ειναι σαν να μου λενε τι ειναι αυτο ρε μεγαλε? οποτε δεν ειναι who cares. ακομα και σε παγοδρομιο στην πολωνια για να νοικιαζω παγοπεδιλα εδωσα ταυτοτητα και μου λεει δωσε μου κατι αλλο και εδωσα το διπλωμα.τετοια καταντια.νορβηγια νομιζω μετα την κοιταγαν μια ωρα οταν εφτασα στο αεροδρομιο.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...