poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 17 minutes ago, basilis_k6 said: στο εξωτερικο προφανώς και δεν πας με app. ουτε στην ελλάδα θα βολεψει μεχρι να περάσουν αρκετά χρονια. η εγκύκλιος δεν θα εχει παει η δεν θα την εχουν διαβασει οπότε θα σου ζητάνε ταυτότητα. κλασσικα ελληνικα πραγματα. μακαρι να γινει και για το εξωτερικο.καλα για το δευτερο το σκεφτηκα και εγω .οτι θα πας πουθενα σε καμια εταιρεια πχ και θα σου λεει ο αλλος δεν εχεις ταυτοτητα δεν πας πουθενα:P 1 minute ago, NikosKallithea said: Και πως προστατεύεται αν σου ζητήσουν την ψηφιακή ταυτότητα, τι θα τους δώσεις >>>?????? ποιος να προστατευεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 10 ώρες πριν, 9-11 είπε Ευχαριστούμε για την πληροφορία. Συμπλήρωσα και εγώ την 15ετία, η ταυτότητα έχει λήξει και τυπικά είναι άκυρη. Το καθυστέρησα όσο μπορούσα μπας και προλάβω τις νέες βιομετρικές, αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ. Αναβολή στην αναβολή, Συμβούλια της Επικρατείας και δεν συμμαζεύεται. Από τη στιγμή που η αστυνομία ενημερώνει αυτόματα τους υπόλοιπους φορείς και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από πλευράς πολίτη, θα την αλλάξω τώρα να ξεμπερδεύω. Δεν μας είπες, τελικά στο επέστρεψαν το παράβολο; Οχι.Παρολο που εκανα αιτηση για επιστροφη ,δεν εχει γινει τιποτα μεχρι τωρα. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ribo7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 1/7/2022 στις 11:46 ΜΜ, Nabuko είπε Αν δεν βιάζεστε, η 27η Ιουλίου είναι κοντά Έτερον εκάτερον φαντάζομαι. Το γεγονός ότι θα μπορείς να την έχεις και σε ψηφιακή μορφή, δε σημαίνει ότι δε πρέπει να εκδώσεις νέα αν έχει παρέλθει 15ετία. Ειδάλως, τι θα περαστεί στο κινητό? Ακύρη? Εκτός αν γίνει ολική μετάβαση και στο κινητό είναι η ταυτότητα με νέο αριθμό κλπ. Αλλά χλωμό. Πες σε γεροντάκια "η ταυτότητα που έχεις δεν ισχύει" (δεν είμαι κατά των αλλαγών, αντιθέτως, αλλά η μετάβαση θέλει χρόνο και οργάνωση). Αλλά ας δούμε τις επίσημες ανακοινώσεις γτ τα click-bait αρθράκια "ξεχάστε τις ταυτότητες" καλά είναι, χωρίς να λένε και πολλά ουσιαστικά (π.χ. χρήση στο εξωτερικό). Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από ribo7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dvakal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, άλλαξα ταυτότητα πριν 4 μέρες και στο taxisnet δεν έχει γίνει ακόμα η αλλαγή. Γνωρίζει κάποιος πόσο καιρό παίρνει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, dvakal είπε Καλησπέρα, άλλαξα ταυτότητα πριν 4 μέρες και στο taxisnet δεν έχει γίνει ακόμα η αλλαγή. Γνωρίζει κάποιος πόσο καιρό παίρνει ? Αν θυμάμαι καλά, μέσα στο δεκαήμερο γίνεται η ενημέρωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M A T R I X Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Στις 14/4/2022 στις 4:53 ΜΜ, Dantε είπε Εαν αλλαζεται η ταυτοτητα λογω 15ετιας (οχι λογω απωλειας η φθορας) τοτε δε χρειαζεται 9Ε ουτε και μαρτυρα.Αλλα χρειαζεται φυσικα η παλια ταυτοτητα. Στο τηλ εν τω μεταξυ ο βαριεστημενος αξιωματικος δε το διευκρινησε και ειχα βγαλει το παραβολο.Το εκανα ακυρωση και περιμενω εδω και ποσο καιρο μπας και τα επιστρεψουν. Εγώ που έκανα αντικατάσταση πρόσφατα καθώς λόγω φθοράς δεν μου τη δεχόντουσαν ορισμένες φορές, αν και τελικά είχε λήξει κιόλας, μου ζήτησαν παράβολο και μάρτυρα. Μάλλον μου την έφεραν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, M A T R I X είπε Εγώ που έκανα αντικατάσταση πρόσφατα καθώς λόγω φθοράς δεν μου τη δεχόντουσαν ορισμένες φορές, αν και τελικά είχε λήξει κιόλας, μου ζήτησαν παράβολο και μάρτυρα. Μάλλον μου την έφεραν Αρα την εκανες αντικατάσταση λογω φθορας; Αν ναι τοτε καλα σου ζητησαν μαρτυρα και παραβολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M A T R I X Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Dantε είπε Αρα την εκανες αντικατάσταση λογω φθορας; Αν ναι τοτε καλα σου ζητησαν μαρτυρα και παραβολο. Όχι, είχε λήξει και αυτός ήταν ο βασικός λόγος αντικατάστασης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, M A T R I X είπε Όχι, είχε λήξει και αυτός ήταν ο βασικός λόγος αντικατάστασης Αν έχει λήξει αλλα είναι φθαρμένη και δεν διαβάζονται κάποια απο τα στοιχεία της τότε γίνεται αντικατάσταση λόγω φθοράς, με μάρτυρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M A T R I X Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν έχει λήξει αλλα είναι φθαρμένη και δεν διαβάζονται κάποια απο τα στοιχεία της τότε γίνεται αντικατάσταση λόγω φθοράς, με μάρτυρες. Τι να πω, μπορεί να έγινε και για τους 2 λόγους εξού και το παράβολο/μάρτυρας. Δεν ήταν ότι δε διαβάζονταν άμα την είχες στα χέρια σου, απλά σε κάποια μηχανήματα τραπεζών δεν το έπαιρνε εύκολα και 1-2 φορές σε κάποια υπηρεσία αλλά τελικά με είχαν εξυπηρετήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
explorerT Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Στις 26/8/2022 στις 10:18 ΠΜ, dvakal είπε Καλησπέρα, άλλαξα ταυτότητα πριν 4 μέρες και στο taxisnet δεν έχει γίνει ακόμα η αλλαγή. Γνωρίζει κάποιος πόσο καιρό παίρνει ? Αν καθυστερήσει για πολύ καιρό(βδομάδες/μήνα), υπάρχει η πιθανότητα να κρύβεται και κάτι άλλο. Στην δικιά μου περίπτωση, για παράδειγμα, υπήρχε ένα μικρο λάθος στην ημερομηνία γέννησης στα στοιχεία που είχε το μητρώο της εφορίας/ααδε. Οπότε έκανα τη διαδικασία μέσω ΔΟΥ (ηλεκτρονικά δεν με άφηνε) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dvakal Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 15 λεπτά πριν, explorerT είπε Αν καθυστερήσει για πολύ καιρό(βδομάδες/μήνα), υπάρχει η πιθανότητα να κρύβεται και κάτι άλλο. Στην δικιά μου περίπτωση, για παράδειγμα, υπήρχε ένα μικρο λάθος στην ημερομηνία γέννησης στα στοιχεία που είχε το μητρώο της εφορίας/ααδε. Οπότε έκανα τη διαδικασία μέσω ΔΟΥ (ηλεκτρονικά δεν με άφηνε) Να πάω αυτοπροσώπως στο μητρώο στη ΔΟΥ ? Θα κάνουν update αυτόματα από εκεί σε taxisnet και gov ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, M A T R I X είπε Όχι, είχε λήξει και αυτός ήταν ο βασικός λόγος αντικατάστασης Επρεπε να επιμεινεις εκεινη τη στιγμη. Εγω φαντασου πληρωσα το παραβολο δε το χρησιμοποιησα εν τελει,εκανα αιτηση να επιστραφει και ακομα περιμενω εδω και ποσους μηνες. Δεν ειναι τα 9Ε αλλα ειναι αστειο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
explorerT Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 19 λεπτά πριν, dvakal είπε Να πάω αυτοπροσώπως στο μητρώο στη ΔΟΥ ? Θα κάνουν update αυτόματα από εκεί σε taxisnet και gov ? Κανονικά, η ενημέρωση γίνεται αυτόματα από αυτούς, δεν ξέρω πόσο παίρνει όμως. Δωστους λίγο χρόνο, είναι και Αύγουστος.. (μιλάω για την εφορία/ααδε για το gov δεν ξέρω) Αν καθυστερήσει πολύ - η αν επείγεσαι - τότε ψαξτο και άλλο. Ξεκίνα κοιτώντας τα στοιχεία σου στο μητρώο της ααδε αν υπάρχει κάποιο θέμα/ασυμφωνία. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στη ΔΟΥ σου η να στείλεις email για να ρωτήσεις. Γενικά η ενημέρωση στοιχείων μητρώου (η αίτηση ) γίνεται και ηλεκτρονικά. Εμένα δεν με άφηνε να το κάνω, οπότε επικοινώνησα με δου, μετά τους έστειλα εμαιλ και ...τελικά μου έκλεισαν ραντεβού αυτοπροσώπως. Όλα αυτά εν μέσω πανδημίας (νομίζω 11/2021) (στα επίσημα, το email να είναι το δηλωμένο στην εφορία) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 14/4/2022 στις 6:41 ΠΜ, wizzy είπε Αυτό το πράγμα, δεν το κατάλαβα ποτέ. Άλλαξα (ανανέωσα, πιο σωστά) την ταυτότητα επειδή είχε φθαρεί κι άλλαξε κι ο αριθμός της. Σε άλλες χώρες (π.χ. Κύπρος) όταν ανανεώνεις την ταυτότητα (π.χ. επειδή έληξε), ο αριθμός παραμένει ο ίδιος - κι είναι αυτός που σου δόθηκε στο πιστοποιητικό γέννησης. Είναι ένα μικρό μέτρο ασφαλείας πχ σε περίπτωση που χάσεις την ταυτότητα σου (και την βρεί κάποιος κακόβουλος) να μην ειναι ίδια τα 2 δελτία. τώρα σε περίπτωση ανανέωσης δεν χρειάζεται να συμβεί αφού καταθέτεις σε αυτούς την παλιά αλλά έχει να κάνει με το απαρχαιωμένο σύστημα. Κάθε τμήμα που εκδίδει ταυτότητες έχει μια σειρά απο έτοιμα "χαρτάκια" ταυτότητας που εκτυπώνουν πάνω το όνομα σου κτλ βάζουν υπογραφή και φωτογραφία και σφραγίδα και μετά το πλαστικοποιούν δεν υπάρχουν διπλά χαρτάκια δηλαδή και τα χαρτάκια δεν εκτυπώνονται εκείνη την στιγμή ειναι ήδη έτοιμα. 7 λεπτά πριν, explorerT είπε Κανονικά, η ενημέρωση γίνεται αυτόματα από αυτούς, δεν ξέρω πόσο παίρνει όμως. Δωστους λίγο χρόνο, είναι και Αύγουστος.. Δεν είμαι τόσο σίγουρος είχα χάσει (μετα την ξαναβρήκα μέσα σε ένα βιβλίο ) την ταυτότητα μου και έβγαλα νέα στο ΑΤ ηρακλείου κρήτης μετά απο χρόνια άλλαξα έδρα στην ΚΩ και εκει με το ΑΦΜ μου έβγαζε άλλη ταυτότητα (τον αριθμό της παλιάς προ ηρακλείου) αλλά οκ έδειξα αυτή που είχα και όλα πήγαν οκ και δεν πλήρωσα κάτι. Μπορεί να έπεσα και σε περίπτωση; τι να πω Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις