Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη ταυτοτητας

panatha1369

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 29/06/2022 at 18:22, Manolo7 said:

Υπάρχει τρόπος να δηλωθεί ταυτότητα στο σύστημα του taxis χωρίς να πάει κάποιος μέχρι την δου? Είχε εκδοθει πριν το 2019 που άρχισε(?) η αυτόματη ενημέρωση από την αστυνομία στο ταξις και απλά δεν είχε δηλωθεί γιατί ο υπόχρεος ήταν ανήλικος και άρχισε τώρα να κάνει φορολογική δήλωση 

Μπορεις να στειλεις ερωτημα μεσα απο το www.gsis.gr και να το ρωτησεις αν μπορουν να το τραβηξουν αυτοματα ή αν πρεπει να παει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 14/4/2022 στις 4:53 ΜΜ, Dantε είπε

Εαν αλλαζεται η ταυτοτητα λογω 15ετιας (οχι λογω απωλειας η φθορας) τοτε δε χρειαζεται 9Ε ουτε και μαρτυρα.Αλλα χρειαζεται φυσικα η παλια ταυτοτητα.

Στο τηλ εν τω μεταξυ ο βαριεστημενος αξιωματικος δε το διευκρινησε και ειχα βγαλει το παραβολο.Το εκανα ακυρωση και περιμενω εδω και ποσο καιρο μπας και τα επιστρεψουν.

Ευχαριστούμε για την πληροφορία.
Συμπλήρωσα και εγώ την 15ετία, η ταυτότητα έχει λήξει και τυπικά είναι άκυρη. Το καθυστέρησα όσο μπορούσα μπας και προλάβω τις νέες βιομετρικές, αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ. Αναβολή στην αναβολή, Συμβούλια της Επικρατείας και δεν συμμαζεύεται.
Από τη στιγμή που η αστυνομία ενημερώνει αυτόματα τους υπόλοιπους φορείς και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από πλευράς πολίτη, θα την αλλάξω τώρα να ξεμπερδεύω.

Δεν μας είπες, τελικά στο επέστρεψαν το παράβολο;

Just now, 9-11 said:

Ευχαριστούμε για την πληροφορία.
Συμπλήρωσα και εγώ την 15ετία, η ταυτότητα έχει λήξει και τυπικά είναι άκυρη. Το καθυστέρησα όσο μπορούσα μπας και προλάβω τις νέες βιομετρικές, αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ. Αναβολή στην αναβολή, Συμβούλια της Επικρατείας και δεν συμμαζεύεται.
Από τη στιγμή που η αστυνομία ενημερώνει αυτόματα τους υπόλοιπους φορείς και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από πλευράς πολίτη, θα την αλλάξω τώρα να ξεμπερδεύω.

Δεν μας είπες, τελικά στο επέστρεψαν το παράβολο;

αλλαξε την γιατι εχουμε μελλον ακομα.και εγω την εχασα πριν εναμιση χρονο και λεω τωρα την εχασα που θα ερθουν οι νεες αλλα μαλλον θα περιμενουμε.και την ειχα κανα 13 αρι χρονια οποτε καλυτερα που την αλλαξα.

Επισκέπτης

εγώ πάντως έχω δελτίο ταυτότητας που εκδόθηκε το 89

έχω γεννηθεί το 72

είμαι 50 χρονών

το δελτίο ταυτότητας είναι σε άριστη κατάσταση

δεν έχει λατινικούς χαρακτήρες

και από την στιγμή που λόγω εργασίας μπαίνω σε χώρους που πρέπει να δείξω και να κάνω ταυτοποίηση που ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση/ευρωπαικών/διεθνών οργανισμών/κτλ...

δεν συντρέχει λόγος

θα αλλάξω όταν βγάλουν ταυτότητα σε μορφή "πιστωτικής κάρτας"

τότε θα αλλάξω και την "ρόζ" άδεια οδήγησης και θα βγάλω διαβατήριο...

1 minute ago, ikorolis said:

εγώ πάντως έχω δελτίο ταυτότητας που εκδόθηκε το 89

έχω γεννηθεί το 72

είμαι 50 χρονών

το δελτίο ταυτότητας είναι σε άριστη κατάσταση

δεν έχει λατινικούς χαρακτήρες

και από την στιγμή που λόγω εργασίας μπαίνω σε χώρους που πρέπει να δείξω και να κάνω ταυτοποίηση που ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση/ευρωπαικών/διεθνών οργανισμών/κτλ...

δεν συντρέχει λόγος

θα αλλάξω όταν βγάλουν ταυτότητα σε μορφή "πιστωτικής κάρτας"

τότε θα αλλάξω και την "ρόζ" άδεια οδήγησης και θα βγάλω διαβατήριο...

θα μπορουσαν να μην το δεχτουν σε καποιες υπηρεσιες αλλα συνηθως δεν ασχολουνται .εκτος αν θες να πας εξωτερικο οποτε το ξεχνας.  το παλιο διπλωμα μπορεις να το αλλαξεις ηδη απο τωρα αφου εδω και χρονια ειναι σε καρτα και δεν εχουν πει οτι θα αλλαξει.βεβαια και αυτο εχει ημερομηνια ληξης καποια στιγμη. και ειναι σε μεγεθος πιστωτικης ηδη. και αλλαζει πολυ ευκολα απο τα κεπ.και δεν το δηλωνεις πουθενα.

14 λεπτά πριν, poulinos είπε

αλλαξε την γιατι εχουμε μελλον ακομα.

16 λεπτά πριν, 9-11 είπε

Αν δεν βιάζεστε, η 27η Ιουλίου είναι κοντά

1 minute ago, Nabuko said:

Αν δεν βιάζεστε, η 27η Ιουλίου είναι κοντά

οσο ξερω και διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα παλι δεν πας εξωτερικο με το app με την ταυτοτητα.δεν ξερω αν για το διαβατηριο θα αλλαξει κατι και θα μπορεις να πας. και επισης παιζει να ειμαστε απο τις λιγες χωρες που ληγει στα 5 χρονια το διαβατηριο ενω σε αλλες ειναι αν θυμαμαι σωστα 10.

• Like 1

6 λεπτά πριν, poulinos είπε

οσο ξερω και διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα παλι δεν πας εξωτερικο με το app με την ταυτοτητα.

Έχεις ένα δίκιο στο σχόλιο σου αλλά δεν γνωρίζω την απάντηση. Θα περιμένω την επίσημη ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες.

Just now, Nabuko said:

Έχεις ένα δίκιο στο σχόλιο σου αλλά δεν γνωρίζω την απάντηση. Θα περιμένω την επίσημη ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες.

καλα και εδω να μπορουμε να τις χρησιμοποιουμε δεν με χαλαει καθολου.και ας κουβαλαω διαβατηριο,ταυτοτητα για το εξωτερικο.αλλα για μεσα στην πολη να το πω ετσι και για ελλαδα το να μην τα κουβαλαω μαζι μου καλο ειναι.

• Like 1

6 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Το αποκλείω να γίνεται μέσω app.Το έχει κάνει άλλο κράτος;

22 λεπτά πριν, poulinos είπε

οσο ξερω και διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα παλι δεν πας εξωτερικο με το app με την ταυτοτητα.δεν ξερω αν για το διαβατηριο θα αλλαξει κατι και θα μπορεις να πας. και επισης παιζει να ειμαστε απο τις λιγες χωρες που ληγει στα 5 χρονια το διαβατηριο ενω σε αλλες ειναι αν θυμαμαι σωστα 10.

στο εξωτερικο προφανώς και δεν πας με app. ουτε στην ελλάδα θα βολεψει μεχρι να περάσουν αρκετά χρονια. η εγκύκλιος δεν θα εχει παει η δεν θα την εχουν διαβασει οπότε θα σου ζητάνε ταυτότητα. κλασσικα ελληνικα πραγματα.

9 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

ουτε στην ελλάδα θα βολεψει μεχρι να περάσουν αρκετά χρονια. η εγκύκλιος δεν θα εχει παει η δεν θα την εχουν διαβασει οπότε θα σου ζητάνε ταυτότητα. κλασσικα ελληνικα πραγματα.

Tο Covid Free μια χαρά δούλεψε και άμεσα. Το ίδιο πράγμα είναι

10 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

στο εξωτερικο προφανώς και δεν πας με app.

18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το αποκλείω να γίνεται μέσω app.Το έχει κάνει άλλο κράτος;

33 λεπτά πριν, poulinos είπε

οσο ξερω και διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα παλι δεν πας εξωτερικο με το app με την ταυτοτητα.

Ίσως σε λίγο καιρό να αλλάξει αυτό. Απ΄ ότι βλέπω η ψηφιακή ταυτότητα θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη

https://www.thalesgroup.com/en/worldwide-digital-identity-and-security/government/magazine/eu-digital-id-wallet-coming-heres-what

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/european-digital-identity_el

• Like 1

5 minutes ago, Nabuko said:

Ίσως σε λίγο καιρό να αλλάξει αυτό. Απ΄ ότι βλέπω η ψηφιακή ταυτότητα θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη

https://www.thalesgroup.com/en/worldwide-digital-identity-and-security/government/magazine/eu-digital-id-wallet-coming-heres-what

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/european-digital-identity_el

μακαρι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...