Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη ταυτοτητας

panatha1369

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 23/12/2022 at 15:16, 9-11 said:

Το επιχείρησα (όχι μόνο μία φορά) αλλά εμφανίζει σφάλμα - μάλλον επειδή βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο...

επαιξε οπως ειδα οποτε ολα μια χαρα. :D

On 23/12/2022 at 14:07, jerry banana said:

Ναι φίλε αλλά έχω μπλέξει . Ζητάει εκκαθαριστικό το στέλνω αλλά επειδή έχω 0 εισόδημα δεν το δέχεται(δεν δέχεται παλιότερα που είχα εισόδημα )  . Να σημειώσω ότι αυτό το κάνω για να επαληθεσω το αφμ γιατί λέει ότι το φυσικό κατάστημα έχει άλλο αφμ και βγάζει "error " . Πρεπει να πάω στο φυσικό κατάστημα . Όλα αυτά να σημειωθεί πως συμβαίνουν γιατί τότε που είχα πάει να ανοίξω λογαριασμό στην εθνική ο υπάλληλος ήταν να το πω ευγενικά "ελαφρύς " και η σημασία που μου έδινε ήταν το πολύ 10% . .... τέλος πάντων δεν πειράζει.  

δυστυχως δεν ξερω κατι παραπανω.οταν εχασα την ταυτοτητα τοτε πηγα απο τραπεζα διοτι δεν ειχε βγει ακομα το να γινεται online.Καποια στιγμη που μου ζητησε ενημερωση με εκαθαριστικα κτλ το εκανα σε alpha,ethniki,pireos και ολα πηγαν μια χαρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 minutes ago, Exodia The Forbidden One said:

Επειδή σε 3 μήνες κλείνω 15 χρόνια είναι υποχρεωτική η αλλαγή?

θεωρητικα ναι.πρακτικα οχι.υπαρχουν ατομα με ταυτοτητες και 20 χρονια.θεωρητικα ναι θα μπορουσε καποιος να πει οτι δεν γινεται δεκτη.εσυ το αποφασιζεις.η μια λυση ειναι την αλλαζεις για να εισαι και με καινουρια φωτογραφια ειδικα αμα κανεις ταξιδια εξωτερικο και ειναι γραμμενη με στυλο κτλ.η αλλη λυση περιμενεις ΜΗΠΩΣ και σε κανα χρονο βγουν οι νεες.

• Like 1

15 λεπτά πριν, poulinos είπε

θεωρητικα ναι.πρακτικα οχι.υπαρχουν ατομα με ταυτοτητες και 20 χρονια.θεωρητικα ναι θα μπορουσε καποιος να πει οτι δεν γινεται δεκτη.εσυ το αποφασιζεις.η μια λυση ειναι την αλλαζεις για να εισαι και με καινουρια φωτογραφια ειδικα αμα κανεις ταξιδια εξωτερικο και ειναι γραμμενη με στυλο κτλ.η αλλη λυση περιμενεις ΜΗΠΩΣ και σε κανα χρονο βγουν οι νεες.

Αυτό έλεγα να περιμένω να βγει η καινούργια τύπου πιστωτικής 

28 minutes ago, Exodia The Forbidden One said:

Αυτό έλεγα να περιμένω να βγει η καινούργια τύπου πιστωτικής 

ισως να περιμενεις πολυ.αν δεν πας ταξιδια εξωτερικο οκ μπορεις να κανεις λιγο υπομονη.

χωρις να σημαινει οτι δεν πας επειδη περασαν τα 15 χρονια

4 ώρες πριν, poulinos είπε

επαιξε οπως ειδα οποτε ολα μια χαρα. :D

δυστυχως δεν ξερω κατι παραπανω.οταν εχασα την ταυτοτητα τοτε πηγα απο τραπεζα διοτι δεν ειχε βγει ακομα το να γινεται online.Καποια στιγμη που μου ζητησε ενημερωση με εκαθαριστικα κτλ το εκανα σε alpha,ethniki,pireos και ολα πηγαν μια χαρα.

Δεν πειράζει . Να έχεις υγεία και καλές γιορτές αυτές τις ημέρες . Εγώ θα το φτιάξω . Μικρό το πρόβλημα κάποιο δεδομένο ,είχε σημειώσει λάθος ο υπάλληλος και θα το φτιάξω.

7 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Εμένα με σταμάτησαν οι ΔΙΑΣ πριν 2-3 μήνες και μου είπαν ότι έχει λήξει η ταυτότητα,τότε το έμαθα ότι λήγουν οι ταυτότητες.Επισης μου ανέφεραν το δικαίωμα να με πάνε για εξακρίβωση στοιχείων λόγω ληγμενης ταυτότητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια επισημανση σε όσους αλλάζουν ταυτοτητες

ενημερώνονται  όλες οι δημόσιες υπηρεσίες αυτόματα αλλά όχι το ΙΚΑ ΕΦΚΑ...το διαπίστωσα σε μια αίτηση της μητέρας μου όπου κόλλησε επειδή δεν είχε ενημερωθεί το σύστημα τους.....όποτε μια επίσκεψη στο ΙΚΑ για έλεγχο στα προσωπικά στοιχεία και αλλαγή επιτόπου  αν δεν έχει αλλάξει......  

οι τράπεζες τα συνηθισμενα ....πας επιτόπου  

καλές γιορτές

Επεξ/σία από kostasbm

3 hours ago, XronisR said:

Εμένα με σταμάτησαν οι ΔΙΑΣ πριν 2-3 μήνες και μου είπαν ότι έχει λήξει η ταυτότητα,τότε το έμαθα ότι λήγουν οι ταυτότητες.Επισης μου ανέφεραν το δικαίωμα να με πάνε για εξακρίβωση στοιχείων λόγω ληγμενης ταυτότητας.

μερικοι της διας απλα No comment.εδω εκοψαν προστιμο στον αλλον που δεν ειχε μαζι το διπλωμα σε φυσικη μορφη και το ειχε με το app

3 hours ago, kostasbm said:

μια επισημανση σε όσους αλλάζουν ταυτοτητες

ενημερώνονται  όλες οι δημόσιες υπηρεσίες αυτόματα αλλά όχι το ΙΚΑ ΕΦΚΑ...το διαπίστωσα σε μια αίτηση της μητέρας μου όπου κόλλησε επειδή δεν είχε ενημερωθεί το σύστημα τους.....όποτε μια επίσκεψη στο ΙΚΑ για έλεγχο στα προσωπικά στοιχεία και αλλαγή επιτόπου  αν δεν έχει αλλάξει......  

οι τράπεζες τα συνηθισμενα ....πας επιτόπου  

καλές γιορτές

στο ικα πηγα και εγω απο εκει.ειχαν πει οτι θα το φτιαξουν και αυτο και νομιζα οτι ειχε φτιαχτει αλλα μαλλον οχι.στις τραπεζες λογικα με το kyc πρεπει να παιζει με βαση αυτα που εχουν αναφερει.

8 hours ago, jerry banana said:

Δεν πειράζει . Να έχεις υγεία και καλές γιορτές αυτές τις ημέρες . Εγώ θα το φτιάξω . Μικρό το πρόβλημα κάποιο δεδομένο ,είχε σημειώσει λάθος ο υπάλληλος και θα το φτιάξω.

απλα σε υποχρεωνει να πας απο εκει.παω στοιχημα οτι και email να στειλεις ή να παρεις τηλεφωνο για να φτιαχτει το λαθος ωστε να μπορεις να κανεις update τα στοιχεια οτι θα σου πουν πηγαινε εκει.απο την μια προσπαθουν να κανουν τον κοσμο να μην πηγαινει απο την τραπεζα και να τα κανει ολα Online απο την αλλη κολλανε σε καποια πραγματα. σε γνωστο δεν του ελεγαν καν απο το τηλεφωνο τον αριθμο λογαριασμου του.

35 λεπτά πριν, poulinos είπε

μερικοι της διας απλα No comment.εδω εκοψαν προστιμο στον αλλον που δεν ειχε μαζι το διπλωμα σε φυσικη μορφη και το ειχε με το app

στο ικα πηγα και εγω απο εκει.ειχαν πει οτι θα το φτιαξουν και αυτο και νομιζα οτι ειχε φτιαχτει αλλα μαλλον οχι.στις τραπεζες λογικα με το kyc πρεπει να παιζει με βαση αυτα που εχουν αναφερει.

απλα σε υποχρεωνει να πας απο εκει.παω στοιχημα οτι και email να στειλεις ή να παρεις τηλεφωνο για να φτιαχτει το λαθος ωστε να μπορεις να κανεις update τα στοιχεια οτι θα σου πουν πηγαινε εκει.απο την μια προσπαθουν να κανουν τον κοσμο να μην πηγαινει απο την τραπεζα και να τα κανει ολα Online απο την αλλη κολλανε σε καποια πραγματα. σε γνωστο δεν του ελεγαν καν απο το τηλεφωνο τον αριθμο λογαριασμου του.

άσε φιλε δεν το σηκώνουν καν. Εχω στειλει και email στα κεντρικα.Λες και προσπαθουν επιτηδες να πηγαινει ο κοσμος απο εκεί όπως το είπες.

5 minutes ago, jerry banana said:

άσε φιλε δεν το σηκώνουν καν. Εχω στειλει και email στα κεντρικα.Λες και προσπαθουν επιτηδες να πηγαινει ο κοσμος απο εκεί όπως το είπες.

πηγαινε να τελειωσεις και προσεξε μην σε πρηξουν οπως εκαναν σε μενα στην πειραιως οτι ασφαλισε την καρτα σου αμα την χασεις.και ειναι υποχρεωτικο και δεν ξερω τι αλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμβουλή προς όσους αμφιταλαντεύονται για ανανέωση μετά την 15ετία:
Αν δεν έχετε πολλά πάρε-δώσε με υπηρεσίες, κάντε το.
Η διαδικασία -εφόσον βέβαια το παλιό δελτίο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι ευανάγνωστο- διαρκεί ελάχιστα.
Τα τηλέφωνα μπορεί να μην τα σηκώνουν (προτού πάω στο Αστυνομικό Τμήμα δοκίμασα Τηλ. Κέντρο, Γραμματεία, Γραφείο Ταυτοτήτων και ουδείς απαντούσε), αλλά όταν φτάσετε θα εξυπηρετηθείτε άμεσα.
Edit:
Παρέλειψα να αναφέρω πως καταβάλλετε χαρτόσημο των €0,50 (Ξοδευτήκαμε)
Παρότι διανύουμε εορταστική περίοδο, δεν συνάντησα ουρές. Συμφόρηση απ’ ότι κατάλαβα, υπάρχει μόνο στο τμήμα διαβατηρίων.

ΑΑΔΕ, gov.gr κ.λπ. ενημερώθηκαν σε 2 εργάσιμες ημέρες.
Οι τράπεζες ακολουθούν δικές τους μεθόδους και υπάρχει -μια μικρή- πιθανότητα να ταλαιπωρηθείτε:
Η Eurobank επιτρέπει φιλτράρισμα στις αιτήσεις KnowYourCustomer, μπορείτε δηλαδή να επιλέξετε να ενημερώσετε τα στοιχεία που έχουν μεταβληθεί και μόνον.
Η Πειραιώς αντιθέτως δεν παρέχει τη δυνατότητα επιμέρους ενημέρωσης, αντλεί όλα τα στοιχεία ως σύνολο. Αν εντοπιστεί εκκρεμότητα σε κάποιο πεδίο (άσχετο με τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας), η επικαιροποίηση αποτυγχάνει.
Για Εθνική και Alpha δεν γνωρίζω αφού δεν είμαι πελάτης τους.

Επεξ/σία από 9-11

8 hours ago, 9-11 said:

Συμβουλή προς όσους αμφιταλαντεύονται για ανανέωση μετά την 15ετία:
Αν δεν έχετε πολλά πάρε-δώσε με υπηρεσίες, κάντε το.
Η διαδικασία -εφόσον βέβαια το παλιό δελτίο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι ευανάγνωστο- διαρκεί ελάχιστα.
Τα τηλέφωνα μπορεί να μην τα σηκώνουν (προτού πάω στο Αστυνομικό Τμήμα δοκίμασα Τηλ. Κέντρο, Γραμματεία, Γραφείο Ταυτοτήτων και ουδείς απαντούσε), αλλά όταν φτάσετε θα εξυπηρετηθείτε άμεσα.
Edit:
Παρέλειψα να αναφέρω πως καταβάλλετε χαρτόσημο των €0,50 (Ξοδευτήκαμε)
Παρότι διανύουμε εορταστική περίοδο, δεν συνάντησα ουρές. Συμφόρηση απ’ ότι κατάλαβα, υπάρχει μόνο στο τμήμα διαβατηρίων.

ΑΑΔΕ, gov.gr κ.λπ. ενημερώθηκαν σε 2 εργάσιμες ημέρες.
Οι τράπεζες ακολουθούν δικές τους μεθόδους και υπάρχει -μια μικρή- πιθανότητα να ταλαιπωρηθείτε:
Η Eurobank επιτρέπει φιλτράρισμα στις αιτήσεις KnowYourCustomer, μπορείτε δηλαδή να επιλέξετε να ενημερώσετε τα στοιχεία που έχουν μεταβληθεί και μόνον.
Η Πειραιώς αντιθέτως δεν παρέχει τη δυνατότητα επιμέρους ενημέρωσης, αντλεί όλα τα στοιχεία ως σύνολο. Αν εντοπιστεί εκκρεμότητα σε κάποιο πεδίο (άσχετο με τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας), η επικαιροποίηση αποτυγχάνει.
Για Εθνική και Alpha δεν γνωρίζω αφού δεν είμαι πελάτης τους.

ειναι λιγο ταλαιπωρια να ενημερωσεις τα παντα απο την αλλη δεν ειναι κατι το απαγορευτικο.και εγω την εχασα και εβγαλα νεα .απο την μια ναι νευριασα που την εχασα απο την αλλη πρεπει να ημουν στα 12 χρονια ηδη  ισως και παραπανω οποτε δεν με χαλασε που εβγαλα νεα παροτι εχω και διαβατηριο τωρα.

εθνικη και alpha ειχα κανει Kyc καποια στιγμη και πρεπει να τραβηξε τα παντα.

13 ώρες πριν, XronisR είπε

Την υποχρεωση τους να σου δηλωσουν την ιδιότητα, την ταυτότητα και την Υπηρεσία τους μαλλον αμελησαν, ε?

Στις 25/12/2022 στις 1:05 ΠΜ, Exodia The Forbidden One είπε

Εγώ που ανανέωσα διαβατήριο πρόσφατα, είδε τη ταυτότητά μου από το 2005, και μου είπε ότι λήγει 31/12/2022... Που τα βρήκε τα 17 χρόνια δε ξέρω... Και εγώ ήξερα ότι λήγει στα 15, αλλά μου φαίνεται λένε ό,τι νάναι στο πότε λήγουν... Πάντως μια χαρά τη δέχτηκαν για την ανανέωση του διαβατηρίου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...