Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη ταυτοτητας

panatha1369

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρέπει να την δηλώσεις και στην εφορία, θα φαίνεται η παλιά όταν πας να κάνεις φορολογική.

Πριν 3 χρόνια εγώ είχα πάει στην τοπική ΔΟΥ.Δεν ξέρω αν το κάνουν online,τώρα

• Confused 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

28 λεπτά πριν, ozi είπε

Πρέπει να την δηλώσεις και στην εφορία, θα φαίνεται η παλιά όταν πας να κάνεις φορολογική.

Ενημερώνει η αστυνομία τη ΔΟΥ και αλλάζει σε 2 μέρες χωρίς να ασχοληθείς εσύ καθόλου.

• Like 1
  • Thanks 2

3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ενημερώνει η αστυνομία τη ΔΟΥ και αλλάζει σε 2 μέρες χωρίς να ασχοληθείς εσύ καθόλου.

Wow! Φοβερή πρόοδος! Όταν την είχα αλλάξει εγώ, έπρεπε να ενημερώσω ο ίδιος την ΔΟΥ.

22 ώρες πριν, panatha1369 είπε

Αν θελουμε να αλλαξουμε ταυτοτητα εκτος απο τραπεζα που αλλου χρειαζεται να παμε με το νεο αριθμο?Σε περιπτωση που εχουμε καποιο συμβολαιο στο ονομα μας και εχει το προηγουμενο αριθμο ταυτοτητας τη γινεται σε περιπτωση αλλαγης?

Εφόσον έχεις λογαριασμούς στο όνομά σου ενημερώνεις, τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εταιρείες ενέργειας ΔΕΗ κλπ, ΕΥΔΑΠ,
ΔΟΥ και ΕΦΚΑ δεν ξέρω πλέον αν ενημερώνονται απευθείας από την αστυνομία με αρχείο. Κάποτε το ξεκίνησαν, μετά σταμάτησε, μετά ξαναξεκίνησε.
Τέλος πάντων, ένας έλεγχος στα προσωπικά στοιχεία στην ΑΑΔΕ και στον e-EFKA και θα λυθεί η απορία.
Μπορεί επίσης και σε χρηματιστηριακές εταιρείες, μπορεί σε τράπεζες του εξωτερικού εφόσον τηρείς έξω λογαριασμούς, επίσης δε ξέρω αν το κτηματολόγιο ενημερώνεται από την ΑΑΔΕ ή θέλει και εκεί ενημέρωση.

Όσον αφορά το συμβόλαιο, όταν συντάσσεται και υπογράφεται, αναγράφεται η ταυτότητα που έχει ο καθένας από τους ενδιαφερόμενους εκείνη τη στιγμή. Εάν χρειαστεί να γίνει κάποιο συμβόλαιο μετά από κάποιο διάστημα και εσύ εντωμεταξύ έχεις αλλάξει ταυτότητα, κανείς δε θα σε ρωτήσει γιατί στο παλιό συμβόλαιο είχες άλλη ταυτότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, panatha1369 είπε

και εμενα εχει φθαρει.πληρωσες παραβολο  9 ευρω;;ποσες μερες εκανε να βγει η νεα ταυτοτητα;;

14 ώρες πριν, wizzy είπε

Πλήρωσα παράβολο, νομίζω ήταν πολύ περισσότερα από €9 (έχει πάνω από 4 χρόνια που την άλλαξα, οπότε δεν θυμάμαι ακριβώς) κι η ταυτότητα βγήκε αυθημερόν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου.

7 ώρες πριν, Nabuko είπε

Ναι, θα χρειαστεί παράβολο των 9 ευρώ και ένας μάρτυρας. Η ταυτότητα βγαίνει σε 20-30 λεπτά. Το πρόβλημα είναι σε πόσες μέρες θα βρεις κενό για ραντεβού. 

Edit: για να μην ψάχνεις, στο e-paravolo είναι ο κωδικός 1889

Οταν πρόκειται για αντικατάσταση λόγω φθοράς, ή παλαιότητας, δεν πληρώνεις τίποτα ούτε χρειάζεται μάρτυρας, καθώς απλά βλέπουν την ήδη υπάρχουσα ταυτότητα την οποία και κρατάνε. Η καινούργια βγαίνει επί τόπου.

Μάρτυρας και παράβολο χρειάζεται μόνο άμα την χάσεις/στην κλέψουν.

3 ώρες πριν, ozi είπε

Πριν 3 χρόνια εγώ είχα πάει στην τοπική ΔΟΥ.Δεν ξέρω αν το κάνουν online,τώρα

ναι γίνεται αυτόματα πλέον.

Επεξ/σία από kon1to
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kon1to είπε

Οταν πρόκειται για αντικατάσταση λόγω φθοράς, ή παλαιότητας, δεν πληρώνεις τίποτα ούτε χρειάζεται μάρτυρας, καθώς απλά βλέπουν την ήδη υπάρχουσα ταυτότητα την οποία και κρατάνε. Η καινούργια βγαίνει επί τόπου.

Μάρτυρας και παράβολο χρειάζεται μόνο άμα την χάσεις/στην κλέψουν.

Ναι, όπως τα λες είναι. Συμφωνεί και η ΕΛ.ΑΣ μαζί σου βλέπω

Πότε πρέπει να αντικαταστήσω το δελτίο ταυτότητάς μου;

1. Σε περίπτωση που έχει αλλάξει οποιοδήποτε στοιχείο της ταυτότητας σας
2. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας η ιθαγένεια ή τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες
3. Σε περίπτωση που έχει φθαρεί
4. Όταν έχει περάσει δεκαπενταετία από την έκδοσή του
5. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Τι δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλω σε αυτές τις περιπτώσεις ;

Για την αντικατάσταση του Δελτίου Ταυτότητας υποβάλλονται τα δικαιολογητικά και ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται για την αρχική-πρώτη έκδοση του Δελτίου Ταυτότητας.

Θα παραδώσετε επίσης και το παλιό δελτίο που θέλετε να αντικαταστήσετε (με εξαίρεση τις περιπτώσεις κλοπής και απώλειας).
Δεν είναι υποχρεωτική η βεβαίωση των στοιχείων ταυτότητας του αιτούντος από μάρτυρα στις περιπτώσεις 1,2,4 εφόσον
   - τα στοιχεία στην προηγούμενη ταυτότητα είναι ευκρινή
   - το δελτίο που αντικαθίσταται έχει εκδοθεί από την ίδια Αρχή.

• Για τις περιπτώσεις κλοπής, απώλειας ή φθοράς απαιτείται μάρτυρας, ανεξαρτήτως της Αρχής έκδοσης του Δελτίου Ταυτότητας

Εξαιρέσεις:
  • Για την περίπτωση 1 (αντικατάσταση λόγω αλλαγής οποιουδήποτε στοιχείου της ταυτότητας) απαιτείται και αντίγραφο της σχετικής πράξης της Αρχής (πχ. λόγω αλλαγής επωνύμου, υιοθεσίας, λύσης ή ακύρωσης αυτής, αναγνώρισης, αποκήρυξης ή νομιμοποίησης τέκνου και σε οποιαδήποτε άλλη από το νόμο οριζόμενη περίπτωση).
  • Για την περίπτωση αντικατάστασης λόγω φθοράς ή απώλειας, απαιτείται και παράβολο 9 ευρώ(υπέρ του δημοσίου). Δεν απαιτείται παράβολο μόνο όταν η φθορά ή η απώλεια οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, δηλαδή σεισμό, πυρκαγιά, ναυάγιο κ.λπ.. Σε αυτή την περίπτωση προσκομίζεται επιβεβαιωτικό έγγραφο του συμβάντος ή λαμβάνεται υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος.
  • Στις περιπτώσεις 4 και 5 (αντικατάσταση λόγω απώλειας ή κλοπής) απαιτείται και υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφονται από τον ενδιαφερόμενο οι συνθήκες απώλειας ή κλοπής του δελτίου ταυτότητας

23931514_14042022230145.jpg.b851ead8e4691bef9ced0095164f3c7d.jpg

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 2

3 λεπτά πριν, me3ikan είπε

Σε περίπτωση αντικατάστασης λόγω 15ετιας παίζει να κρατήσουμε το ίδιο νούμερο; Θα ήταν βολικό.

οχι,είναι τυπωμένο στο δελτίο.

On 13/04/2022 at 23:49, panatha1369 said:

Εννοω συμβολαιο πχ γονικη παροχη σε συμβολαιο σπιτιου

δεν το ξερω αυτο

On 15/04/2022 at 21:29, me3ikan said:

Σε περίπτωση αντικατάστασης λόγω 15ετιας παίζει να κρατήσουμε το ίδιο νούμερο; Θα ήταν βολικό.

οτι και αν κανεις εφοσον βγει νεο δελτιο αλλαζει ο αριθμος.ειναι προεκτυπωμενος.ειτε απωλεια ειτε φθορα ειτε απλα αντικατασταση.

Στις 14/4/2022 στις 11:00 ΜΜ, Nabuko είπε

Ναι, όπως τα λες είναι. Συμφωνεί και η ΕΛ.ΑΣ μαζί σου βλέπω

Πότε πρέπει να αντικαταστήσω το δελτίο ταυτότητάς μου;

1. Σε περίπτωση που έχει αλλάξει οποιοδήποτε στοιχείο της ταυτότητας σας
2. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας η ιθαγένεια ή τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες
3. Σε περίπτωση που έχει φθαρεί
4. Όταν έχει περάσει δεκαπενταετία από την έκδοσή του
5. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Τι δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλω σε αυτές τις περιπτώσεις ;

Για την αντικατάσταση του Δελτίου Ταυτότητας υποβάλλονται τα δικαιολογητικά και ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται για την αρχική-πρώτη έκδοση του Δελτίου Ταυτότητας.

Θα παραδώσετε επίσης και το παλιό δελτίο που θέλετε να αντικαταστήσετε (με εξαίρεση τις περιπτώσεις κλοπής και απώλειας).
Δεν είναι υποχρεωτική η βεβαίωση των στοιχείων ταυτότητας του αιτούντος από μάρτυρα στις περιπτώσεις 1,2,4 εφόσον
   - τα στοιχεία στην προηγούμενη ταυτότητα είναι ευκρινή
   - το δελτίο που αντικαθίσταται έχει εκδοθεί από την ίδια Αρχή.

• Για τις περιπτώσεις κλοπής, απώλειας ή φθοράς απαιτείται μάρτυρας, ανεξαρτήτως της Αρχής έκδοσης του Δελτίου Ταυτότητας

Εξαιρέσεις:
  • Για την περίπτωση 1 (αντικατάσταση λόγω αλλαγής οποιουδήποτε στοιχείου της ταυτότητας) απαιτείται και αντίγραφο της σχετικής πράξης της Αρχής (πχ. λόγω αλλαγής επωνύμου, υιοθεσίας, λύσης ή ακύρωσης αυτής, αναγνώρισης, αποκήρυξης ή νομιμοποίησης τέκνου και σε οποιαδήποτε άλλη από το νόμο οριζόμενη περίπτωση).
  • Για την περίπτωση αντικατάστασης λόγω φθοράς ή απώλειας, απαιτείται και παράβολο 9 ευρώ(υπέρ του δημοσίου). Δεν απαιτείται παράβολο μόνο όταν η φθορά ή η απώλεια οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, δηλαδή σεισμό, πυρκαγιά, ναυάγιο κ.λπ.. Σε αυτή την περίπτωση προσκομίζεται επιβεβαιωτικό έγγραφο του συμβάντος ή λαμβάνεται υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος.
  • Στις περιπτώσεις 4 και 5 (αντικατάσταση λόγω απώλειας ή κλοπής) απαιτείται και υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφονται από τον ενδιαφερόμενο οι συνθήκες απώλειας ή κλοπής του δελτίου ταυτότητας

23931514_14042022230145.jpg.b851ead8e4691bef9ced0095164f3c7d.jpg

επειδή άλλαξα σχετικά πρόσφατα ταυτότητα και η δικια μου ήταν και παλιά και φθαρμένη, δεν πλήρωσα τίποτα...

όταν λέει φθορά εννοεί να είναι διαλυμένη η ταυτότητα, δηλαδή να μην σε αναγνωρίζει ούτε η μάνα σου αν την δει ή εσύ ο ίδιος. 

3 λεπτά πριν, kon1to είπε

επειδή άλλαξα σχετικά πρόσφατα ταυτότητα και η δικια μου ήταν και παλιά και φθαρμένη, δεν πλήρωσα τίποτα...

όταν λέει φθορά εννοεί να είναι διαλυμένη η ταυτότητα, δηλαδή να μην σε αναγνωρίζει ούτε η μάνα σου αν την δει ή εσύ ο ίδιος. 

Άρα εσύ δεν άλλαξες ταυτότητα λόγω φθοράς και γι' αυτό δεν πλήρωσες τίποτα.

8 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Άρα εσύ δεν άλλαξες ταυτότητα λόγω φθοράς και γι' αυτό δεν πλήρωσες τίποτα.

οφείλεις να διατηρείς την ταυτότητα σου σε "καλή κατάσταση".

αν η ταυτοτητα σου ειναι φθαρμενη στο σημειο που θεωρει η ΕΛΑΣ μη αποδεκτο, δεν αναγνωριζεται σαν δημοσιο εγγραφο και πρεπει να αντικατασταθει, είτε είναι παλιά είτε καινούργια. Άρα αν πάω με μια ταυτότητα που έχει "λήξει" αλλά είναι διαλυμένη, δεν θα μου την αλλάξουν λόγω παλαιότητας, αλλά λόγω φθοράς.

• Confused 1

6 λεπτά πριν, kon1to είπε

οφείλεις να διατηρείς την ταυτότητα σου σε "καλή κατάσταση".

αν η ταυτοτητα σου ειναι φθαρμενη στο σημειο που θεωρει η ΕΛΑΣ μη αποδεκτο, δεν αναγνωριζεται σαν δημοσιο εγγραφο και πρεπει να αντικατασταθει, είτε είναι παλιά είτε καινούργια. Άρα αν πάω με μια ταυτότητα που έχει "λήξει" αλλά είναι διαλυμένη, δεν θα μου την αλλάξουν λόγω παλαιότητας, αλλά λόγω φθοράς.

Άρα εσύ δεν την άλλαξες λόγω φθοράς και γι' αυτό δεν πλήρωσες τίποτα.

3 ώρες πριν, kon1to είπε

Τελικα για ποιο λόγω δεν πληρωσες τιποτα, ηταν φθαρμένη, ηταν παλιά, τι ακριβως;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Τελικα για ποιο λόγω δεν πληρωσες τιποτα, ηταν φθαρμένη, ηταν παλιά, τι ακριβως;

αντικατάσταση λόγω παλαιότητας έκανα...

και ο υπάλληλος προσπάθησε να με αποτρέψει μάλιστα, για ταυτότητα 18ετίας και ελαφρώς ταλαιπωρημένη, μου λέει μια χαρά είναι, δεν χρειάζεται αλλαγή.

4 ώρες πριν, Nabuko είπε

Άρα εσύ δεν την άλλαξες λόγω φθοράς και γι' αυτό δεν πλήρωσες τίποτα.

αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω και δεν θες να καταλάβεις... αυτο που θεωρεί ο μέσος άνθρωπος φθαρμένη ταυτότητα και θα πήγαινε ενδεχομένως να την αλλάξει, δεν είναι το ίδιο που θεωρεί η Ελληνική Αστυνομία και κατ' επέκταση είναι πιο σπάνιο σαν περίπτωση. Άσε που Δεν απαιτείται παράβολο όταν η φθορά ή η απώλεια οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, δηλαδή σεισμό, πυρκαγιά, ναυάγιο κ.λπ..

Επεξ/σία από kon1to
  • Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...