Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nas91 είπε

Δηλαδη,οσοι κανουμε ενδοκοινοτικες συναλλαγες ειμαστε εκτεθιμενοι στο ελεος των  πονηρών?

Ως τι ακριβώς κάνεις αυτές τις συναλλαγές; Είσαι εταιρεια νομικό πρόσωπο και έκανες παραγγελία ως χονδρική; 

Προσπάθησε να τα βρεις με το μαγαζί, δε νομιζω να μπορείς να κάνεις κάτι μέσω ευρωπαϊκής αρχής, το επόμενο βήμα είναι να προσφυγεις δικαστικά στην χώρα που έχει έδρα η εταιρεία. Δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας ακόμα και να υπάρχει φορέας σε επίπεδο ΕΕ με αυτό το θέμα που ανέφερες. 

Εκτεθειμένοι είμαστε όλοι σε ηλεκτρονικές αγορές που όλα γίνονται από απόσταση και βασίζεσαι στην καλή θέληση του κάθε καταστήματος, αλλιώς βρίσκεις ένα να κανονίσεις παραγγελίες και πληρωμές επιτόπου. 

Ψάξε αν έχουν σελίδα με κριτικές είτε στο google είτε σε άλλη πλατφόρμα και βάλε τους αρνητική. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TuXaKoS είπε

Μια χαρά εφικτό είναι. Ζήτα ακύρωση της παραγγελίας (εφόσον δεν σου στείλουν τα 4τμχ) και φυσικά ΜΗΝ παραλάβεις. Μετά θα ζητήσεις να σου επιστραφούν τα λεφτά (εφόσον δεν παρέλαβες/δεν επιθυμείς να παραλάβεις. Σε κάθε περίπτωση έχεις δικαίωμα να το κάνεις αυτό καθώς πρόκειται για αγορά από απόσταση). Αν αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα, (στη συγκεκριμένη περίπτωση άρνηση επιστροφής των χρημάτων) τότε μπορείς να απευθυνθείς σε διάφορους μηχανισμούς είτε τοπικούς είτε ευρωπαϊκούς. 

Προσωπικά, εφόσον όπως λες είναι μεγάλο κατάστημα, δε θεωρώ ότι θα έχεις πρόβλημα ως προς την επιστροφή των χρημάτων. Δεν ξέρω τι θα κάνουν με τα 4τμχ. 

Μηπως θα ηταν καλυτερο να τηλεφωνησω στη τραπεζα και να ζητησω ακυρωση συναλλαγης για τους λογους που προανεφερα?

31 λεπτά πριν, mezger είπε

Εφόσον έκανες αγορά για την επιχείρησή σου, δεν είσαι καταναλωτής. Πέρα από αστικό δικαστήριο, δε νομίζω να μπορείς να απευθυνθείς αλλού.

Ευχαριστω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nas91 είπε

Μηπως θα ηταν καλυτερο να τηλεφωνησω στη τραπεζα και να ζητησω ακυρωση συναλλαγης για τους λογους που προανεφερα?

Μεταφορά δεν έκανες σε κάποιον λογαριασμό; Νομίζω ότι πλέον είναι αργά να κάνεις κάτι με την τράπεζα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε

Μεταφορά δεν έκανες σε κάποιον λογαριασμό; Νομίζω ότι πλέον είναι αργά να κάνεις κάτι με την τράπεζα. 

ελεγα μηπως μπορουμε να κανουμε ''dispute''

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nas91 είπε

ελεγα μηπως μπορουμε να κανουμε ''dispute''

Σε μεταφορά σε λογαριασμού τρίτου/τρίτης τράπεζας από δύσκολο εως αδύνατον. Όπως είπα, το σωστό είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους και να τους πεις ότι ακυρώνεις την συναλλαγή και περιμένεις να επιστραφεί το ποσό. Βλέπεις τι θα απαντήσουν και πράττεις ανάλογα. Το να κάνεις οτιδήποτε άλλο πριν από αυτό (πριν καν δώσεις στο κατάστημα την δυνατότητα να σου απαντήσει) είναι μια τρύπα στο νερό όπως καταλαβαίνεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε

Σε μεταφορά σε λογαριασμού τρίτου/τρίτης τράπεζας από δύσκολο εως αδύνατον. Όπως είπα, το σωστό είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους και να τους πεις ότι ακυρώνεις την συναλλαγή και περιμένεις να επιστραφεί το ποσό. Βλέπεις τι θα απαντήσουν και πράττεις ανάλογα. Το να κάνεις οτιδήποτε άλλο πριν από αυτό (πριν καν δώσεις στο κατάστημα την δυνατότητα να σου απαντήσει) είναι μια τρύπα στο νερό όπως καταλαβαίνεις.

Αυτο προσπαθω να κανω απο εχθες.Μεχρι στιγμης δεν εχω λαβει απαντηση..

Δημοσ.

Ηθελα να ενημερωσω πως τελικα δεχτηκαν να μου στειλουν τα 4 τεμαχια που μου αφαιρεσαν,χωρις εξτρα κοστος μεταφορικων.Επρεπε να γινει εξ'αρχης,αλλα καλλιο αργα παρα ποτέ.Ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν και ευχομαι να μη τυχει σε κανεναν.

• Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nas91 είπε

Ηθελα να ενημερωσω πως τελικα δεχτηκαν να μου στειλουν τα 4 τεμαχια που μου αφαιρεσαν,χωρις εξτρα κοστος μεταφορικων.Επρεπε να γινει εξ'αρχης,αλλα καλλιο αργα παρα ποτέ.Ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν και ευχομαι να μη τυχει σε κανεναν.

Ειδες λοιπον

Δημοσ.

Συμβαίνουν αυτά σε παραγγελίες χονδρικής από εξωτερικό.

99/100 φορές θα βγάλεις άκρη αν μιλήσεις ήρεμα και ευγενικά μαζί τους,

ειδικά αν κάνεις 3-4 παραγγελίες και σε μάθουν.

Πρέπει να 'ναι τέρμα βλάκας ο άλλος να σε χάσει από πελάτη για 50 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.

"Εμενα  θα  μου  αρεσε  εαν  μου  το  εκαναν   αυτο?....η   θα  το  δεχομουν?"

Αυτο   πρεπει   να  αναρωτηθει   ο  καθε   συμφεροντολογος   καραγκιοζακος   που  θελει

να  κανει   την  δουλιτσα  του   μενοντας   ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ  ΚΑΙ  ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ.

Ασχετως  εθνικοτητας.....

Προφανως  λοιπον   "το  επιασε"  το  μηνυμα   και   διορθωσε  το   λαθος  του  χωρις  περαιτερω  φιοριτουρες....

Πιθανοτατα  οχι  ο  ιδιος   αλλα  καποιος   προισταμενος  του  πιο  "καλλιεργημενος".

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Baator είπε

Συμβαίνουν αυτά σε παραγγελίες χονδρικής από εξωτερικό.

99/100 φορές θα βγάλεις άκρη αν μιλήσεις ήρεμα και ευγενικά μαζί τους,

ειδικά αν κάνεις 3-4 παραγγελίες και σε μάθουν.

Πρέπει να 'ναι τέρμα βλάκας ο άλλος να σε χάσει από πελάτη για 50 ευρώ.

Ολα συμβαινουν,ανθρωποι ειμαστε.Αλλα το να στρουθοκαμηλιζεις δειχνει οτι αυτο εγινε εσκεμμενα,και συμφωνω οτι ειναι τερμα ηλιθιοι ωστε να συμπεριφερονται ετσι για 50-60 ευρω,ενω τους εχω αφησει ήδη χιλιαρικα.

2 ώρες πριν, tigergreg είπε

"Εμενα  θα  μου  αρεσε  εαν  μου  το  εκαναν   αυτο?....η   θα  το  δεχομουν?"

Αυτο   πρεπει   να  αναρωτηθει   ο  καθε   συμφεροντολογος   καραγκιοζακος   που  θελει

να  κανει   την  δουλιτσα  του   μενοντας   ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ  ΚΑΙ  ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ.

Ασχετως  εθνικοτητας.....

Προφανως  λοιπον   "το  επιασε"  το  μηνυμα   και   διορθωσε  το   λαθος  του  χωρις  περαιτερω  φιοριτουρες....

Πιθανοτατα  οχι  ο  ιδιος   αλλα  καποιος   προισταμενος  του  πιο  "καλλιεργημενος".

Θεωρω οτι μολις αρχισα να τους πιεζω,το 'θεμα' πηγε σε αλλα χερια οπου τελικα προηρθε η τελικη(και η πιο δικαιη) λυση.Εχω μερικες αμφιβολιες ομως,καθως δε ζητηθηκε καμια συγνωμη,ουτε δωθηκε καποια επιπλεον εξηγηση.Ισως να το εκαναν λογω της εθνικοτητας μου,νομιζοντας οτι ολοι ειμαστε κοιμισμενοι και θα το φαμε αμασητο.Τελοσπαντων,σημασια εχει οτι λυθηκε.Απο εκει κ περα,δε ξαναψωνιζω απο αυτους κ τελος!

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, nas91 είπε

Απο εκει κ περα,δε ξαναψωνιζω απο αυτους κ τελος!

Μηπως  ειναι  καλυτερα  να   αγοραζεις  με  ασφαλεια  μεσω   τριτων?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...