Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας! 

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πώς μπορώ να μάθω έναν όγκο πληροφοριών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα; Μέχρι στιγμή δεν έχω ολοκληρώσει την ύλη στα μαθήματα των πανελληνίων και με έχει πάρει λίγο από κάτω 😅  Να φανταστείτε ότι τώρα θα μπω στο στερεό σώμα, βιολογία μόλις μπήκα στο 6ο κεφάλαιο και χημεία έχω αλλά 3 κεφάλαια νομίζω... Υπάρχει κάποια στρατηγική που θα μπορούσε να με διευκολύνει στο να τα χωρέσω όλα μέσα στο κεφάλι μου;  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποία απάντηση!

Δημοσ.

Πηγαινες αργα στο διαβασμα ή τα εξυνες; Αν εξυνες και συνεπως υπαρχουν κενα και στην προηγουμενη υλη, ειναι ζορικα τα πραγματα και θα πρεπει αναγκαστικα να επικεντρωθεις σε "σος".

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Matthewkats είπε

Γειά σας! 

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πώς μπορώ να μάθω έναν όγκο πληροφοριών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα; Μέχρι στιγμή δεν έχω ολοκληρώσει την ύλη στα μαθήματα των πανελληνίων και με έχει πάρει λίγο από κάτω 😅  Να φανταστείτε ότι τώρα θα μπω στο στερεό σώμα, βιολογία μόλις μπήκα στο 6ο κεφάλαιο και χημεία έχω αλλά 3 κεφάλαια νομίζω... Υπάρχει κάποια στρατηγική που θα μπορούσε να με διευκολύνει στο να τα χωρέσω όλα μέσα στο κεφάλι μου;  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποία απάντηση!

Γειά σου!

Μια ιδέα θα ήταν να βγεις απο το φόρουμ και να διαβάσεις! 😅
Να φανταστείς ότι τώρα που διαβάζεις το σχόλιο μου, θα μπορούσες να εφαρμόζεις Θ.Μ.Κ.Ε. και Α.Δ.Μ.Ε... Υπάρχει αυτή η στρατηγική, αλλιώς θα μπορούσες να ακούς στο spotify τα βιβλία μέχρι και στον ύπνο σου, για να χωρέσουν όλα στο κεφάλι σου, που δεν διάβαζε καθόλου. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

Δημοσ.

Κλεισου μεσα στο δωματιο και διαβαζε συνεχεια. Θα βγαινεις μονο για να τρως και για τουαλετα. Οταν κουραζεσαι λιγα λεπτα διαλειμμα, και υπνος νωρις το βραδυ.

Να σηκωνεσαι νωρις το πρωι και να τρως καλο πρωινο (μελι, μερεντες κλπ. κανουν καλο γιατι δινουν ενεργεια στον εγκεφαλο σου).

Αυτα απο μενα και καλη επιτυχια.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, yanis13 είπε

Πηγαινες αργα στο διαβασμα ή τα εξυνες; Αν εξυνες και συνεπως υπαρχουν κενα και στην προηγουμενη υλη, ειναι ζορικα τα πραγματα και θα πρεπει αναγκαστικα να επικεντρωθεις σε "σος".

Το θέμα είναι ότι είναι η πρώτη μου επαφή με αυτά!  Καμία επαφή δεν είχα στο λύκειο όντας μαθητής ΕΠΑΛ ! 

2 ώρες πριν, vaggos231 είπε

Γειά σου!

Μια ιδέα θα ήταν να βγεις απο το φόρουμ και να διαβάσεις! 😅
Να φανταστείς ότι τώρα που διαβάζεις το σχόλιο μου, θα μπορούσες να εφαρμόζεις Θ.Μ.Κ.Ε. και Α.Δ.Μ.Ε... Υπάρχει αυτή η στρατηγική, αλλιώς θα μπορούσες να ακούς στο spotify τα βιβλία μέχρι και στον ύπνο σου, για να χωρέσουν όλα στο κεφάλι σου, που δεν διάβαζε καθόλου. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

Έλα μην είσαι σκληρός! Στο φόρουμ μπαίνω απλά και μόνο για να εκφράσω τις απορίες μου και να λάβω τις κατάλληλες απαντήσεις ! Ότι διαβάζω διαβάζω ! Απλά έχω απελπιστεί επειδή είναι πολλά! :)

Δημοσ.

Long story short : οχι δεν υπάρχει. Κάνε στον εαυτό σου μια χάρη και μη γίνεις αλλο ένα κακό στατιστικό των αποφοίτων της Ελλάδας που γράφουν μόρια στα 4 ψηφία και ψάχνουν "ιδανικό" τμήμα στην τύχη (χωρίς να τους ενδιαφέρει το αντικείμενο καν). Χρησιμοποιησε τον χρόνο που απομένει για να δεις την διαδικασία των πανελληνίων, δώσε για την εμπειρία, κάνε τις διακοπές σου το καλοκαίρι να ξεκουραστείς και απο τέλη Αυγούστου ξεκίνα ένα πλάνο (ίσως με βοήθεια καθηγητή) για του χρόνου, προκειμένου να βγάλεις την ύλη με σωστό χρονοδιάγραμμα.

Έχοντας περάσει απ'όλα τα επίπεδα (πλην του διδακτορικού), θα σου πώ οτι απλά δεν μπορείς να κάνεις cramp γνώση στο μυαλό σου σε μικρό χρονικό διάστημα. Μπορείς να παπαγαλίσεις κάποια πράγματα αλλα αυτό είναι πολύ long shot και σίγουρα οχι ιδανικό για μια διαδικασία που εν μέρη καθορίζει το μέλλον σου. Οπότε πιάστο σοβαρά, κάνε το διάβασμα στην ώρα του, δώσε χρόνο στο μυαλό σου να αφομιώσει την γνώση, να την δοκιμάσεις στην πράξη, να την επεκτείνεις και πίστεψε με αν τα κάνεις σωστά του χρόνου θα είσαι πιο σίγουρος για το τι συμβαίνει σε αυτήν την περίοδο (και δεν θα ψάχνεις μαγικά ματζούνια 1 μήνα πριν τις πανελλήνιες).

• Like 1
Δημοσ.

Να βάλεις πρόγραμμα. Πχ 3 ώρες διάβασμα, 1 κωλοβάρεμα. Και Σ/Κ το ίδιο. Αν έχεις αυτόπειθαρχία προλαβαίνεις ίσα ίσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...