Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

Εχω να αποφασισω μεχρι αυριο αν θα πληρωσω ή οχι τον φυσιοθεραπευτη μου. Η ιστορια εχει ως εξη.

Μετα απο ενα πονο στο γονατο, επισκεφθηκα ορθοπαιδικο, ακολουθησε θεραπεια με χαπια, επειτα μαγνητικη και τελος με εστειλε σε φυσιοθεραπευτη (που ειναι αδερφος του) για 10 συνεδριες.

Σε αυτες τις 10 συνεδριες ειχα 10% συμμετοχη αφου ηταν γραμμενες μεσω ΕΟΠΥΥ (συνολικα 15 ευρω). Μου ειπε την 1η φορα που πηγα οτι θα χρειαστει να κανουμε καποια εξτρα γιατι μονο 10 συνεδριες ισως να μην ειναι αρκετες για το ποδι μου. Με ενημερωσε οτι κανονικα παιρνει 25 ευρω αλλα επειδη με εστειλε ο αδερφος του θα μου τα αφησει 10 χωρις αποδειξη. Επειδη εχω ηθελα να περασω τα εξοδα στην ασφαλεια, του λεω πως ισως χρειαστει να κοψουμε αποδειξη οποτε το ποσο θα ειναι +24%, σωστα? Μου απαντησε καταφατικα.

Τα 15 ευρω τα πληρωσα απο την 1η μερα. Στην τελευταια συνεδρια μου ειπε οτι εχουμε το υπολοιπο των 100 ευρω. Αφου τον ρωτησα γιατι, μου ειπε οτι καναμε καποιες εξτρα ασκησεις μεσα στις 10 συνεδριες οι οποιες ειναι αυτες που μου ελεγε στην αρχη (τα "εξτρα"). Εγω φυσικα ποτε δεν καταλαβα οτι εννοουσε εξτρα ασκησεις μεσα στις 10 συνεδριες αλλα εξτρα συνεδριες μετα τις 10.

Κοιταζοντας λοιπον πισω, βλεπω ενα σωρο πραγματα που με ενοχλησαν οπως:

- Οι συνεδριες ηταν γυρω στα 35 λεπτα. Δηλαδη χωρις τις εξτρα ασκησεις ποσο θα ηταν? Ποσο κραταει συνηθως μια φυσιοθεραπεια?
- Αυτα τα ξεπερασμενα ψεματα οτι μου αφηνει τα "εξτρα" στα 10 ευρω αντι για 25 λογω του αδερφου του. Marketing του 2010
- Αφου το συζητησα με τον πατερα μου, μου εξηγησε οτι δεν υπαρχει ΦΠΑ στα ιατρικα. Αυτος ηθελε απλα να μην βαλει εξτρα εσοδα. Συνεπως περα του οτι με κοροιδεψε με το ΦΠΑ, μου πεταξε αυθαιρετα και μια 24% αυξηση αν θελω αποδειξη. Ευτυχως που δεν ηταν 50% δηλαδη το ΦΠΑ
- Σε θεμα δουλειας μου φανηκε πολυ κακος (αλλα αυτο φυσικα ειναι υποκειμενικο)

Οποτε θα ηθελα τη γνωμη σας αν θα επρεπε να τον πληρωσω ή οχι αυτα τα εξτρα 100 ευρω. Εμενα τα 100 ευρω δεν θα μου λειψουν. Απο την αλλη με αυτο τον τροπο ενθαρρυνω τετοιες μορφες αισχροκερδιας (γιατι κατα τη γνωμη του επ' αυτου προκειται), συν οτι επιτρεπεις στον καθε τυχαρπαστο να σε κοροιδευει μπροστα στη μουρη σου.

Ευχαριστω οσους το διαβασαν.

Επεξ/σία από chrisgav
  • Like 3
Δημοσ.

Όλοι οι φυσιοθεραπευτές το ίδιο παραμύθι με τα έξτρα.... Εμείς την πιάσαμε την απάτη και την τελευταία φορά η γυναίκα μου του είπε μόνο ότι γράφει ο γιατρός... Και σήμερα είναι μια χαρά. Ούτε τα έξτρα χρειάστηκε ούτε τίποτα... Και δεν ήθελε να κόψει και απόδειξη για τα 15. Επιμείναμε και την έκοψε.... 

Δημοσ.

Τα χρηματα απο τις φυσικοθεραπειες τα πληρωνει το κρατος μετα απο 3-4 χρονια.

Καλεισαι να κρατησεις φυσικοθεραπευτηριο απο την τσεπη σου.

Συνηθως παιρνουν 10-20 € ανα επισκεψη επιπλεον.

Ο,τι πληρωνεις παιρνεις να ξερετε. Εγω οποιον εχει τα χρηματα τον στελνω σε καλο φυσικοθεραπευτη που παιρνει 40€ την επισκεψη χωρις να παιρνω κατι, απλα γιατι εχω δει τη δουλεια του.

Περαστικα σας

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι με κοροιδεψε. Μου ειπε για εξτρα, χωρις να μου πει οτι ειναι εξτρα ασκησεις στη συνεδρια. Οποτε εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι μιλαει για εξτρα συνεδριες.

Λυπαμαι πολυ αν οντως παιρνει τα χρηματα μου μετα απο 3-4 χρονια αλλα δεν με ενδιαφερει. Κι εγω εχω μια τεραστια φορολογια στο μισθο μου απο το κρατος αλλα προφανως δεν ειναι προβλημα του φυσικοθεραπευτη.

Απλα εχω μπει σε σκεψεις αν πρεπει ή οχι να πληρωσω αυτα τα 100 ή απλα να εξαφανιστω. Οπως ξαναειπα τα 100 ευρω δεν θα μου λειψουν, αλλα σιγουρα ειναι κατι που θα με ενοχλει για καποιο καιρο.

Δημοσ.

Νομίζω πως ο προβληματισμός σου είναι εύλογος καθώς αυτός φαίνεται πολύ κακός επαγγελματίας οπότε το να του δώσεις όλα τα λεφτά που σου ζήτησε είναι κοροϊδία και καλό θα ήταν να μην του κάνεις την χάρη.

Ωστόσο δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίχτηκε με τα ποσά. Συμφωνήσατε σε 10+φπα για την κάθε συνεδρία δλδ 12,5€ και κάνατε συνολικά 10, οπότε 125 ευρώ όλα μαζί. Του είχες δώσεις 15 στην αρχή οπότε του χρωστά άλλα 110.

35 λεπτά διάρκεια συνεδρίας είναι αρκετά μικρή. Δεν λες βέβαια τι πρόβλημα είχες και τι σου έκανε (αν ήταν χειροπράκτης, αν έκανε μόνο με μηχανήματα κλπ)

Δεν ξέρω τι μου διαφεύγει στα ποσά αλλά καλό θα ήταν να του δώσεις τα λεφτά που είχατε συμφωνήσει χωρίς τα έξτρα, και μετά να αφήσεις κακή κριτική στο google ή όπου αλλού έχει μπας και βάλει μυαλό.

Δημοσ.

Αν καταλαβα καλά η συμμετοχή σου σε κάθε συνέδρια είναι 10 ευρώ όποτε τα 100 ευρώ υπόλοιπο στο τέλος είναι λογικά! Από εκεί και περα τα 35 λεπτά μόνο η κάθε συνέδρια και τις εξτρα που σε ανέφερε μάλλον ήταν γιατί δεν έκανε καλά την δουλειά του και ήθελε να πάρει παραπάνω! Απλά δεν το δέχεσαι πληρώνεις το υπόλοιπο και προχωράς παρακάτω αφήνοντας και μια αρνητική κριτική! 

Απο προσωπική εμπειρία πριν λίγους μήνες ο ορθοπεδικός μου με είπε ότι οι λογικές τιμές για κάθε συνέδρια είναι 7-10 ευρώ και αν ακούς παραπάνω να φεύγεις! Επίσης μου είχε πει ότι αν νιώσω ότι χρειάζομαι εξτρα συνεδρίες να τον πω να με ξανά γράψει άλλες 10 σε κάποιο συγγενικό μου άτομο και να παω να τις κάνω εγώ! Όποτε αν βλέπεις ότι έχεις θέμα ακόμα και δεν είδες καμία διαφορά μπορείς να του προτείνεις να σε γράψει άλλες 10 πχ στον πατέρα σου και να πας εσυ αλλά θα επιλέξεις εσυ σε ποιον φυσικοθεραπευτή θα πας!

Δημοσ.

Δινεις τα χρηματα και δεν ξαναπας στον συγκεκριμενο. Επισης, οπως εγραψαν και οι αποπανω μου, αρνητικη κριτικη στη Google.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, AAAAALEKOS είπε

Μήπως είναι στον Άλιμο; γιατί και εγώ παλιότερα δεν είχα καλή εμπειρία. 

Εμενα παει το μυαλο μου καπου..δεν εχω εμπειρια απο το φυσιο αλλα απο τον γιατρο.

10 ευρω την συνεδρια συν τον ΕΟΠΠΥ χρεωνουν οι περισσοτεροι. Αλλα 45 με 60 λεπτα. Τουλαχιστον για αυχενικο που πηγα εγω. 

Θα διεκδικουσα αποδειξη οπωσδηποτε συν αρνητικη κριτικη. Τωρα εφοσον δεν ειπες τιποτα για την διαρκεια στις πρωτες συνεδριες και συμφωνησες για τα εξτρα χρηματα θεωρω οτι πρεπει να τα πληρωσεις. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, chrisgav είπε

Καλησπερα,

Εχω να αποφασισω μεχρι αυριο αν θα πληρωσω ή οχι τον φυσιοθεραπευτη μου. Η ιστορια εχει ως εξη.

Μετα απο ενα πονο στο γονατο, επισκεφθηκα ορθοπαιδικο, ακολουθησε θεραπεια με χαπια, επειτα μαγνητικη και τελος με εστειλε σε φυσιοθεραπευτη (που ειναι αδερφος του) για 10 συνεδριες.

Σε αυτες τις 10 συνεδριες ειχα 10% συμμετοχη αφου ηταν γραμμενες μεσω ΕΟΠΥΥ (συνολικα 15 ευρω). Μου ειπε την 1η φορα που πηγα οτι θα χρειαστει να κανουμε καποια εξτρα γιατι μονο 10 συνεδριες ισως να μην ειναι αρκετες για το ποδι μου. Με ενημερωσε οτι κανονικα παιρνει 25 ευρω αλλα επειδη με εστειλε ο αδερφος του θα μου τα αφησει 10 χωρις αποδειξη. Επειδη εχω ηθελα να περασω τα εξοδα στην ασφαλεια, του λεω πως ισως χρειαστει να κοψουμε αποδειξη οποτε το ποσο θα ειναι +24%, σωστα? Μου απαντησε καταφατικα.

Τα 15 ευρω τα πληρωσα απο την 1η μερα. Στην τελευταια συνεδρια μου ειπε οτι εχουμε το υπολοιπο των 100 ευρω. Αφου τον ρωτησα γιατι, μου ειπε οτι καναμε καποιες εξτρα ασκησεις μεσα στις 10 συνεδριες οι οποιες ειναι αυτες που μου ελεγε στην αρχη (τα "εξτρα"). Εγω φυσικα ποτε δεν καταλαβα οτι εννοουσε εξτρα ασκησεις μεσα στις 10 συνεδριες αλλα εξτρα συνεδριες μετα τις 10.

Κοιταζοντας λοιπον πισω, βλεπω ενα σωρο πραγματα που με ενοχλησαν οπως:

- Οι συνεδριες ηταν γυρω στα 35 λεπτα. Δηλαδη χωρις τις εξτρα ασκησεις ποσο θα ηταν? Ποσο κραταει συνηθως μια φυσιοθεραπεια?
- Αυτα τα ξεπερασμενα ψεματα οτι μου αφηνει τα "εξτρα" στα 10 ευρω αντι για 25 λογω του αδερφου του. Marketing του 2010
- Αφου το συζητησα με τον πατερα μου, μου εξηγησε οτι δεν υπαρχει ΦΠΑ στα ιατρικα. Αυτος ηθελε απλα να μην βαλει εξτρα εσοδα. Συνεπως περα του οτι με κοροιδεψε με το ΦΠΑ, μου πεταξε αυθαιρετα και μια 24% αυξηση αν θελω αποδειξη. Ευτυχως που δεν ηταν 50% δηλαδη το ΦΠΑ
- Σε θεμα δουλειας μου φανηκε πολυ κακος (αλλα αυτο φυσικα ειναι υποκειμενικο)

Οποτε θα ηθελα τη γνωμη σας αν θα επρεπε να τον πληρωσω ή οχι αυτα τα εξτρα 100 ευρω. Εμενα τα 100 ευρω δεν θα μου λειψουν. Απο την αλλη με αυτο τον τροπο ενθαρρυνω τετοιες μορφες αισχροκερδιας (γιατι κατα τη γνωμη του επ' αυτου προκειται), συν οτι επιτρεπεις στον καθε τυχαρπαστο να σε κοροιδευει μπροστα στη μουρη σου.

Ευχαριστω οσους το διαβασαν.

Δεν πληρώνεις τίποτε περισσότερο από ό,τι είναι η συμμετοχή σου.

Κάνω κάθε χρόνο φυσιοθεραπείες. Η διάρκεια είναι τουλάχιστον 45 λεπτά και πληρώνω μόνο τη συμμετοχή, 15 ευρώ για 10 συνεδρίες!

Άντε με τον κάθε απατεώνα.

Αν δεν βγαίνει, γιατί ο εοπυυ αργεί να τους πληρώσει, να σταματήσει τη συνεργασία με τον εοπυυ.

• Like 4
Δημοσ.

Εμένα αν μου έλεγε έξτρα, θα καταλάβαινα για επιπλέον συνεδρίες και όχι επιπλέον ασκήσεις σε κάθε συνέδρια. 

Πριν χρόνια φέρναμε έναν καλό φυσικοθεραπευτή στο σπίτι, μου είπε η καλύτερη τιμή που μπορούσε να μου κάνει ήταν 25 ευρώ (χωρίς απόδειξη), ήμουν ανασφαλιστος τότε. Μου πέρασε πάντως ένας πόνος που με είχε αφήσει σαν ανάπηρο (μυϊκές συσπάσεις στην περιοχή της μέσης). 

3 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Τα χρηματα απο τις φυσικοθεραπειες τα πληρωνει το κρατος μετα απο 3-4 χρονια.

Καλεισαι να κρατησεις φυσικοθεραπευτηριο απο την τσεπη σου.

Συνηθως παιρνουν 10-20 € ανα επισκεψη επιπλεον.

Ο,τι πληρωνεις παιρνεις να ξερετε. Εγω οποιον εχει τα χρηματα τον στελνω σε καλο φυσικοθεραπευτη που παιρνει 40€ την επισκεψη χωρις να παιρνω κατι, απλα γιατι εχω δει τη δουλεια του.

Περαστικα σας

Δεν ειναι πρόβλημα του πελάτη όμως αυτό, ούτε δικαιολογεί να κοροϊδεύει τον ασθενή με διαφορα κόλπα, αν θέλει έξτρα τότε να αυξήσει την τιμη ανά συνεδρία. Αλλιώς ας σταματήσει να δέχεται άτομα με ΕΟΠΠΥ η να κάνουν αγωγή στον ΕΟΠΠΥ αν αργεί να τους πληρώσει τόσο. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, chrisgav είπε

Οποτε θα ηθελα τη γνωμη σας αν θα επρεπε να τον πληρωσω ή οχι αυτα τα εξτρα 100 ευρω.

...δεν σου πούλησε προιόν, "τέχνη" σου πούλησε. Συνεπώς "δεν τον βάζεις μέσα", και υπό ΑΥΤΗΝ την οπτική, πιστόλιασέ τον χωρίς ενοχές, αφού έχεις και υπόννοιες ότι ήτανε μούφα οι εξτρά ασκήσεις (χρονικά) και γενικά είσαι εμφανώς δυσαρεστημένος. Θα το κάνεις ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ όμως (το τονίζω επειδή είπες "δε θα μου λείψουν"), αλλιώς η μόνη "επίπτωση" που θα έχει, είναι το ότι δεν θα έχει πετύχει την ευκαιρία να "δαγκώσει" έναν ακόμα. Κι αυτό το λέω, επειδή είπες κάτι περί "ιδεολογίας" : πρακτικά στα τέτοια του, αν απλά δεν του πληρώσεις τα εξτρά. Θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε, και δεν αλλάζεις τίποτα στον κόσμο με την πιστολιά.

Επίσης, αν σώνει και καλά θες τα εκατό "να σημαίνουν κάτι", γράψε του ένα μπιλιετάκι (βαλ' το σ' έναν φάκελο, ριξ' το στου κουτί του ή κάτω από την πόρτα) όπου να εξηγείς ότι πίσω από την πιστολιά υπάρχει (συγκεκριμένη : γράψε ό,τι μας είπες) δυσαρέσκεια από μέρους σου, και ότι ΓΙΑ ΑΥΤΟ θα πας και θα καταθέσεις τα 100 σε κάποιο ίδρυμα.

Και καν' το κι όλας (αφού δεν θα σου λείψουν) : δώσε τα σε ίδρυμα, και σίγουρα έτσι θα αισθανθείς "απόδοση δικαιοσύνης" και είναι ΑΥΤΟ που "θα κουβαλάς μέσα σου και κάποιο καιρό", αντί "ενοχές"...(Κι ακόμη καλύτερα, εάν γνωρίζεις κάποιον που περνάει δύσκολα, δωσ' τα σε αυτόν. Γιατί είναι κι ένα θέμα ΠΟΥ ακριβώς θα καταλήξουν, αν τα δώσεις σε ίδρυμα............)

Εγώ στη θέση σου θα ρώταγα για όλα αυτά ΚΑΙ την γνώμη του πατέρα πάντως (επειδή σαν να έχει καλή γνώμη). 

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπαν οι παραπάνω, το να σου ζητάει επιπλέον χρήματα πέραν της συμμετοχής σου εφόσον έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ είναι παράνομο. Εκτός αν σου παρέχει μια εξτρα υπηρεσία που δεν καλύπτεται απο το ταμείο. 

Οι διακιολογίες που επικαλούνται ότι ο ΕΟΠΥΥ αργεί να τους πληρώσει ή πληρώνει με κούρεμα δεν σε ενδιαφέρουν. Ας κόψει την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ αν δεν τον συμφέρει. Αλλά φυσικά θέλει την σύμβαση για να του έρχονται πελάτες μέσω των ταμείων και να χρεώνει και τα παράνομα έξτρα.

Σε μικρές ιδίως πόλεις όπου είναι λίγοι αρθμητικά, συννενοούνται όλοι μεταξύ τους για να έχουν την ίδια πολιτική.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς αυτή τη δικαιολογία ότι αργούν να πληρωθούν τη χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι. 

Στην ουσία ο καθένας ψάχνει αφορμές και δικαιολογίες για να τσεπωσει περισσότερα χρήματα ή για να δώσει λιγότερα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...