Προς το περιεχόμενο

Μετά το qashqai, τι;

Iamthagod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο τίτλος τα λέει όλα. Ήμουν κάτοχος qashqai 2017 προ facelift το οποίο και πουλήθηκε και ούτε ικανοποιημένος έμεινα ως κάτοχος. Τώρα είμαι στα χαμένα. Δεν ξέρω τι να πάρω. Έχω 3 παιδιά και χρειάζομαι οπωσδήποτε μεγάλο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω που να πρώτο κοιτάξω. Σίγουρα κοιτάζω κυρίως μεταχειρισμένα αν και θα μπορούσα να αγοράσω καινούργιο με leasing επειδή δεν είμαι Ελλάδα. Budget γύρω στα 20κ ισωσ μέχρι 5κπαραπάνω. Η αλήθεια είναι πως είμαι λίγο προκατειλημμένος ως προς την ηλικία του αυτοκινήτου επειδή το προηγούμενο ήταν του ‘17 και δυσκολεύομαι να αγοράσω κάτι παλαιότερο. BMW μόνο κακά λόγια ακούω. Mercedes Volvo Audi suv λόγω τρελής αύξησης τιμών αυτό τον καιρό μάλλον εκτός budget. Οποιαδήποτε βοήθεια, ευπρόσδεκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σορρυ αλλα γιατι το πουλησες πέντε χρονων αυτοκινητο, να πήγαινες σε καινούργιο να το καταλάβω

Σαν απερισκεψία το βλέπω

• Like 1
  • Thanks 1

15 λεπτά πριν, Iamthagod είπε

Ο τίτλος τα λέει όλα. Ήμουν κάτοχος qashqai 2017 προ facelift το οποίο και πουλήθηκε και ούτε ικανοποιημένος έμεινα ως κάτοχος. Τώρα είμαι στα χαμένα. Δεν ξέρω τι να πάρω. Έχω 3 παιδιά και χρειάζομαι οπωσδήποτε μεγάλο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω που να πρώτο κοιτάξω. Σίγουρα κοιτάζω κυρίως μεταχειρισμένα αν και θα μπορούσα να αγοράσω καινούργιο με leasing επειδή δεν είμαι Ελλάδα. Budget γύρω στα 20κ ισωσ μέχρι 5κπαραπάνω. Η αλήθεια είναι πως είμαι λίγο προκατειλημμένος ως προς την ηλικία του αυτοκινήτου επειδή το προηγούμενο ήταν του ‘17 και δυσκολεύομαι να αγοράσω κάτι παλαιότερο. BMW μόνο κακά λόγια ακούω. Mercedes Volvo Audi suv λόγω τρελής αύξησης τιμών αυτό τον καιρό μάλλον εκτός budget. Οποιαδήποτε βοήθεια, ευπρόσδεκτη.

Και που να ξέρουμε εκεί που είσαι τι τιμές έχουν τα αμάξια;

To Qashqai θεωρειται ενα απ τα καλυτερα suv της κατηγοριας του. Μπορεις να μας πεις τι δεν σου αρεσε στο nissan, για να καταλαβουμε τι ψαχνεις; αν και το βλεπω χλωμο να παρεις κατι αισθητα καλυτερο, αν δεν περασεις τα 30k

12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και που να ξέρουμε εκεί που είσαι τι τιμές έχουν τα αμάξια;

Στη Γερμανια είμαι.

13 λεπτά πριν, Ioannisto είπε

To Qashqai θεωρειται ενα απ τα καλυτερα suv της κατηγοριας του. Μπορεις να μας πεις τι δεν σου αρεσε στο nissan, για να καταλαβουμε τι ψαχνεις; αν και το βλεπω χλωμο να παρεις κατι αισθητα καλυτερο, αν δεν περασεις τα 30k

κακή ηχομόνωση στην καμπίνα, κακή ποιότητα χρώματος, ξεκίνησε κ ένα δυο τριξίματα και που και που από το ταμπλό. Στροβιλισμοί από τους καθρεπτεσ. Επίσης ο αισθητήρας βροχής ( απαραίτητος επειδή οι manual ταχύτητες των υαλοκαθαριστήρων ήταν είτε γρήγορη είτε πολύ γρήγορη) δυσλειτουργούσε.

μερικα αυτοκίνητα που ίσως με ενδιέφεραν είναι το Hyundai Tucson, Range Rover evoque το οποίο μάλλον είναι αρκετά μικρό , Toyota RAV4. Θα ήθελα πολύ Volvo XC90 αλλά δυστυχως ξεφεύγει. Μετά από sedan και station wagon οι επιλογές είναι πολλές από Audi A5-a6 , Mercedes e class κτλ.
δυστυχως όμως χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο που είτε χωράει 3 παιδικά καθισματάκια πίσω είτε πάλι δεν θα αποφύγω να έχω ένα μπροστά και η σύζυγος στριμωγμένη στη μέση πίσω, έτσι ήταν με το qashqai.

Με λίγα λόγια ψάχνω κάτι μεγάλο ήσυχο και ασφαλές.

Για τρία καθισματακια πίσω σε ανεξάρτητες θέσεις το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Renault scenic.

Νομίζω σε μεταχειρισμένο θα βρεις εύκολα κ σε καλή κατασταση και σε καλή τιμή και σχετικά καινούριο.

Με 25Κ και ανάγκη για μεγάλο SUV ή station μετά το 2017 είσαι αρκετά περιορισμένος, ειδικά με τις αυξήσεις του τελευταίου 6μηνου που έχει παρασύρει και τα μεταχειρισμένα.

Τα μόνα που σκέφτομαι ως πιθανές επιλογές είναι το Kodiaq που παίζει και 7θεσιο και το Sorento. Το Sorento είναι πολύ ωραίο στο νέο μοντέλο που είναι μετά το 2019 αλλά θες μίνιμουμ 40Κ, το προηγούμενο μοντέλο δείχνει λίγο outdated. Το Kodiaq το βρίσκεις Γερμανία με 25Κ πετρέλαιο 5ετιας. Αντίστοιχο μέγεθος έχει και το Tiguan Allspace, όχι το απλό.

Σε station υπάρχει και το Skoda Superb με καλούς χώρους, αλλά θα διάλεγα το Kodiaq χαλαρά μεταξύ των δύο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 25k είναι ιδιαίτερα περιοριστικά με τις τιμές τις σημερινές. Ακόμα και σε μεταχειρισμένο οι τιμές έχουν πάει θεό, ειδικά των τελευταίων 4 χρονών που ψάχνεις. Θα πρέπει να πέσεις κατηγορία σε B-SUV,  και αυτό σε βασικές εκδόσεις, για να βγει το budget. Και κανένα από αυτά δεν είναι 7θέσιο για να χωρέσει άνετα 3 παιδιά.

Εναλλακτικά του qashqai, σε λίγο πιο μεγάλο budget,  σε 5θέσιο μπορείς να δεις το Peugeot 3008 ή σε 7θέσιο το 5008. Είναι ήσυχο, ταξιδιάρικο και σίγουρα δεν έχει τα μειονεκτήματα που αναφέρεις (είχα qashqai μοντέλο σαν το δικό σου, και τώρα οδηγώ 3008 προσωρινά μέχρι να έρθει το επόμενο).

Επεξ/σία από Hik

Έχει ο αδερφός μου το Tucson (του 2020 πριν το facelift) , πλαστικούρα μεν , εργονομικό δε , αλλά  πολύ τίμιο για τα λεφτά του (τότε)

βέβαια στην καλύτερη περίπτωση δε θα το βρεις παραπανω από όσο έκανε τότε , πχ

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καθυστέρησα πάρα πολύ να απαντήσω και ζητώ συγγνώμη. Τελικά, η Γερμανία δεν πήγε καλά, επέστρεψα Ελλάδα, και το αποτέλεσμα, δεν αγόρασα ούτε αυτοκίνητο από εκεί τελικά. 

Έτσι πήγα σε αντιπροσωπείες ΚΙΑ και TOYOTA και ρώτησα για τα Sportage και RAV4 αντίστοιχα. Το Sportage το οδήγησα (1600 βενζίνη αυτόματο 180 άλογα). Λίγο που το οδήγησα, εμφανώς καλύτερη ηχομόνωση από το Qashqai , καλή ροπή, ήπιο υβριδικό, τιμή 32700. Δεν είναι επίσης μεγάλο, η αλήθεια είναι, ίσως ελάχιστα παραπάνω από το Qashqai.

Στην TOYOTA δυστυχώς δεν υπήρχε το RAV4 για test drive. Αλλά, τρέχει προσφορά με έξτρα έκπτωση 2.000 ευρώ, και η έκδοση, 2.5 L hybrid 222 BHP μου βγαίνει στην ίδια τιμή με το ... SPORTAGE. Αυτή τη στιγμή έτσι όπως το βλέπω, το RAV4 είναι η σωστότερη επιλογή δίχως δεύτερη σκέψη. Στον εξοπλισμό της εν λόγω έκδοσης, υπάρχει και κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κιβώτιο ( το οποίο είναι must) αλλά όχι αισθητήρες παρκαρίσματος (έχεις την κάμερα οπισθοπορείας οκ, αλλά το qashqai μου του '17 είχε 360). 

Tiguan όπως πρότεινε ο @paylidis από ότι είδα είναι ακριβούτσικα και δυστυχώς μου φαίνονται υποδεέστερα του RAV4, όπως και Skoda Kodiaq αλλά και Peugeot 5008 που ξεφεύγει σε τιμή.

@alex84 ξεκινάει από 39 χιλιάρικα το CRV, επίσης νομίζω κατώτερο του RAV. 

Audi BMW, δεν σκέφτομαι καν καθώς, δεν πιάνει το βαλάντιο μας αυτά που θέλουν.

Όπως και να έχει αν ήξερα πως τα πράγματα θα γινόντουσαν έτσι, το νισσαν θα έμενε, καθώς πούλησα την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ στιγμή. 

Επεξ/σία από Iamthagod

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...