Petrosperan Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μετά από 4 χρόνια με το S9 μου (Το έχω από launch), η μπαταρία του δεν κρατάει ούτε μιάμιση ώρα (SOT), η οθόνη είναι ελαφρώς σπασμένη, ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων έχει χαλάσει, και ήρθε ώρα για αναβάθμιση. 1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; 450 ευρώ. 2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω και από Amazon αν λάχει, αν και καλύτερες τιμές σημειώνει το bestprice. 3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Όχι. 4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Μόνο καινούριες. 5) Μέγεθος οθόνης; Μεταξύ 6 και 6.9 ίντσες. 6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); NFC. 7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Αρκετά, μου αρέσει να τραβάω φωτογραφίες, οι περισσότερες την διάρκεια της ημέρας, αλλά σπανιότερα και νυχτερινές λήψεις. Δεν με ενδιαφέρει η μπροστά κάμερα, μόνο οι πίσω κάμερες. 8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Ένα από τα κυριότερα. Θα ήθελα το τηλέφωνο να με βγάζει άνετα μια ημέρα, με επαναφόρτιση το βράδυ. 9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android, κατά προτίμηση μακριά από MIUI. 10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): Reddit, Facebook, Instagram, Telegram, Messenger, Vanced, Poweramp, Netflix. Χρησιμοποιώ κάθε μέρα bluetooth ακουστικά, τα WH1000XM4 για περίπου δύο ώρες στο γυμναστήριο. Για τώρα δύο κινητά μου φαίνονται άξια. Το S21 FE και το Realme GT 2. Το S21 FE υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση που έχω συνηθίσει από το S9, άλλα με την ταχύτητα φόρτισης του Realme GT 2 δεν νομίζω να μου λείψει. Κάμερες μου φαίνονται αρκετά κοντά, αν και το S21 έχει και έναν tele φακό που είναι πολύ χρήσιμος, ενώ το realme έχει έναν macro, που ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω. Από Specs είναι αρκετά κοντά*, με το Realme να είναι λίγο μπροστά χάρη της μεγαλύτερης του ram(6gb vs 8gb) και μπαταρίας(4500mah vs 5000mah). *Το αστεράκι οφείλεται στην έως τώρα άγνωστη έκδοση του S21 FE. Μέχρι πρίν λίγο, νόμιζα ότι το S21 FE βγαίνει μόνο στην snapdragon 888 έκδοση, αλλά τελικά υπάρχει και exynos έκδοση; Οι exynos από όσο έχω δεί είναι πολύ πιο αδύναμοι σε σχέση με τους snapdragon και μάλλιστα καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία. Άν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο κινητό, εννοείται ευπρόσδεκτη η πρόταση σας, πείτε μου την γνώμη σας. Σκοπεύω να κρατήσω το τηλέφωνο που θα αγοραστεί τουλάχιστον 4 χρόνια πάλι. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από Petrosperan Συντακτικό λάθος.
GATE123 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι επειδή σε ενδιαφέρει η φωτογραφία καλημέρα να κοιτάξεις και το Realme 9 pro+ Εδώ θα βρεις και φωτογραφίες του συγκεκριμένου Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από GATE123
Petrosperan Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, GATE123 είπε Νομίζω ότι επειδή σε ενδιαφέρει η φωτογραφία καλημέρα να κοιτάξεις το Realme 9 pro+ To Realme 9 Pro+ χρησιμοποιεί τον sony imx 766, τον ίδιο σένσορα με το Oppo Find X5. Το Find X5 παίρνει σκορ 122 στο dxomark, ενώ το S21 FE 120. Το Realme όμως χρησιμοποιεί midrange mediatek επεξεργαστή που όλο και κάτι θα χάνει σε σχέσει με τον 8 gen 1 στο oppo από φωτογραφική άποψη. Δεν είναι 100% σωστή μέθοδος σύγκριση καμερών, αλλά και στην καλύτερη περίπτωση, που το Realme έχει τις ίδιες δυνατότητες με το oppo φωτογραφικά, ο midrange επεξεργαστής και πάλι με βάζει σε σκέψεις για τις μακροχρόνιες επιδόσεις του κινητού. Επίσης, δεν ξέρουμε ακριβώς την δέσμευση της realme στις αναβαθμίσεις λειτουργικού των midrange κινητών της.
Petrosperan Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, GATE123 είπε 3 χρόνια αναβάθμιση σίγουρα. Α, ενδιαφέρον. Σε ευχαριστώ πολύ, θα το ψάξω περισσότερο.
GATE123 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Επειδή έχει η γυναίκα μου Realme και εγώ OnePlus βλέπω αρκετές ομοιότητες στο λειτουργικό. 1
Antretng Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Petrosperan είπε To Realme 9 Pro+ χρησιμοποιεί τον sony imx 766, τον ίδιο σένσορα με το Oppo Find X5. Το Find X5 παίρνει σκορ 122 στο dxomark, ενώ το S21 FE 120. Το Realme όμως χρησιμοποιεί midrange mediatek επεξεργαστή που όλο και κάτι θα χάνει σε σχέσει με τον 8 gen 1 στο oppo από φωτογραφική άποψη. Δεν είναι 100% σωστή μέθοδος σύγκριση καμερών, αλλά και στην καλύτερη περίπτωση, που το Realme έχει τις ίδιες δυνατότητες με το oppo φωτογραφικά, ο midrange επεξεργαστής και πάλι με βάζει σε σκέψεις για τις μακροχρόνιες επιδόσεις του κινητού. Επίσης, δεν ξέρουμε ακριβώς την δέσμευση της realme στις αναβαθμίσεις λειτουργικού των midrange κινητών της. Καμία φορά shit happens στο λογισμικό. Μην θεωρείς δεδομένο ότι θα έχουν ίδιες επιδόσεις. Αν και λογικό βέβαια αυτό που λες, μην το έχεις όμως και δεδομένο. Μπορεί δηλαδή να σου αρέσει και περισσότερο το realme. Πάντως εμένα ο βασικός φακός σε αποτέλεσμα μου θυμίζει πολύ έντονα το oneplus 9 pro. Παρεμπιπτόντως, το σκορ στο dxo μην το κοιτάς. Μόνο τις φωτογραφίες τους να κοιτάς. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από Antretng
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα