Alchemist` Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Καλησπέρα, έχω ένα παλιό pc με win98SE όπου παίζω κάνα παιχνίδι που και που.... Το pc είναι συνδεδεμένο σε μια 1080p LCD οθόνη LG με καλώδιο VGA και πρόκειται για την ίδια οθόνη που έχω και για το κύριο PC. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι η ποιότητα της εικόνας είναι χάλια. Ακόμη και στην επιφάνεια εργασίας όλα τα εικονίδια κτλπ φαίνονται σαν να έχουν σκιές δεξιά τους. Δεν μπορώ να το περιγράψω εύκολα, σαν να είναι θολά - washed out. Έχω μερικές φωτό από το κινητό μου παρακάτω με επισημάνσεις, για να καταλάβετε τι εννοώ , αν και στην φωτογραφία φαίνεται πολύ λιγότερο η θολούρα/σκιές απ' ότι στην πράξη. Ξέρω ότι δεν είναι η οθόνη το πρόβλημα γιατί όπως προείπα εκεί έχω συνδεδεμένο το κύριο pc και όλα είναι τέλεια. Αρχικά θεώρησα ότι συνέβαινε επειδή έκανε αυτόματα η οθόνη stretch την 4:3 ανάλυση σε 16:9, αλλά το ρύθμισα ώστε να δείχνει σε 1024χ768 με κενά δεξιά και αριστερά χωρίς να αλλοιώνει τις διαστάσεις, χωρίς καμία διαφορά. Οι κάρτες γραφικών που έχω είναι μια Matrox Mystique 1164SG PCI για 2D και μια 3dfx Voodoo για 3D.... Γνωρίζει κανείς από τους παλιούς εδώ πέρα αν μπορώ να κάνω κάτι για βελτίωση? Κάποια ρύθμιση ίσως στους drivers ή στα Windows? Φταίει το ότι δεν είναι CRT η οθόνη? Το προκαλεί αυτό η Voodoo γιατί λειτουργεί μαζί με την άλλη gpu? Γιατί γενικά απ' ότι θυμάμαι οι matrox κάρτες ήταν γνωστές για την ποιότητα εικόνας, δεν νομίζω να ευθύνεται αυτή για αυτό το χάλι.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
itanium Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Νομίζω οτι δεν υποστηρίζει 32bit χρωματική παλέτα αλλά 24bit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alchemist` Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, itanium είπε Νομίζω οτι δεν υποστηρίζει 32bit χρωματική παλέτα αλλά 24bit Δε φαίνεται να το επηρεάζει καθόλου το color depth... Ακόμη και σε 256 χρώματα που το έβαλα παραμένει ίδιο το θέμα... Απλά φαίνεται καλύτερα το πρόβλημα στο σημείο ρυθμίσεων.... Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από Alchemist` Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 αν βαλεις παλια οθονη με γυαλι θα εξαφανιστουν ολα , σε lcd μονο υπαρχει το προβλημα λογω αναλυσης 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 57 λεπτά πριν, Alchemist` είπε με καλώδιο VGA Με άλλο δοκιμάσατε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alchemist` Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δυστυχώς δεν έχω CRT οθόνη και πέρα από VGA δεν υπάρχει άλλος τρόπος σύνδεσης της οθόνης με τις κάρτες γραφικών της εποχής... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Εννοώ με άλλο VGA καλώδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3DJIN Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, Alchemist` είπε Δυστυχώς δεν έχω CRT οθόνη και πέρα από VGA δεν υπάρχει άλλος τρόπος σύνδεσης της οθόνης με τις κάρτες γραφικών της εποχής... δε μπορουν οι συγχρονες οθονες αλλη αναλυση σωστα εκτος της native τελεια και παυλα βρες crt απο αγγελια και θα δεις φως αληθινο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, Alchemist` είπε Δυστυχώς δεν έχω CRT οθόνη και πέρα από VGA δεν υπάρχει άλλος τρόπος σύνδεσης της οθόνης με τις κάρτες γραφικών της εποχής... Που βρισκεσαι να σε κανω μια δωρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 13/4/2022 στις 1:24 ΠΜ, 3DJIN είπε δε μπορουν οι συγχρονες οθονες αλλη αναλυση σωστα εκτος της native Ποια είναι αυτή; Στις 12/4/2022 στις 7:29 ΜΜ, Alchemist` είπε Οι κάρτες γραφικών που έχω είναι μια Matrox Mystique 1164SG PCI για 2D και μια 3dfx Voodoo για 3D Επίσης, εγώ σαν άσχετος με την τεχνολογία της εποχής, η 3DFX Vodoo (έχω ακούσει ότι ήταν η καλύτερη) δεν μπορεί να δώσει 2D γραφικά; Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vdanasto Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ποια είναι αυτή; Απ' ότι αναφέρει ο topic starter είναι Full HD. 5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Επίσης, εγώ σαν ολοκληρωτικά άσχετος με την τεχνολογία της εποχής, 3DFX Vodoo (έχω ακούσει ότι ήταν η καλύτερη) δεν μπορεί να δώσει 2D γραφικά; Όχι, παρείχε μόνο 3D Accelaration σε παιχνίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Τα παλιά ψηφιακά monitor με αναλογική είσοδο (τέτοια είναι η VGA DSUB) είχαν ένα κουμπί για αυτόματη σύγκλιση. Τέτοιες σκιές και θολούρες οφείλονταν στη σύγκλιση. Από κει και πέρα, το να περάσεις αναλογικό σήμα ώστε να οδηγεί σωστά 1080p είναι δύσκολο και θέλει πολύ καλό καλώδιο VGA με ελάχιστες απώλειες. Διαφορετικά μπαίνει θόρυβος και τέτοιες σκιές. Την 3dfx τη συνδέεις κατευθείαν στην οθόνη ή έχεις και το passthrough vga cable με την mystique; Το passthrough είναι άλλο στάδιο που μπορεί να εισαχθεί θόρυβος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsi44 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 CRT ειναι η μονη λυση για το φιλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Στις 14/4/2022 στις 10:38 ΠΜ, malakudi είπε Τα παλιά ψηφιακά monitor με αναλογική είσοδο (τέτοια είναι η VGA DSUB) είχαν ένα κουμπί για αυτόματη σύγκλιση. Τέτοιες σκιές και θολούρες οφείλονταν στη σύγκλιση. Από κει και πέρα, το να περάσεις αναλογικό σήμα ώστε να οδηγεί σωστά 1080p είναι δύσκολο και θέλει πολύ καλό καλώδιο VGA με ελάχιστες απώλειες. Διαφορετικά μπαίνει θόρυβος και τέτοιες σκιές. Την 3dfx τη συνδέεις κατευθείαν στην οθόνη ή έχεις και το passthrough vga cable με την mystique; Το passthrough είναι άλλο στάδιο που μπορεί να εισαχθεί θόρυβος. Αυτό ακριβώς. Αν η οθόνη δεν έχει επιλογή αυτόματης σύγκλισης, είναι αδύνατον να δείξει καθαρή εικόνα από dsub. Θυμάμαι μάλιστα που οι crt οθόνες είναι είχαν και χειροκίνητη ρύθμιση της σύγκλισης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 18 ώρες πριν, RTW4ever είπε Αν η οθόνη δεν έχει επιλογή αυτόματης σύγκλισης, είναι αδύνατον να δείξει καθαρή εικόνα από dsub. Υπάρχει αντίστοιχη επιλογή και για το HDMI; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα