Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά. Σήμερα μου κάηκε η λάμπα αριστερά (μεσαία σκάλα). Ένας φίλος προσφέρθηκε να με βοηθήσει να δούμε τι λάμπα φοράει και αφού την αγοράσω, να την αλλάξει.

Είναι λοιπόν xenon με στοιχεία H7 /  6000K / 12V / 35W εγκατάσταση με ballast. 

Και εδώ θέλω να ρωτήσω όσους ασχολείστε και γνωρίζετε, κατ' αρχάς τι μου προτείνετε;; Να συνεχίσω με xenon ή να πάω σε led;; 

Κάθε γνώμη και πρόταση καλοδεχούμενη! Ευχαριστώ!

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εφόσον τα φανάρια σου κάνουν για Xenon ( projectors ), κάνουν και για LED. Αλλά επειδή οι LED έχουν μικρότερη κατανάλωση, ενδεχομένως να έχεις θέματα με CANBUS, να μην αναγνωρίζονται οι λάμπες και να βγάζει σφάλματα. Ψάξτε το λίγο πριν κάνεις την κίνηση ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Haldol είπε

Εφόσον τα φανάρια σου κάνουν για Xenon ( projectors ), κάνουν και για LED. Αλλά επειδή οι LED έχουν μικρότερη κατανάλωση, ενδεχομένως να έχεις θέματα με CANBUS, να μην αναγνωρίζονται οι λάμπες και να βγάζει σφάλματα. Ψάξτε το λίγο πριν κάνεις την κίνηση ...

Ωχ. δεν ήξερα ότι είναι τόσο πολύπλοκο. Νόμιζα ότι αρκούσε να πάρω 2 led λαμπτήρες με τα χαρακτηριστικά που γράφω στο πρώτο post, να βγάλω και το ballast και ήμουν οκ 

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.

ανέβασε μια φωτογραφία το φανάρι σου από μπροστά και μία από πίσω με το καπάκι προστασίας βγαλμένο. επίσης το ακριβές μοντέλο του αυτοκινήτου με χρονολογία κατασκευής.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Καλησπέρα σας παιδιά. Σήμερα μου κάηκε η λάμπα αριστερά (μεσαία σκάλα). Ένας φίλος προσφέρθηκε να με βοηθήσει να δούμε τι λάμπα φοράει και αφού την αγοράσω, να την αλλάξει.

Είναι λοιπόν xenon με στοιχεία H7 /  6000K / 12V / 35W εγκατάσταση με ballast. 

Και εδώ θέλω να ρωτήσω όσους ασχολείστε και γνωρίζετε, κατ' αρχάς τι μου προτείνετε;; Να συνεχίσω με xenon ή να πάω σε led;; 

Κάθε γνώμη και πρόταση καλοδεχούμενη! Ευχαριστώ!

Αν φοράει λάμπα xenon H7 τότε μιλάμε για μετατροπή.

Για να βάλεις led έχω την αίσθηση οτι πρέπει να βγάλεις το ballast που είναι μόνο για xenon (ρώτα και έναν ηλεκτρολόγο).

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

ανέβασε μια φωτογραφία το φανάρι σου από μπροστά και μία από πίσω με το καπάκι προστασίας βγαλμένο. επίσης το ακριβές μοντέλο του αυτοκινήτου με χρονολογία κατασκευής.

Επειδή μου είναι δύσκολο να βγάλω φωτογραφία τώρα.... έχουν projectors, αν μιλάμε για τους ανακλαστήρες και είναι το MB C200 του 2008 ....W208

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φωτογραφία γιατί ΆΛΛΟ οι ανακλαστήρες και ΑΛΛΟ οι projectors. εσένα ποιο έχει;

27730_0.jpg

14736742-1.jpg

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

έχουν projectors, αν μιλάμε για τους ανακλαστήρες

Ανακλαστήρας = κάτοπτρο = καθρέπτης = φανάρι γι' αλογόνα. Εάν έχεις "ανακλαστήρες" είναι επικίνδυνο να 'χεις είτε Xenon, ή LED. Οπότε, είτε κάνεις λάθος, ή έχεις κάνει μετατροπή που δε θα 'πρεπε. Ανέβασε φώτο για να 'μαστε σίγουροι, που σου λέει και ο greekfragma. 

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, greekfragma είπε

φωτογραφία γιατί ΆΛΛΟ οι ανακλαστήρες και ΑΛΛΟ οι projectors.

3 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ανακλαστήρας = κάτοπτρο = καθρέπτης = φανάρι γι' αλογόνα. Εάν έχεις "ανακλαστήρες" είναι επικίνδυνο να 'χεις είτε Xenon, ή LED. Οπότε, είτε κάνεις λάθος, ή έχεις κάνει μετατροπή που δε θα 'πρεπε. Ανέβασε φώτο για να 'μαστε σίγουροι, που σου λέει και ο greekfragma. 

Οκ...θα το κάνω το πρωί. Το αυτοκίνητο το αγόρασα μτχ το 2013 και λίγο αργότερα σε ηλεκτρολογείο έβαλα τα xenon και το ballast. Δεν θυμάμαι όμως τι άλλο είχαν κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν λίγο πήρα 2 φωτογραφίες ( αύριο θα μπορέσω να ανοίξω το φανάρι ). Αν κάποιος μπορεί να βγάλει τώρα ένα συμπέρασμα από αυτές.

Η μία είναι από το kit μετατροπής. 

IMG_20220412_194711.jpg

IMG_20220412_194737.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

c200 w208 παντως δεν εχεις.

c200 w204 μάλλον.

ξαναδοκίμασε να μας γράψεις το σωστό μοντέλο αυτοκινήτου.

Δίκιο έχεις, έκανα λάθος εγώ. c200 w204 μοντ. 2008

Δημοσ.
1 minute ago, Green Dragon said:

Δίκιο έχεις, έκανα λάθος εγώ. c200 w204 μοντ. 2008

μπορείς να βάλεις κανονικά LED ή Xenon Η7. Για να γλιτώσεις και τα canbus σφάλματα στο καντράν φροντίζεις να είναι xenon 55watts (όχι 35) ή τα αντίστοιχα LED 55+watts με στριφογυριστή βάση ώστε να εστιάσει και σωστά το led στο projector.

αν πας σε led σου προτείνω αυτά

https://www.skroutz.gr/s/17125057/NovSight-Λάμπες-Αυτοκινήτου-H7-Led-6500K-Ψυχρό-Λευκό-9-32V-60W-2τμχ-A384-N8-H7.html

https://www.skroutz.gr/s/30942322/NovSight-Λάμπες-Αυτοκινήτου-F03-H7-Led-6000K-Ψυχρό-Λευκό-12-24V-70W-2τμχ-A397-F03-H7.html

https://www.skroutz.gr/s/31439594/NovSight-H7-8000LM-6500K-60W-2τμχ.html

ή αν ξέρει ο εγκαταστάτης σου μέχρι τι χωράει στο φανάρι χωρίς πρόβλημα για τις ψύκτρες.

αυτά που σου έβαλα μάλλον χωράνε.

τα 55w xenon εχουν περισσότερο φως από τα led

• Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις πληροφορίες και ειδικά @greekfragmaκαι @Haldol😃

Εάν σας ζητούσα να μου πείτε ποιο θα βάζατε εσείς στο δικό σας αυτοκίνητο, ποιο θα λέγατε;

Εγκατάστατη δεν έχω δικό μου, οπότε μάλλον θα πάω σε κάποιον στην ευρύτερη περιοχή Αγίας Παρασκευής, Γέρακα κ.α. Κάποιον που να έχει και καλές κριτικές. Αυτός θα μου προτείνει και τα δικά του.

Οπότε το καλύτερο θα είναι να έχω καταλήξει σε κάποιον συγκεκριμένο τύπο και αυτό να ζητήσω.

Υ.Γ. Αν έχετε κάποιον καλό μάστορα υπόψιν σας, που μπορεί να βολεύει στην Αθήνα, μου λέτε.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, για toyota yaris Μοντέλο 2013 (XP130), τι προτείνεται για φώτα Led, καταρχάς μπορώ να βάλω χωρίς πρόβλημα με αντανακλάσεις και τύφλωση των απέναντι οδηγών. Τώρα φοράει τις λάμπες αλογόνου όπως αγοράστηκε.

Έχω δει από τις "επίσημες" εταιρείες ότι οι λαμπτήρες είναι μέχρι 23W (1600 lumens), ενώ από άλλες aftermarket είναι 55 με 60W με πολλά περισσότερα Lumens.

Ποια είναι η γνώμη σας....;

Επίσης τα ίδια σχετικά με Hyundai getz του 2004 .

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από panosvo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...