future81 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια!!θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που εχει προκυψει με το σημα στην οθονη του υπολογιστη μου ξαφνικα μετα απο χρονια χρησης του σταθερου υπολογιστη μου!!ξαφνικα πριν μερες μπηκε η οθονη μου η οποια ειναι η DELL U2414H σε power save mode στα καλα καθουμενα.κουνωντας τα καλωδια μηπως εγινε καποια αποσυνδεση δεν υπηρχε κανενα αποτελεσμα!εκλεισα τον υπολογιστη τον ξανανοιξα και συνεχισε το ιδιο!σε αναζητηση στο ιντερνετ διαβασα οτι πρεπει να κλεισω υπολογιστη να αφαιρεσω ολα τα καλωδια οπως και εκανα χωρις παλι να εχει σημα η οθονη.διαπιστωσα συνδεοντας την με το λαπτοπ οτι δουλευε κανονικα που σημαινει οτι δεν επαιρνε σημα απο την καρτα γραφικων.το περιεργο ειναι οτι ανακαλυψα μετα απο δοκιμες οτι αν κλεισω υπολογιστη αφαιρεσω ολα τα καλωδια πισω απο το pc (ακομη και των ηχειων) βγαλω την μπαταρια της μητρικης και την ξαναβαλω συνδεοντας εκ νεο ολα τα καλωδια παιρνει σημα και δουλευουν ολα κανονικα!δοκιμασα games σερφαριμα κτλ κανενα απολυτως προβλημα σε οθονη και καρτα γραφικων!!μεχρι τη στιγμη που θα κλεισω τον υπολογιστη που αν τον ανοιξω κατι παλι το ιδιο παραμενει μαυρη η οθονη και πρεπει εκ νεου να κανω τα παραπανω!!τι μπορει να φταιει?να επισημανω οτι εχω δοκιμασει 3 διαφορετικες μπαταριες στην μητρικη (https://www.e-shop.gr/foxconn-flaming-blade-gti-p-PER.523708) και καθε φορα που το κανω πρεπει να πατησω f1 για load default στο bios.μια βοηθεια ρε παιδια γιατι πραγματικα θα με τρελανει ο υπολογιστης!σορρυ για το σεντονι!! Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από future81
Dark_Nightfall Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, future81 είπε Καλησπερα παιδια!!θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που εχει προκυψει με το σημα στην οθονη του υπολογιστη μου ξαφνικα μετα απο χρονια χρησης του σταθερου υπολογιστη μου!!ξαφνικα πριν μερες μπηκε η οθονη μου η οποια ειναι η DELL U2414H σε power save mode στα καλα καθουμενα.κουνωντας τα καλωδια μηπως εγινε καποια αποσυνδεση δεν υπηρχε κανενα αποτελεσμα!εκλεισα τον υπολογιστη τον ξανανοιξα και συνεχισε το ιδιο!σε αναζητηση στο ιντερνετ διαβασα οτι πρεπει να κλεισω υπολογιστη να αφαιρεσω ολα τα καλωδια οπως και εκανα χωρις παλι να εχει σημα η οθονη.διαπιστωσα συνδεοντας την με το λαπτοπ οτι δουλευε κανονικα που σημαινει οτι δεν επαιρνε σημα απο την καρτα γραφικων.το περιεργο ειναι οτι ανακαλυψα μετα απο δοκιμες οτι αν κλεισω υπολογιστη αφαιρεσω ολα τα καλωδια πισω απο το pc (ακομη και των ηχειων) βγαλω την μπαταρια της μητρικης και την ξαναβαλω συνδεοντας εκ νεο ολα τα καλωδια παιρνει σημα και δουλευουν ολα κανονικα!δοκιμασα games σερφαριμα κτλ κανενα απολυτως προβλημα σε οθονη και καρτα γραφικων!!μεχρι τη στιγμη που θα κλεισω τον υπολογιστη που αν τον ανοιξω κατι παλι το ιδιο παραμενει μαυρη η οθονη και πρεπει εκ νεου να κανω τα παραπανω!!τι μπορει να φταιει?να επισημανω οτι εχω δοκιμασει 3 διαφορετικες μπαταριες στην μητρικη (https://www.e-shop.gr/foxconn-flaming-blade-gti-p-PER.523708) και καθε φορα που το κανω πρεπει να πατησω f1 για load default στο bios.μια βοηθεια ρε παιδια γιατι πραγματικα θα με τρελανει ο υπολογιστης!σορρυ για το σεντονι!! Όταν θα στο ξανακάνει δες αν ανάβει το num lock στο πληκτρολόγιο , αν ναι μάλλον το pc φαίνεται να δουλεύει αν όχι ξεκίνα με δοκιμές άλλη κάρτα γραφικών άλλο τροφοδοτικό κτλ κτλ αν δεν έχεις parts για δοκιμές πήγαινέ το σε κάποιο κατάστημα για έλεγχο.
future81 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Kαλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση!δεν ειναι απιθανο να ειναι καρτα γραφικων η τροφοδοτικο;;δεδομενου οτι οταν βγαλω και βαλω καλωδια και αναψει η οθονη δουλευουν ολα μια χαρα!!αρκει να μην κλεισω το pc!!εμενα μου δειχνει οτι ισως να ειναι θεμα bios αλλα δεν ξερω.πιστευεις οτι οφειλεται σε hardware?αν εφταιγε hardware δεν θα ηταν σε φαση η δουλευει η κρασαρει??
dsi44 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 δεν εχεις αλλη καρτα να δοκιμασεις? τουλαχιστον θα απεκλειες εναν παραγοντα. μετα θα δοκιμαζες με αλλο psu.
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Στις 12/4/2022 στις 9:22 ΜΜ, future81 είπε Kαλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση!δεν ειναι απιθανο να ειναι καρτα γραφικων η τροφοδοτικο;;δεδομενου οτι οταν βγαλω και βαλω καλωδια και αναψει η οθονη δουλευουν ολα μια χαρα!!αρκει να μην κλεισω το pc!!εμενα μου δειχνει οτι ισως να ειναι θεμα bios αλλα δεν ξερω.πιστευεις οτι οφειλεται σε hardware?αν εφταιγε hardware δεν θα ηταν σε φαση η δουλευει η κρασαρει?? Δεν μπορείς έτσι να απκλείσεις ούτε την κάρτα οπύτε το psu. Αυτό που μπορείς να κάνεις σίγουρα για αρχή είναι ένα test στις μνήμες αρχικά με το ΤestMem5 https://www.overclock.net/threads/memory-testing-with-testmem5-tm5-with-custom-configs.1751608/
future81 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 το ετρεξα το προγραμμα και σε ευχαριστω για το λινκ!ποσα δευτερα πρεπει να το αφησω?στα πρωτα 60 μου βγαζει 0 errors!!
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Όταν το τρέξεις για 1η φορά Load config&exit και φορτώνεις το αρχείο (σε μορφή .cfg) το οποίο περιγράφεται στο link. Το ΤΜ5 θα κλείσει τότε αλλά το ξανα ανοίγεις και το αφήνεις να τελειώσει. Διαρκεί περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά. Το έκανες αυτό? Αν δεν μπόρεσες να βρεις το αρχείο στο βάζω εδώ. Υπάρχουν και άλλα .cfg αρχεία που κυκλοφορούν. absolutnew.cfg Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από BlueBlood7
elpenor Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Δημοσ. 22 Απριλίου 2022 Είναι σίγουρα πρόβλημα hardware. Επειδή η μητρική σου φαίνεται πολύ χαμηλής ποιότητας θεωρώ ότι είναι το πιο πιθανό να φταίει αυτή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα