Τέρης Α. Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι κάποιες φορές ψάχνει κάτι και δεν το βρίσκει και ρωτά εμένα (εκείνος σπουδάζει το αντικείμενο, από εμένα περιμένει λύση που αυτό που σπουδάζω είναι παντελώς άσχετο). Συμβαίνει λοιπόν αυτό που με ρωτά να το έχει αναλύσει κάποιος στο YouTube. Του στέλνω λοιπόν το link στο σημείο που τον ενδιαφέρει. Βλέπει το μήνυμά μου και μου απαντά: "τι είναι αυτό ρε;" Η απάντηση στο πρόβλημά σου", του απαντώ. Μου απαντά εκείνος: "Ακόμα δίνεις τα δεδομένα σου στη Google; Αλλά εδώ χρησιμοποιείς Windows, τι να πεις;... Τεσπά, αφού είδες το βίντεο, πες μου τι να κάνω". Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι κάποιες φορές ψάχνει κάτι και δεν το βρίσκει και ρωτά εμένα (εκείνος σπουδάζει το αντικείμενο, από εμένα περιμένει λύση που αυτό που σπουδάζω είναι παντελώς άσχετο). Συμβαίνει λοιπόν αυτό που με ρωτά να το έχει αναλύσει κάποιος στο YouTube. Του στέλνω λοιπόν το link στο σημείο που τον ενδιαφέρει. Βλέπει το μήνυμά μου και μου απαντά: "τι είναι αυτό ρε;" Η απάντηση στο πρόβλημά σου", του απαντώ. Μου απαντά εκείνος: "Ακόμα δίνεις τα δεδομένα σου στη Google; Αλλά εδώ χρησιμοποιείς Windows, τι να πεις;... Τεσπά, αφού είδες το βίντεο, πες μου τι να κάνω". Μιας και το θίξαμε λίγο. Εν τάχει... Πάω σήμερα σε μια ιδιωτική επιχείρηση να ψωνίσω, μου λέει μπορείς να μου συνδέσεις σε παρακαλώ εναν εκτυπωτή που πήρα στο λαπτοπ γιατί δεν τα καταφέρνω? Του λέω φυσικά (γνωστός εν το μεταξύ). Ανοίγω το λαπτοπ και τι να δω.... Windows 7 Enterprise, παίρνω την πρώτη κρυάδα, ρωτάω πως και τι.... Το ρεζουμε? Το είχε δώσει στο λογιστή του που το έδωσε σε εναν γνωστό να του αλλάξουν δίσκο και έβαλαν εξ αρχής αυτά τα Windows γιατί είναι καλύτερα, ενώ το συγκεκριμένο είχε και COA Sticker με Windows 7 Home.... Άντε βγάλε άκρη.... πέρα του γεγονότος το ποιός θα πληρώνει προστίματα σε τυχόν ελέγχο με "πειρατικά" Windows... Γενικά πολλοί θεωρούν πως όλα είναι απλά αψηφώντας ότι έχεις να κάνεις με επιχείρηση και όχι με ιδιώτη και πρέπει να είσαι πολύ προσκετικός και σωστός! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atrwtos Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Στις 12/4/2022 στις 10:28 ΠΜ, micos000 είπε Βασικά... για ποιο λόγο θέλεις την pro έκδοση. Αν δεν συνδέεσαι σε domain, δεν σηκώνεις σερβερ, δεν χρησιμοποιείς bitlocker και δεν χρησιμοποιείς group policies (από το gpedit, γιατί οι ρυθμίσεις γίνονται και στην registry) δεν νομίζω να χρειάζεσαι την pro. Σωστά αυτά.. να προσθέσω και την απομακρυσμένη σύνδεση και έλεγχο υπολογιστή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Remote desktop? Υπάρχουν εναλλακτικά (teamviewer, anydesk, ammyy vnc κτλ.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Στις 14/4/2022 στις 2:15 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι κάποιες φορές ψάχνει κάτι και δεν το βρίσκει και ρωτά εμένα (εκείνος σπουδάζει το αντικείμενο, από εμένα περιμένει λύση που αυτό που σπουδάζω είναι παντελώς άσχετο). Συμβαίνει λοιπόν αυτό που με ρωτά να το έχει αναλύσει κάποιος στο YouTube. Του στέλνω λοιπόν το link στο σημείο που τον ενδιαφέρει. Βλέπει το μήνυμά μου και μου απαντά: "τι είναι αυτό ρε;" Η απάντηση στο πρόβλημά σου", του απαντώ. Μου απαντά εκείνος: "Ακόμα δίνεις τα δεδομένα σου στη Google; Αλλά εδώ χρησιμοποιείς Windows, τι να πεις;... Τεσπά, αφού είδες το βίντεο, πες μου τι να κάνω". Στις 14/4/2022 στις 6:36 ΜΜ, kormos είπε Μιας και το θίξαμε λίγο. Εν τάχει... Πάω σήμερα σε μια ιδιωτική επιχείρηση να ψωνίσω, μου λέει μπορείς να μου συνδέσεις σε παρακαλώ εναν εκτυπωτή που πήρα στο λαπτοπ γιατί δεν τα καταφέρνω? Του λέω φυσικά (γνωστός εν το μεταξύ). Ανοίγω το λαπτοπ και τι να δω.... Windows 7 Enterprise, παίρνω την πρώτη κρυάδα, ρωτάω πως και τι.... Το ρεζουμε? Το είχε δώσει στο λογιστή του που το έδωσε σε εναν γνωστό να του αλλάξουν δίσκο και έβαλαν εξ αρχής αυτά τα Windows γιατί είναι καλύτερα, ενώ το συγκεκριμένο είχε και COA Sticker με Windows 7 Home.... Άντε βγάλε άκρη.... πέρα του γεγονότος το ποιός θα πληρώνει προστίματα σε τυχόν ελέγχο με "πειρατικά" Windows... Γενικά πολλοί θεωρούν πως όλα είναι απλά αψηφώντας ότι έχεις να κάνεις με επιχείρηση και όχι με ιδιώτη και πρέπει να είσαι πολύ προσκετικός και σωστός! Δεν το κάνετε ξεχωριστό νήμα αυτό, να γράψουν κι άλλοι τις ιστορίες τους; Ψοφάω για κάτι τέτοια... 😉 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μέσα! Πως προτείνεις να το πούμε; Επεξ/σία 1 Μαΐου 2022 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Μέσα! Πως προτείνεις να το πούμε; υπήρξε το "Τεχνικός Η/υ Ενα αποτυγχηένο επάγγελμα", αλλά ήταν flame wars. το είχε γράψει ενα παλικάρι ΧΡΟΝΙΑ πριν που είχε για αβαταρ τον Ψάλτη , αν δεν κάνω λάθος ήταν DJ. δεν το βρήκα το νήμα με μια πρόχειρη αναζήτηση. Γενικά η έννοια του κατσαβιδάκια με τον sys admin συγχέονται στην χώρα μας και η λογική , η περιφάνεια και η επικύνδινη ημιμάθεια πάει σύννεφο. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από headbanger 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Μέσα! Πως προτείνεις να το πούμε; Τρελές ιστορίες Τεχνικών Η/Υ ή Τρελές ιστορίες υποστήριξης Η/Υ. Πιστεύω θα έχει τρομερό ενδιαφέρον! 😀 32 λεπτά πριν, headbanger είπε υπήρξε το "Τεχνικός Η/υ Ενα αποτυγχηένο επάγγελμα", αλλά ήταν flame wars. το είχε γράψει ενα παλικάρι ΧΡΟΝΙΑ πριν που είχε για αβαταρ τον Ψάλτη , αν δεν κάνω λάθος ήταν DJ. δεν το βρήκα το νήμα με μια πρόχειρη αναζήτηση. Γενικά η έννοια του κατσαβιδάκια με τον sys admin συγχέονται στην χώρα μας και η λογική , η περιφάνεια και η επικύνδινη ημιμάθεια πάει σύννεφο. Από τα αγαπημένα μου θέματα ήταν αυτό! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Τι σας έχω, τι σας έχω! Είναι ακόμα ανοιχτό, οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα νέο θέμα... (Τώρα το ανακάλυψα) Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από Τέρης Α. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Μέσα! Πως προτείνεις να το πούμε; ''Να ζεί κανείς ή να μη ζεί''......................οτι καλυτερο για να σκεφτει ο καθενας τι κινηση πρεπει να κανει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Τι σας έχω, τι σας έχω! Είναι ακόμα ανοιχτό, οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα μέο θέμα... (Τώρα το ανακάλυψα) Έχει, διότι εκείνο είναι πολύ παλιό και εγκαταλελειμμένο, και επιπλέον έχει κάπως διαφορετική θεματική. Ο σκοπός του καινούριου θα είναι να αναφέρονται "τρελές" ιστορίες που θα προκαλούν γέλιο σε όσους γνωρίζουν καταστάσεις, όχι γενικά τα προβλήματα του τεχνικού, πως γίνεσαι τεχνικός, τι αμοιβές ζητάς κλπ. Και ένας ακόμια πιο ωραίος τίτλος, τώρα που το σκέφτομαι, "Ιστορίες τρέλας στην υποστήριξη Η/Υ". Επεξ/σία 26 Απριλίου 2022 από RTW4ever 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Στις 15/4/2022 στις 1:02 ΠΜ, micos000 είπε Remote desktop? Υπάρχουν εναλλακτικά (teamviewer, anydesk, ammyy vnc κτλ.) Είναι εντελώς διαφορετική φιλοσοφία τα επιπρόσθετα προγράμματα και ο τρόπος λειτουργίας τους σε σχέση με το ενσωματωμένο RDC Σε τοπικό επίπεδο είναι προτιμότερο η χρήση να γίνει εσωτερικά χωρίς να περνάς από Servers τρίτων κατασκευαστών. Στις 26/4/2022 στις 2:20 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Τι σας έχω, τι σας έχω! Είναι ακόμα ανοιχτό, οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα νέο θέμα... (Τώρα το ανακάλυψα) Εφόσον είναι ακόμα ενεργό, γιατί δείχνει να έχει συμμετοχές πρόσφατες (σχετικά) σαφώς και θα μπορούσε να αρχίσει να επανέρχεται στην επιφάνεια... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, kormos είπε Είναι εντελώς διαφορετική φιλοσοφία τα επιπρόσθετα προγράμματα και ο τρόπος λειτουργίας τους σε σχέση με το ενσωματωμένο RDC Το σχόλιο μου ήταν για την έλλειψη remote desktop στην home έκδοση των win και πως μπορεί να αναπληρωθεί. 2 ώρες πριν, kormos είπε Σε τοπικό επίπεδο είναι προτιμότερο η χρήση να γίνει εσωτερικά χωρίς να περνάς από Servers τρίτων κατασκευαστών. Σε εσωτερικό δίκτυο στη δουλειά εγώ χρησιμοποιώ το tight vnc με ένα δικό μου address book γραμμένο σε vb (μετά ανακάλυψα ότι υπήρχε έτοιμο 😕). Επίσης το team και το ammyy έχουν λειτουργία local network χωρίς την παρέμβαση τρίτου σέρβερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 59 λεπτά πριν, micos000 είπε Το σχόλιο μου ήταν για την έλλειψη remote desktop στην home έκδοση των win και πως μπορεί να αναπληρωθεί. Σε εσωτερικό δίκτυο στη δουλειά εγώ χρησιμοποιώ το tight vnc με ένα δικό μου address book γραμμένο σε vb (μετά ανακάλυψα ότι υπήρχε έτοιμο 😕). Επίσης το team και το ammyy έχουν λειτουργία local network χωρίς την παρέμβαση τρίτου σέρβερ. Μπορείς με τα υπόλοιπα προγράμματα να έχεις τον πλήρη έλεγχο σε lock account όπως γίνεται με το RDC? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα