blackm76 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Καλημέρα παιδιά.εχω ένα λάπτοπ καί πάω να εγκαταστήσω σέ αυτό τα Windows 11. Δημιουργώ το stikaki usb με το Rufus. Ξεκινάω την εγκατάσταση αλλά μου περνάει αυτόματα την home έκδοση. Δεν μου βγάζει να επιλέξω στην εγκατάσταση αν θέλω home η pro έκδοση όπως έκανα στα Windows 10. Κάνω κάτι λάθος; μήπως θέλει κάποια ρύθμιση το bios για να γίνει αυτό; Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό καί να περάσω την pro έκδοση των Windows 11;
micos000 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Βασικά... για ποιο λόγο θέλεις την pro έκδοση. Αν δεν συνδέεσαι σε domain, δεν σηκώνεις σερβερ, δεν χρησιμοποιείς bitlocker και δεν χρησιμοποιείς group policies (από το gpedit, γιατί οι ρυθμίσεις γίνονται και στην registry) δεν νομίζω να χρειάζεσαι την pro. 2ον. Μήπως το λάπτοπ έχει/είχε windows 8 ή 10 home; Την εγκατάσταση την ξεκινάς μέσα από τα windows ή μπουτάρεις από το στικάκι; Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από micos000 2
1ns0mn1a Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) https://superuser.com/questions/1095980/is-the-windows-10-product-key-in-bios https://support.microsoft.com/en-us/help/12384/windows-10-upgrading-home-to-pro https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/windows-setup-edition-configuration-and-product-id-files--eicfg-and-pidtxt?view=windows-11 Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από 1ns0mn1a 1
blackm76 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Από την μάνα του είχε Windows 10 home. Μετά έβαλα Λινουξ. Καί τώρα από στικάκι πάω να βάλω τα Windows 11 αλλά δεν μου βγάζει κατά την διάρκεια τής εγκατάστασης οποία έκδοση να εγκαταστήσω.στα Windows 10 στο παρελθόν πού είχε κάνει φορμάτ έβγαζε επιλογή.τωρα γιατί δεν γίνετε;
jim_p Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μηπως θυμασαι λαθος? Αν το λαπτοπ ειχε home απο τη μανα του, σε καθε νεα εγκατασταση σε αυτο ο installer θα επελεγε home απο μονος του γιατι το κλειδι των home θα διαβαζε απο το bios.
blackm76 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, jim_p είπε Μηπως θυμασαι λαθος? Αν το λαπτοπ ειχε home απο τη μανα του, σε καθε νεα εγκατασταση σε αυτο ο installer θα επελεγε home απο μονος του γιατι το κλειδι των home θα διαβαζε απο το bios. βασικα αυτο ακριβως συνεβει τωρα.απλα απο οτι θυμαμαι στα windows 10 μου εβγαζε να διαλεξω. μηπως επειδη το στικακι οταν το εφτιαξα δεν επελεξα mrb αλλα το αφησα σε gpt;;;; θα το δοκιμασω τωρα και θα σας πω
blackm76 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 μολις το δοκιμασα και με mrb.παλι δεν εχει διαφορα τα windows 11 home περναει κατευθειαν.υpaρχει τροπος να περασω την pro εκδοση;;;
micos000 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Να ξαναρωτήσω γιατί έχεις φάει τέτοιο κόλλημα με την pro; Σου είπα πριν σε ποιες περιπτώσεις θα σου χρειαζόταν αλλά δεν απάντησες αν το θέλεις για αυτά που σου είπα. Και από την άλλη γιατί να ψάχνεσαι μετά για "γκρι" κλειδιά ή activators; Η home έκδοση θα ενεργοποιηθεί αυτόματα αφού είχες και πριν home. 1
blackm76 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, micos000 είπε Να ξαναρωτήσω γιατί έχεις φάει τέτοιο κόλλημα με την pro; Σου είπα πριν σε ποιες περιπτώσεις θα σου χρειαζόταν αλλά δεν απάντησες αν το θέλεις για αυτά που σου είπα. Και από την άλλη γιατί να ψάχνεσαι μετά για "γκρι" κλειδιά ή activators; Η home έκδοση θα ενεργοποιηθεί αυτόματα αφού είχες και πριν home. ναι φιλε μου ισχυει.ενεργοποιειτε αυτοματα.ευχαριστω πολυ.αυτο θα κανω γιατι δεν βλεπω και αλλη λυση. να εισαι καλα. ευχαριστω και παλι για την βοηθεια
micos000 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μα, όχι, λύσεις υπάρχουν και αν έβλεπες το βίντεο που πόσταρε ο 1ns0mn1a παραπάνω θα το έβλεπες. Αν δεν υπάρχει λόγος όμως να πας σε pro δεν είναι ανάγκη να παιδεύεσαι. Αυτή η νοοτροπία με το να έχουμε την μεγαλύτερη έκδοση χωρίς να υπάρχει λόγος ξεκίνησε με τα 7άρια που όλοι έβαζαν ultimate ενώ το μόνο που έκαναν ήταν σερφάρισμα και παιχνίδια. Όταν έβαζα σε φίλους την home premium έκδοση μου γκρίνιαζαν στην αρχή αλλά μετά από λίγο καταλάβαιναν ότι δεν τους έλειπε τίποτα απολύτως. Ίσα-ίσα που με τις μεγαλύτερες εκδόσεις επιβάρυναν το σύστημα τους με περιττές υπηρεσίας και άχρηστες λειτουργίες που δεν θα τους χρειαζόταν ποτέ. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, micos000 είπε Αυτή η νοοτροπία με το να έχουμε την μεγαλύτερη έκδοση χωρίς να υπάρχει λόγος ξεκίνησε με τα 7άρια που όλοι έβαζαν ultimate Πρόπερσι στη δουλειά δεν προλάβαινα να κάνω format το PC του αφεντικού και είπα σε ένα γνωστό μου που είναι και πτυχιούχος του τομέα να κάνει εκείνος. ''Windows 7 Pro θα βάλεις, το κλειδί είναι πάνω στο PC, Libre Office και τον Chrome'', του είπα. Τον παίρνω τηλέφωνο να μου πει τι έγινε και μου απάντησε ''όλα καλά''. Πάω λίγες μέρες μετά να κάνω 2-3 ρυθμίσεις ακόμα και τι βλέπω; Windows 7 Ultimate σπασμένα και Firefox. Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω ''τι είναι αυτά''; Μου απαντά: ''Ultimate ρε, τα καλύτερα 7άρια τα έχω και σε δισκάκι από τον καθηγητή μου στα ΕΠΑΛ και Firefox, όχι ο Chrome που τρώει όλη τη ραμ''. ''Ναι, μόνο που αν γίνει έλεγχος θα πέσει πρόστιμο και επίσης δεν χρειάζεται καμία από τις λειτουργίες των Ultimate. Όσο για τον Firefox, ορισμένες σελίδες δουλεύουν μόνο στον Chrome'', του είπα. Κάπου εκεί σταμάτησα να λέω, ξήλωσα το δίσκο, έβαλα ένα SSD, τράβηξα ένα Bios update και έβαλα 10άρια, να έχουμε και λίγη ασφάλεια, μια και τα μοναδικά μας αρχεία δεν τα κρατάμε backup. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από Τέρης Α. 1
micos000 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μπορεί και να σου πέταξε και καμία all-in-one έκδοση που κατέβασε από κανένα τορεντάδικο ή warezάδικο.
micos000 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Συνήθως κάτι τέτοιοι "τεχνικάριοι" βρίσκουν ένα iso που να έχει προεγκατεστημένα μέσα κάποια προγράμματα και είναι ήδη σπασμένα για να δείχνουν ενεργοποιημένα, οπότε τα φουσκώνουν στα pc όπως είναι και δεν κάθονται μετά να βάζουν zip, rar, office, browsers κτλ γιατί μπαίνουν με την εγκατάσταση. Δεν ξέρουμε όμως τι άλλο έχει περάσει μέσα αυτός που το δημιούργησε (keyloggers, spyware κτλ) και μπορεί να έχουν και κομμένες υπηρεσίες για να πάνε "πιο γρήγορα". Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από micos000 1
kormos Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Στις 12/4/2022 στις 10:23 ΠΜ, blackm76 είπε Καλημέρα παιδιά.εχω ένα λάπτοπ καί πάω να εγκαταστήσω σέ αυτό τα Windows 11. Δημιουργώ το stikaki usb με το Rufus. Ξεκινάω την εγκατάσταση αλλά μου περνάει αυτόματα την home έκδοση. Δεν μου βγάζει να επιλέξω στην εγκατάσταση αν θέλω home η pro έκδοση όπως έκανα στα Windows 10. Κάνω κάτι λάθος; μήπως θέλει κάποια ρύθμιση το bios για να γίνει αυτό; Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό καί να περάσω την pro έκδοση των Windows 11; Αν η συσκευή έρθει από τον κατασκευαστή με προεγκατεστημένα Windows έκδοσης Home με άδεια χρήσης από Bios στο ISO της εγκατάστασης θα εμφανίζει μόνο Home. Αν για κάποιο λόγο θέλεις να τα "μετατρέψεις" σε Pro γίνει με μερικές διαδικασίες μέσα από το γραφικό περιβάλλον αρκεί να έχεις στην κατοχή από και μια άδεια χρήσης για Pro. Μφχ Στις 12/4/2022 στις 10:33 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Πρόπερσι στη δουλειά δεν προλάβαινα να κάνω format το PC του αφεντικού και είπα σε ένα γνωστό μου που είναι και πτυχιούχος του τομέα να κάνει εκείνος. ''Windows 7 Pro θα βάλεις, το κλειδί είναι πάνω στο PC, Libre Office και τον Chrome'', του είπα. Τον παίρνω τηλέφωνο να μου πει τι έγινε και μου απάντησε ''όλα καλά''. Πάω λίγες μέρες μετά να κάνω 2-3 ρυθμίσεις ακόμα και τι βλέπω; Windows 7 Ultimate σπασμένα και Firefox. Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω ''τι είναι αυτά''; Μου απαντά: ''Ultimate ρε, τα καλύτερα 7άρια τα έχω και σε δισκάκι από τον καθηγητή μου στα ΕΠΑΛ και Firefox, όχι ο Chrome που τρώει όλη τη ραμ''. ''Ναι, μόνο που αν γίνει έλεγχος θα πέσει πρόστιμο και επίσης δεν χρειάζεται καμία από τις λειτουργίες των Ultimate. Όσο για τον Firefox, ορισμένες σελίδες δουλεύουν μόνο στον Chrome'', του είπα. Κάπου εκεί σταμάτησα να λέω, ξήλωσα το δίσκο, έβαλα ένα SSD, τράβηξα ένα Bios update και έβαλα 10άρια, να έχουμε και λίγη ασφάλεια, μια και τα μοναδικά μας αρχεία δεν τα κρατάμε backup. Και πολύ καλά έπραξες... Κάτι τέτοια άτομα σκέψου θα πρέπει μεθαύριο να μπουν στον κλάδο με άχρηστες και μηδενικές γνώσεις γιατί θα κουβαλάνε τη νοοτροπία ότι "μου είπε και σου είπα ένας γνωστός", δυστυχώς! Μφχ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα