Προς το περιεχόμενο

Ταχύτητα Ιντερνετ και Speedtest by Ookla και wind

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας,

επειδή τις τελευταίες μέρες κάτι δεν μου πάει καλά και διαπιστώνω πτώση της ταχύτητας του ιντερνετ, πέραν της ενημέρωσης που παίρνω από το ρούτερ που βλέπω μια μικρή πρώση, είπα να τρέξω το κλασικό speedtest by ookla (όσο και αν διαφωνεί η wind ως προς την αξιοπιστία του) για να δω και εκεί τι δείχνει από θέμα απόκλισης.

Προς έκπληξή μου όμως διαπιστώνω ότι στο speedtest όχι μόνο δε μου βγάζει τον server (GRNET) που βάζω πάντα για να κάνω τον έλεγχο μου, αλλά ενώ βρίσκομαι στην Αθήνα μου βγάζει μόνο servers από Θεσσαλονίκη.
Στην αρχή είπα να μη γίνω καχύποπτος ως προς τον πάροχο και σκέφτηκα ότι είναι σφάλμα του speedtest γιατί αναζητώντας την IP μου βλέπω ότι με βγάζει Αθήνα. Κάνοντας όμως το ίδιο τεστ στο χωρο εργασίας μου διαπιστώνω ότι το speedtest λειτουργεί κανονικά οπότε πλέον είμαι καχύποπτος.

Με βάση τα ανωτέρω και επειδή έχω προγραμματισμένο τηλεφωνικό ραντεβού το απόγευμα μαζί τους για να δω τι συμβαίνει με την ταχύτητα, υπάρχει κάποιος γνώστης που να βλέπει κάτι περίεργο σε όσα διατυπώνω το οποίο μπορεί να επηρεάζει την ταχύτητα μου? Υπάρχει κάποια συμβουλή που να μπορεί να μου δώσει κάποιος?

Μια γρήγορη (και καχύποπτη πλέον) σκέψη που κάνω είναι να με μεταφέρανε όπου να ναι για να εξυπηρετήσουν δικό τους ή καινούριο πελάτη αλλά δεν γνωρίζω κιόλας αν κάτι τέτοιο γίνεται.

Βρίσκομαι ωστόσο 15 μέτρα από το δικό τους καφάο οπότε δεν μπορώ να δικαιολογήσω καμία απώλεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ταχυτητα που σου παρέχουν και για την οποια μπορεις να εχεις απαιτήσεις ειναι αυτη που συγχρονίζει ο ρουτερ σου.

Για τις ταχύτητες που θα εχεις με τις χωρες και τις διαφορες εταιρειες του πλανήτη κανενας δεν σου εγγυάται.

11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Η ταχυτητα που σου παρέχουν και για την οποια μπορεις να εχεις απαιτήσεις ειναι αυτη που συγχρονίζει ο ρουτερ σου.

Για τις ταχύτητες που θα εχεις με τις χωρες και τις διαφορες εταιρειες του πλανήτη κανενας δεν σου εγγυάται.

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.. μάλλον μου λες να μη λαμβανω υπόψη μου τπτ άλλο πέρα από το ρουτερ.
Το θέμα μου ξεκινάει από τη στιγμή που ενώ πληρώνω 100αρα και είχα 94 έπεσα στα 76. κάτι το οποίο φαινόταν/φαίνεται και από το ρουτερ και από το speedtest με τη διαφορά ότι τώρα για κάποιο λόγο το speedtest με διαβαζει ότι βρίσκομαι Θεσσαλονίκη χωρίς να έχω κάποιο VPN ή κάτι. Για αυτό ρωτάω αν είναι κάτι το οποίο αξίζει να το σκαλίσω μήπως κάτι έχουν κάνει ή απλά βλέπω φαντάσματα. Αλλιώς ότι το ρούτερ μου δείχνει τη μείωση μου τη δειχνει.

1 ώρα πριν, D1mm1s είπε

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.. μάλλον μου λες να μη λαμβανω υπόψη μου τπτ άλλο πέρα από το ρουτερ.
Το θέμα μου ξεκινάει από τη στιγμή που ενώ πληρώνω 100αρα και είχα 94 έπεσα στα 76. κάτι το οποίο φαινόταν/φαίνεται και από το ρουτερ και από το speedtest με τη διαφορά ότι τώρα για κάποιο λόγο το speedtest με διαβαζει ότι βρίσκομαι Θεσσαλονίκη χωρίς να έχω κάποιο VPN ή κάτι. Για αυτό ρωτάω αν είναι κάτι το οποίο αξίζει να το σκαλίσω μήπως κάτι έχουν κάνει ή απλά βλέπω φαντάσματα. Αλλιώς ότι το ρούτερ μου δείχνει τη μείωση μου τη δειχνει.

Απο που θα σε βγάλει ο καθε πάροχος είναι δικό του θεμα.

Για αυτο που μπορεις να διαμαρτυρηθείς ειναι μονο το 76 και τιποτα αλλο.

Αν δεν σε ικανοποιεί και δεν μπορούν να σου δώσουν παραπάνω θα σου προτείνουν να πας σε 50αρα ή ζητα το μόνος σου

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω λίγο διαφορετική άποψη για το αν είναι δικό του θέμα ή όχι γιατί τον πληρώνω για αυτό που συμφωνήσαμε και εξ' αρχής μου πρότειναν αναβάθμιση σε 100αρα. επίσης οι καταγραφές που έχω και που έχουν από δικό τους τεχνικό δείχνουν ότι μπορούν να δώσουν αυτό που συμφωνήθηκε οπότε μάλλον το αίτημα μου δεν θα είναι η 50αρα.

Πάντως όσο έχω ψάξει στο ιντέρνετ δεν έχω βρει κάποιον άλλο να κάνει ανάλογη αναφορά σε σχέση με το speedest.

Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σας.

Επεξ/σία από D1mm1s

• Moderators
29 λεπτά πριν, D1mm1s είπε

Έχω λίγο διαφορετική άποψη για το αν είναι δικό του θέμα ή όχι γιατί τον πληρώνω για αυτό που συμφωνήσαμε και εξ' αρχής μου πρότειναν αναβάθμιση σε 100αρα. επίσης οι καταγραφές που έχω και που έχουν από δικό τους τεχνικό δείχνουν ότι μπορούν να δώσουν αυτό που συμφωνήθηκε οπότε μάλλον το αίτημα μου δεν θα είναι η 50αρα.

Πάντως όσο έχω ψάξει στο ιντέρνετ δεν έχω βρει κάποιον άλλο να κάνει ανάλογη αναφορά σε σχέση με το speedest.

Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σας.

Μπορει να ειναι 100 λογοι το θεμα της ταχυτητας , εδω θεσσαλονικη εβρεξε πχ μπορει να πηρε υγρασια καποια συνδεση , εισαι σιγουρος οτι η εγκατασταση σου ειναι σωστη ? χωρις παραλληλες καλωδιωσεις κτλ ?

Πχ και εγω οταν πρωτο πηρα adsl επιανα κοντα 14 , με τα χρονια αυξηση συνδρομητων φθορα γραμμων ειχα φτασει τα 8-9(οχι μονο εγω γενικα η γειτονια)

Αρα αν σου πουνε οτι η ταχυτητα που μπορουν να σου δωσουν πλεον μπορουν μεχρι 76 τοτε οι επιλογες σου θα ειναι ειτε κρατας την 100αρα και συμβιβαζεσαι με το 76 ειτε πας σε 50αρι προγραμμα

2 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Μπορει να ειναι 100 λογοι το θεμα της ταχυτητας , εδω θεσσαλονικη εβρεξε πχ μπορει να πηρε υγρασια καποια συνδεση , εισαι σιγουρος οτι η εγκατασταση σου ειναι σωστη ? χωρις παραλληλες καλωδιωσεις κτλ ?

Πχ και εγω οταν πρωτο πηρα adsl επιανα κοντα 14 , με τα χρονια αυξηση συνδρομητων φθορα γραμμων ειχα φτασει τα 8-9(οχι μονο εγω γενικα η γειτονια)

Αρα αν σου πουνε οτι η ταχυτητα που μπορουν να σου δωσουν πλεον μπορουν μεχρι 76 τοτε οι επιλογες σου θα ειναι ειτε κρατας την 100αρα και συμβιβαζεσαι με το 76 ειτε πας σε 50αρι προγραμμα

Ναι ειμαι σίγουρος γιατι το Νοέμβριο τους υποχρέωσα να φέρουν δικό τους τεχνικό και να κάνει ότι χρειαστεί με την καλωδίωση και τα μπριζάκια στο σπίτι και το έφτιαξε σε βαθμό που μου ανέφερε (και μου το έδειξε στο μηχάνημα του) ότι στο χώρο μου πλέον έφτανε 115 - 120MBps και λόγο συμβολαίου το είχαν κλειδώσει στο 100

Το πρόβλημα λύθηκε. Πιάνω πάλι το Max της ταχύτητας. Θα περιγράψω τα βήματα που κάναμε μηπως βοηθήσει και κάποιον άλλο...

Κάναμε reset ρουτερ, κάτι το οποίο όμως δεν βοήθησε γιατί το πρόβλημα παρέμεινε. Τελικά κάναμε δοκιμή με άλλα καλώδια τηλεφώνου και όλα δούλεψαν κανονικά. Μάλιστα μου είπαν να ξανά βάλω τα προηγούμενα καλώδια που είχα εξ' αρχής να κάνουμε ένα τεστ να δούμε πως θα συμπεριφερθεί και το αποτέλεσμα ήταν όλα να δουλεύουν κανονικά.

Μη με ρωτήσετε πως έγινε και τι έγινε γιατί δεν έχω να σας δώσω απάντηση. Το παλικάρι πάντως από την τεχνική υποστήριξη μου είπε ότι του έχει τύχει πολλές φορές τα καλώδια τηλεφώνου να μην θέλουν να ανταποκρηθούν σωστά οπότε και προτείνει αυτόν το πειραματισμό πριν κάνει οτιδήποτε άλλο.

Ευχαριστώ και για τον δικό σας χρόνο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...