Nate Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Συγγνώμη αν δεν είναι αυτή η σωστή κατηγορία για το θέμα. Έχω ένα θέμα με το λάπτοπ. Όταν συνδέω τον φορτιστή του λάπτοπ στην πρίζα, ένας διακόπτης του γενικού πέφτει (όχι ο κεντρικός). Δεν συμβαίνει συνέχεια αυτό, αλλά κάποιες φορές συμβαίνει. Το λάπτοπ τις περισσότερες τουλάχιστον φορές ήταν συνδεδεμένο με τον φορτιστή όταν συνέβαινε αυτό. Αλλά δεν το λέω με σιγουριά, γιατί δεν έχω κάνει συνδέσεις πειραματικά. Μου έχει συμβεί και σε άλλη πρίζα του σπιτιού το ίδιο θέμα. Τι μπορεί να φταίει; Σκέφτομαι προσωπικά μήπως δεν κάνει καλή επαφή το καλώδιο του φορτιστή με τον φορτιστή όταν συνδέονται και μήπως η πρίζα είναι λίγο βγαλμένη από την θέση της. Το λάπτοπ μου είναι το HP OMEN 15-en1010ns με την rtx 3060. Από το site της hp βρήκα ότι ο τύπος του power supply είναι 200 W Smart AC power adapter και ο φορτιστής είναι 6-cell, 70.9 Wh Li-ion polymer, αν έχουν κάποια σημασία αυτά.
nickol-us Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Κάνει σπινθηρισμο την ώρα που το βάζεις... Το έχω πάθει κι εγώ, η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω την αιτία και θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε. Εγώ πάντως το έλυσα, ευθυγραμμιζοντας καλά το φις και βάζοντας το μέσα, ευθεία και γρήγορα. 1
Nate Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, nickol-us είπε Κάνει σπινθηρισμο την ώρα που το βάζεις... Το έχω πάθει κι εγώ, η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω την αιτία και θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε. Εγώ πάντως το έλυσα, ευθυγραμμιζοντας καλά το φις και βάζοντας το μέσα, ευθεία και γρήγορα. Σπινθηρισμό όχι, το μόνο που έκανε αν είχε λίγο βγει από την θέση του το καλώδιο του φορτιστή από τον φορτιστή ήταν ένας μικρός θόρυβος. Αλλά λυνόταν αν ξαναέβαζα το καλώδιο. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση, θα το δοκιμάσω.
esertas Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Ο φορτιστής έχει μέσα πυκνωτές που φορτίζουν την πρώτη φορά που το βάζεις στην πρίζα.
Nate Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, @11h είπε https://en.m.wikipedia.org/wiki/Inrush_current Απ' όσο είδα υπάρχει ένα αξεσουάρ για αυτό, αλλά δεν καταλαβαίνω πως συνδέεται με τον φορτιστή. Εκτός κι αν έχω βρει λάθος εξάρτημα. 17 λεπτά πριν, esertas είπε Ο φορτιστής έχει μέσα πυκνωτές που φορτίζουν την πρώτη φορά που το βάζεις στην πρίζα. Οπότε απλά να αφήνω να πέφτει ο διακόπτης και να τον ξανασηκώνω; Δεν υπάρχει κίνδυνος ζημιάς;
ekrepali Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, Nate είπε Οπότε απλά να αφήνω να πέφτει ο διακόπτης και να τον ξανασηκώνω; Δεν υπάρχει κίνδυνος ζημιάς; Kάποιο καλώδιο εσωτερικά έχει κοπεί απ'το συχνό δίπλωμα. Πότε κάνει επαφή και φορτίζει κανονικά, πότε δε κάνει επαφή και σου πετάει τον διακόπτη. Eυτυχώς που πέφτει ο διακόπτης, αλλιώς θα σου τσουρούφλιζε το laptop). Άποψη μου... πάρε καινούργιο τροφοδοτικό, έστω ημιτασιόν. Ή αν έχεις ξεχωριστό τροφοδοτικό και καλώδιο ρεύματος, ξεκίνα απ'το καλώδιο ρεύματος που κοστίζει λιγότερο. 1
Nate Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, ekrepali είπε Kάποιο καλώδιο εσωτερικά έχει κοπεί απ'το συχνό δίπλωμα. Πότε κάνει επαφή και φορτίζει κανονικά, πότε δε κάνει επαφή και σου πετάει τον διακόπτη. Eυτυχώς που πέφτει ο διακόπτης, αλλιώς θα σου τσουρούφλιζε το laptop). Άποψη μου... πάρε καινούργιο τροφοδοτικό, έστω ημιτασιόν. Ή αν έχεις ξεχωριστό τροφοδοτικό και καλώδιο ρεύματος, ξεκίνα απ'το καλώδιο ρεύματος που κοστίζει λιγότερο. Εντάξει, θα το κάνω έτσι. Θα κοιτάξω για νέο καλώδιο ρεύματος άμα είναι.
@11h Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Ζήτα από έναν ηλεκτρολόγο να σου βάλει type c μικροαυτοματο στον πίνακα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα