Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, soultsiots είπε

Είχα τον σκληρό δίσκο από προηγούμενο pc και τον κούμπωσα πάνω!οχι ποτε δεν εχω μπει bios με αυτή τη μητρική!εχω κάνει και αναβάθμιση στη τελευταια έκδοση bios μέσω q flash μητρικής!

Ωραία. Σε κάθε περίπτωση συστήνεται φορματ και νέα εγκατάσταση για καινούριο hardware, φαντάζομαι ότι το γνωρίζεις ήδη. Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, το manual είναι μια καλή επιλογή για τη διαδικασία. Υποθέτω ότι έχεις βγάλει και μπαταρία και έκανες εκκίνηση. Σωστά; Γιατί αν την εγκατάσταση του hardware την έκανε ο τεχνικός σου, ποιος ξέρει τι μπορεί να έχει κάνει στις ρυθμίσεις. 

Δημοσ.

Μήπως έχεις συνδεδεμένο 2ο μόνιτορ;

Αν ναι αποσύνδεσε το και μείνει μόνο με το βασικό, μπορεί η κάρτα να δίνει σε άλλη έξοδο priority.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dj_takis είπε

Ωραία. Σε κάθε περίπτωση συστήνεται φορματ και νέα εγκατάσταση για καινούριο hardware, φαντάζομαι ότι το γνωρίζεις ήδη. Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, το manual είναι μια καλή επιλογή για τη διαδικασία. Υποθέτω ότι έχεις βγάλει και μπαταρία και έκανες εκκίνηση. Σωστά; Γιατί αν την εγκατάσταση του hardware την έκανε ο τεχνικός σου, ποιος ξέρει τι μπορεί να έχει κάνει στις ρυθμίσεις. 

Έβγαλα μπαταρία μετά από 1 λεπτό την ξανά έβαλα άνοιξα το pc και τα ίδια!Φορματ πως να κάνω boot τα windows αφου δε μ αφήνει να δω bios;

22 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μήπως έχεις συνδεδεμένο 2ο μόνιτορ;

Αν ναι αποσύνδεσε το και μείνει μόνο με το βασικό, μπορεί η κάρτα να δίνει σε άλλη έξοδο priority.

Όχι μια οθόνη εχω!

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, soultsiots είπε

Έβγαλα μπαταρία μετά από 1 λεπτό την ξανά έβαλα άνοιξα το pc και τα ίδια!Φορματ πως να κάνω boot τα windows αφου δε μ αφήνει να δω bios;

Εννοούσα να βάλεις μπροστά τον υπολογιστή χωρίς μπαταρία, αλλά κι έτσι φαντάζομαι θα έχεις χάσει τις οποίες λανθασμένες ρυθμίσεις ίσως υπήρχαν. Και για το φορματ εννοούσα να το κάνεις όταν βγει άκρη με όλο αυτό. Τώρα φυσικά δεν γίνεται. Δε ξέρω τι άλλο να σκεφτώ φίλε μου. Μακάρι να βρεις άκρη. Πάντως είναι θέμα ρύθμισης καθαρά. 

Δημοσ.

Από την στιγμή που έχεις windows μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: κάνεις επανεκκίνηση κρατώντας πατημένο το shift μέχρι να δεις μια μπλε οθόνη με επιλογές. Πας αντιμετώπιση, για προχωρημένους ,ρυθμίσεις uefi . 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dj_takis είπε

Εννοούσα να βάλεις μπροστά τον υπολογιστή χωρίς μπαταρία, αλλά κι έτσι φαντάζομαι θα έχεις χάσει τις οποίες λανθασμένες ρυθμίσεις ίσως υπήρχαν. Και για το φορματ εννοούσα να το κάνεις όταν βγει άκρη με όλο αυτό. Τώρα φυσικά δεν γίνεται. Δε ξέρω τι άλλο να σκεφτώ φίλε μου. Μακάρι να βρεις άκρη. Πάντως είναι θέμα ρύθμισης καθαρά. 

Σ Ευχαριστω παρα πολύ για το χρονο σου!Ειλικρινα το εκτιμάω!!!Για όλους εδώ μέσα!

42 λεπτά πριν, larrykyr είπε

Από την στιγμή που έχεις windows μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: κάνεις επανεκκίνηση κρατώντας πατημένο το shift μέχρι να δεις μια μπλε οθόνη με επιλογές. Πας αντιμετώπιση, για προχωρημένους ,ρυθμίσεις uefi . 

Το εκανα και αυτό και δεν εμφανίζει καμια μπλε οθόνη!απλα μπαίνει στα windows!δεν μου έχει ξανατύχει αυτό ποτε!εν το μεταξύ αυτός που το έδωσα να το φταίξει μου είπε να στειλτο πίσω τον επεξεργαστή και να πάρω με γραφικά!

Δημοσ.

Με F12 μπαίνεις στο boot menu. Εκεί έχει enter setup που σε πάει στο uefi. Αν δεν παίξει έτσι κανε cmos όπως σου είπαν και παραπάνω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alxnt είπε

Με F12 μπαίνεις στο boot menu. Εκεί έχει enter setup που σε πάει στο uefi. Αν δεν παίξει έτσι κανε cmos όπως σου είπαν και παραπάνω.

Το εχω κάνει και αυτό!δεν κάνει τίποτα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πότε πατάς το shift; Μέσα από τα windows κρατάς πατημένο το shift, και δίνεις επανεκκίνηση. Μην το αφήσεις το shift μέχρι να ξεκινήσει την επανεκκίνηση. Κανονικά θα πρέπει να σου δώσει ένα ολόκληρο μενού με επιλογές.

Επίσης, ερώτηση: Αν αποσυνδέσεις το καλώδιο δεδομένων του δίσκου, μπαίνεις BIOS;

Επεξ/σία από Orestis_G
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση που 2 κουμπιά δεν ακούνε. Το F12 μπορεί να είναι διπλής λειτουργίας και να θέλει combo μαζί με κάποιο άλλο(πχ κανα fn), οκ, αλλά το del;;

Δεν έχει να κάνει το cpu σε καμία περίπτωση.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/B660-DS3H-AX-DDR4-rev-10/support#support-dl-utility

Στο λινκ έχει μια εφαρμογή @bios και μια fast boot. Νομίζω οτι η 1η σε πάει στο bios(έχω δει κάτι αντίστοιχο σε asrock). Με τη 2η διαχειρίζεσαι το fast boot.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...