Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! 

Μέχρι στιγμής έχω το Redmi Note 5 εδώ και 3.5 χρόνια, το οποίο έφαγε μια καλή και πλέον αποδήμησε. Ψάχνω κινητό γύρω στα 200 ευρώ (δε θέλω να δώσω παραπάνω για κινητό). Έκανα την έρευνα αγοράς μου, και έχω καταλήξει στα παρακάτω, με χρήση browsing, social, apps, και ίσως κανένα παιχνίδι που και που, και κριτήρια κατά σειρά 1.αντοχή στο χρόνο (πεσίματα, hardware-software issues, bricking κλπ, καθώς θέλω να το κρατήσω 3-4 χρόνια), 2. μπαταρία (μέγεθος/ταχύτητα φόρτισης), 3. ταχύτητα απόκρισης λογισμικού, 4. σύνδεση WiFi (να μην αποσυνδέεται κάθε 3 και λίγο), 5. καθαρό ηχείο,  6. κάμερα:

1. Xiaomi Redmi Note 9 Pro

2. Realme  8

3. Realme 7

Outsiders:

4. Xiaomi Poco M4 Pro

5. Realme 9i

Στο ψάξιμο που έκανα, έχω διαπιστώσει τα παρακάτω:

- Το Note 9 Pro είναι καλύτερο στα specs, αλλά πιο ευαίσθητο από το Realme 7/8, αν και έχει gorilla glass 5 vs tempered glass. 

- Το Realme 7 είναι καλύτερο από το Note 9 Pro και το Realme 8.

- Επεξεργαστής Snapdragon 720G > 680 > Mediatek Helio G95 για Note 9 Pro - Realme 7 - Realme 8 αντίστοιχα, χωρίς να είμαι σίγουρος αν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο αν δεν παίζεις απαιτητικά games, τύπου CoD ή PubG.

- Το software των Realme είναι αρκετά unstable, και κάποιες φορές παίζεις "κορώνα-γράμματα" σε updates. Επίσης, στο 8 δεν πιάνει κάποιες φορές το δαχτυλικό αποτύπωμα.

Όλες οι εκδόσεις που σκέφτομαι είναι 6GB/128GB το λιγότερο.

Απόψεις;

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρότεινα να ανέβεις λίγο, επειδή θέλεις να κρατήσεις τη συσκευή, να πας σε συσκευή η οποία να υποστηρίζει 5G.

https://www.bestprice.gr/item/2156966410/realme-gt-master-edition-5g-6gb-128gb.html?qid=9OCUYEUY0oD_42b0c&seq=1&qo=realme+gt+master

https://www.bestprice.gr/item/2156609493/xiaomi-poco-f3-128gb.html?qid=aaFMhiedigX_6307f&seq=1&qo=poco+f3

Αν δεν σε ενδιαφέρει το 5G,

https://www.bestprice.gr/item/2156561460/xiaomi-redmi-note-10-pro-6gb-128gb.html?qid=9OCUYEUY1aQ_f5459&seq=1&qo=redmi+note+10+pro

Η το realme 8 που λες. Επίσης αν πετύχεις σε αγγελία το samsung A52s.

Επεξ/σία από tasvar
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, tasvar είπε

Θα πρότεινα να ανέβεις λίγο, επειδή θέλεις να κρατήσεις τη συσκευή, να πας σε συσκευή η οποία να υποστηρίζει 5G.

https://www.bestprice.gr/item/2156966410/realme-gt-master-edition-5g-6gb-128gb.html?qid=9OCUYEUY0oD_42b0c&seq=1&qo=realme+gt+master

https://www.bestprice.gr/item/2156609493/xiaomi-poco-f3-128gb.html?qid=aaFMhiedigX_6307f&seq=1&qo=poco+f3

Αν δεν σε ενδιαφέρει το 5G,

https://www.bestprice.gr/item/2156561460/xiaomi-redmi-note-10-pro-6gb-128gb.html?qid=9OCUYEUY1aQ_f5459&seq=1&qo=redmi+note+10+pro

Η το realme 8 που λες. Επίσης αν πετύχεις σε αγγελία το samsung A52s.

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση! Δυστυχώς δε θέλω να ανέβω, κυρίως γιατί αυτά τα μοντέλα που ανέφερες έχουν διαφορά 50+ ευρώ εδώ που μένω (εξωτερικό). Για το Realme 8 έχεις κάποια άποψη για το δαχτυλικό αποτύπωμα, το tempered glass/γενική αντοχή, software που μπορεί να δημιουργήσει ζημιά ή για τυχόν καθυστέρηση του επεξεργαστή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, tasvar είπε

Δεν έχω άποψη για το realme 8. 

Ψάξε εδώ στα θέματα του φόρουμ. Λογικά θα υπάρχουν απόψεις.

Σ' ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Blackie
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Blackie είπε

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση! Δυστυχώς δε θέλω να ανέβω, κυρίως γιατί αυτά τα μοντέλα που ανέφερες έχουν διαφορά 50+ ευρώ εδώ που μένω (εξωτερικό). Για το Realme 8 έχεις κάποια άποψη για το δαχτυλικό αποτύπωμα, το tempered glass/γενική αντοχή, software που μπορεί να δημιουργήσει ζημιά ή για τυχόν καθυστέρηση του επεξεργαστή;

Επειδή έχει το Realme 8 η γυναίκα μου σου λέω πάρτο με κλειστά τα μάτια.

Έχει και tempered glass και μια θήκη σιλικόνης μέσα στην συσκευασία.

Επίσης δεν κολλάει καθόλου.

Η μπαταρία σε χαλαρή χρήση τις κρατάει δύο μέρες.

Παιχνίδια δεν παίζει διότι έχει το τάμπλετ γι'αυτη την δουλειά.

Το λειτουργικό του είναι καθαρό σαν OnePlus.

Δεν θα έχεις πρόβλημα.

Έχει είδει πάρει Android 12 εδώ και κανένα μήνα περίπου.

Δακτυλικό αποτύπωμα αστραπιαίο (μέχρι στιγμής).

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, GATE123 είπε

Επειδή έχει το Realme 8 η γυναίκα μου σου λέω πάρτο με κλειστά τα μάτια.

Έχει και tempered glass και μια θήκη σιλικόνης μέσα στην συσκευασία.

Επίσης δεν κολλάει καθόλου.

Η μπαταρία σε χαλαρή χρήση τις κρατάει δύο μέρες.

Παιχνίδια δεν παίζει διότι έχει το τάμπλετ γι'αυτη την δουλειά.

Το λειτουργικό του είναι καθαρό σαν OnePlus.

Δεν θα έχεις πρόβλημα.

Έχει είδει πάρει Android 12 εδώ και κανένα μήνα περίπου.

Δακτυλικό αποτύπωμα αστραπιαίο (μέχρι στιγμής).

Σ'ευχαριστώ πολύ για το χρόνο! 3 πραγματάκια μόνο:

1. όσον αφορά τα updates είναι όντως unstable, εννοώντας πως συνήθως τα μεγάλα updates δημιουργούν θέμα;
2. Επί του πρακτέου, το gorilla glass 5 πχ που έχει το Note 9 Pro ή το gorilla glass 3 που έχει το Realme 7 VS το tempered glass του Realme 8,  ουσιαστικά δε σημαίνει πως το Xiaomi ή το Realme 7 ειναι αρκετά πιο ανθεκτικά; Επίσης, επειδή βλέπω πως ασχολείσαι αρκετά με κινητά, γενικά σαν συσκευή στο σύνολο φαίνεται συμπαγής και όχι "ψεύτικη" (για το επίπεδο τιμής της φυσικά);
3. Έχω βρει το Realme 7 Pro με ~30 ευρώ παραπάνω. Εδώ λίγο "φόβάμαι" τη μικρότερη μπαταρία, αλλά έχεις κάποια γενικότερη άποψη;

Επεξ/σία από Blackie
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Blackie είπε

Σ'ευχαριστώ πολύ για το χρόνο! 3 πραγματάκια μόνο:

1. όσον αφορά τα updates είναι όντως unstable, εννοώντας πως συνήθως τα μεγάλα updates δημιουργούν θέμα;
2. Επί του πρακτέου, το gorilla glass 5 πχ που έχει το Note 9 Pro ή το gorilla glass 3 που έχει το Realme 7 VS το tempered glass του Realme 8,  ουσιαστικά δε σημαίνει πως το Xiaomi ή το Realme 7 ειναι αρκετά πιο ανθεκτικά; Επίσης, επειδή βλέπω πως ασχολείσαι αρκετά με κινητά, γενικά σαν συσκευή στο σύνολο φαίνεται συμπαγής και όχι "ψεύτικη" (για το επίπεδο τιμής της φυσικά);
3. Έχω βρει το Realme 7 Pro με ~30 ευρώ παραπάνω. Εδώ λίγο "φόβάμαι" τη μικρότερη μπαταρία, αλλά έχεις κάποια γενικότερη άποψη;

1. Όχι δεν δημιουργούν θέματα.Εκτός εάν το update είναι προβληματικό από την ίδια την εταιρεία.Εγώ σε μεγάλα update κάνω backup και μετά επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το ξέρω ότι είναι λίγο μπελάς μετά για το στήσιμο αλλά έτσι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και αυτό το κάνω σε όλα τα κινητά/τάμπλετ.

Το Realme 8 είδει πήρε πριν κανένα μήνα Android 12 με την beta στα 4.10GB και στο καπάκι την κανονική στα 850MB.

2. Το gorilla glass όσο πιο μεγάλο είναι το νούμερο τόσο ποιοι ανθεκτικό είναι.... ΑΛΛΆ όλα με το κατάλληλο πέσιμο σπάνε.Αυτό που κάνει ανθεκτικό το κινητό είναι τα υλικά κατασκευής τους .

Το Realme 8 είναι πλαστικό αλλά λένε ότι στην εκτόξευση αντέχει.

Εεε δεν θα κάτσω να κάνω πείραμα εάν είναι η όχι.

Η γυναίκα μου έχει βάλει μια 360 Full Cover με τζαμακι και είναι καλυμμένη.

3. Κοίτα το 7 pro είναι δύο χρόνια πίσω,οπότε στην ουσία χάνεις. Το καλό είναι ότι έχει καλύτερη φωτογραφία ,γρήγορη φόρτιση και τον Snapdragon που είναι λίγοοο καλύτερος από τον G95 που έχει το 8 . Δεν νομίζω να αξίζει πλέον όμως.

Για εμένα μάζεψε αν μπορείς κάτι παραπάνω και κοίτα το Realme 9 pro+

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cabdik είπε

@GATE123  για το Realme 8 5G με τον Dimensity 700U εχεις αποψη...??? 

Το 5G έχει λίγοοο καλύτερο επεξεργαστή (όχι κάτι ιδιαίτερο) και ότι έχει 5G... 😁 

Αυτά και τέλος.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GATE123 είπε

Το 5G έχει λίγοοο καλύτερο επεξεργαστή (όχι κάτι ιδιαίτερο) και ότι έχει 5G... 😁 

Αυτά και τέλος.

σαν ισχυς εννοεις. γιατι σε μια ματια που εριξα, λενε (γραφουν) οτι ειναι και καλυτερος στη διαχειριση μπαταριας...!  

Δημοσ.
6 ώρες πριν, GATE123 είπε

1. Όχι δεν δημιουργούν θέματα.Εκτός εάν το update είναι προβληματικό από την ίδια την εταιρεία.Εγώ σε μεγάλα update κάνω backup και μετά επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το ξέρω ότι είναι λίγο μπελάς μετά για το στήσιμο αλλά έτσι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και αυτό το κάνω σε όλα τα κινητά/τάμπλετ.

Το Realme 8 είδει πήρε πριν κανένα μήνα Android 12 με την beta στα 4.10GB και στο καπάκι την κανονική στα 850MB.

2. Το gorilla glass όσο πιο μεγάλο είναι το νούμερο τόσο ποιοι ανθεκτικό είναι.... ΑΛΛΆ όλα με το κατάλληλο πέσιμο σπάνε.Αυτό που κάνει ανθεκτικό το κινητό είναι τα υλικά κατασκευής τους .

Το Realme 8 είναι πλαστικό αλλά λένε ότι στην εκτόξευση αντέχει.

Εεε δεν θα κάτσω να κάνω πείραμα εάν είναι η όχι.

Η γυναίκα μου έχει βάλει μια 360 Full Cover με τζαμακι και είναι καλυμμένη.

3. Κοίτα το 7 pro είναι δύο χρόνια πίσω,οπότε στην ουσία χάνεις. Το καλό είναι ότι έχει καλύτερη φωτογραφία ,γρήγορη φόρτιση και τον Snapdragon που είναι λίγοοο καλύτερος από τον G95 που έχει το 8 . Δεν νομίζω να αξίζει πλέον όμως.

Για εμένα μάζεψε αν μπορείς κάτι παραπάνω και κοίτα το Realme 9 pro+

Σ'ευχαριστώ για την ανάρτηση, με κάλυψες στα περισσότερα!

2. Σχετικά με το κατάλληλο πέσιμο, συμφωνώ. Φυσικά θα βάλω armor θήκη και έξτρα προστασία, αλλά ποτέ δε ξέρεις. Σε μερικά tests που έχω δει online, το 8 αντέχει νερό και πεσίματα σε σχέση με τα xiaomi για παράδειγμα, αλλά έχω μια εντύπωση πως τα realme τα σπρώχνουν τρομερά οι Ινδοί, σε φάση που καταντάει γελοίο, λες και είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο, γι' αυτό και τα ψιλοφοβάμαι.

3. Όσον αφορά το 7 pro, από όσο είδα είναι ~5 μήνες νεότερο, όχι; Release date Realme 7 pro 9/20, Realme 8 3/21.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Blackie είπε

Σ'ευχαριστώ για την ανάρτηση, με κάλυψες στα περισσότερα!

2. Σχετικά με το κατάλληλο πέσιμο, συμφωνώ. Φυσικά θα βάλω armor θήκη και έξτρα προστασία, αλλά ποτέ δε ξέρεις. Σε μερικά tests που έχω δει online, το 8 αντέχει νερό και πεσίματα σε σχέση με τα xiaomi για παράδειγμα, αλλά έχω μια εντύπωση πως τα realme τα σπρώχνουν τρομερά οι Ινδοί, σε φάση που καταντάει γελοίο, λες και είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο, γι' αυτό και τα ψιλοφοβάμαι.

3. Όσον αφορά το 7 pro, από όσο είδα είναι ~5 μήνες νεότερο, όχι; Release date Realme 7 pro 9/20, Realme 8 3/21.

2. Η Realme είναι σαν την Xiaomi όταν πρωτοβγήκε.

Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει έτσι και μην καταντήσει σαν την Xiaomi.

3. Realme 7 pro (Αύγουστος 2020)

Realme 8 (Μάρτιος 2021)

Τώρα έχουμε 2022.

6 ώρες πριν, cabdik είπε

σαν ισχυς εννοεις. γιατι σε μια ματια που εριξα, λενε (γραφουν) οτι ειναι και καλυτερος στη διαχειριση μπαταριας...!  

Για να σου φύγει η απορία δες εδώ https://nanoreview.net/en/soc-compare/mediatek-helio-g95-vs-mediatek-dimensity-700

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, GATE123 είπε

2. Η Realme είναι σαν την Xiaomi όταν πρωτοβγήκε.

Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει έτσι και μην καταντήσει σαν την Xiaomi.

3. Realme 7 pro (Αύγουστος 2020)

Realme 8 (Μάρτιος 2021)

Τώρα έχουμε 2022.

Για να σου φύγει η απορία δες εδώ https://nanoreview.net/en/soc-compare/mediatek-helio-g95-vs-mediatek-dimensity-700

Οκ, και Αύγουστο να είναι, μιλάμε για διαφορά 6 μηνών. Από όσο είδα, προορίζεται να έχει κι αυτό android 12 και Realme UI 3.0. Δεδομένου πως το βρίσκω με 8gb/128gb, συν όλα τα ανάλογα specs, και με διαφορά 30 Ευρώ, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που δεν το προτείνεις; Ρωτάω μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι. Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...