Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς πήρα τηλ στην epay και η προσωρινή λύση είναι να το έχω συνδεδεμένο με το ethernet. Όμως, τα τσακάλια έχουν πάνω στο μηχάνημα τους mini ethernet και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την παλιά προέκταση ethernet που έχω, αλλά έχω μια προέκταση από πιο παλιά dial up. 

Καμία ιδέα γιατί δεν συνδέεται με την τηλεφωνική θύρα? Δοκίμασα και κατευθείαν στον τοίχο, αλλά ούτε και τότε. Βγάζει συνέχεια connection error check the cable κάτι τέτοιο. Στο ρουτερ δοκίμασα και της 2 θύρες που έχει 

Μέσα στην σελίδα της cosmote, δεν εμφανίζεται ως συσκευή στις voip συσκευές (δεν ξέρω αν θα έπρεπε κανονικά) 

Δοκίμασα το παλιό pos της alpha Bank και λειτουργεί κανονικά από το dial up. 

Οπότε τι κάνω? Επικοινωνώ με cosmote? 

Δημοσ.
11 minutes ago, SabotazNic said:

Προφανώς πήρα τηλ στην epay και η προσωρινή λύση είναι να το έχω συνδεδεμένο με το ethernet. Όμως, τα τσακάλια έχουν πάνω στο μηχάνημα τους mini ethernet και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την παλιά προέκταση ethernet που έχω, αλλά έχω μια προέκταση από πιο παλιά dial up. 

Καμία ιδέα γιατί δεν συνδέεται με την τηλεφωνική θύρα? Δοκίμασα και κατευθείαν στον τοίχο, αλλά ούτε και τότε. Βγάζει συνέχεια connection error check the cable κάτι τέτοιο. Στο ρουτερ δοκίμασα και της 2 θύρες που έχει 

Μέσα στην σελίδα της cosmote, δεν εμφανίζεται ως συσκευή στις voip συσκευές (δεν ξέρω αν θα έπρεπε κανονικά) 

φωτο απο το ethernet του pos plz

• Thanks 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, poulinos είπε

φωτο απο το ethernet του pos plz

Λοιπόν, τελικά πήρα το magic kit box ή λως λέγεται από το προηγούμενο pos και το έβαλα προσωρινά και δουλεύει το ethernet. Βέβαια, αν επιστρέψουμε το παλιό pos στην alpha, θα πρέπει μάλλον να το επιστρέψουμε και αυτό (αν και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την πάπια. Η epay πλέον δεν το παρέχει αυτό το αξεσουάρ (ότι να ναι)) 

Τέλος πάντων, ξέρεις αν μπορώ να φέρω κάποιον να μου αλλάξει την άκρη του ethernet καλωδίου που έχω, σε αυτό το "mini ethernet"? 

20220411_201308.jpg

@poulinosάλλες 2 φώτο. Τώρα παρατήρησα ότι και τι ethernet χρησιμοποιεί 4 pins, οπότε λογικά γίνεται. 

20220411_202209.jpg

20220411_202256.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Μα το pos δεν ειναι Dial up. 

Koutsoumpas Koutsoumpasmesaionas GIF - Koutsoumpas Koutsoumpasmesaionas  Κουτσουμπας - Discover & Share GIFs

Πρακτικα αυτο ειναι ανταπτορας απο rj 11 se 45 αλλα παλι ειναι ethernet, αλλα με 4 αγωγους αρα max 100ρι...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μπορείς να το φτιάξεις αυτό το καλώδιο παντως δεν είναι κάτι φοβερό (το έχω κάνει σε σπίτι που πέρασα από τηλεφωνικές πρίζες Ethernet 100αρι)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Μα το pos δεν ειναι Dial up. 

Τι εννοείς με αυτό? Γιατί το έχει σαν επιλογή σύνδεσης? Γιατί να έχουν στο εγχειρίδιο οδηγιών το magic kit αλλά να μην το προσφέρουν. Γενικά βολεύει γιατί καταλήγει ένα καλώδιο εκεί και μερικές φορές το γυρνάμε προς τον πελάτη για pin. 

Τεσπα

6 λεπτά πριν, paylidis είπε

Μπορείς να το φτιάξεις αυτό το καλώδιο παντως δεν είναι κάτι φοβερό (το έχω κάνει σε σπίτι που πέρασα από τηλεφωνικές πρίζες Ethernet 100αρι)

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανά πειράξει καλώδιο. Θα δοκιμάσω σε ένα που έχω εδώ έξτρα πως ανοίγει κτλ και ένα βιντεακι. 

Δημοσ.

ειναι καλωδιο απο την μια rj11 και απο την αλλη τα pins πανε στο 1 2 3 6 σε rj45

1 hour ago, SabotazNic said:

Λοιπόν, τελικά πήρα το magic kit box ή λως λέγεται από το προηγούμενο pos και το έβαλα προσωρινά και δουλεύει το ethernet. Βέβαια, αν επιστρέψουμε το παλιό pos στην alpha, θα πρέπει μάλλον να το επιστρέψουμε και αυτό (αν και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την πάπια. Η epay πλέον δεν το παρέχει αυτό το αξεσουάρ (ότι να ναι)) 

Τέλος πάντων, ξέρεις αν μπορώ να φέρω κάποιον να μου αλλάξει την άκρη του ethernet καλωδίου που έχω, σε αυτό το "mini ethernet"? 

20220411_201308.jpg

@poulinosάλλες 2 φώτο. Τώρα παρατήρησα ότι και τι ethernet χρησιμοποιεί 4 pins, οπότε λογικά γίνεται. 

20220411_202209.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

ειναι καλωδιο απο την μια rj11 και απο την αλλη τα pins πανε στο 1 2 3 6 σε rj45

Ναι βασικά όταν τραβούσα την φώτο είδα ότι έχει και τα χρώματα, οπότε οκ 

Δημοσ.

απλα θες μια πρεσσα ακροδεκτων και κλιπς

2 minutes ago, SabotazNic said:

Ναι βασικά όταν τραβούσα την φώτο είδα ότι έχει και τα χρώματα, οπότε οκ 

• Thanks 1
Δημοσ.
9 minutes ago, SabotazNic said:

Άρα πρέπει να φέρω άλλο άτομο. Οκ gotcha 😂

η να παρεις μια πρεσσα και ακροδεκτες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, poulinos είπε

η να παρεις μια πρεσσα και ακροδεκτες

Η να παει σε ενα καταστημα ηλεκτρολογικου υλικου να του το φτιαξουν.

Σιγουρα δεν αξιζει να φωναξει ατομο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, StamTheMan είπε

Η να παει σε ενα καταστημα ηλεκτρολογικου υλικου να του το φτιαξουν.

Σιγουρα δεν αξιζει να φωναξει ατομο.

Μάλλον μπορεί αυτός που μας έφερε ταμειακή και την συντηρεί. Το θέμα είναι οτι εκείνο το ethernet είναι προέκταση 10 μέτρων και έχει διαδικασία. Προφανώς αν δεν μπορεί να έρθει (πχ μετά το κλείσιμο του μαγαζιού του) θα το βγάλω να το πάω. 

Δεν θα ασχοληθώ ο ίδιος με αυτό 

Δημοσ.
29 minutes ago, SabotazNic said:

Μάλλον μπορεί αυτός που μας έφερε ταμειακή και την συντηρεί. Το θέμα είναι οτι εκείνο το ethernet είναι προέκταση 10 μέτρων και έχει διαδικασία. Προφανώς αν δεν μπορεί να έρθει (πχ μετά το κλείσιμο του μαγαζιού του) θα το βγάλω να το πάω. 

Δεν θα ασχοληθώ ο ίδιος με αυτό 

μπορεις να εχεις ενα δεκαμετρο κανονικο ethernet και μετα rj45 coupler και βαζεις μετα αυτο το καλωδιο. αν σε βγαζει ο δρομος προς κολωνο ευχαριστως να σου φτιαξω ενα

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

μπορεις να εχεις ενα δεκαμετρο κανονικο ethernet και μετα rj45 coupler και βαζεις μετα αυτο το καλωδιο. αν σε βγαζει ο δρομος προς κολωνο ευχαριστως να σου φτιαξω ενα

Ε από Φλώρινα λίγο δύσκολο 😅

Βασικά μου έφερε ένα θηλυκό σε θηλυκό eth, και για κάποιο λόγο αυτό που έχω δεν κούμπωνε. Ίσως καλύτερα να έχω ένα μικρό αντάπτορας, από το να χαλάσω το μεγάλο. Αλλά οκ, το ίδιο είναι στην τελική 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...