Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουν μεν μια αντοχη και ανοχη στις θερμοκρασιες, αλλά πόση;

Δεν μιλω για πλαστικα χερουλακια για κατσαρολικο που θα μπει πανω σε καποια εστια. Εκει, θα 'φτασει' μεν καποια θερμοκρασια απο κατω, αλλα υποτιθεται υπαρχει αντοχη για κατι τετοιο.

Αν ομως μπει το κατσαρολικο μες το φουρνο; Δεν μιλω για τεραστιες θερμοκρασιες, αντε max 120 βαθμους.

Επισης, με ενδιαφερει αυτο γιατι ψαχνομαι με κατι ηλιακους φουρνους, που επισης δεν παιζει εστια, αλλα βαζεις ολο το σκευος μεσα. Θα αντεξουν τα χερουλια, ή θα...λιώσουν; Ξαναλεω, max 100-120 βαθμους κελσιου.

Αν ξερετε ή εχετε εμπειρια επ'αυτου του θεματος, σας παρακαλω πειτε, καθως θα πρεπει να αγορασω ενα τετοιο κατσαρολικο για τετοια χρηση, και δεν πρεπει να γινει κακη αγορα.

Δημοσ.

Με βάση την λογική, κανονικά 100 βαθμούς πρέπει σίγουρα να αντέχουν διότι τόση θερμοκρασία άνετα αγγίζει το μέταλλο στο οποίο έρχεται σε επαφή η πλαστική λαβή της κατσαρόλας. Και λογικά θα του δίνουν και μια ανοχή για παραπάνω βαθμούς δεν το κάνουν να είναι στο όριο. 

Με ένα ψάξιμο στο Web, βρίσκω απόψεις περί 150-160 βαθμών. Αν γνωρίζαμε το υλικό κατασκευής των λαβών θα είχαμε μια καλύτερη άποψη για το σημείο τήξης του. 

Για φούρνους κτλ, τα πήλινα σκεύη είναι τα καλύτερα. 

• Like 2
Δημοσ.

Η Tefal έχει μία σειρά με αποσπώμενο χερούλι που έχει και κατσαρόλες. Έχω πάρει τηγάνι από αυτήν τη σειρά και είμαι ευχαριστημένος. Δεν έχει θέμα με θερμοκρασία.
https://www.tefal.gr/Σκεύη/Μαγειρικά-Σκεύη-/Ingenio-Expertise/p/R-p-Ingenio-Expertise-GR

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Εχουν μεν μια αντοχη και ανοχη στις θερμοκρασιες, αλλά πόση;

Δεν μιλω για πλαστικα χερουλακια για κατσαρολικο που θα μπει πανω σε καποια εστια. Εκει, θα 'φτασει' μεν καποια θερμοκρασια απο κατω, αλλα υποτιθεται υπαρχει αντοχη για κατι τετοιο.

Αν ομως μπει το κατσαρολικο μες το φουρνο; Δεν μιλω για τεραστιες θερμοκρασιες, αντε max 120 βαθμους.

Επισης, με ενδιαφερει αυτο γιατι ψαχνομαι με κατι ηλιακους φουρνους, που επισης δεν παιζει εστια, αλλα βαζεις ολο το σκευος μεσα. Θα αντεξουν τα χερουλια, ή θα...λιώσουν; Ξαναλεω, max 100-120 βαθμους κελσιου.

Αν ξερετε ή εχετε εμπειρια επ'αυτου του θεματος, σας παρακαλω πειτε, καθως θα πρεπει να αγορασω ενα τετοιο κατσαρολικο για τετοια χρηση, και δεν πρεπει να γινει κακη αγορα.

Οι κατσαρόλες δεν κάνουν για φούρνο, δεν είναι φτιαγμένες για να μπαίνουν στο φούρνο, υπάρχουν ειδικά σκεύη για τέτοια χρήση, γάστρες λέγονται.

https://www.skroutz.gr/c/1079/gastres.html

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως αν σώνει και καλά θες να βάλεις κατσαρόλα στον φούρνο δοκίμασε με amc πανάκριβες αλλά έχουν ανταλλακτικα

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, esertas είπε

Υπάρχουν κατσαρόλες που έχουν μεταλλικά χερούλια. Προτίμησε τέτοια.

Ακριβως!

Και οχι μονο κατσαρόλες αλλα και τηγάνια

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Οι κατσαρόλες δεν κάνουν για φούρνο, δεν είναι φτιαγμένες για να μπαίνουν στο φούρνο, υπάρχουν ειδικά σκεύη για τέτοια χρήση, γάστρες λέγονται.

https://www.skroutz.gr/c/1079/gastres.html

Ναι αλλα:

- θελω κατι μικρο σχετικα σε μεγεθος, και συνηθως οι γαστρες ειναι πιο μεγαλες απο τα κατσαρολακια

- δεν γραφουν ποσα lt εχουν χωρητικοτητα, ενω τα κατσαρολακια γραφουν

---

Εξτρα ερωτηση:

εμαγε=μεταλλικο; Εψαξα στο google αλλα δεν καταλαβα καλα, δεν ειμαι σιγουρος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ναι αλλα:

- θελω κατι μικρο σχετικα σε μεγεθος, και συνηθως οι γαστρες ειναι πιο μεγαλες απο τα κατσαρολακια

Τότε μην πάρεις τη πρώτη που θα βρεις μπροστά σου, διάλεξε μια μικρή σχετικά σε μέγεθος.

- δεν γραφουν ποσα lt εχουν χωρητικοτητα, ενω τα κατσαρολακια γραφουν

Γράφουν διαστάσεις όμως. Τώρα αν βρίσκεις σημαντικό να γράφουν τα λίτρα και δευτερεύον την επιλογή του σωστού σκεύους τι να σου πω, πάρε κατσαρολάκι.

---

Εξτρα ερωτηση:

εμαγε=μεταλλικο; Εψαξα στο google αλλα δεν καταλαβα καλα, δεν ειμαι σιγουρος.

Εμαγιέ = αντικολλητική επίστρωση γυαλιού, ή αλλιώς επισμάλτωση.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη ψαχνω κατι
1)'compact' - κι οχι κλασικη γαστρα που και η μικροτερη παλι μεγαλη μου ειναι
2) και σε χρωμα 'μαυρο',
3) χαμηλη τιμη
4) μεταλλικα χερουλια

και δεν βρισκω,
αυτο που εδω που μου ταιριαζει σαν διαστασεις

https://www.skroutz.gr/s/7616658/Max-Home-Κατσαρόλα-Φριτέζα-24cm-EA-8240.html

παροτι ειναι σαν 'κατσαρολα-φριτεζα',

πιστευετε οτι μπορει να μπει με λιγο φαγητο στον φουρνο;

Βεβαια, κατω στις προδιαγραφες,
γραφει
"Κατάλληλη για Φούρνο - Όχι",
αλλα επειδη πολλες φορες δεν πολυισχυουν και τα οσα λενε,
θελω να μου πειτε τη γνωμη σας.

Δημοσ.

Δεν πολυισχύουν αυτά που λέει ο κατασκευαστής, αλλά ισχύουν αυτά που θα σου πει οποιοσδήποτε insomniac? Μάλιστα...

Εγώ πάντως όταν θέλω να βάλω λίγο φαγητό στο φούρνο το βάζω σε μικρό ταψί...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον, οταν ειπα οτι θελω για χρηση σε φουρνο,
στην πραγματικοτητα ειχα κατα νου τη συγκεκριμενη χρηση εφαρμογη

spacer.png
Αγορασα προσφατα ηλιακο φουρνο σαν αυτο εδω.
Δεν τον εχω χρησιμοποιησει.
Μπαινει ολο το σκευος μεσα σε ειδικη ζελατινενια σακουλα.
Οι οδηγιες δεν γραφουν για συγκεκριμενο σκευος.
Θερμοκρασια που λεει οτι μπορει να πιασει; 100-120 βαθμους κελσιου.

Για κατι 'on the move', δεν θελω ουτε κεραμικα, ουτε super large γαστρα.
Θελω μαυρο σκευος, σχετικα μικρο. Και η ερωτηση ειναι 'αν θα αντεξουν τα χερουλια' αν αυτα ειναι πλαστικα.

-----------

Κοιταζω αυτην εδω

https://www.navaideas.gr/product/tetragwnh-katsarola-gastra-funtzio-me-antikollhtikh-epistrwsh-petra-24cm__10-128-101

με χερουλι τετοιο

spacer.png

Βεβαια οπως το βλεπω, κατι τετοιο, ισως στη χειροτερη περιπτωση το ξηλωνεις απο μονος σου,
και τελος τα προβληματα και οι φοβιες αν και μηπως λιωσει.
Αλλα οπως ειπα, μιλαμε για θερμοκρασιες 100-120 βαθμους max.

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/4/2022 στις 7:22 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Με βάση την λογική, κανονικά 100 βαθμούς πρέπει σίγουρα να αντέχουν διότι τόση θερμοκρασία άνετα αγγίζει το μέταλλο στο οποίο έρχεται σε επαφή η πλαστική λαβή της κατσαρόλας

Σε αυτό κάνεις λάθος. Όταν η κατσαρόλα είναι πάνω στο μάτι, η θερμότητα δεν περνάει σε όλη την λαβή πάρα μόνο στο σημείο επαφής με την κατσαρόλα. Edit: προφανώς περνάει το μέταλλο κατά μήκος όλης της λαβής, αλλά ποτέ δεν ζεσταθεί η εξωτερική μεριά της λαβής λόγω ότι δεν είναι αγωγιμο υλικό το πλαστικό. 

Αντιθέτως, μέσα στον φούρνο θα ζεσταθεί λόγω της θερμοκρασίας στον χώρο. 

Δες για επαγγελματικά σκεύη. Τα βάζουμε κανονικά στον φούρνο. Απλά θες προφανώς γάντια/πανιά μιας και ναι μεν πάλι δεν μεταφέρεται η θερμότητα στα χερούλια στο μάτι, στον φούρνο μέσα όμως καίνε. 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.

Να κάνω και εγώ μια παρανοϊκή ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Το πλαστικό όταν θερμαίνεται δεν μπορεί να βγάλει τοξικές ουσίες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...