kwnssk Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, atheatos είπε Ναι... και ο κατώτατος μισθός είναι ίδιος σε όλο τον κόσμο... Μου επιτρέπεις να σε πάρω λίγο στο ψιλό. Το συνηθίζω με τα τρολ...😄 Μπορείς να με αναφέρεις για διαγραφή.😁 Στην Κίνα το iphone είναι πιο φτηνό σε σχέση με την Ευρώπη δλδ; 5 λεπτά πριν, Hetfield είπε Ειπα εγω ποτε να γινουμε Ινδια και Κινα για να ερθει ξενο κεφαλαιο και να ανοιξουν οι δουλειες; Παντα εκει πας την κουβεντα αλλα ποτε δεν μου απαντας γιατι η Tesla κι η Intel ανοιγουν εργοστασια στη Γερμανια, αφου η μονη ανησυχια μιας πολυεθνικης ειναι το φτηνο εργατικο χερι (και μονο). Ειπες τη βλακεια σου, ορμομενος απο τα δικα σου θεματα και τα δογματα σου, αλλα δεν περιστρεφεται ο κοσμος γυρω σου. Deal with it. Ενταξει, γελασαμε και σημερα που αναρωτηθηκες ποσο πιο χαμηλα θα πεσει ο βασικος μισθος στην Ινδια. Αυτο ακριβως Η tesla ανοίγει γιατί στην Γερμανία είναι πιο φτηνό το εργατικό κόστος σε σχέση με ΗΠΑ και θα γλυτώσει την μεταφορά μέσω θαλάσσης που έχει πάει στον θεο.
Hetfield Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, kwnssk said: Στην Κίνα το iphone είναι πιο φτηνό σε σχέση με την Ευρώπη δλδ; Η tesla ανοίγει γιατί στην Γερμανία είναι πιο φτηνό το εργατικό κόστος σε σχέση με ΗΠΑ και θα γλυτώσει την μεταφορά μέσω θαλάσσης που έχει πάει στον θεο. Η Ρουμανια, η Τσεχια, η Σλοβακια, η Σλοβενια, η Βουλγαρια, η Ελλαδα κι αλλες χωρες εχουν φθηνοτερα εργατικα χερια απο τη Γερμανια. Γιατι λοιπον Γερμανια κι οχι καποια απο τις αλλες χωρες; Αρα αυτα που λες περι φθηνων εργατικων δεν στεκουν (παντα), ειναι ανοησιες. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από Hetfield 1
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 29 λεπτά πριν, kwnssk είπε Αν δεις καλύτερα τα προϊόντα της apple έχουν ακριβώς την ίδια τιμή σε όλο τον κοσμο Δεν το έχω κοιτάξει αυτό. Οπως και να χει, θα δούμε όταν κυκλοφορήσει τι θα γίνει. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού πάντως, αλλά και στην Ελλάδα, ισχύει η λογική πως ένα μεγάλο ποσοστό προϊόντων που παράγονται, τιμολογειται διαφορετικά ανάλογα την χώρα με κριτηρια που θέτει η κάθε εταιρεία. Αν ανοιξω εγώ βιομηχανία παραγωγής σαπουνιών και τα πουλάω 2 ευρώ στην Ελλάδα, θα είμαι χαζός αν τα πουλάω 2 ευρώ και προς δυτική Ευρώπη η άλλες πλούσιες, αν βέβαια τα στείλω Αφρική η Βαλκάνια θα τα έχω ίδια και ίσως χαμηλότερη τιμή άμα με παίρνει και μπορώ να βγάλω περισσότερο κέρδος από αυτο.
kwnssk Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν το έχω κοιτάξει αυτό. Οπως και να χει, θα δούμε όταν κυκλοφορήσει τι θα γίνει. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού πάντως, αλλά και στην Ελλάδα, ισχύει η λογική πως ένα μεγάλο ποσοστό προϊόντων που παράγονται, τιμολογειται διαφορετικά ανάλογα την χώρα με κριτηρια που θέτει η κάθε εταιρεία. Αν ανοιξω εγώ βιομηχανία παραγωγής σαπουνιών και τα πουλάω 2 ευρώ στην Ελλάδα, θα είμαι χαζός αν τα πουλάω 2 ευρώ και προς δυτική Ευρώπη η άλλες πλούσιες, αν βέβαια τα στείλω Αφρική η Βαλκάνια θα τα έχω ίδια και ίσως χαμηλότερη τιμή άμα με παίρνει και μπορώ να βγάλω περισσότερο κέρδος από αυτο. Αυτό δεν ισχύει σε μεγάλα μονοπώλια όπως πχ στα ηλεκτρονικά. Ακόμα αν θες και στα ρούχα. Τα zara για παράδειγμα έχουν ίδιες τιμές Ελλάδα και Βουλγαρία. Μόνο οι φόροι τις καθε χώρας μπορει να αλλαζουν Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από kwnssk
atheatos Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 😂 Για το Ινδό που με τον κατώτατο μισθό που παίρνει στην Ινδια και έρχεται διακοπές στην Ελλάδα , είναι πιο φτηνό το iPhone να το πάρει από Κίνα παρά από Ευρώπη…🤣 Και μην ξεχνάς ότι στην Κίνα επειδή εκεί φτιάχνει τα iPhone η Apple ο κατώτατος μισθός έχει πέσει και για αυτό δεν μπορεί να το αγοράσει ο Κινεζος, όποτε τα εξάγουν στον εχθρό τους στην Ινδία που έχει λεφτά , γιατί δεν εχει πάει η Apple ακόμα στην Ινδία να ρίξει τον κατώτατο μισθό και εκεί...🤣
kwnssk Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, atheatos είπε 😂 Για το Ινδό που με τον κατώτατο μισθό που παίρνει στην Ινδια και έρχεται διακοπές στην Ελλάδα , είναι πιο φτηνό το iPhone να το πάρει από Κίνα παρά από Ευρώπη…🤣 Και μην ξεχνάς ότι στην Κίνα επειδή εκεί φτιάχνει τα iPhone η Apple ο κατώτατος μισθός έχει πέσει και για αυτό δεν μπορεί να το αγοράσει ο Κινεζος, όποτε τα εξάγουν στον εχθρό τους στην Ινδία που έχει λεφτά , γιατί δεν εχει πάει η Apple ακόμα στην Ινδία να ρίξει τον κατώτατο μισθό και εκεί...🤣 Μου αρέσει που γελάς μόνος σου. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από kwnssk
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, atheatos είπε 😂 Για το Ινδό που με τον κατώτατο μισθό που παίρνει στην Ινδια και έρχεται διακοπές στην Ελλάδα , είναι πιο φτηνό το iPhone να το πάρει από Κίνα παρά από Ευρώπη…🤣 Και μην ξεχνάς ότι στην Κίνα επειδή εκεί φτιάχνει τα iPhone η Apple ο κατώτατος μισθός έχει πέσει και για αυτό δεν μπορεί να το αγοράσει ο Κινεζος, όποτε τα εξάγουν στον εχθρό τους στην Ινδία που έχει λεφτά , γιατί δεν εχει πάει η Apple ακόμα στην Ινδία να ρίξει τον κατώτατο μισθό και εκεί...🤣 Το είπαμε, στο 1 δις πληθυσμού της Ινδίας, άνετα βρίσκεις 1 εκ. πολύ πλούσιους. Θυμάμαι άρθρο πριν πολλά χρόνια για Κίνα που μιλούσε για 10 εκ. πλούσιους Κινέζους, τώρα παίζει να είναι πολύ περισσότεροι. Για την πλέμπα δεν απευθύνονται αυτά τα κινητά. 16 λεπτά πριν, kwnssk είπε Αυτό δεν ισχύει σε μεγάλα μονοπώλια όπως πχ στα ηλεκτρονικά. Ακόμα αν θες και στα ρούχα. Τα zara για παράδειγμα έχουν ίδιες τιμές Ελλάδα και Βουλγαρία. Μόνο οι φόροι τις καθε χώρας μπορει να αλλαζουν Σωστό αυτό που λες για τα μονοπωλια.
atheatos Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Το είπαμε, στο 1 δις πληθυσμού της Ινδίας, άνετα βρίσκεις 1 εκ. πολύ πλούσιους. Θυμάμαι άρθρο πριν πολλά χρόνια για Κίνα που μιλούσε για 10 εκ. πλούσιους Κινέζους, τώρα παίζει να είναι πολύ περισσότεροι. Για την πλέμπα δεν απευθύνονται αυτά τα κινητά. Σωστό αυτό που λες για τα μονοπωλια. Ο κατώτατος μισθός όμως στην Ινδία είναι μεγαλύτερος της Κίνας γιατί δεν έχει πάει η Apple να τον ρίξει….🤑 Η apple έχει ίδιο κινητό παγκοσμίως με ελάχιστες διάφορες σε μερικα κράτη λόγω συχνοτήτων και δεν πουλάει Β’ διαλογής στην Βουλγαρία και Α’ διαλογής στην Ελλάδα σαν μερικές αντίπαλες εταιρειες . Ακόμα και το λογισμικό είναι ίδιο παγκοσμίως. Τώρα οι τιμές καθορίζονται από άλλους παράγοντες ανα χώρα , με τον ίδιο περίπου τρόπο που καθορίζεται και ο κατώτατος μισθός ,αν υπάρχει. Δεν Πουλιέται σε όλες τις χώρες στην ίδια τιμή ,αλλά η αρχική τιμή είναι ίδια για όλους και αλλάζει κυρίως από φόρους, κόστος μάρκετινγκ και πωλήσεων ανά χώρα. Η ισοτιμία των νομισμάτων είναι βασικός παράγοντας στην διαμόρφωση της τιμής και καλό είναι να καταλάβουν μερικα τρολ ότι δεν ισχύουν τα ίδια σε όλες τις χώρες και δεν σκέφτονται όλοι όπως σκέφτεται ο Έλληνας…. Οσο για την Βουλγαρία ο Zara μπορεί να έχει την ίδια τιμή αλλα δεν έχουμε το ίδιο νομισμα και κατώτατο μισθό , όποτε τα Zara θεωρούνται ένα είδος πολυτελείας στην Βουλγαρία για τους περισσότερους Βούλγαρους.Κρίμα που ακόμα και εδώ έχουμε άγνοια , για το τι γίνεται δίπλα μας. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από atheatos 2
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 43 λεπτά πριν, atheatos είπε Ο κατώτατος μισθός όμως στην Ινδία είναι μεγαλύτερος της Κίνας γιατί δεν έχει πάει η Apple να τον ρίξει….🤑 Η apple έχει ίδιο κινητό παγκοσμίως με ελάχιστες διάφορες σε μερικα κράτη λόγω συχνοτήτων και δεν πουλάει Β’ διαλογής στην Βουλγαρία και Α’ διαλογής στην Ελλάδα σαν μερικές αντίπαλες εταιρειες . Ακόμα και το λογισμικό είναι ίδιο παγκοσμίως. Τώρα οι τιμές καθορίζονται από άλλους παράγοντες ανα χώρα , με τον ίδιο περίπου τρόπο που καθορίζεται και ο κατώτατος μισθός ,αν υπάρχει. Δεν Πουλιέται σε όλες τις χώρες στην ίδια τιμή ,αλλά η αρχική τιμή είναι ίδια για όλους και αλλάζει κυρίως από φόρους, κόστος μάρκετινγκ και πωλήσεων ανά χώρα. Η ισοτιμία των νομισμάτων είναι βασικός παράγοντας στην διαμόρφωση της τιμής και καλό είναι να καταλάβουν μερικα τρολ ότι δεν ισχύουν τα ίδια σε όλες τις χώρες και δεν σκέφτονται όλοι όπως σκέφτεται ο Έλληνας…. Οσο για την Βουλγαρία ο Zara μπορεί να έχει την ίδια τιμή αλλα δεν έχουμε το ίδιο νομισμα και κατώτατο μισθό , όποτε τα Zara θεωρούνται ένα είδος πολυτελείας στην Βουλγαρία για τους περισσότερους Βούλγαρους.Κρίμα που ακόμα και εδώ έχουμε άγνοια , για το τι γίνεται δίπλα μας. Σεβαστή η γνώμη σου. Αυτό που είπα είναι ότι και στην Ινδία υπάρχουν πολλοί πλούσιοι κατ' απόλυτες τιμές και από αυτούς κοιτάει να πουλήσει και να έχει κέρδη η Apple, όχι από την πλέμπα της Ινδίας.
Fotis Deutschland Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Πολύ κλάψα σε αυτό το θέμα από τους Έλληνες όπου η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα είναι η χρεωκοπημενη δημόσια ΔΕΗ. Δεν νομίζω να ξέρουμε σαν λαός πολλά για το πως δουλεύουν αυτές οι εταιρείες- γίγαντες άρα κάτι παραπάνω θα ξέρει η Apple, Samsung και άλλες μεγάλες πολυεθνικές που αναπτύσσονται στην Ινδία.😉😉 1 1
AtiX Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 24 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε Πολύ κλάψα σε αυτό το θέμα από τους Έλληνες όπου η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα είναι η χρεωκοπημενη δημόσια ΔΕΗ. Δεν νομίζω να ξέρουμε σαν λαός πολλά για το πως δουλεύουν αυτές οι εταιρείες- γίγαντες άρα κάτι παραπάνω θα ξέρει η Apple, Samsung και άλλες μεγάλες πολυεθνικές που αναπτύσσονται στην Ινδία.😉😉 Αν είναι υπερχρεωμένη κάτι δις σε υπερκέρδη πως βγαίνουν? Από τους μεταπωλητές? 2
Fotis Deutschland Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, AtiX είπε Αν είναι υπερχρεωμένη κάτι δις σε υπερκέρδη πως βγαίνουν? Από τους μεταπωλητές? Πρακτικά οι δημόσιες επιχειρήσεις ακόμα και ζημιές να έχουν τις πληρώνουμε εσύ και εγώ, δεν είναι σαν τις ιδιωτικές που απλά κλείνουν και τέλος. Αν και η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια κάνει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ώστε να αντλεί κεφάλαια και να κρατιέται όσο μπορεί σε καλά επίπεδα. Γενικά όμως η Ελλάδα δεν είχε και ούτε θα έχει ποτέ πολυεθνικές καθώς δεν έχουμε την κουλτούρα για κάτι τέτοιο εμείς. Δεν έχει να κάνει με τον πληθυσμό της χώρας καθώς η Ελβετία των 8,7 εκατομμυρίων έχει (Nestle, Swatch, Ubs, Glencore, Novartis, Roche, Vitol, ABB). Η Σουηδία των 10 εκατομμυριων έχει (Volvo, Scania, Ikea, Spotify). Απλά στην Ελλάδα είμαστε ξερόλες και ΜΑΣ ενδιαφέρει μόνο να κάνουμε απεργίες με το ΚΚΕ. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από Fotis Deutschland 1 1 1
AtiX Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Fotis Deutschland είπε Πρακτικά οι δημόσιες επιχειρήσεις ακόμα και ζημιές να έχουν τις πληρώνουμε εσύ και εγώ, δεν είναι σαν τις ιδιωτικές που απλά κλείνουν και τέλος. Αν και η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια κάνει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ώστε να αντλεί κεφάλαια και να κρατιέται όσο μπορεί σε καλά επίπεδα. Γενικά όμως η Ελλάδα δεν είχε και ούτε θα έχει ποτέ πολυεθνικές καθώς δεν έχουμε την κουλτούρα για κάτι τέτοιο εμείς. Δεν έχει να κάνει με τον πληθυσμό της χώρας καθώς η Ελβετία των 8,7 εκατομμυρίων έχει (Nestle, Swatch, Ubs, Glencore, Novartis, Roche, Vitol, ABB). Η Σουηδία των 10 εκατομμυριων έχει (Volvo, Scania, Ikea, Spotify). Απλά στην Ελλάδα είμαστε ξερόλες και ΜΑΣ ενδιαφέρει μόνο να κάνουμε απεργίες με το ΚΚΕ. Δεν διαφωνώ σε αυτό που γράφεις… απλά η ΔΕΗ είχε, έχει και θα έχει κέρδη…
umbrella co. Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Φθηνα εργατικα + Ακριβα προϊοντα = Μεγιστο κερδος
kata_tixi Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, Hetfield είπε Δεν θα μου απαντησεις γιατι δε σε συμφερει να μου απαντησεις και γιατι δεν εχεις ιδεα για ποιο πραγμα μιλας. Και φυσικα και ξερω τους μισθους ενος απλου εργατη σε εργοστασιο της Γερμανιας. Εσυ εισαι αυτος που δεν τους ξερει. ΥΓ: Πλεον τα συγχρονα εργοστασια δεν εχουν τοσους πολλους εργατες, γιατι οι διαδικασιες αυτοματοποιουνται και αναλαμβανει η ρομποτικη. Αυτο συνεπαγεται με μικροτερο αριθμο εργατων και μεγαλυτερο αριθμο εξειδικευμενου προσωπικου (IT, μηχανολογων, process experts, business developers κτλ, εκτος κι αν νομιζεις οτι αυτα δια μαγειας στηνονται και διαχειριζονται). Η Γερμανια εχει τετοιο προσωπικο. Αρα η καραμελα περι φθηνου εργατικου, δεν στεκει παντα, γιατι το εργατικο κοστος σε καποιες περιπτωσεις δεν ειναι η κυριαρχη ποσοτητα που λαμβανεται υποψη. Αυτο ακριβως προσπαθω να εξηγησω, κι αυτο ακριβως απαντησα πιο πανω. Δεν ειναι μονο το φθηνο εργατικο χερι που καθοριζει το συνολικο κοστος ενος εργοστασιου και το που θα ανοιξει ενα εργοστασιο. Κι οταν προσπαθω να το εξηγησω με χαρακτηριζει ο φιλος οτι ειμαι φιλελε. Τι να πεις και τι να συζητησεις σε ενα τετοιο δογματικο πλαισιο... οταν λεω δεν μπορει να ανοιξει αλλου δεν εννοω δεν μπορει να ανοιξουν στην ελλαδα εννοω δεν μπορουν να ανοιξουν εκει που ανοιγαν μεχρι πρότινος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα