kata_tixi Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Hetfield είπε Το point του ηταν οτι οι Ινδοι θα φτωχοποιηθουν επειδη θα ανοιξει η Foxconn εργοστασια στην Ινδια. Ενω εμεις εδω στο Ελλαντα ειμαστε μαγκες κι επαναστατες, τους διωχνουμε τους καπιταλιστες και τα εργοστασια τους και μετα αναρωτιομαστε γιατι δεν εχουμε να περασουμε το μηνα. Εγω παντως οχι δεν θα λυπηθω, ειδικα οσο διαβαζω τετοια αστοχα σχολια - λουζομαστε τις επιλογες μας σαν λαος. εμεις εδω στην ελλαδα ειμαστε ακριβοί για αυτες τις επενδυσεις και μισθολογικα και απο θεμα φορολογιας και απο θεμα νομων. μια χαρα ξενες εταιριες ερχονται στην ελλαδα βλεπε microsoft teamviewer κτλ που πληρωνουν το 1/5-1/3 μισθου σε σχεση με αντίστοιχους υπαλλήλους (ιδίου ή χαμηλότερο μορφωτικού επιπέδου) από άλλες ανεπτυγμένες χώρες (βλέπε ε.ε.-αμερική-καναδά κτλ). οπότε να μην λέμε πράγματα απλά για να τα πούμε όταν δεν ισχύουν. δεν πήγαν τα γερμανικά εργοστάσια στην Τουρκία επειδή είμαστε μάγκες εδώ και επαναστάτες αλλά επειδή έχουν μικρότερους μισθούς ,φορολογία και δεν υπάρχουν νόμοι (ή έστω δεν τηρούνται το ίδιο ) σε ότι έχει να κάνει τα εργασιακά και το περιβάλλον. 1 1
Hetfield Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, kata_tixi said: να φτωχοποιηθουν παραπανω λιγο δυσκολο. λες οτι απασχολείσαι σε παραγωγικη διαδικασια απο πολυεθνικη στην Ελλαδα δλδ οτι εσυ εισαι παραγωγικος και οι αλλοι οχι; να παμε τοτε 10 εκατ πληθυσμού να δουλεψουμε ολοι σε πολυεθνικές. και να λεμε σε οσους δεν δουλευουν και μπορει να δουλευουν 6ημερα 10 ωρα χωρις δωρα σωστη ασφαλιση κτλ οτι δεν ειναι παραγωγικοι και οτι θα επρεπε να εχουν πρότυπο χωρες οπως η ινδια και να μην λενε τπτ γιατι μακαρι να ειμασταν και σαν την ινδια δλδ.............................................. αναρωτιέμαι τι ηλικια θα έχει ο νεοτερος εργατης στην ινδια , τι μισθο θα παιρνει και τι δικαιώματα θα εχει; μπορεις να με διαφωτίσεις γιατι βλεπω εισαι γνωστης; Αρα συμφωνεις που ανεφερα οτι το σχολιο του ηταν αστοχο και χαιρομαι για αυτο. ΥΓ: Η λεξη παραγωγη εχει συγκεκριμενη εννοια. Μην την συγχεεις με την αποδοση. Εργαζομαι στην παραγωγη, δηλαδη σε εργοστασιο. Νταξει τωρα; 50 minutes ago, kata_tixi said: εμεις εδω στην ελλαδα ειμαστε ακριβοί για αυτες τις επενδυσεις και μισθολογικα και απο θεμα φορολογιας και απο θεμα νομων. μια χαρα ξενες εταιριες ερχονται στην ελλαδα βλεπε microsoft teamviewer κτλ που πληρωνουν το 1/5-1/3 μισθου σε σχεση με αντίστοιχους υπαλλήλους (ιδίου ή χαμηλότερο μορφωτικού επιπέδου) από άλλες ανεπτυγμένες χώρες (βλέπε ε.ε.-αμερική-καναδά κτλ). οπότε να μην λέμε πράγματα απλά για να τα πούμε όταν δεν ισχύουν. δεν πήγαν τα γερμανικά εργοστάσια στην Τουρκία επειδή είμαστε μάγκες εδώ και επαναστάτες αλλά επειδή έχουν μικρότερους μισθούς ,φορολογία και δεν υπάρχουν νόμοι (ή έστω δεν τηρούνται το ίδιο ) σε ότι έχει να κάνει τα εργασιακά και το περιβάλλον. Ειμαστε μεν ακριβοτεροι, αλλα δεν ειναι αυτος ο κυριος λογος που δεν ερχονται εργοστασια και Hubs στην Ελλαδα. Οταν οι φοροι δεν ειναι φλατ, οταν ζεις με το φοβο οτι η επομενη κυβερνηση θα αλλαξει αρδην (αντι να απλοποιησει) τη νομοθεσια και τη φορολογια, τοτε μην περιμενεις και πολλα. Χωροταξικα/πολεοδομικα τα ιδια και χειροτερα, πανηγυριζουμε που δωσαμε αδειες στο Ελληνικο μεσα σε μολις 20 χρονια. Τα logistics συμβαλουν στο κοστος, εμεις εδω επρεπε να δωσουμε το λιμανι στους Κινεζους για να κινηθει, γιατι Ελληνας προϊσταμενος του δημοσιου να γινει μανατζερ σε ενα λιμανι τοτε θα το βυθισει. Η Tesla γιατι πηγε στη Γερμανια κι οχι π.χ. στη Ρουμανια; Η Intel γιατι θα ανοιξει 2 εργοστασια στη Γερμανια; Σιγουρα παντως οχι λογω κοστους. Η Microsoft ηρθε στην Ελλαδα γιατι πηρε διευκολυνσεις απο την ελληνικη κυβερνηση (μεχρι και οικοπεδο δεσμευσε η κυβερνηση για την Microsoft), στη Γερμανια ολα αυτα ειναι νομοθεσια και απλοποιημενες διαδικασιες. Βλακες οι Ινδοι κατα τους Ελληνες, κι οι Ελληνες πανεξυπνοι. Και μετα να λυπηθω εγω που δεν εχει ο Ελληνας να πληρωσει τους λογαριασμους του; Οχι βεβαια... Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από Hetfield 2
NotAliki177 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Hetfield said: Αρα συμφωνεις που ανεφερα οτι το σχολιο του ηταν αστοχο και χαιρομαι για αυτο. ΥΓ: Η λεξη παραγωγη εχει συγκεκριμενη εννοια. Μην την συγχεεις με την αποδοση. Εργαζομαι στην παραγωγη, δηλαδη σε εργοστασιο. Νταξει τωρα; Ειμαστε μεν ακριβοτεροι, αλλα δεν ειναι αυτος ο κυριος λογος που δεν ερχονται εργοστασια και Hubs στην Ελλαδα. Οταν οι φοροι δεν ειναι φλατ, οταν ζεις με το φοβο οτι η επομενη κυβερνηση θα αλλαξει αρδην (αντι να απλοποιησει) τη νομοθεσια και τη φορολογια, τοτε μην περιμενεις και πολλα. Χωροταξικα/πολεοδομικα τα ιδια και χειροτερα, πανηγυριζουμε που δωσαμε αδειες στο Ελληνικο μεσα σε μολις 20 χρονια. Τα logistics συμβαλουν στο κοστος, εμεις εδω επρεπε να δωσουμε το λιμανι στους Κινεζους για να κινηθει, γιατι Ελληνας προϊσταμενος του δημοσιου να γινει μανατζερ σε ενα λιμανι τοτε θα το βυθισει. Η Tesla γιατι πηγε στη Γερμανια κι οχι π.χ. στη Ρουμανια; Η Intel γιατι θα ανοιξει 2 εργοστασια στη Γερμανια; Σιγουρα παντως οχι λογω κοστους. Η Microsoft ηρθε στην Ελλαδα γιατι πηρε διευκολυνσεις απο την ελληνικη κυβερνηση (μεχρι και οικοπεδο δεσμευσε η κυβερνηση για την Microsoft), στη Γερμανια ολα αυτα ειναι νομοθεσια και απλοποιημενες διαδικασιες. Βλακες οι Ινδοι κατα τους Ελληνες, κι οι Ελληνες πανεξυπνοι. Και μετα να λυπηθω εγω που δεν εχει ο Ελληνας να πληρωσει τους λογαριασμους του; Οχι βεβαια... Ναι, αν είναι να έρχονται και να μην ανοίγουν θέσεις εργασίας τι να το κάνεις; Κράζεις τους νόμους μας αλλά παραβλέπεις ότι οι περισσότεροι έρχονται είτε για φθηνά χέρια, είτε γιατί τους παρέχεις ελαφρύνσεις κλπ. Καμία εταιρία δεν ήρθε Ελλάδα για να δώσει 700 βασικό για ανειδίκευτο και να πληρώνει κανονικά φόρους. Ψάχνουν το τζάμπα. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από NotAliki177
fmarulezkd Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, fytotech είπε Θα ήταν περήφανος ο καθηγητής Γεωγραφίας σου. Ξες οτι η Apple ειναι Αμερικανική εταιρεία, ετσι;
kwnssk Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, Hetfield είπε Αρα συμφωνεις που ανεφερα οτι το σχολιο του ηταν αστοχο και χαιρομαι για αυτο. ΥΓ: Η λεξη παραγωγη εχει συγκεκριμενη εννοια. Μην την συγχεεις με την αποδοση. Εργαζομαι στην παραγωγη, δηλαδη σε εργοστασιο. Νταξει τωρα; Ειμαστε μεν ακριβοτεροι, αλλα δεν ειναι αυτος ο κυριος λογος που δεν ερχονται εργοστασια και Hubs στην Ελλαδα. Οταν οι φοροι δεν ειναι φλατ, οταν ζεις με το φοβο οτι η επομενη κυβερνηση θα αλλαξει αρδην (αντι να απλοποιησει) τη νομοθεσια και τη φορολογια, τοτε μην περιμενεις και πολλα. Χωροταξικα/πολεοδομικα τα ιδια και χειροτερα, πανηγυριζουμε που δωσαμε αδειες στο Ελληνικο μεσα σε μολις 20 χρονια. Τα logistics συμβαλουν στο κοστος, εμεις εδω επρεπε να δωσουμε το λιμανι στους Κινεζους για να κινηθει, γιατι Ελληνας προϊσταμενος του δημοσιου να γινει μανατζερ σε ενα λιμανι τοτε θα το βυθισει. Η Tesla γιατι πηγε στη Γερμανια κι οχι π.χ. στη Ρουμανια; Η Intel γιατι θα ανοιξει 2 εργοστασια στη Γερμανια; Σιγουρα παντως οχι λογω κοστους. Η Microsoft ηρθε στην Ελλαδα γιατι πηρε διευκολυνσεις απο την ελληνικη κυβερνηση (μεχρι και οικοπεδο δεσμευσε η κυβερνηση για την Microsoft), στη Γερμανια ολα αυτα ειναι νομοθεσια και απλοποιημενες διαδικασιες. Βλακες οι Ινδοι κατα τους Ελληνες, κι οι Ελληνες πανεξυπνοι. Και μετα να λυπηθω εγω που δεν εχει ο Ελληνας να πληρωσει τους λογαριασμους του; Οχι βεβαια... Αυτά να τα πεις στους εργάτες στην cosco στο λιμάνι που ζουν σε συνθήκες γαλέρας και μετράνε νεκρούς από εργατικά δυστυχήματα. Και μια συμβουλή. Όταν είναι να το παίξεις εργάτης για να βγάλεις την φιλελε προπαγάνδα σου, πέτα και κάτι που να συμφέρει τους εργάτες.οχι μόνο τους επενδυτές. Μπορεί έτσι να σε πιστέψει και κανένας άλλος. 1 1
kata_tixi Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Hetfield είπε Αρα συμφωνεις που ανεφερα οτι το σχολιο του ηταν αστοχο και χαιρομαι για αυτο. ΥΓ: Η λεξη παραγωγη εχει συγκεκριμενη εννοια. Μην την συγχεεις με την αποδοση. Εργαζομαι στην παραγωγη, δηλαδη σε εργοστασιο. Νταξει τωρα; Ειμαστε μεν ακριβοτεροι, αλλα δεν ειναι αυτος ο κυριος λογος που δεν ερχονται εργοστασια και Hubs στην Ελλαδα. Οταν οι φοροι δεν ειναι φλατ, οταν ζεις με το φοβο οτι η επομενη κυβερνηση θα αλλαξει αρδην (αντι να απλοποιησει) τη νομοθεσια και τη φορολογια, τοτε μην περιμενεις και πολλα. Χωροταξικα/πολεοδομικα τα ιδια και χειροτερα, πανηγυριζουμε που δωσαμε αδειες στο Ελληνικο μεσα σε μολις 20 χρονια. Τα logistics συμβαλουν στο κοστος, εμεις εδω επρεπε να δωσουμε το λιμανι στους Κινεζους για να κινηθει, γιατι Ελληνας προϊσταμενος του δημοσιου να γινει μανατζερ σε ενα λιμανι τοτε θα το βυθισει. Η Tesla γιατι πηγε στη Γερμανια κι οχι π.χ. στη Ρουμανια; Η Intel γιατι θα ανοιξει 2 εργοστασια στη Γερμανια; Σιγουρα παντως οχι λογω κοστους. Η Microsoft ηρθε στην Ελλαδα γιατι πηρε διευκολυνσεις απο την ελληνικη κυβερνηση (μεχρι και οικοπεδο δεσμευσε η κυβερνηση για την Microsoft), στη Γερμανια ολα αυτα ειναι νομοθεσια και απλοποιημενες διαδικασιες. Βλακες οι Ινδοι κατα τους Ελληνες, κι οι Ελληνες πανεξυπνοι. Και μετα να λυπηθω εγω που δεν εχει ο Ελληνας να πληρωσει τους λογαριασμους του; Οχι βεβαια... Για αυτα να υποθέσω φταίει ο απλός ιδιωτικός και δημόσιος υπάλληλος και όχι οι πολιτική προϊστάμενοι ; Επίσης δεν είδα κανέναν να πει ότι οι Ινδοί είναι βλάκες .είδα να λένε ότι είναι φτωχοί και αυτές οι εταιρίες τέτοιες χώρες θέλουν που από το να πεθάνει στο δρόμο κάποιος προτιμάει να πεθάνει μέσα στο εργοστάσιο. αν αυτό ειδικά για χώρες όπως η Ινδία εσύ δεν το καταλαβαίνεις κάτι πάει λάθος. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από kata_tixi
tzotzo Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, Hetfield είπε ΥΓ: Η λεξη παραγωγη εχει συγκεκριμενη εννοια. Μην την συγχεεις με την αποδοση. Εργαζομαι στην παραγωγη, δηλαδη σε εργοστασιο. Νταξει τωρα; Δύο χρόνια τώρα τα εργοστάσια δουλεύουν χωρίς προϊσταμένους, και manager. Καθώς όλοι αυτοί οι "παραγωγικοι" εργαζόμενοι δουλεύουν απομακρυσμένα. Καλό θα ήταν να μας πεις τι μισθό παίρνει ο χαμηλόμισθος στο εργοστάσιο, και του φτάνει για να πληρώσει το ρεύμα.
Makis38 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μας την λέγανε ότι είναι κινέζικα, τώρα να δεις…
Hetfield Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, kata_tixi said: Για αυτα να υποθέσω φταίει ο απλός ιδιωτικός και δημόσιος υπάλληλος και όχι οι πολιτική προϊστάμενοι ; Επίσης δεν είδα κανέναν να πει ότι οι Ινδοί είναι βλάκες .είδα να λένε ότι είναι φτωχοί και αυτές οι εταιρίες τέτοιες χώρες θέλουν που από το να πεθάνει στο δρόμο κάποιος προτιμάει να πεθάνει μέσα στο εργοστάσιο. αν αυτό ειδικά για χώρες όπως η Ινδία εσύ δεν το καταλαβαίνεις κάτι πάει λάθος. Φυσικα και φταινε οι πολιτικοι προϊσταμενοι, ειπα εγω ποτε το αντιθετο; Αλλα τους πολιτικους προϊσταμενους τους οριζουμε εμεις. Οταν διαβαζω ανοησιες σαν αυτη παρακατω, τοτε καταλαβαινεις οτι δεν φταιει μοναχα ο πολιτικος προϊσταμενος, φταιει ο ανοητος πολιτης που τον διοριζει. 17 hours ago, kwnssk said: Αυτές οι νέες ευκαιρίες στην απασχόληση πόσο να μείωσαν άραγε τον κατωτατο μισθό των Ινδών; Που νομιζει αθελα του οτι ο μεσος Ινδος εχει καν μισθο, προσβαση σε νερο και καθαριοτητα. Συνελθετε. 3 hours ago, kwnssk said: Αυτά να τα πεις στους εργάτες στην cosco στο λιμάνι που ζουν σε συνθήκες γαλέρας και μετράνε νεκρούς από εργατικά δυστυχήματα. Και μια συμβουλή. Όταν είναι να το παίξεις εργάτης για να βγάλεις την φιλελε προπαγάνδα σου, πέτα και κάτι που να συμφέρει τους εργάτες.οχι μόνο τους επενδυτές. Μπορεί έτσι να σε πιστέψει και κανένας άλλος. Προσωπικα δεν εχω καμια διαθεση να σε πεισω οτι εργαζομαι σε εργοστασιο και ξερω 5 πραγματα. Εγω μπορω και πληρωνω τους λογαριασμους μου (μαλλον κατι εκανα κι εγω σωστα), οποτε γιατι να σκασω; Το οτι με εβγαλες και φιλελε επειδη ειπα το αυτονοητο κι αυτο που παρατηρησαμε ολοι τα τελευταια 10-20-30 χρονια (οτι η Ελλαδα εδιωχνε ή κι ακομα διωχνει τα εργοστασια και τις θεσεις εργασιας λογω πολλων προβληματων), αυτο αποδεικνυει οτι εσυ εισαι ιδεοληπτικος και ιδεολογος. Ομως για τα εργοστασια που ανοιγει η Intel κι η Tesla στη Γερμανια γιατι δε λες τιποτα; Θα δουλευουν κι αυτα με βασικο μισθο και αθλιες συνθηκες εργασιας; Σκοπος τους ειναι να εξαθλιωσουν τους Γερμανους με μισθους πεινας ε; Στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό εργοστάσιο ταχυφορτιστών της TESLA – ICTplus Μηπως να διωξουμε και την Tesla απο την Ελλαδα, γιατι ο σκοπος της ταχα μου ειναι να εξαθλιωσει τον μεσο Ελληνα πολιτη; Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από Hetfield 1
kata_tixi Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 23 λεπτά πριν, Hetfield είπε Φυσικα και φταινε οι πολιτικοι προϊσταμενοι, ειπα εγω ποτε το αντιθετο; Αλλα τους πολιτικους προϊσταμενους τους οριζουμε εμεις. Οταν διαβαζω ανοησιες σαν αυτη παρακατω, τοτε καταλαβαινεις οτι δεν φταιει μοναχα ο πολιτικος προϊσταμενος, φταιει ο ανοητος πολιτης που τον διοριζει. Που νομιζει αθελα του οτι ο μεσος Ινδος εχει καν μισθο, προσβαση σε νερο και καθαριοτητα. Συνελθετε. Προσωπικα δεν εχω καμια διαθεση να σε πεισω οτι εργαζομαι σε εργοστασιο και ξερω 5 πραγματα. Εγω μπορω και πληρωνω τους λογαριασμους μου (μαλλον κατι εκανα κι εγω σωστα), οποτε γιατι να σκασω; Το οτι με εβγαλες και φιλελε επειδη ειπα το αυτονοητο κι αυτο που παρατηρησαμε ολοι τα τελευταια 10-20-30 χρονια (οτι η Ελλαδα εδιωχνε ή κι ακομα διωχνει τα εργοστασια και τις θεσεις εργασιας λογω πολλων προβληματων), αυτο αποδεικνυει οτι εσυ εισαι ιδεοληπτικος και ιδεολογος. Ομως για τα εργοστασια που ανοιγει η Intel κι η Tesla στη Γερμανια γιατι δε λες τιποτα; Θα δουλευουν κι αυτα με βασικο μισθο και αθλιες συνθηκες εργασιας; Σκοπος τους ειναι να εξαθλιωσουν τους Γερμανους με μισθους πεινας ε; Στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό εργοστάσιο ταχυφορτιστών της TESLA – ICTplus Μηπως να διωξουμε και την Tesla απο την Ελλαδα, γιατι ο σκοπος της ταχα μου ειναι να εξαθλιωσει τον μεσο Ελληνα πολιτη; μήπως ανοίγουν στην Γερμανία γιατί είναι πια πιο δύσκολο να ανοίξουν αλλού; δλδ η Αμερική που όλες οι αμερικανικές εταιρείες έχουν τα εργοστάσια τους αλλού διώχνει τις εταιρίες; σίγουρα στην Ελλάδα το οικονομικό μοντέλο είναι εδώ και δεκαετίες ίσως λάθος αλλά έχουμε επιλέξει και λίγο σαν χώρα την παροχή υπηρεσιών αν και θα μπορούσαμε να έχουμε και μεγαλύτερο πρωτογενή τομέα με αυξημένη προστιθέμενη αξία . παρόλα αυτά σου ξανά λέω το πρόβλημα αυτών των εταιριών δεν είναι το μισθολογικό κόστος αυτός καθαυτος ο λόγος (αν και είναι βασικός) και η φορολογία όσο μπορεί να είναι τα Περιβαλλοντικά ζητήματα και άλλα ζητήματα τα οποία αρχίζουν να προκύπτουν και σε χώρες που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν (βλέπε κίνα) επίσης η γεωπολιτική κατάσταση έχει αλλάξει και πιέζει πάρα πολύ να έρθουν προς την δυση και δυσκολεύει και την λειτουργία των εταιριών αυτών αποκλειστικά από χώρες τις Ασίας κυρίως. και σου ξανα λέω αφού η Γερμανία είναι καλή χώρα για αυτές τις επενδύσεις γιατί η ww έχει εργοστάσια στην Τουρκία και δεν τα έχει αν όχι στην Γερμανία τουλάχιστον σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα; Τέλος και κλείνω εδώ γενικά για το ζήτημα η εταιρίες αυτές ειδικά παλιότερα (όχι ότι έχουν αλλάξει και πολύ) θέλουν να έχουν όσο μεγαλύτερο κέρδος με όσο δυνατόν μικρότερες υποχρεώσεις-κόστος όσο υπάρχουν χώρες όπως η Ινδία ότι και να κάνεις εδώ πάντα θα είσαι ακριβότερος και ασύμφορος για επενδύσεις τέτοιου είδους
kariolikos Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 16 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Καλη κίνηση καθαρά από επιχειρηματικής σκοπιάς. Στην Κίνα η άνοδος του επιπέδου ζωής και των μισθών έχει αυξήσει το εργατικό κόστος. Εταιρείες έχουν αρχίζει προ πολλού τα σχέδια μεταφοράς των μονάδων παραγωγής σε άλλες χώρες ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Όσο για την Ινδία. Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι Ινδοί μέσα στο 1 δις εκ. κατοίκους, θα το προτιμήσουν σίγουρα με πιθανόν μικρότερο καπέλο από τα ίδια κινητά εισαγωγής της εταιρείας. Αν δεν κάνω λάθος είναι γύρω στα 300 usd πιο ακριβές οι συσκευές της Apple λόγω εγχώριας φορολογίας.
kwnssk Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Hetfield είπε Φυσικα και φταινε οι πολιτικοι προϊσταμενοι, ειπα εγω ποτε το αντιθετο; Αλλα τους πολιτικους προϊσταμενους τους οριζουμε εμεις. Οταν διαβαζω ανοησιες σαν αυτη παρακατω, τοτε καταλαβαινεις οτι δεν φταιει μοναχα ο πολιτικος προϊσταμενος, φταιει ο ανοητος πολιτης που τον διοριζει. Που νομιζει αθελα του οτι ο μεσος Ινδος εχει καν μισθο, προσβαση σε νερο και καθαριοτητα. Συνελθετε. Προσωπικα δεν εχω καμια διαθεση να σε πεισω οτι εργαζομαι σε εργοστασιο και ξερω 5 πραγματα. Εγω μπορω και πληρωνω τους λογαριασμους μου (μαλλον κατι εκανα κι εγω σωστα), οποτε γιατι να σκασω; Το οτι με εβγαλες και φιλελε επειδη ειπα το αυτονοητο κι αυτο που παρατηρησαμε ολοι τα τελευταια 10-20-30 χρονια (οτι η Ελλαδα εδιωχνε ή κι ακομα διωχνει τα εργοστασια και τις θεσεις εργασιας λογω πολλων προβληματων), αυτο αποδεικνυει οτι εσυ εισαι ιδεοληπτικος και ιδεολογος. Ομως για τα εργοστασια που ανοιγει η Intel κι η Tesla στη Γερμανια γιατι δε λες τιποτα; Θα δουλευουν κι αυτα με βασικο μισθο και αθλιες συνθηκες εργασιας; Σκοπος τους ειναι να εξαθλιωσουν τους Γερμανους με μισθους πεινας ε; Στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό εργοστάσιο ταχυφορτιστών της TESLA – ICTplus Μηπως να διωξουμε και την Tesla απο την Ελλαδα, γιατι ο σκοπος της ταχα μου ειναι να εξαθλιωσει τον μεσο Ελληνα πολιτη; Τα εργοστάσια τα διώχνουν οι ίδιες οι ίδιοι οι μέτοχοι, για τον απλούστατο λόγο της αναζήτησης μικρότερου κόστους, είτε αυτό ειναι πρόσβαση σε πρώτες ύλες, μεταφορές και το πιο σημαντικό μισθολογικό και μη κόστος. Τώρα αν εσύ έχεις διαφορετική άποψη από αυτό τότε σημαίνει πως είσαι ένα λαμπρό μυαλό και κανένας άλλος θεωρητικός οικονομολόγος δεν μπορεί να καταλάβει την σκέψη σου. Αυτό που εχεις εσυ στο μυαλό σου ειναι η δικαιολογία που αναφέρουν οι εταιρίες και το πολιτικό τους προσωπικό όταν πρόκειται είτε να κλείσουν εργοστάσια είτε να μειώσουν μισθολογικά και μη κόστη. Όσο αφορά την Γερμανία δεν θα σου απαντήσω. Απλά μάθε τον μισθό του μέσου Γερμανού πριν 10 χρόνια και τώρα.
Hetfield Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, kwnssk said: Αυτό που εχεις εσυ στο μυαλό σου ειναι η δικαιολογία που αναφέρουν οι εταιρίες και το πολιτικό τους προσωπικό όταν πρόκειται είτε να κλείσουν εργοστάσια είτε να μειώσουν μισθολογικά και μη κόστη. Όσο αφορά την Γερμανία δεν θα σου απαντήσω. Απλά μάθε τον μισθό του μέσου Γερμανού πριν 10 χρόνια και τώρα. Δεν θα μου απαντησεις γιατι δε σε συμφερει να μου απαντησεις και γιατι δεν εχεις ιδεα για ποιο πραγμα μιλας. Και φυσικα και ξερω τους μισθους ενος απλου εργατη σε εργοστασιο της Γερμανιας. Εσυ εισαι αυτος που δεν τους ξερει. ΥΓ: Πλεον τα συγχρονα εργοστασια δεν εχουν τοσους πολλους εργατες, γιατι οι διαδικασιες αυτοματοποιουνται και αναλαμβανει η ρομποτικη. Αυτο συνεπαγεται με μικροτερο αριθμο εργατων και μεγαλυτερο αριθμο εξειδικευμενου προσωπικου (IT, μηχανολογων, process experts, business developers κτλ, εκτος κι αν νομιζεις οτι αυτα δια μαγειας στηνονται και διαχειριζονται). Η Γερμανια εχει τετοιο προσωπικο. Αρα η καραμελα περι φθηνου εργατικου, δεν στεκει παντα, γιατι το εργατικο κοστος σε καποιες περιπτωσεις δεν ειναι η κυριαρχη ποσοτητα που λαμβανεται υποψη. 1 hour ago, kata_tixi said: μήπως ανοίγουν στην Γερμανία γιατί είναι πια πιο δύσκολο να ανοίξουν αλλού; Αυτο ακριβως προσπαθω να εξηγησω, κι αυτο ακριβως απαντησα πιο πανω. Δεν ειναι μονο το φθηνο εργατικο χερι που καθοριζει το συνολικο κοστος ενος εργοστασιου και το που θα ανοιξει ενα εργοστασιο. Κι οταν προσπαθω να το εξηγησω με χαρακτηριζει ο φιλος οτι ειμαι φιλελε. Τι να πεις και τι να συζητησεις σε ενα τετοιο δογματικο πλαισιο... Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από Hetfield
kwnssk Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, Hetfield είπε Δεν θα μου απαντησεις γιατι δε σε συμφερει να μου απαντησεις και γιατι δεν εχεις ιδεα για ποιο πραγμα μιλας. Και φυσικα και ξερω τους μισθους ενος απλου εργατη σε εργοστασιο της Γερμανιας. Εσυ εισαι αυτος που δεν τους ξερει. ΥΓ: Πλεον τα συγχρονα εργοστασια δεν εχουν τοσους πολλους εργατες, γιατι οι διαδικασιες αυτοματοποιουνται και αναλαμβανει η ρομποτικη. Αυτο συνεπαγεται με μικροτερο αριθμο εργατων και μεγαλυτερο αριθμο εξειδικευμενου προσωπικου (IT, μηχανολογων, process experts, business developers κτλ, εκτος κι αν νομιζεις οτι αυτα δια μαγειας στηνονται και διαχειριζονται). Η Γερμανια εχει τετοιο προσωπικο. Αρα η καραμελα περι φθηνου εργατικου, δεν στεκει παντα, γιατι το εργατικο κοστος σε καποιες περιπτωσεις δεν ειναι η κυριαρχη ποσοτητα που λαμβανεται υποψη. Αν το λιγότεροι εργαζόμενοι σε μια παραγωγή δεν είναι μείωση μισθολογικού κόστους και εσύ δεν το αντιλαμβανεσαι τότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω εγώ να το λύσεις.
Hetfield Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 55 minutes ago, kwnssk said: Αν το λιγότεροι εργαζόμενοι σε μια παραγωγή δεν είναι μείωση μισθολογικού κόστους και εσύ δεν το αντιλαμβανεσαι τότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω εγώ να το λύσεις. Ποιος μιλησε για λιγοτερους εργαζομενους στην παραγωγη; Λιγοτεροι εργατες δεν σημαινει λιγοτεροι εργαζομενοι. Καποτε χρειαζομουν 10 εργατες για να παραξω μια x ποσοτητα, τωρα χρειαζομαι 5 για την ιδια ποσοτητα, γιατι εκανα μια αυτοματοποιηση. Η αυτοματοποιηση ομως απαιτει IT, μηχανολογους και πολλα αλλα παρεμφερη εμμεσα επαγγελματα. Αλλα η ασχετοσυνη σου βλεπω παει συννεφο. Αν ηταν ετσι, οταν δεν υπηρχαν οι μηχανες στο μακρινο 1950 θα ειχαμε και λιγοτερη φτωχεια. Δεν ειχαμε λιγοτερη φτωχεια ομως. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από Hetfield
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα