Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλη κίνηση καθαρά από επιχειρηματικής σκοπιάς. Στην Κίνα η άνοδος του επιπέδου ζωής και των μισθών έχει αυξήσει το εργατικό κόστος. Εταιρείες έχουν αρχίζει προ πολλού τα σχέδια μεταφοράς των μονάδων παραγωγής σε άλλες χώρες ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν τα κέρδη τους. 

Όσο για την Ινδία. Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι Ινδοί μέσα στο 1 δις εκ. κατοίκους, θα το προτιμήσουν σίγουρα με πιθανόν μικρότερο καπέλο από τα ίδια κινητά εισαγωγής της εταιρείας. 

• Like 1
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Hetfield είπε

Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες μου, αλλα δοξα τω θεω εχω καλη δουλεια και πληρωνω ολους μου τους εκκαθαριστικους λογαριασμους.

Ξερεις γιατι; Γιατι απασχολουμαι στην παραγωγικη διαδικασια απο πολυεθνικη στην Ελλαδα.

Οτι προσπαθει δηλαδη να κανει κι η Ινδια, κατι το οποιο εσυ απο αφελεια χλευασες.

όχι φίλε μου. αν είσαι εργάτης στην παραγωγή δεν υπάρχει περίπτωση με το μισθό σου να πληρώσεις εκκαθαριστικούς. 

• Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Συγχωρέστε με αν είμαι άσχετος αλλά για να πουλήσεις εντός Ινδίας δεν υποχρεώνεσαι κιόλας να παράγεις στην χώρα; Κάτι ανάλογο δεν είχε κάνει και η χιαομι; Μπορεί να είναι παραγωγή για εντός κατανάλωσης 😁

Δημοσ.

Είπα κι εγώ γιατί έχει λυσσάξει ο instagram λογαριασμός του Μήλου με εικόνες και βίντεο από την Ινδία τόσο καιρό.... 😉

Δημοσ.

Apple αμερικανική εταιρία δισεκατομμυρίων με απίστευτα κέρδη. Έφτιαχνε κινητά στην Αμερική; Φυσικά και όχι σιγά μην πληρώσουν μισθούς Αμερικής. Πήγε Κίνα για φτηνά εργατικά με ανθρώπους να καταρρέουν μέσα στα εργοστάσια. Και αφού η Κίνα σιγά σιγά ξεκινάει να έχει κάποιες καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθούς τι έκανε ο κολοσσός; Έφυγε και πάει Ινδία να βρει κόσμο απελπισμένο έτοιμο να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί. Περιμένω τους υπέρμαχους νεοφιλελεύθερους να μας πουν πόσο καλή είναι η apple και πόσο καλό κάνει στον πλανήτη.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fmarulezkd είπε

"Συνεχίζουμε τη παραγωγή σε άλλη ήπειρο, αλλά επειδή νοιαζόμαστε για το περιβάλλον βγάλαμε τον φορτιστή από τη συσκευασία (και τον βάλαμε σε ξεχωριστή)."

Θα ήταν περήφανος ο καθηγητής Γεωγραφίας σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Hetfield said:

Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες μου, αλλα δοξα τω θεω εχω καλη δουλεια και πληρωνω ολους μου τους εκκαθαριστικους λογαριασμους.

Ξερεις γιατι; Γιατι απασχολουμαι στην παραγωγικη διαδικασια απο πολυεθνικη στην Ελλαδα.

Οτι προσπαθει δηλαδη να κανει κι η Ινδια, κατι το οποιο εσυ απο αφελεια χλευασες.

Το point του ήταν ότι το ρεύμα είναι αρκετά ακριβό σε σχέση με τον βασικό που παίρνουν και οι περισσότεροι. Αν τώρα εσύ απέχεις αρκετά από τον βασικό μπράβο σου αλλά το πρόβλημα παραμένει. Ότι δηλαδή πληρώνεις πολύ ακριβά κάτι.

@all

Γιατί δεν ανοίγουν εργοστάσια Αμερική? προφανώς γιατί ο μισθός ενός Αμερικανού ισούται με 5-10 πολιτών αυτών των χωρών.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, markos545 είπε

Apple αμερικανική εταιρία δισεκατομμυρίων με απίστευτα κέρδη. Έφτιαχνε κινητά στην Αμερική; Φυσικά και όχι σιγά μην πληρώσουν μισθούς Αμερικής. Πήγε Κίνα για φτηνά εργατικά με ανθρώπους να καταρρέουν μέσα στα εργοστάσια. Και αφού η Κίνα σιγά σιγά ξεκινάει να έχει κάποιες καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθούς τι έκανε ο κολοσσός; Έφυγε και πάει Ινδία να βρει κόσμο απελπισμένο έτοιμο να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί. Περιμένω τους υπέρμαχους νεοφιλελεύθερους να μας πουν πόσο καλή είναι η apple και πόσο καλό κάνει στον πλανήτη.

Έχει green όμως προδιαγραφές και κτίριο σαν αυτό που πετούσε η Ζήνα και χτυπούσε τους κακούς.

Τώρα τους καλεί και πίσω για να μην μαραζώσει το κτίριο 🏢 χωρίς κόσμο!

• Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Basilhs23___ said:

Καλη κίνηση καθαρά από επιχειρηματικής σκοπιάς. Στην Κίνα η άνοδος του επιπέδου ζωής και των μισθών έχει αυξήσει το εργατικό κόστος. Εταιρείες έχουν αρχίζει προ πολλού τα σχέδια μεταφοράς των μονάδων παραγωγής σε άλλες χώρες ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν τα κέρδη τους. 

Όσο για την Ινδία. Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι Ινδοί μέσα στο 1 δις εκ. κατοίκους, θα το προτιμήσουν σίγουρα με πιθανόν μικρότερο καπέλο από τα ίδια κινητά εισαγωγής της εταιρείας. 

Ποτέ δεν μου άρεσε αυτό που μας πουλάνε οικολογική συνείδηση και ξέρω γω πόσο πολύ νοιάζονται για μας, αλλά η παραγωγή τους φίλε μου σε κάποια χώρα με μισθούς 2ψήφιους ξέρω γω.

50 minutes ago, markos545 said:

Και φαντάσου αυτή η εταιρία πουλάει προς τα έξω πόσο γαμάτη είναι και πόσο πολύ νοιάζεται για τον άνθρωπο. I feel so proud που δεν ανήκω στο οικοσύστημά της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, NotAliki177 said:

Το point του ήταν ότι το ρεύμα είναι αρκετά ακριβό σε σχέση με τον βασικό που παίρνουν και οι περισσότεροι. Αν τώρα εσύ απέχεις αρκετά από τον βασικό μπράβο σου αλλά το πρόβλημα παραμένει. Ότι δηλαδή πληρώνεις πολύ ακριβά κάτι.

@all

Γιατί δεν ανοίγουν εργοστάσια Αμερική? προφανώς γιατί ο μισθός ενός Αμερικανού ισούται με 5-10 πολιτών αυτών των χωρών.

Το point του ηταν οτι οι Ινδοι θα φτωχοποιηθουν επειδη θα ανοιξει η Foxconn εργοστασια στην Ινδια.

Ενω εμεις εδω στο Ελλαντα ειμαστε μαγκες κι επαναστατες, τους διωχνουμε τους καπιταλιστες και τα εργοστασια τους και μετα αναρωτιομαστε γιατι δεν εχουμε να περασουμε το μηνα.

Εγω παντως οχι δεν θα λυπηθω, ειδικα οσο διαβαζω τετοια αστοχα σχολια - λουζομαστε τις επιλογες μας σαν λαος.

Επεξ/σία από Hetfield
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Hetfield είπε

Το point του ηταν οτι οι Ινδοι θα φτωχοποιηθουν επειδη θα ανοιξει η Foxconn εργοστασια στην Ινδια.

να φτωχοποιηθουν παραπανω λιγο δυσκολο. λες οτι απασχολείσαι σε παραγωγικη διαδικασια απο πολυεθνικη στην Ελλαδα δλδ οτι εσυ εισαι παραγωγικος και οι αλλοι οχι; να παμε τοτε 10 εκατ πληθυσμού να δουλεψουμε ολοι σε πολυεθνικές. και να λεμε σε οσους δεν δουλευουν  και μπορει να δουλευουν 6ημερα 10 ωρα χωρις δωρα σωστη ασφαλιση κτλ οτι δεν ειναι παραγωγικοι και οτι θα επρεπε να εχουν πρότυπο χωρες οπως η ινδια και να μην λενε τπτ γιατι μακαρι να ειμασταν και σαν την ινδια δλδ..............................................  αναρωτιέμαι τι ηλικια θα έχει ο νεοτερος εργατης στην ινδια , τι μισθο θα παιρνει και τι δικαιώματα   θα εχει; μπορεις να με διαφωτίσεις γιατι βλεπω εισαι γνωστης;

Επεξ/σία από kata_tixi
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, Hetfield said:

Ενω εμεις εδω στο Ελλαντα ειμαστε μαγκες κι επαναστατες, τους διωχνουμε τους καπιταλιστες και τα εργοστασια τους και μετα αναρωτιομαστε γιατι δεν εχουμε να περασουμε το μηνα.

Εγω παντως οχι δεν θα λυπηθω, ειδικα οσο διαβαζω τετοια αστοχα σχολια - λουζομαστε τις επιλογες μας σαν λαος.

Καλά πιστεύεις ότι και να μένανε οι πολυεθνικές Ελλάδα θα άλλαζαν τα πράγματα; ναι θα άλλαζαν... μικρότερη ανεργία με μικρότερους μισθούς αλλά το ρεύμα πανάκριβο και η βενζίνη 2,20. Επίπεδα Γερμανίας η βενζίνη. Βέβαια αυτοί παίρνουν και 4-5 φορές πάνω.

ΥΓ: Δεν διώχνουμε κανέναν, από μόνοι τους φεύγουν γιατί θέλουν να δίνουν μισθούς πείνας. Αν είναι έτσι, να πάνε στο καλό και να μην μας γράφουν. Όχι που θα δουλέψουμε και για 200-300ε μισθό.

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Ποτέ δεν μου άρεσε αυτό που μας πουλάνε οικολογική συνείδηση και ξέρω γω πόσο πολύ νοιάζονται για μας, αλλά η παραγωγή τους φίλε μου σε κάποια χώρα με μισθούς 2ψήφιους ξέρω γω.

Και φαντάσου αυτή η εταιρία πουλάει προς τα έξω πόσο γαμάτη είναι και πόσο πολύ νοιάζεται για τον άνθρωπο. I feel so proud που δεν ανήκω στο οικοσύστημά της.

Υπάρχει ένας τομέας που θα δεις σε μεγάλες εταιρείες και το αποκαλούν, εταιρική κοινωνική ευθύνη. Περιλαμβάνει είτε αυτό που λες περί οικολογίας και δήθεν περιβάλλον, βέβαια αυτά κάποιοι υποχρεωνονται και από τον νόμο να τα κάνουν, είτε φιλανθρωπίες για να δείξουν και καλά ένα πιο φιλεσπλαχνο πρόσωπο. 

Η Ινδία πλέον είναι ο νέος γίγαντας μετά την Κίνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...