tilaverboy Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Κάτοχος troc διαστάσεις 215 60 r16. Θα αλλάξω ελαστικά καλοκαιρινά γιατί αυτά της αντιπροσωπείας είναι αγορασμένα από τα πανέρια της λαικής. Είναι falken τα εν λόγω αλλά μέσα σε 8000km φαγώθηκαν τα πλαινά. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια σειρά ελαστικών για να δω. Τα primacy 4 αξίζουν τα 600 ευρώ που μου ζήτησαν ή όχι? Να ξαναδώ falken πιο πάνω κατηγορία? Χειμερινά έχω sava eskimo hp2 και τα πλήρωσα 380 και μπορώ να πω οτι ήταν υπέροχο λάστιχο αλλά θέλω να δω και ένα καλοκαιρινό. Μένω Ασβεστοχώρι οι δρόμοι δεν είναι και οι καλύτεροι εδώ και η χρήση που του κάνω είναι κυρίως ταξίδια. Μέσα στην πόλη δεν κινούμαι.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Για να φαγωθούν τα πλαινά μηπως δεν έχεις σωστές πιέσεις; 4
filarhos Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Έχω ακριβώς τα ίδια από troc, μου τα έδωσε φίλος με 25χιλχλμ, είναι μια χαρά χωρίς ανομοιόμορφο φάγωμα... Είναι καλά γενικά και αρκετά καλά για τα λάστιχα τους. Από πίεση να βάζεις ~2,3-2,5 bar, λίγο παραπάνω από αυτό που γράφει το αυτοκίνητο και με κρύα λάστιχα. Πάρε ένα οργανάκι να μετρά γιατί συχνά στα βενζινάδικα ο μετρητής δείχνει βλακείες... Αλλά ακόμα και στο σπίτι να τα φουσκώνεις πάντα να ελέγχεις με δεύτερο όργανο (επιβεβαίωση ότι δείχνει σωστά). 2
Haldol Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Έχεις σίγουρα σωστές πιέσεις; Τα Falken δεν έχουν κακή φήμη. Οκ δεν είναι premium μάρκα, αλλά δεν είναι απ' τις πιο budget. Δες και Turanza T005. Φοβερό λάστιχο. Θα'ναι το επόμενό μου (όχι στο T-ROC, αλλά και πάλι). 1
terry308 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δες πιέσεις ελαστικών Μετά δε ξέρω για ουσιαστικές διαφορετικό στη πορεία του αυτοκινήτου, αλλά στα 215/55/16 πρέπει να υπάρχουν καλύτερες τιμές αν θυμάμαι καλά.
pavloa Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tilaverboy είπε Κάτοχος troc διαστάσεις 215 60 r16. Θα αλλάξω ελαστικά καλοκαιρινά γιατί αυτά της αντιπροσωπείας είναι αγορασμένα από τα πανέρια της λαικής. Είναι falken τα εν λόγω αλλά μέσα σε 8000km φαγώθηκαν τα πλαινά. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια σειρά ελαστικών για να δω. Τα primacy 4 αξίζουν τα 600 ευρώ που μου ζήτησαν ή όχι? Να ξαναδώ falken πιο πάνω κατηγορία? Χειμερινά έχω sava eskimo hp2 και τα πλήρωσα 380 και μπορώ να πω οτι ήταν υπέροχο λάστιχο αλλά θέλω να δω και ένα καλοκαιρινό. Μένω Ασβεστοχώρι οι δρόμοι δεν είναι και οι καλύτεροι εδώ και η χρήση που του κάνω είναι κυρίως ταξίδια. Μέσα στην πόλη δεν κινούμαι. Το ότι φαγώθηκαν στα πλαϊνά στο πάνω μέρος του ελαστικού( στο πέλμα του ελαστικού), δεν παίζει ρόλο το τι μάρκα είναι.. μπορεί να μην έχει σωστή πίεση μπορεί να μην έχει σωστή ευθυγράμμιση ( μάλλον το πιο πιθανό) μπορεί να έχεις κάπου κάποιο κενό (αν δεν μιλάμε για καινούριο αυτοκίνητο). Τα έχεις ελέγξει όλα αυτά? Τώρα αν το πλαϊνό που λες εννοείς το προφίλ του ελαστικού και εκεί επίσης δεν παίζει ρόλο η μάρκα αλλά αν παρκάρεις σε πεζοδρόμια τότε εκεί γδέρνεις το πλαϊνό. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2022 από pavloa
Fordakias7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Ποια φάλκεν φοράς τα ze310? Όχι τα μισελιν δεν αξίζουν αυτά τα λεφτά και σε καμία περίπτωση Πολύ καλά ελαστικά είναι Bridgestone Falken Toyo Goodyear Για continental δεν σου λέω καν διότι η καλή σειρά τους είναι πιο ακριβή και απο τα μισελιν
NikosKallithea Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μήπως αφήνεις τα λάστιχα στα πεζοδρόμια καθε φορα που παρκάρεις, γιατί να φαγωθούν λάστιχα στα πλαϊνά πρώτη φορά ακούω. ...και δεν ειναι και τεκμήριο αυτό για αγορά ελαστικών
bezan Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μήπως αφήνεις τα λάστιχα στα πεζοδρόμια καθε φορα που παρκάρεις, γιατί να φαγωθούν λάστιχα στα πλαϊνά πρώτη φορά ακούω. ...και δεν ειναι και τεκμήριο αυτό για αγορά ελαστικών Μερικα αυτοκινητα τρωνε γενικα λαστιχα στο πλαι, παλια βεβαια, αλλα τρωνε, πχ Αλφα 145/146, δελτα και σιγουρα και αλλα που δεν τα ξερω. πολλα αυτοκινητα ξεκινανε και τρωνε αμα τα χαμηλωσεις κ.ο.κ ο αλλος μπορει να πηγαινει και πατημενος μονιμα και να τα τρωει απο το πλαι με το μαγουλιασμα/λαθος πιεσεις/μεγαλο προφιλ
tilaverboy Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, pavloa είπε Το ότι φαγώθηκαν στα πλαϊνά στο πάνω μέρος του ελαστικού( στο πέλμα του ελαστικού), δεν παίζει ρόλο το τι μάρκα είναι.. μπορεί να μην έχει σωστή πίεση μπορεί να μην έχει σωστή ευθυγράμμιση ( μάλλον το πιο πιθανό) μπορεί να έχεις κάπου κάποιο κενό (αν δεν μιλάμε για καινούριο αυτοκίνητο). Τα έχεις ελέγξει όλα αυτά? Τώρα αν το πλαϊνό που λες εννοείς το προφίλ του ελαστικού και εκεί επίσης δεν παίζει ρόλο η μάρκα αλλά αν παρκάρεις σε πεζοδρόμια τότε εκεί γδέρνεις το πλαϊνό. Ολοκαίνουργιο ήταν με τα λάστιχα της αντιπροσωπείας. 55 λεπτά πριν, Fordakias7 είπε Ποια φάλκεν φοράς τα ze310? Όχι τα μισελιν δεν αξίζουν αυτά τα λεφτά και σε καμία περίπτωση Πολύ καλά ελαστικά είναι Bridgestone Falken Toyo Goodyear Για continental δεν σου λέω καν διότι η καλή σειρά τους είναι πιο ακριβή και απο τα μισελιν Ακριβώς αυτά. Έχει και πιο πάνω κατηγορία στα falken? Κράσπεδο δεν καβαλούσα το πήγαινα κατευθείαν σε πάρκινγκ ιδιωτικό οποτε και δεν έψαχνα για θέση παρκαρίσματος. 36 λεπτά πριν, bezan είπε Μερικα αυτοκινητα τρωνε γενικα λαστιχα στο πλαι, παλια βεβαια, αλλα τρωνε, πχ Αλφα 145/146, δελτα και σιγουρα και αλλα που δεν τα ξερω. πολλα αυτοκινητα ξεκινανε και τρωνε αμα τα χαμηλωσεις κ.ο.κ ο αλλος μπορει να πηγαινει και πατημενος μονιμα και να τα τρωει απο το πλαι με το μαγουλιασμα/λαθος πιεσεις/μεγαλο προφιλ Παιδιά πάνω από 130 δεν το πήγα σχεδόν ποτέ μου. 2 ώρες πριν, Haldol είπε Έχεις σίγουρα σωστές πιέσεις; Τα Falken δεν έχουν κακή φήμη. Οκ δεν είναι premium μάρκα, αλλά δεν είναι απ' τις πιο budget. Δες και Turanza T005. Φοβερό λάστιχο. Θα'ναι το επόμενό μου (όχι στο T-ROC, αλλά και πάλι). Δεν θυμάμαι τις πιέσεις. Πάντως μου έκανε εντύπωση πως τα sava που θεωρούνται πιο κάτω από τα falken δεν φαγώθηκαν τα πλαϊνά. Αυτά τα ελαστικά που βάζουν οι αντιπροσωπείες μου φαίνονται τελείως μάπα.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Όταν βαλεις καινούρια ελαστικα, να ελέγχεις συχνά να έχουν σωστή πίεση. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος για την φθορά. Έχεις επισης περίεργη διάσταση, ακριβή δηλαδή. Ότι επώνυμο καλό ελαστικό να βαλεις, Michelin, Continental, Goodyear, Bridgestone, Pirelli, εκεί γυρω στα 600-700 ευρώ είσαι. Εκτός αν πας σε ελαστικα μεσαίας κατηγορίας, Falken, Toyo. Μπορείς επίσης να βάλεις 205/60/16,που είναι πιο οικονομικη διάσταση.
pavloa Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, tilaverboy είπε Ολοκαίνουργιο ήταν με τα λάστιχα της αντιπροσωπείας. Επειδή είμαι της δουλειάς και εχουν δει πολλά τα μάτια μου, ολοκαίνουρια αυτοκίνητα και δεν ήταν σωστά ευθυγραμμισμένα. Πάνε κάνε μια ευθυγράμμιση και μετά ψάξε για ελαστικά. Βασικά ακόμη δεν μας έχεις πει τι εννοείς πλαινό , το προφίλ ή την άκρη του πέλματος? πάνε σε έναν λαστιχά τις περιοχής σου να τα δει και να σου πει.. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2022 από pavloa 1
tilaverboy Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, pavloa είπε Επειδή είμαι της δουλειάς και εχουν δει πολλά τα μάτια μου, ολοκαίνουρια αυτοκίνητα και δεν ήταν σωστά ευθυγραμμισμένα. Πάνε κάνε μια ευθυγράμμιση και μετά ψάξε για ελαστικά. Βασικά ακόμη δεν μας έχεις πει τι εννοείς πλαινό , το προφίλ ή την άκρη του πέλματος? πάνε σε έναν λαστιχά τις περιοχής σου να τα δει και να σου πει.. Πήγα στον λαστιχά και μου επιβεβαίωσε αυτό που είδα. Τα μπροστινά ήταν πιο φαγωμένα. Θα σας στείλω φωτογραφίες αύριο το πρωί. Μάλλον άκρη του πέλματος περιγράφω. Δεν είμαι του χώρου οποτε στην περιγραφή δεν το έχω. Συγγνώμη. Ευθυγράμμιση θεωρώ πως έκανε γιατί μου άλλαξε τα καλοκαιρινά και έβαλε τα χειμερινά. Μόνο στα μπροστινά είχε φθορά τα πίσω ήταν οκ. Απλώς μου φάνηκε μεγαλύτερη η φθορά συγκριτικά με άλλα ελαστικά.
Fordakias7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 24 λεπτά πριν, tilaverboy είπε Ευθυγράμμιση θεωρώ πως έκανε γιατί μου άλλαξε τα καλοκαιρινά και έβαλε τα χειμερινά. Μόνο στα μπροστινά είχε φθορά τα πίσω ήταν οκ. Απλώς μου φάνηκε μεγαλύτερη η φθορά συγκριτικά με άλλα ελαστικά. Λογικά μόνο ζυγοστάθμιση θα έγινε
pavloa Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 21 λεπτά πριν, tilaverboy είπε Πήγα στον λαστιχά και μου επιβεβαίωσε αυτό που είδα. Τα μπροστινά ήταν πιο φαγωμένα. Θα σας στείλω φωτογραφίες αύριο το πρωί. Μάλλον άκρη του πέλματος περιγράφω. Δεν είμαι του χώρου οποτε στην περιγραφή δεν το έχω. Συγγνώμη. Ευθυγράμμιση θεωρώ πως έκανε γιατί μου άλλαξε τα καλοκαιρινά και έβαλε τα χειμερινά. Μόνο στα μπροστινά είχε φθορά τα πίσω ήταν οκ. Απλώς μου φάνηκε μεγαλύτερη η φθορά συγκριτικά με άλλα ελαστικά. Δεν σου είπε σε τι οφείλετε το φάγωμα? Το οτι σου έκανε αλλαγή δεν παίζει ρόλο, μόνο ζυγοστάθμιση θα στα έκανε. Ευθυγράμμιση λίγα καταστήματα ελαστικών έχουν. Αναγκαστικά πας αντιπροσωπεία ή σε εξωτερικό συνεργείο για να στο κάνουν. Η ευθυγράμμιση μπορεί απο το εργοστάσιο να μην έχει γίνει σωστά(ξέρω πολλές περιπτώσεις ακόμη και σε φορτηγά) αλλά μπορεί να φύγει απο κάποια γερή λακούβα ή αν εχεις ανέβει κάποιο κράσπεδο πολύ απότομα. Ανέβασε μια φωτογραφία να δούμε τι ακριβώς γίνετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα