Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Άλλα 4 δείγματα στο f1.8 από τον Viltrox 35mm:

Viltrox 35mm 1.8 z test shot 6

Viltrox 35mm 1.8 z test shot 5

Viltrox 35mm 1.8 z test shot 4

Viltrox 35mm 1.8 z test shot 3

Οι προηγούμενες με τα γιουγιούδια πολύ με άρεσαν ! Να τολμήσω να πω , πως στα πολύ φωτεινά είναι η χάρη του ?

Επεξ/σία από babisskg
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, babisskg είπε

Οι προηγούμενες με τα γιουγιούδια πολύ με άρεσαν ! Να τολμήσω να πω , πως στα πολύ φωτεινά είναι η χάρη του ?

Δε ξέρω ακόμα, μπορεί. Θα καταλάβουμε με τον καιρό..

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Δε ξέρω ακόμα, μπορεί. Θα καταλάβουμε με τον καιρό..

Κι' αυτό ώστε να έχεις μία εκτίμηση σχετικά με την άλλη επιλογή την οποία απέρριψες η μέτεθεσες για άλλο χρόνο . Ο συνδυασμός είναι σχετικά κοντά με τον δικό σου .

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω. 

Εχω δει πολλά βίντεο με 85αρη σε ff και πορτραιτα και τέτοια street. 

H επιλογή του 35 ήταν σωστή. 
Οσο τον δουλεύω λέω τώρα πως θα έβγαζα εδώ με τον 85… θα ήταν πολύ ζοομ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάσου τον 85αρη όμως, σε στενα σοκακια στα νησια μας το καλοκαίρι και οχι στο Λονδίνο... 

Επεξ/σία από alx301
  • Like 1
Δημοσ.

Έτσι από απορία->

Πως κ απερριψες τον Nikkor 40mm f2 που είναι native, αρκετά κοντά σε εστιακό μήκος+βγαίνει κανένα 100ευρω λιγότερα?

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Ένα δείγμα στο f2.8:

Viltrox 35mm 1.8 z (f2.8) test shot 7

το ίδιο κάδρο σε αντίστοιχη απόσταση με 85μμ θα ήταν συγκλονιστικό αλλά αυτό το γνωρίζεις ήδη :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, decentintocerberon είπε

το ίδιο κάδρο σε αντίστοιχη απόσταση με 85μμ θα ήταν συγκλονιστικό αλλά αυτό το γνωρίζεις ήδη :P

😡 😡 😡 😡 😡

14 ώρες πριν, @topos είπε

Έτσι από απορία->

Πως κ απερριψες τον Nikkor 40mm f2 που είναι native, αρκετά κοντά σε εστιακό μήκος+βγαίνει κανένα 100ευρω λιγότερα?

Έλα μου ντε... :P

Από διάφορα δείγματα που έβλεπα, πιο πολύ μου άρεσε η απόδοση του viltrox και έτσι πήγα σε εκείνον. 

Δες και ένα review του viltrox 35mm 1.8 z που συμφωνώ αρκετά με όσα λέει και αναφέρει και πράγματα σε σύγκριση με τον 40 f2:

https://alikgriffin.com/viltrox-35mm-f1-8-review-samples/

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
Στις 27/4/2022 στις 7:09 ΠΜ, babisskg είπε

Κι' αυτό ώστε να έχεις μία εκτίμηση σχετικά με την άλλη επιλογή την οποία απέρριψες η μέτεθεσες για άλλο χρόνο . Ο συνδυασμός είναι σχετικά κοντά με τον δικό σου .

Τώρα που το ξανα παρατηρω, είναι με την zfc (crop) αρα αυτό που δείχνει είναι περίπου στα 130mm σε FF

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Τώρα που το ξανα παρατηρω, είναι με την zfc (crop) αρα αυτό που δείχνει είναι περίπου στα 130mm σε FF

Όπως είπα , σχετικά κοντά ........ η τέλος πάντων κοντά στην αίσθηση της οπτικής .

• Like 2
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 14/4/2022 στις 8:48 ΠΜ, GQPhDFBI είπε

Στο τέλος τον 85άρη θα πάρεις ότι και να λέμε......

Έφτασε και ο 85.

Screenshot_2022-12-18-16-38-34-113_com_miui.gallery.jpg.9b2c5cbb1287a884efdf4006d0f6ed73.jpg

Screenshot_2022-12-18-16-38-29-233_com_miui.gallery.jpg.b380c7f2946bcfa75dceadc9f9ea9383.jpg

Καλά είχες πει. 

Στο τέλος τον πήρα. Στην αρχή πήρα τον 35 χαχαχα.

Ο θεός με φώτισε και πήρα πρώτα τον 35 μιας και τώρα βλέπω πως με τον 85 θα είχα δυσκολευτεί πολύ να βγάζω τον μικρό μέσα στο σπιτι. 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Έφτασε και ο 85.

Screenshot_2022-12-18-16-38-34-113_com_miui.gallery.jpg.9b2c5cbb1287a884efdf4006d0f6ed73.jpg

Screenshot_2022-12-18-16-38-29-233_com_miui.gallery.jpg.b380c7f2946bcfa75dceadc9f9ea9383.jpg

Καλά είχες πει. 

Στο τέλος τον πήρα. Στην αρχή πήρα τον 35 χαχαχα.

Ο θεός με φώτισε και πήρα πρώτα τον 35 μιας και τώρα βλέπω πως με τον 85 θα είχα δυσκολευτεί πολύ να βγάζω τον μικρό μέσα στο σπιτι. 

Από όσα έχω δει και έχω διαβάσει από χρήστες fujifilm λέγεται πως είναι εξαιρετικός. Αν δεν κάνω λάθος είναι ίδιος φακός και καλύπτει full frame αισθητήρα απλώς τον είχαν βγάλει και aps-c μηχανές. Με γεια. Πολύ ωραίο εστιακό μήκος σε συνδυασμό με τον 35 που έχεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ! 

Δε ξέρω αν είναι ίδιος νομίζω ο FF βγαίνει μόνο σε Nikon και Sony. Θα το ψάξω να δω. 

Σε ευχαριστώ! 

Δε ξέρω αν είναι ίδιος νομίζω ο FF βγαίνει μόνο σε Nikon και Sony. Θα το ψάξω να δω. 

ΥΓ: τώρα βλέπω ότι έχει βγει και έκδοση ii του 85. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Σε ευχαριστώ! 

Σε ευχαριστώ! 

ΥΓ: τώρα βλέπω ότι έχει βγει και έκδοση ii του 85. 

Ναι είχε βγει σχετικά σύντομα δεύτερη έκδοση. Δεν ξέρω αν είχε σημαντική διαφορά στις Sony αλλά στη fujifilm x-pro 3 η πρώτη έκδοση για κάποιον λόγο δεν κούμπωνε σωστά. Από τους δύο παρακάτω συνδέσμους είχα συμπεράνει πως είναι ουσιαστικά ο ίδιος φακός τόσο για crop και για ff και σε φορουμ που το είχα δει καθώς και ότι για Sony και Fujifilm έχουν ακριβώς ίδιο βάρος - φίλτρο - διαστάσεις - οπτικά στοιχεία κλπ. 

https://www.cameralabs.com/viltrox-af-85mm-f1-8-ii-review/

https://dustinabbott.net/2019/06/viltrox-af-85mm-f1-8-stm-review/

Όχι πως έχει σημασία βέβαια. Καλή εποχή κιόλας για την αγορά αυτή με τόσα φωτάκια παντού. Περιμένουμε λήψεις. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...