Προς το περιεχόμενο

gpu connection to psu

kyparissia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλησπέρα,

εχω μια ερώτηση σχετικά με τον βέλτιστο τρόπο σύνδεσης της GPU στο PSU.

Εχω στα χέρια μου μια Asus RTX 3080 που απαιτεί 3x8 pins για τροφοδοσια. Αυτή τη στιγμή στο tower υπάρχει ενα Corsair RM750x που απο οτι διαβαζω μπορεί να σηκώσει την εν λόγω κάρτα.

Έχει ομως μόνο 2x8pin θύρες για pci-e connections (έχω βέβαια και ελεύθερες και 2x6 connections για sata and peripherals, αλλα δε νομίζω οτι είναι σωστό να κουμπώσω κάτι εκεί). Σε κάποιο thread στο internet βρήκα την παρακάτω εικόνα που αναφέρει οτι τους σωστούς τρόπουσ συνδεσης. Ουσιαστικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν όντως η 4 περιπτωση στην πιο κάτω εικόνα είναι όντως legit.

Aν κάποιος γνωρίζει, θα εκτιμούσα τη βοήθεια, αλλιώς θα πρέπει να πάω για άλλο τροφοδοτικό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

image.jpeg.02dc36fd9103cd74a416a3364ec69d40.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατι τετοιο θα χρειαστεις και εισαι οκ  https://www.skroutz.gr/s/24002250/DeLock-8-Pin-EPS-male-2x-4-Pin-Molex-male-Cable-0-15m-Μωβ-83703.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο manual (σελίδα 8) αναφέρει πως το 750x έρχεται με 2 διπλά 6+2pin.

Capture.JPG.ba05f8021a49e86dd5496ed32c531afc.JPG

Η κάθε θύρα του τροφοδοτικού υποστηρίζει 2 x 6+2 pci-e (ήτοι 4 pci-e 8pin βύσματα),οπότε μια χαρά είσαι >> περίπτωση 3. "three pci-e slots"

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 1

7 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Στο manual (σελίδα 8) αναφέρει πως το 750x έρχεται με 2 διπλά 6+2pin.

Capture.JPG.ba05f8021a49e86dd5496ed32c531afc.JPG

Η κάθε θύρα του τροφοδοτικού υποστηρίζει 2 x 6+2 pci-e (ήτοι 4 pci-e 8pin βύσματα),οπότε μια χαρά είσαι >> περίπτωση 3. "three pci-e slots"

Και γω το ιδιο γνωριζω

Ευχαριστω πολυ παιδια. Ηξερα για οτι γενικα πρεπει να αποφευγεται το daisy chain (τουλαχιστον για τις καρτες που εχουβ 2x8 pin) και δεν ειχα ιδεα τι ισχυε για αυτες που εχουν 3. Προς στιγμην φοβηθηκα οτι θα πρεπει να παω στο rm850x που, αν ειδα καλα, εχει 3x(6+2)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/4/2022 στις 5:47 ΜΜ, kyparissia είπε

θα πρεπει να παω στο rm850x

Δεν είναι άσχημη ιδέα. Εδώ είναι τα ''κατορθώματα'' της 3080Ti: https://www.youtube.com/watch?v=ixzCeDBECk4

Επεξ/σία από Τέρης Α.

10 ώρες πριν, kyparissia είπε

Ουσιαστικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν όντως η 4 περιπτωση στην πιο κάτω εικόνα είναι όντως legit.

10 ώρες πριν, triplex1 είπε

κατι τετοιο θα χρειαστεις και εισαι οκ  https://www.skroutz.gr/s/24002250/DeLock-8-Pin-EPS-male-2x-4-Pin-Molex-male-Cable-0-15m-Μωβ-83703.html

9 ώρες πριν, triplex1 είπε

Και γω το ιδιο γνωριζω

Απο την αρχη το ρωτησε αυτο το πραγμα. Απλα να προσεχουμε τι ρωταει ο op και τι προτεινουμε γενικα.

14 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Δεν είναι άσχημη ιδέα. Εδώ είναι τα κατορθώματα της 3080Ti: https://www.youtube.com/watch?v=ixzCeDBECk4

Σιγά τα ωα… εδώ στο insomnia ξέρουν καλύτερα ….1200 GOLD της Corsair και είναι ΟΚ μιας και θα παίζει στο 50 % όποτε ανώτερο από το platinum 1000w….

Βέβαια μετά από μερικούς μήνες θα ερχονται και θα λένε μου σβήνει ο υπολογιστής , το τροφοδοτικό είναι καινούργιο κτλ. άρα φταίει κάτι άλλο… 
Που να φανταστούν ότι κάρτα και τροφοδοτικό έχουν ψηθεί για τα καλά ,μετά από τόσο ζόρι που έχουν δεχτεί τα κατώτερα components ενός gold τροφοδοτικου σε σύγκριση με ένα platinum ή titanium.

Όσο για την Corsair που πολλοί έχουν σαν top στα τροφοδοτικά , εμένα με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Οσες φορές έχω χρησιμοποιήσει τροφοδοτικά της ειδικά gold, το σύστημα όλο και κάποιο πρόβλημα θα παρουσίαζε μετά από λίγο με μπλε οθόνες  ή θα έσβηνε ο υπολογιστής τελείως .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...