kyparissia Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Παιδια καλησπέρα, εχω μια ερώτηση σχετικά με τον βέλτιστο τρόπο σύνδεσης της GPU στο PSU. Εχω στα χέρια μου μια Asus RTX 3080 που απαιτεί 3x8 pins για τροφοδοσια. Αυτή τη στιγμή στο tower υπάρχει ενα Corsair RM750x που απο οτι διαβαζω μπορεί να σηκώσει την εν λόγω κάρτα. Έχει ομως μόνο 2x8pin θύρες για pci-e connections (έχω βέβαια και ελεύθερες και 2x6 connections για sata and peripherals, αλλα δε νομίζω οτι είναι σωστό να κουμπώσω κάτι εκεί). Σε κάποιο thread στο internet βρήκα την παρακάτω εικόνα που αναφέρει οτι τους σωστούς τρόπουσ συνδεσης. Ουσιαστικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν όντως η 4 περιπτωση στην πιο κάτω εικόνα είναι όντως legit. Aν κάποιος γνωρίζει, θα εκτιμούσα τη βοήθεια, αλλιώς θα πρέπει να πάω για άλλο τροφοδοτικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 κατι τετοιο θα χρειαστεις και εισαι οκ https://www.skroutz.gr/s/24002250/DeLock-8-Pin-EPS-male-2x-4-Pin-Molex-male-Cable-0-15m-Μωβ-83703.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στο manual (σελίδα 8) αναφέρει πως το 750x έρχεται με 2 διπλά 6+2pin. Η κάθε θύρα του τροφοδοτικού υποστηρίζει 2 x 6+2 pci-e (ήτοι 4 pci-e 8pin βύσματα),οπότε μια χαρά είσαι >> περίπτωση 3. "three pci-e slots" Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από Tenshi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, Tenshi είπε Στο manual (σελίδα 8) αναφέρει πως το 750x έρχεται με 2 διπλά 6+2pin. Η κάθε θύρα του τροφοδοτικού υποστηρίζει 2 x 6+2 pci-e (ήτοι 4 pci-e 8pin βύσματα),οπότε μια χαρά είσαι >> περίπτωση 3. "three pci-e slots" Και γω το ιδιο γνωριζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyparissia Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Ευχαριστω πολυ παιδια. Ηξερα για οτι γενικα πρεπει να αποφευγεται το daisy chain (τουλαχιστον για τις καρτες που εχουβ 2x8 pin) και δεν ειχα ιδεα τι ισχυε για αυτες που εχουν 3. Προς στιγμην φοβηθηκα οτι θα πρεπει να παω στο rm850x που, αν ειδα καλα, εχει 3x(6+2) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 10/4/2022 στις 5:47 ΜΜ, kyparissia είπε θα πρεπει να παω στο rm850x Δεν είναι άσχημη ιδέα. Εδώ είναι τα ''κατορθώματα'' της 3080Ti: https://www.youtube.com/watch?v=ixzCeDBECk4 Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, kyparissia είπε Ουσιαστικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν όντως η 4 περιπτωση στην πιο κάτω εικόνα είναι όντως legit. 10 ώρες πριν, triplex1 είπε κατι τετοιο θα χρειαστεις και εισαι οκ https://www.skroutz.gr/s/24002250/DeLock-8-Pin-EPS-male-2x-4-Pin-Molex-male-Cable-0-15m-Μωβ-83703.html 9 ώρες πριν, triplex1 είπε Και γω το ιδιο γνωριζω Απο την αρχη το ρωτησε αυτο το πραγμα. Απλα να προσεχουμε τι ρωταει ο op και τι προτεινουμε γενικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 14 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Δεν είναι άσχημη ιδέα. Εδώ είναι τα κατορθώματα της 3080Ti: https://www.youtube.com/watch?v=ixzCeDBECk4 Σιγά τα ωα… εδώ στο insomnia ξέρουν καλύτερα ….1200 GOLD της Corsair και είναι ΟΚ μιας και θα παίζει στο 50 % όποτε ανώτερο από το platinum 1000w…. Βέβαια μετά από μερικούς μήνες θα ερχονται και θα λένε μου σβήνει ο υπολογιστής , το τροφοδοτικό είναι καινούργιο κτλ. άρα φταίει κάτι άλλο… Που να φανταστούν ότι κάρτα και τροφοδοτικό έχουν ψηθεί για τα καλά ,μετά από τόσο ζόρι που έχουν δεχτεί τα κατώτερα components ενός gold τροφοδοτικου σε σύγκριση με ένα platinum ή titanium. Όσο για την Corsair που πολλοί έχουν σαν top στα τροφοδοτικά , εμένα με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Οσες φορές έχω χρησιμοποιήσει τροφοδοτικά της ειδικά gold, το σύστημα όλο και κάποιο πρόβλημα θα παρουσίαζε μετά από λίγο με μπλε οθόνες ή θα έσβηνε ο υπολογιστής τελείως . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα