Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pcmasterrace123 είπε

Όπως είπα και από πάνω οι φοιτητές που βλέπεις να ανεβάζουν κάθε μέρα στορυ σε καφε ,κλαμπάκια κτλ . Κατά πάσα πιθανότητα χρωστάνε τα μισά μαθήματα. Τώρα εφόσον δεν θα δουλεύεις και έχεις φίλους στην Αθήνα τότε τα πράγματα είναι καλύτερα. Φυσικά όμως οι μερικές ώρες διαβάσματος που λες δεν αρκούν. Στην σχολή μου πχ το εξάμηνο ήθελε 777 ώρες για να βγει και να περάσεις όλα τα μαθήματα , 777 ώρες / 120 ημέρες = 6.4ώρες που πρέπει να ασχοληθείς με την σχολή κάθε μέρα ,είτε είναι διαλέξεις ,είτε είναι ασκήσεις κτλ. Αυτό το νούμερο (777 ώρες) συνήθως δεν λέει πολλά ,αλλά τουλάχιστον για την δικιά μου σχολή πέφτει μέσα. Και φαντάζομαι ότι και για τις άλλες σχολές πληροφορικής ΟΠΑ ,ΠΑΠΕΙ ,Χαροκόπειο κτλ πέφτει μέσα.

Δεν σε κράζουμε στο ποστ ,ότι σου λέμε ,στο λέμε για το καλό σου. Πλέον που υπάρχει το n+2 ,όσοι την παίρνουν στα χαλαρά την σχολή θα τρέμουν όταν θα είναι 2 εξάμηνα πριν να διαγραφτούν επειδή χρωστάνε 5 , 6 μαθήματα λόγο χαλαρότητας. Όλες αυτές οι σχολές πληροφορικής στην Αθήνα έχουν Μ.Ο αποφοίτησης κοντά στο n+2 .

Οπότε εγώ αυτό που έχω να πω ,είναι να πάρεις σοβαρά την σχολή από την πρώτη μέρα ,που από ότι φαίνεται είσαι διατεθειμένος να της αφιερώσεις των ανάλογο χρόνο . Και ο χρόνος για χομπι θα και βόλτες θα υπάρχει.

Αυτό που σου λέμε από πάνω είναι ότι φοιτητική ζωή στην Αθήνα δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι ,όλα αυτά που έχεις ακούσει πως γίνονται ,γίνονται στην επαρχία ,όταν μένεις μόνο σου ή με άλλον πχ  στην Πάτρα ή στην Κομοτηνή . Το 90% αυτών που σπουδάζουν στην Αθήνα είναι Αθηναίοι ,άρα για εσένα που είσαι το 10% και είσαι ένα κλάσμα του 10% που έχει ήδη φίλους και δεν θα χρειαστεί να δουλέψει ,τότε ναι μπορείς να κάνεις την φοιτητική ζωή που έχεις στο μυαλό σου.

Νομίζω ότι οι άλλες σχολές που λες, τουλάχιστον το ΠΑΠΕΙ που λογικά θα βάλω πρώτη επιλογή επειδή τελείωσε πριν κάποια χρόνια ο ξάδερφος μου μου έχει πει ότι ασχολιόταν περίπου 1-2 ώρες τη μέρα και την έβγαλε με 7 στα 4,5 χρόνια, δε ξέρω μάλλον οι ΕΚΠΑ και οπα είναι πιο δύσκολες. Μόνο στις εξεταστικές διάβαζε παραπάνω, αλλά τι πειράζει να μείνουν και 1-2 για Σεπτέμβρη. Θέλω να πω ότι υπάρχουν και περιθώρια να περάσεις τα μαθήματα οπότε δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Δεν είναι λίγο πρόωρο να συζητάμε για το πως θα διαβάζει σε μια σχολή που δεν έχει μπει;

Κάνουμε κάποιες υποθέσεις...

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, BayernMunich είπε

Κάνουμε κάποιες υποθέσεις...

Θα ξαναπώ ότι θεωρώ πως παιδεύεσαι με το να σκέφτεσαι σενάρια και ταυτόχρονα χάνεις χρόνο από διάβασμα ή κάποια άλλη ξεκούραση. Είναι εύκολο να κάνεις skip το πρόβλημα των πανελληνίων και να σκέφτεσαι πως θα ισορροπήσεις διάβασμα και διασκέδαση στην φοιτητική ζωή. Λέγεται μετάθεση προβλήματος. Όσο χάνεις χρόνο με αυτά,  απομακρύνεσαι από την σχολή γιατί χάνεις χρόνο. Που δεν νομίζω ότι την θες και ιδιαίτερα, ψάχννεις τρόπο να την "παραμερίσεις" για να κάνεις την ζωή σου.

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Θα ξαναπώ ότι θεωρώ πως παιδεύεσαι με το να σκέφτεσαι σενάρια και ταυτόχρονα χάνεις χρόνο από διάβασμα ή κάποια άλλη ξεκούραση. Είναι εύκολο να κάνεις skip το πρόβλημα των πανελληνίων και να σκέφτεσαι πως θα ισορροπήσεις διάβασμα και διασκέδαση στην φοιτητική ζωή. Λέγεται μετάθεση προβλήματος. Όσο χάνεις χρόνο με αυτά,  απομακρύνεσαι από την σχολή γιατί χάνεις χρόνο. Που δεν νομίζω ότι την θες και ιδιαίτερα, ψάχννεις τρόπο να την "παραμερίσεις" για να κάνεις την ζωή σου.

Την θέλω την σχολή, θα κάνω και την ζωή μου χωρίς να είμαι αδιάφορος. Τέλος πάντων νομίζω δε χρειάζεται να το σκέφτομαι άλλο όπως λες, απλά ας διαβάσω τώρα για να περάσω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BayernMunich είπε

15-16

Το εχεις λες;

Ο καιρος πλησιαζει παντως, μην αναλωνεσαι σε αυτα. Επιταχυνε τη μελετη σου, γραψε καλα στις εξετασεις και θα εχουμε ολο το καλοκαιρι να σχολιαζουμε στο ινσομνια

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε καλησπέρα! Διάβασα αυτά που έλεγες και έχω να πω το εξής: Δεν ξέρω τι παίζει με τις σχολές πληροφορικής αλλά σε ότι αφορά τις σχολές οικονομικών η κατάσταση είναι λίγο παρόμοια με όσα σου λένε οι υπόλοιποι! Εγώ προσωπικά είμαι φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ακόμα και στη καραντίνα φιλαράκι διάβαζα κάθε μέρα τουλάχιστον 4ωρο-5ωρο μαζί με τις διαλέξεις-διαδικτυακά. Επίσης κάθε βδομάδα είχαμε εργασίες σε στατιστική-λογιστική-χρηματοοικονομικά-οικονομετρία που ήταν αρκετά απαιτητικές και χρονοβόρες .Αλλά επειδή τα διαδικτυακά τελείωσαν θα σου πω τι γίνεται τώρα! Στη εξεταστική που μας πέρασε εγώ που διάβαζα όλο το εξάμηνο 3-4 ώρες κάθε μέρα και βάζε εργασίες με ξενύχτια κλπ τα πέρασα όλα τα μαθήματα με ΜΟ 8,6/10...όλοι οι υπόλοιποι που ήταν party-animals και στα διαδικτυακά έβαζαν άλλους να λύνουν τα θέματα και αντέγραφαν ή δεν πέρασαν τίποτα ή πέρασαν το πολύ 1 μάθημα με 5...παράλληλα έβγαινα για κανένα ποτάκι το Σάββατο ή τη Παρασκευή το βράδυ.

Η clubοζωή(όλα τα φοιτητικά χρόνια) είναι γι αυτούς που έχουν κάποιο μέλλον εξασφαλισμένο ή απλά δεν τους ενδιαφέρει αυτό που σπουδάζουν! Καλή επιτυχία στις πανελλήνιες!!!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...