BayernMunich Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεια σας ! δίνω πανελλήνιες και θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Αρχικά να πω πως γενικά όλα αυτά τα χρόνια του λυκείου είχα μια βαρετή ζωή σε ένα σχετικά απομονωμένο μέρος. Θέλω να περάσω πληροφορική στην Αθήνα καθώς όλο το σόι είναι εκεί οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. 1ον μου άρεσε η επιστήμη και δεν είμαι άτομο που τα φορτώνει στο κόκορα και παλεύει να τα μαζέψει τελευταία στιγμή, απλά επειδή θέλω να ζήσω και την έντονη φοιτητική ζωή της Αθήνας με ό'τι αυτό συνεπάγεται χωρίς όμως να ξεφύγω απ'τον στόχο μου που είναι να μάθω πληροφορική, πιστεύετε ότι με ένα διάβασμα 2-3 ωρών καθημερινά μπορώ να φτιάξω το πρόγραμμα μου έτσι ώστε να κάνω ένα restart στη ζωή μου. Θέλω επιτέλους να εξελιχθω κοινωνικά (εκεί πηγαίνει κυρίως και το κομμάτι διασκέδαση και φοιτητική ζωή) σωματικά και καλλιτεχνικά (χόμπυ) και πνευματικά (γνώσεις). Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από BayernMunich
Gingerbread Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, BayernMunich είπε Γεια σας ! δίνω πανελλήνιες και θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Αρχικά να πω πως γενικά όλα αυτά τα χρόνια του λυκείου είχα μια βαρετή ζωή σε ένα σχετικά απομονωμένο μέρος. Θέλω να περάσω πληροφορική στην Αθήνα καθώς όλο το σόι είναι εκεί οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. 1ον μου άρεσε η επιστήμη και δεν είμαι άτομο που τα φορτώνει στο κόκορα και παλεύει να τα μαζέψει τελευταία στιγμή, απλά επειδή θέλω να ζήσω και την έντονη φοιτητική ζωή της Αθήνας με ό'τι αυτό συνεπάγεται χωρίς όμως να ξεφύγω απ'τον στόχο μου που είναι να μάθω πληροφορική, πιστεύετε ότι με ένα διάβασμα 2-3 ωρών καθημερινά μπορώ να φτιάξω το πρόγραμμα μου έτσι ώστε να κάνω ένα restart στη ζωή μου. Θέλω επιτέλους να εξελιχθω κοινωνικά (εκεί πηγαίνει κυρίως και το κομμάτι διασκέδαση και φοιτητική ζωή) σωματικά και καλλιτεχνικά (χόμπυ) και πνευματικά (γνώσεις). Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Είναι μπερδεμένο λίγο το μήνυμα σου, μαζί με αυτό και εσύ. Επίσης σε σχέση με άλλες πόλεις η Αθήνα δεν έχει την καλύτερη φοιτητική ζωή. Το διάβασμα είναι διαφορετικό δεν υπάρχει η λογική λυκείου. Κάτσε διάβασε τώρα για τις εξετάσεις σου και μην παιδεύεσαι με υποθετικά σενάρια. 4
Theo1903 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Gingerbread και θα σου πώ να αφοσιωθείς στο άμεσο μέλλον σου. Παρόλα αυτά για να απαντήσω και σχετικά, το κοινωνικό κομμάτι είναι σημαντικό μεν αλλα δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό για την επιλογή. Δηλαδή μου φαίνεται περισσότερο οτι θες να πας Αθήνα να παρτάρεις, παρά για να σπουδάσεις το αγαπημένο σου αντικείμενο. Οι σχολές πληροφορικής βγαίνουν με παρακολούθηση και λιγότερο απο 3 ώρες διάβασμα την ημέρα, αλλα αμα ο στόχος σου δεν είναι ξεκάθαρος, να είσαι σίγουρος οτι ούτε το bare minimum θα έχεις την όρεξη να κάνεις... 2
velociraptoras Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 ναι βγαινει με 3 ωρες διαβασμα κι αλλες 5-6 στη σχολή κι οταν εχεις εργασίες ξενύχτια με ινδούς στο youtube. τωρα για φοιτητική ζωή δεν ξέρω πως το εννοείς η Αθήνα εχει αλλους ρυθμούς και γενικά παντού αυτο που λεγαμε φοιτητική ζωη πριν 15-20 χρόνια έχει ψοφήσει. με πρόγραμα ισως προλαβαίνεις κανα καφεδάκι με τους φιλους σου ή να βγαινεις κανα σαββατόβραδο, εκτός αυτού στα τμήματα πληροφορικής συναντας κυρίως ατομα που στον ελευθερο χρόνο τους πάλι με υπολογιστες ασχολούνται. μπορεις να βρεις μια ομάδα φοιτητων να φτιαξετε κανα προτζεκτάκι να το χεις και στο βιογραφικό σου, να κανετε μαζι τις εργασίες, κλπ. εγω ειμαι σε σχολή της επαρχίας, πρωην ΤΕΙ και πάλι βλέπω τους εικοσάχρονους συμφοιτητές μου που το εχουν πάρει σοβαρά να μην έχουν σχεδον καθόλου ελευθερο χρόνο. 5 1
BayernMunich Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, velociraptoras είπε ναι βγαινει με 3 ωρες διαβασμα κι αλλες 5-6 στη σχολή κι οταν εχεις εργασίες ξενύχτια με ινδούς στο youtube. τωρα για φοιτητική ζωή δεν ξέρω πως το εννοείς η Αθήνα εχει αλλους ρυθμούς και γενικά παντού αυτο που λεγαμε φοιτητική ζωη πριν 15-20 χρόνια έχει ψοφήσει. με πρόγραμα ισως προλαβαίνεις κανα καφεδάκι με τους φιλους σου ή να βγαινεις κανα σαββατόβραδο, εκτός αυτού στα τμήματα πληροφορικής συναντας κυρίως ατομα που στον ελευθερο χρόνο τους πάλι με υπολογιστες ασχολούνται. μπορεις να βρεις μια ομάδα φοιτητων να φτιαξετε κανα προτζεκτάκι να το χεις και στο βιογραφικό σου, να κανετε μαζι τις εργασίες, κλπ. εγω ειμαι σε σχολή της επαρχίας, πρωην ΤΕΙ και πάλι βλέπω τους εικοσάχρονους συμφοιτητές μου που το εχουν πάρει σοβαρά να μην έχουν σχεδον καθόλου ελευθερο χρόνο. ενταξει εγω θα κανω φιλους και εκτος ΑΕΙ να βγαινω, δε νομιζω να εχει ψοφησει, απο ο'τι βλεπω απο σχεδον ολους του γνωστους που σπουδαζουν μια χαρα περνανε, και μιλαω για νορμαλ ατομα οχι απαραιτητα club-animals κια τετοια, δεν ειμαι ο τυπος του nerd, αλλα νταξει και οι σχολες διαφερουν, δηλαδη αυτη που θελω εγω μου εχουν πει οτι δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολη. Δε λεω οτι ειμαι τεμπελης η οτι δε θα διαβαζω, απλα σαν νεο ατομο λογικο ειναι να θελω να ζησω οπως τα περισσοτερα ατομα της ηλικιας που βγαινουν πηγαινουν σε παρκα πλατειες κλαμπ κτλπ, δε νομιζω δηλαδη οτι αμα εχω ενα προγραμμα δε θα προλαβαινω. 14 ώρες πριν, Theo1903 είπε Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Gingerbread και θα σου πώ να αφοσιωθείς στο άμεσο μέλλον σου. Παρόλα αυτά για να απαντήσω και σχετικά, το κοινωνικό κομμάτι είναι σημαντικό μεν αλλα δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό για την επιλογή. Δηλαδή μου φαίνεται περισσότερο οτι θες να πας Αθήνα να παρτάρεις, παρά για να σπουδάσεις το αγαπημένο σου αντικείμενο. Οι σχολές πληροφορικής βγαίνουν με παρακολούθηση και λιγότερο απο 3 ώρες διάβασμα την ημέρα, αλλα αμα ο στόχος σου δεν είναι ξεκάθαρος, να είσαι σίγουρος οτι ούτε το bare minimum θα έχεις την όρεξη να κάνεις... μα δεν ειπα εγω για αυτοσκοπο, ουτε οτι μονο θα παρταρω, αλλα το οτι θα περναω και καλα δεν σημαινει οτι δεν με νοιαζει το μελλον, δηλαδη πρεπει να καω στο διαβασμα για να με νοιαζει το μελλον μου? Επεξ/σία 11 Απριλίου 2022 από BayernMunich 1
velociraptoras Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 43 λεπτά πριν, BayernMunich είπε ενταξει εγω θα κανω φιλους και εκτος ΑΕΙ να βγαινω, δε νομιζω να εχει ψοφησει, απο ο'τι βλεπω απο σχεδον ολους του γνωστους που σπουδαζουν μια χαρα περνανε, και μιλαω για νορμαλ ατομα οχι απαραιτητα club-animals κια τετοια, δεν ειμαι ο τυπος του nerd, αλλα νταξει και οι σχολες διαφερουν, δηλαδη αυτη που θελω εγω μου εχουν πει οτι δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολη. Δε λεω οτι ειμαι τεμπελης η οτι δε θα διαβαζω, απλα σαν νεο ατομο λογικο ειναι να θελω να ζησω οπως τα περισσοτερα ατομα της ηλικιας που βγαινουν πηγαινουν σε παρκα πλατειες κλαμπ κτλπ, δε νομιζω δηλαδη οτι αμα εχω ενα προγραμμα δε θα προλαβαινω. μα δεν ειπα εγω για αυτοσκοπο, ουτε οτι μονο θα παρταρω, αλλα το οτι θα περναω και καλα δεν σημαινει οτι δεν με νοιαζει το μελλον, δηλαδη πρεπει να καω στο διαβασμα για να με νοιαζει το μελλον μου? ο τρόπος που το γραφεις δειχνει οτι εχεις στο μυαλό σου μια αλλη εικόνα για τη φοιτητική ζωή. το αραγμα σε σπίτια ή παρκα είναι συνηθες τα ξεφρενα παρτυ ειναι μονο στις αμερικάνικες σειρές. προσγειωσου μην πέσεις απότομα. οι σημερινές συνθήκες οικονομικές και κοινωνικές εχουν κανει στην ακρη τη διασκέδαση. Στις 10/4/2022 στις 2:04 ΜΜ, BayernMunich είπε θέλω να ζήσω και την έντονη φοιτητική ζωή της Αθήνας με ό'τι αυτό συνεπάγεται χωρίς όμως να ξεφύγω απ'τον στόχο μου που είναι να μάθω πληροφορική, πιστεύετε ότι με ένα διάβασμα 2-3 ωρών καθημερινά μπορώ να φτιάξω το πρόγραμμα μου έτσι ώστε να κάνω ένα restart στη ζωή μου. Θέλω επιτέλους να εξελιχθω κοινωνικά (εκεί πηγαίνει κυρίως και το κομμάτι διασκέδαση και φοιτητική ζωή) σωματικά και καλλιτεχνικά (χόμπυ) και πνευματικά (γνώσεις). Ευχαριστώ εκ των προτέρων! εντονη φοιτητική ζωή ειχαν κάποτε, πιθανοτατα όταν ησουν ακόμα στο δημοτικό, η Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και άλλες επαρχιακές πόλεις. Η Αθήνα δεν ειχε ποτέ τη φήμη της φοιτητικής ζωής 3
BayernMunich Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 33 λεπτά πριν, velociraptoras είπε ο τρόπος που το γραφεις δειχνει οτι εχεις στο μυαλό σου μια αλλη εικόνα για τη φοιτητική ζωή. το αραγμα σε σπίτια ή παρκα είναι συνηθες τα ξεφρενα παρτυ ειναι μονο στις αμερικάνικες σειρές. προσγειωσου μην πέσεις απότομα. οι σημερινές συνθήκες οικονομικές και κοινωνικές εχουν κανει στην ακρη τη διασκέδαση. εντονη φοιτητική ζωή ειχαν κάποτε, πιθανοτατα όταν ησουν ακόμα στο δημοτικό, η Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και άλλες επαρχιακές πόλεις. Η Αθήνα δεν ειχε ποτέ τη φήμη της φοιτητικής ζωής εγω βλεπω το αντιθετο στους νεους παντως, μια χαρα βγαινουν ολοι ειδικα ηλικιες 18-25 και πολυ αργα κιολας, εχω και ατομα στο στενο μου κυκλο που μου τα εχουν πει, δε ξερω Αθηνα σιγουρα εχει φοιτητικη ζωη αφου εχει παντου νεολαια.
dionisis1925 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Νομίζω μπερδεύουμε μερικά πράγματα. Η Αθήνα μια χαρά νυχτερινή ζωή έχει από άποψη διασκέδασης , δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείται μερικοί με τον όρο φοιτητική ζωή. Η Αθήνα είναι τεράστια πόλη και εννοείται δεν είναι αμιγώς φοιτητική πόλη , τα Γιάννενα είναι ναι. Ο TS προφανώς θέλει να περάσει Αθήνα και να έχει παραπάνω επιλογές από άποψη διασκέδασης , εγώ αυτό καταλαβαίνω.
BayernMunich Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Νομίζω μπερδεύουμε μερικά πράγματα. Η Αθήνα μια χαρά νυχτερινή ζωή έχει από άποψη διασκέδασης , δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείται μερικοί με τον όρο φοιτητική ζωή. Η Αθήνα είναι τεράστια πόλη και εννοείται δεν είναι αμιγώς φοιτητική πόλη , τα Γιάννενα είναι ναι. Ο TS προφανώς θέλει να περάσει Αθήνα και να έχει παραπάνω επιλογές από άποψη διασκέδασης , εγώ αυτό καταλαβαίνω. φυσικα αλλα οχι μονο γι'αυτο, και γιατι εκει βρηκα μια καλη σχολη σ'αυτο που μου αρεσει, αλλα οπως ειπα και πριν, σαν ατομο με ενεργεια θα ασχολουμαι και με αλλα πραγματα που με γεμιζουν οπως καλλιτεχνικα χομπυ, νομιζω πως λανθασμενα δωθηκε η εντυπωση οτι θελω καθε μερα να παρταρω αλλα δε θεωρω διασκεδαση μονο αυτο, πχ ενα σουβλακι στη Νεα Σμυρνη και βολτα στα μαγαζια η τρεξιμο σε παρκο.
velociraptoras Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 21 λεπτά πριν, BayernMunich είπε φυσικα αλλα οχι μονο γι'αυτο, και γιατι εκει βρηκα μια καλη σχολη σ'αυτο που μου αρεσει, αλλα οπως ειπα και πριν, σαν ατομο με ενεργεια θα ασχολουμαι και με αλλα πραγματα που με γεμιζουν οπως καλλιτεχνικα χομπυ, νομιζω πως λανθασμενα δωθηκε η εντυπωση οτι θελω καθε μερα να παρταρω αλλα δε θεωρω διασκεδαση μονο αυτο, πχ ενα σουβλακι στη Νεα Σμυρνη και βολτα στα μαγαζια η τρεξιμο σε παρκο. αρα λες για απλά πράγματα που με προγραμμα στο διαβασμα ειναι εφικτά. Καλή επιτυχία στις πανελλήνιες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Να προσθέσω στο νήμα πως κανείς δεν μπορεί να σου πει πόσες ώρες θα σου παίρνει το διάβασμα. Αυτό έχει να κάνει με τις εργασίες, που ενδεχομένως θα έχετε, τα κενά που θα σου προκύψουν, το πόσο εύκολα σου μένει κάτι, το εάν θα επιλέξεις να πηγαίνεις σε ομάδες που κάνουν διάφορα προτζεκτάκια κλπ. Παρόλα αυτά, εάν θες να έχεις κι άλλα πράγματα στην καθημερινότητά σου, δεν είναι απαγορευτικό. Με θέληση και σωστό προγραμματισμό, τα πάντα γίνονται.
BayernMunich Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε Να προσθέσω στο νήμα πως κανείς δεν μπορεί να σου πει πόσες ώρες θα σου παίρνει το διάβασμα. Αυτό έχει να κάνει με τις εργασίες, που ενδεχομένως θα έχετε, τα κενά που θα σου προκύψουν, το πόσο εύκολα σου μένει κάτι, το εάν θα επιλέξεις να πηγαίνεις σε ομάδες που κάνουν διάφορα προτζεκτάκια κλπ. Παρόλα αυτά, εάν θες να έχεις κι άλλα πράγματα στην καθημερινότητά σου, δεν είναι απαγορευτικό. Με θέληση και σωστό προγραμματισμό, τα πάντα γίνονται. Γενικά δεν είμαι άτομο που διαβάζει πάνω από 3 ώρες εκτός από φέτος, γενικά ναι συμφωνώ στο ότι θέλει πρόγραμμα γι'αυτό το είπα. Σίγουρα είναι και ανάλογα το άτομο αλλά νομίζω ότι το διάβασμα είναι αρκετά πιο χαλαρών ρυθμών απο των πανελληνίων. 7 λεπτά πριν, velociraptoras είπε αρα λες για απλά πράγματα που με προγραμμα στο διαβασμα ειναι εφικτά. Καλή επιτυχία στις πανελλήνιες. Ευχαριστώ!
Gingerbread Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δεν πάει με το κιλό, δεν προγραμματίζεται ένα χρόνο νωρίτερα, χάνεις χρόνο με ανούσιες σκέψεις. Αν το χεις κάψει από το διάβασμα βγες μια βολτα, δες μια ταινια, ακου μουσικη αλλά μην αναλώνεσαι σε τέτοιες σκέψεις. 1
velociraptoras Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, BayernMunich είπε Γενικά δεν είμαι άτομο που διαβάζει πάνω από 3 ώρες εκτός από φέτος, γενικά ναι συμφωνώ στο ότι θέλει πρόγραμμα γι'αυτό το είπα. Σίγουρα είναι και ανάλογα το άτομο αλλά νομίζω ότι το διάβασμα είναι αρκετά πιο χαλαρών ρυθμών απο των πανελληνίων. Ευχαριστώ! το διάβασμα ειναι διαφορετικό. δε θα έχεις εννοείται να μαθεις παπαγαλίες και θεωρίες απ΄εξω. θα πρέπει όμως να κανεις εξάσκηση αυτα που μαθαίνεις στη σχολή. το πιο σημαντικό αφου δε μπορεις να μελετας πολύ να παρακολουθείς τα μαθηματα στη σχολη ακόμα κι αν δεν εχουν απουσίες. ετσι απο τη μια θα παιρνεις μια ιδεα κια πο την αλλη θα καταλαβαίνεις που εστιάζει ο καθηγητης ωστε να προσαρμόζεις το διάβασμα σου
pcmasterrace123 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 10/4/2022 στις 2:04 ΜΜ, BayernMunich είπε Γεια σας ! δίνω πανελλήνιες και θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Αρχικά να πω πως γενικά όλα αυτά τα χρόνια του λυκείου είχα μια βαρετή ζωή σε ένα σχετικά απομονωμένο μέρος. Θέλω να περάσω πληροφορική στην Αθήνα καθώς όλο το σόι είναι εκεί οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. 1ον μου άρεσε η επιστήμη και δεν είμαι άτομο που τα φορτώνει στο κόκορα και παλεύει να τα μαζέψει τελευταία στιγμή, απλά επειδή θέλω να ζήσω και την έντονη φοιτητική ζωή της Αθήνας με ό'τι αυτό συνεπάγεται χωρίς όμως να ξεφύγω απ'τον στόχο μου που είναι να μάθω πληροφορική, πιστεύετε ότι με ένα διάβασμα 2-3 ωρών καθημερινά μπορώ να φτιάξω το πρόγραμμα μου έτσι ώστε να κάνω ένα restart στη ζωή μου. Θέλω επιτέλους να εξελιχθω κοινωνικά (εκεί πηγαίνει κυρίως και το κομμάτι διασκέδαση και φοιτητική ζωή) σωματικά και καλλιτεχνικά (χόμπυ) και πνευματικά (γνώσεις). Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Δεν θέλω να σε από πάρω ,αλλά στην Αθήνα δεν έχει φοιτητική ζωή ,ειδικά αν θέλεις να περάσεις πληροφορική. Πχ. Στο ΕΚΠΑ ο μέσος όρος αποφοίτησης είναι τα 6 χρόνια . Ο μόνος τρόπος να τελειώσεις όχι πολύ μακριά από τα 4 χρόνια είναι αν διαβάζεις 8 ώρες κάθε μέρα (βάζω και τις διαλέξεις μέσα). Τώρα στο ΟΠΑ ,στο ΠΑΠΕΙ κτλ τα πράγματα είναι πιο εύκολα βλέποντας το πρόγραμμα σπουδών τους ,αλλά και εκεί θα θέλει αρκετό διάβασμα. Γενικά ο όρος πληροφορική είναι κάπως παραπλανητικός ,στην ουσία σχεδόν τα μισά μαθήματα είναι μαθηματικά. Επίσης το διάβασμα είναι διαφορετικό από τις άλλες σχολές. Τα περισσότερα μαθήματα έχουν ασκήσεις και εργασίες οι οποίες μπορεί να θέλουν και βδομάδες για να τις τελειώσεις ή μπορεί και περισσότερο ανάλογα τις δυνατότητες σου. Τώρα από χόμπι μπορείς να κάνεις πραγματικά ότι θες ,στην Αθήνα υπάρχουν τα πάντα. Απλώς έχε στο νου σου ότι αν θέλεις να τελειώσεις πριν το n+2 θα πρέπει να διαβάζεις αρκετά. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2022 από pcmasterrace123 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα