Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με rtx 2070

paidaros4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλού κακού, κάντε ένα restore defaults στο Bios τώρα που αλλάξατε τις μνήμες μην τυχών έχει σκαλώσει.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν φτιάξει με clean install πρέπει να πας την καρτα σε τεχνικό για να την δει σε άλλο σύστημα αν μπορεί να παίξει games / benches, γιατί αφού αναφέρεις πρόβλημα ξαφνικά με τις ραμ και bios mobo κτλ ενδέχεται να έχει κάποιο πρόβλημα το motherboard αλλα μονο ετσι μπορεις να το αποκλεισεις και να δεις τι απο τα δυο φταιει

TS, εαν εχεις προσβαση σε μια αλλη gpu, βαλε την επανω στο συστημα να δεις πως συμπεριφερεται.

Αν ειναι ολα καλα, τοτε η 2070 παρεδωσε το πνευμα και μονο με ψησιμο (ή reballing/reflow) διορθωνεται αλλα με αμφιβολα αποτελεσματα.

Διαφορετικα, κατι αλλο φταιει μεσα στο συστημα.

• Like 2

2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Καλού κακού, κάντε ένα restore defaults στο Bios τώρα που αλλάξατε τις μνήμες μην τυχών έχει σκαλώσει.

Αυτό γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις του BIOS ή πρέπει να βγάλω τη μπαταρία;

3 ώρες πριν, paidaros4 είπε

Καλημέρα σας,

Αντιμετωπίζω εδώ και καιρό ένα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών μου. Την κάρτα την αγόρασα μεταχειρισμένη. Όταν την συνδεσα και πάτησα το κουμπί της εκκίνησης επεσε η ασφάλεια του δωματίου! Αποσύνδεσα την κάρτα και την τοποθέτησα ξανά. Αυτήν τη φορά όλα πήγαν καλά και όλα λειτουργούσαν φυσιολογικά. Ξαφνικά μετά από λίγο καιρό ο υπολογιστής Δεν ξεκινούσε. Έκανε για λίγα δευτερόλεπτα ένα βουητό "ξεψυχισμενο" και έσβηνε για να ξεκκινησει ξανά και ξανά. Το πήγα στον τεχνικό και μου είπε ότι το τροφοδοτικό βραχυκυκλωσε και έσβησε το BIOS. Άλλαξε το τροφοδοτικό, έβαλε ένα corsair 750w, πέρασε ξανά το BIOS και μου είπε ότι όλα είναι εντάξει. Από τότε ο υπολογιστής μου έχει πρόβλημα. Αναβοσβήνει η οθόνη, βγάζει "ψαρακια" και "σκακιέρα" όταν ανοίγω βίντεο και ανοίγω φωτογραφίες, το ETS2 μόλις ξεκινάει το κυρίως παιχνίδι με πετάει έξω. Κάποιες φορές μου βγάζει μπλε οθόνη με το μήνυμα "video schedule internal error". Επίσης κάτι τρελό, όταν πατάω την "έναρξη" των Windows αναβοσβήνει η οθόνη πάντα! Ο τεχνικός μου λέει ότι όταν τον πήρα από αυτόν λειτουργούσε και δεν ευθύνεται για ότι έκανα εγώ στο σπίτι. Το πήγα σε άλλον και μου είπε ότι είναι χαλασμένη η κάρτα γραφικών. Μετά από δική μου επιμονή κράτησε μόνο την κάρτα γραφικών για να την ελέγξει. Την κράτησε κάνα μην και μετά από πίεσή μου είπε ότι ΜΑΛΛΟΝ ευθύνεται η μητρική. Πιστεύω ότι ούτε καν την κοίταξε. Έτρεξα το furmark και το 3d benchmark και δεν ολοκληρώθηκαν. Χτες πάλι δεν ξεκινούσε ο υπολογιστής. Η προσπάθεια του υπολογιστή να ξεκινήσει κρατούσε γύρω στο ένα λεπτό. Έβγαλα τις μνήμες (4x8gb) και έβαλα μόνο τις 2 και ανοίγει κανονικά. Δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς σε μνήμες και slots και λειτουργεί σε όλους αλλά μονό με 2 μνήμες. Ήμουν σίγουρος ότι η κάρτα γραφικών ήταν χαλασμένη αλλά το τελευταίο περιστατικό με έβαλε σε σκέψεις ότι μπορεί να υπάρχει άλλο πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται κάτι άλλο και όχι η κάρτα γραφικών για τα προβλήματα στην οθόνη;

Reset this PC Delete Everything και ξεκινας απο εκει. 

Μετά κατεβάσεις του official drivers της AMD. 

2 ώρες πριν, umbrella co. είπε

TS, εαν εχεις προσβαση σε μια αλλη gpu, βαλε την επανω στο συστημα να δεις πως συμπεριφερεται.

Αν ειναι ολα καλα, τοτε η 2070 παρεδωσε το πνευμα και μονο με ψησιμο (ή reballing/reflow) διορθωνεται αλλα με αμφιβολα αποτελεσματα.

Διαφορετικα, κατι αλλο φταιει μεσα στο συστημα.

Έβαλα την προηγούμενη amd hd7875. Ο υπολογιστής ξεκινάει κανονικα. Μόλις πάει να κάνει εγκατάσταση τους drivers παγώνει. Δεν ανταποκρίνεται τίποτα. Πρέπει να τον κλείσω από το κουμπί. Όταν επανεκκινει στη διαχείριση συσκευών για προσαρμογεα οθόνης εμφανίζει "τυπικός προσαρμογεας  οθόνης των Windows". Έδωσα την κάρτα σε ένα φίλο να τη δοκιμάσει στον υπολογιστή του. Σε κάνα μισάωρο θα έχω απάντηση.

7 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Reset this PC Delete Everything και ξεκινας απο εκει. 

Μετά κατεβάσεις του official drivers της AMD. 

Της nvidia εννοείς. Format και καθαρή εγκατάσταση προτείνεις; Δεν το κατάλαβα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, paidaros4 είπε

Έβαλα την προηγούμενη amd hd7875. Ο υπολογιστής ξεκινάει κανονικα. Μόλις πάει να κάνει εγκατάσταση τους drivers παγώνει. Δεν ανταποκρίνεται τίποτα. Πρέπει να τον κλείσω από το κουμπί. Όταν επανεκκινει στη διαχείριση συσκευών για προσαρμογεα οθόνης εμφανίζει "τυπικός προσαρμογεας  οθόνης των Windows". Έδωσα την κάρτα σε ένα φίλο να τη δοκιμάσει στον υπολογιστή του. Σε κάνα μισάωρο θα έχω απάντηση.

Της nvidia εννοείς. Format και καθαρή εγκατάσταση προτείνεις; Δεν το κατάλαβα.

Ναι sorry διάβασα amd xtx lol.

Δες εδώ:

https://pureinfotech.com/reset-pc-removing-everything-windows-10/

Πήγαινε στο windows bar η οπου αλλου θελεις τελος παντων και γραψε reset pc. Μετα πατα Reset This PC - Delete Everything. Εκει καπου θα σου δινει επιλογη να κανεις download απο το Cloud (δηλαδη απο τους servers της Microsoft) και οχι απο το Image που εχει ο υπολογιστης σου. 

Μετά εγκατέστησε τους drivers της Nvidia και τα λοιπα απο τα Windows Updates. Δες πως δουλευει. Αν παλι εχεις προβλημα, κανει ενα install απο USB οπου θα κανεις format και μετα delete ολα τα partitions. Μολις εχει το unallocated space μην κανεις create allocated space. Απλα κανε install, θα κανει μονο του τα partitions. Μετα παλι Nvidia drivers. Αν συνεχισεις να εχεις προβλημα, ειναι θεμα hardware και οχι software. 

https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/drivers/ 

Κατέβασε το GeForce Experience και ας το να βρει την καρτα μονο του. 

Επίσης δοκίμασε να εγκαταστήσεις τα Windows στους WD και όχι σε SSD. 

Αν και σπάνιο, ΙΣΩΣ να έχει πρόβλημα ο SSD και είναι πιο συμφέρον να αλλάξεις αυτόν παρά την κάρτα γραφικών. 

Επεξ/σία από insomniac01

8 λεπτά πριν, alexokanenas είπε

φιλε δοκιμασε με την ενσωματωμένη καρτα γραφικων της CPU να δεις πως παει και πες μας

Με την ενσωματωμένη κανένα πρόβλημα. Απλά έχεις τους περιορισμούς της στα παιχνίδια και τα βίντεο. Έχει χειρότερες επιδόσεις από την παλιά hd7775 μου.

Ο φίλος μου είπε ότι την πέρασε, έβαλε στο YouTube ένα βίντεο 4k και μετά από λίγο του έσβησε στιγμιαία η οθόνη και κατέβασε την ποιότητα του βίντεο στα 480p. Ένα παιχνιδι που έβαλε να παίξει μόλις μπήκε στην αρχική οθόνη κρασαρε και έκλεισε το παιχνίδι. Η κάρτα γραφικών που έχει αυτός είναι η rtx 2060. Μου είπε συνδεσε και το 8pin και το 6pin από το ίδιο καλώδιο. Πρότεινε να δώσω παροχή από δεύτερο καλώδιο στο κάθε pin. Θα το δοκιμάσω με το άλλο καλωδίου είχε η συσκευασία του τροφοδοτικου.

35 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

ποιο τροφοδοτικο ειχες αρχικα πριν αγορασεις το 750αρι ?

Είχα το CORSAIR VS SERIES VS550. Το είχα από τον Ιανουάριο του 2018 που έχτισα τον υπολογιστή μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/4/2022 στις 3:24 ΜΜ, paidaros4 είπε

Μου είπε συνδεσε και το 8pin και το 6pin από το ίδιο καλώδιο.

Μέγα λάθος!

Το σωστό:

Στις 10/4/2022 στις 3:24 ΜΜ, paidaros4 είπε

να δώσω παροχή από δεύτερο καλώδιο στο κάθε pin.

Στις 10/4/2022 στις 6:11 ΜΜ, paidaros4 είπε

Είχα το CORSAIR VS SERIES VS550.

Το λέμε και βόμβα. Πέραν αυτών, από θερμοκρασίες τι έπιανε στα ζόρια;

Στις 10/4/2022 στις 12:26 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Άκυρο αυτό τότε. Με τις τέσσερις ram και τα ενσωματωμένα γραφικά παίζουν όλα καλά, σωστά;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ξερω αν υπαρχει αλλο νεφρο τωρα , κοιτα βρες καποιον εκει , νομιζω υπαρχει ενας στην Θεσ/νικη , Αθηνα οπου εισαι που κανει reflow καρτες , ψαξτο

Επεξ/σία από triplex1

1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Μέγα λάθος!,

Το σωστό:

Το λέμε και βόμβα. Πέραν αυτών, από θερμοκρασίες τι έπιανε στα ζόρια;

Άκυρο αυτό τότε. Με τις τέσσερις ram και τα ενσωματωμένα γραφικά παίζουν όλα καλά, σωστά;

Συγγνώμη για τη λάθος διατύπωση. Δεν έχω πολλές γνώσεις. 

Από το τροφοδοτικό δεν έμεινα γενικά ευχαριστημένος. Βέβαια του έβαλα και εγώ δύσκολα. Θερμοκρασιες ανέβαζε, το άκουγα που "φώναζε".

Το θέμα με τις μνήμες μου το έβγαλε απρόοπτα προχτές. Επί 2 μήνες και πλέον λειτουργούσα τον υπολογιστή με τα γραφικά του επεξεργαστή χωρίς κανένα πρόβλημα.  Δεν αντέχεται αυτό με τα αναμοσβηματοκολληματα. Μόνο στην αρχή είχα θέμα επειδή δεν είχα αποσυνδεσει την κάρτα γραφικών και παρόλο είχα αφαιρέσει τους drivers της nvidia και είχα περάσει αυτούς της Intel, πέρασε από το Windows update και τους drivers της nvidia. Οπότε μου εκανε τα ίδια (αναβοσβησματα, artifacts, μπλε οθόνη κτλ). Αφαιρεσα τους drivers της nvidia με το DDU και το πρόβλημα Δεν εμφανίστηκε ξανά. Οπότε με αφορμή αυτό με τις μνήμες είπα να κοιτάξω ξανά την κάρτα γραφικών μήπως ήταν κάτι άλλο και τσάμπα δεν τη χρησιμοποιούσα τόσο καιρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...