paidaros4 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, Αντιμετωπίζω εδώ και καιρό ένα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών μου. Την κάρτα την αγόρασα μεταχειρισμένη. Όταν την συνδεσα και πάτησα το κουμπί της εκκίνησης επεσε η ασφάλεια του δωματίου! Αποσύνδεσα την κάρτα και την τοποθέτησα ξανά. Αυτήν τη φορά όλα πήγαν καλά και όλα λειτουργούσαν φυσιολογικά. Ξαφνικά μετά από λίγο καιρό ο υπολογιστής Δεν ξεκινούσε. Έκανε για λίγα δευτερόλεπτα ένα βουητό "ξεψυχισμενο" και έσβηνε για να ξεκκινησει ξανά και ξανά. Το πήγα στον τεχνικό και μου είπε ότι το τροφοδοτικό βραχυκυκλωσε και έσβησε το BIOS. Άλλαξε το τροφοδοτικό, έβαλε ένα corsair 750w, πέρασε ξανά το BIOS και μου είπε ότι όλα είναι εντάξει. Από τότε ο υπολογιστής μου έχει πρόβλημα. Αναβοσβήνει η οθόνη, βγάζει "ψαρακια" και "σκακιέρα" όταν ανοίγω βίντεο και ανοίγω φωτογραφίες, το ETS2 μόλις ξεκινάει το κυρίως παιχνίδι με πετάει έξω. Κάποιες φορές μου βγάζει μπλε οθόνη με το μήνυμα "video schedule internal error". Επίσης κάτι τρελό, όταν πατάω την "έναρξη" των Windows αναβοσβήνει η οθόνη πάντα! Ο τεχνικός μου λέει ότι όταν τον πήρα από αυτόν λειτουργούσε και δεν ευθύνεται για ότι έκανα εγώ στο σπίτι. Το πήγα σε άλλον και μου είπε ότι είναι χαλασμένη η κάρτα γραφικών. Μετά από δική μου επιμονή κράτησε μόνο την κάρτα γραφικών για να την ελέγξει. Την κράτησε κάνα μην και μετά από πίεσή μου είπε ότι ΜΑΛΛΟΝ ευθύνεται η μητρική. Πιστεύω ότι ούτε καν την κοίταξε. Έτρεξα το furmark και το 3d benchmark και δεν ολοκληρώθηκαν. Χτες πάλι δεν ξεκινούσε ο υπολογιστής. Η προσπάθεια του υπολογιστή να ξεκινήσει κρατούσε γύρω στο ένα λεπτό. Έβγαλα τις μνήμες (4x8gb) και έβαλα μόνο τις 2 και ανοίγει κανονικά. Δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς σε μνήμες και slots και λειτουργεί σε όλους αλλά μονό με 2 μνήμες. Ήμουν σίγουρος ότι η κάρτα γραφικών ήταν χαλασμένη αλλά το τελευταίο περιστατικό με έβαλε σε σκέψεις ότι μπορεί να υπάρχει άλλο πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται κάτι άλλο και όχι η κάρτα γραφικών για τα προβλήματα στην οθόνη; Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από paidaros4
triplex1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, paidaros4 είπε Καλημέρα σας, Αντιμετωπίζω εδώ και καιρό ένα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών μου. Την κάρτα την αγόρασα μεταχειρισμένη. Όταν την συνδεσα και πάτησα το κουμπί της εκκίνησης επεσε η ασφάλεια του δωματίου! Αποσύνδεσα την κάρτα και την τοποθέτησα ξανά. Αυτήν τη φορά όλα πήγαν καλά και όλα λειτουργούσαν φυσιολογικά. Ξαφνικά μετά από λίγο καιρό ο υπολογιστής Δεν ξεκινούσε. Έκανε για λίγα δευτερόλεπτα ένα βουητό "ξεψυχισμενο" και έσβηνε για να ξεκκινησει ξανά και ξανά. Το πήγα στον τεχνικό και μου είπε ότι το τροφοδοτικό βραχυκυκλωσε και έσβησε το BIOS. Άλλαξε το τροφοδοτικό, έβαλε ένα corsair 750w και μου είπε ότι όλα είναι εντάξει. Από τότε ο υπολογιστής μου έχει πρόβλημα. Αναβοσβήνει η οθόνη, βγάζει "ψαρακια" και "σκακιέρα" όταν ανοίγω βίντεο και ανοίγω φωτογραφίες, το ETS2 μόλις ξεκινάει το κυρίως παιχνίδι με πετάει έξω. Επίσης κάτι τρελό, όταν πατάω την "έναρξη" των Windows αναβοσβήνει η οθόνη πάντα! Έτρεξα το furmark και το 3d benchmark και δεν ολοκληρώθηκαν. Χτες πάλι δεν ξεκινούσε ο υπολογιστής. Η προσπάθεια του υπολογιστή να ξεκινήσει κρατούσε γύρω στο ένα λεπτό. Έβγαλα τις μνήμες (4x8gb) και έβαλα μόνο τις 2 και ανοίγει κανονικά. Δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς σε μνήμες και slots και λειτουργεί σε όλους αλλά μονό με 2 μνήμες. Ήμουν σίγουρος ότι η κάρτα γραφικών ήταν χαλασμένη αλλά το τελευταίο περιστατικό με έβαλε σε σκέψεις ότι μπορεί να υπάρχει άλλο πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται κάτι άλλο και όχι η κάρτα γραφικών για τα προβλήματα στην οθόνη; Παιδαρε4 , ειπες πηγες σε τεχνικο , για την καρτα δεν τον ρωτησες? Επισης με ψαρακια και σκακιερα , μονο το καλαμι λειπει και δολωματα , ποιος ξερει τι εχει μαζεψει μεσα ο σκληρος σου ..............καθαρη εγκατασταση κανε απο την αρχη Και απο περιεργεια ποια ακριβως ειναι η καρτα που αγορασες? Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από triplex1
paidaros4 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Την Msi rtx 2070 gaming Z. Ξέχασα να το γράψω πριν ότι πήγα στον ίδιο και μου είπε ότι όταν τον πήρα από αυτόν λειτουργούσε καλά και δεν ευθύνεται για ότι έκανα εγώ στο σπίτι.
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 10/4/2022 στις 11:01 ΠΜ, paidaros4 είπε η οθόνη, βγάζει "ψαρακια" και "σκακιέρα" Τέτοια ή τέτοια; Στις 10/4/2022 στις 11:01 ΠΜ, paidaros4 είπε Δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς σε μνήμες και slots και λειτουργεί σε όλους αλλά μονό με 2 μνήμες. Όταν έχετε τέσσερις μνήμες τις τρέχετε στοκ στα 2.133MHz ή με XMP στα όσα αναφέρουν, π.χ. 3.200MHz; Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από Τέρης Α. 1
paidaros4 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Αυτά που φαίνονται στη δεύτερη φωτογραφία. Τις τρέχω στην stock ταχύτητες 2133. 8 λεπτά πριν, 3DJIN είπε αφου βρηκες το λογο,μεινε με 2 ντιμακια. Αυτό έκανα. Το θέμα μου είναι αν έχει θέμα η κάρτα γραφικών. Έδωσα το ένα νεφρό για την πάρω. Αν χάλασε που να πάρεις άλλη ξανα
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, paidaros4 είπε Αυτά που φαίνονται στη δεύτερη φωτογραφία. Εγκυκλοπαιδικά, artifacts ονομάζονται. 4 λεπτά πριν, paidaros4 είπε Τις τρέχω στην stock ταχύτητες 2133. Τώρα ποια έκδοση bios έχει η μητρική και ποια είναι; Το τροφοδοτικό, ποιο μοντέλο και πόσων χρονών είναι; 1
triplex1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, paidaros4 είπε Αυτά που φαίνονται στη δεύτερη φωτογραφία. Τις τρέχω στην stock ταχύτητες 2133. Αυτό έκανα. Το θέμα μου είναι αν έχει θέμα η κάρτα γραφικών. Έδωσα το ένα νεφρό για την πάρω. Αν χάλασε που να πάρεις άλλη ξανα και στο Νεπαλ νεφρο εδωσαν για iphone και μετα τους εκανε 9 ριχτερ και εψαχναν κεραμιδια Γραψε ολο το συστημα σου απο τι αποτελειται cpu/mb κτλ Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από triplex1
paidaros4 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Εγκυκλοπαιδικά, artifacts ονομάζονται. Τώρα ποια έκδοση bios έχει η μητρική και ποια είναι; Το τροφοδοτικό, ποιο μοντέλο και πόσων χρονών είναι; Gigabyte z270 gaming k3. Το BIOS είναι f9d. Corsair cx750m. Το πέρασα πριν 4 μήνες. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από paidaros4
triplex1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, paidaros4 είπε Gigabyte z270 gaming k3. Το BIOS είναι f9d. Corsair cx750m. Το πέρασα πριν 4 μήνες. Αν σε παρουσιαζονται artifacts δεν εχουν να κανουν με τιποτα αλλο παρα μονο με την καρτα σου
paidaros4 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 10 λεπτά πριν, triplex1 είπε και στο Νεπαλ νεφρο εδωσαν για iphone και μετα τους εκανε 9 ριχτερ και εψαχναν κεραμιδια Γραψε ολο το συστημα σου απο τι αποτελειται cpu/mb κτλ Cpu: intel 7700 Gpu: msi rtx 2070 gaming Z Motherboard: gigabyte z270 gaming k3 Ram: gskill ripjaws 2x8gb Psu: corsair cx750m Ssd: Samsung 970 eve plus Και 2 μηχανικοί wd 4 tb 1
triplex1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, paidaros4 είπε Cpu: intel 7700 Gpu: msi rtx 2070 gaming Z Motherboard: gigabyte z270 gaming k3 Ram: gskill ripjaws 2x8gb Psu: corsair cx750m Ssd: Samsung 970 eve plus Και 2 μηχανικοί wd 4 tb οι αλλες μνημες που εβαζες και δεν δουλευε δεν ηταν ιδιες? Συνεχιζω και ξαναλεω , κανε καθαρη εγκατασταση τα windows εχοντας αφαιρεσει τους 2 μηχανικους πριν ξεκινησεις , βλεπεις πως συμπεριφερεται η καρτα σου απο το ξεκινημα των win (σε δινουν εικονα) και μετα απο την εγκατασταση των απαιτουμενων drivers.......μετα τα ξαναλεμε
SPY_oo7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Τωρα που εισαι με τα δυο ντιμ σε στοκ συχνότητα εξακολουθείς να έχεις προβλημα με τα γραφικα
paidaros4 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 15 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε Τωρα που εισαι με τα δυο ντιμ σε στοκ συχνότητα εξακολουθείς να έχεις προβλημα με τα γραφικα Ναι, μην σου πω και περισσότερα αναβοσβηματα της οθόνης. 16 λεπτά πριν, triplex1 είπε οι αλλες μνημες που εβαζες και δεν δουλευε δεν ηταν ιδιες? Συνεχιζω και ξαναλεω , κανε καθαρη εγκατασταση τα windows εχοντας αφαιρεσει τους 2 μηχανικους πριν ξεκινησεις , βλεπεις πως συμπεριφερεται η καρτα σου απο το ξεκινημα των win (σε δινουν εικονα) και μετα απο την εγκατασταση των απαιτουμενων drivers.......μετα τα ξαναλεμε Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία και θα σε ενημερώσω
SPY_oo7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Αρτιφακτ εχεις ακομα???Κανε καθαρη εγκατασταση για αρχη η δοκιμασε την καρτα σε ενα αλλο συστημα.Στην τελικη πηγαίνετη μονη της στον τεχνικο να την δοκιμασει........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα