Προς το περιεχόμενο

Ανάμεσα σε Samsung A52s (snapdragon 778) 5G και realme 9 pro plus (dimensity 920)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανω μια συνοψη οσων εχουν αναφερθει για τα δυο κινητα κι ας κανει ο καθενας την επιλογη του με βαση της αναγκες του (αναμεσα τους κι εγω)

Επεξεργαστης/Gpu : 778 vs dinensity 920 ε οι fun του snapdragon ψηφιζουν δαγκωτο τον 778 εδω θα πρεπει να επισημανουμε την προσπαθεια της mediateck να βγαζει ολο κι πιο βελτιωμενα chip τον τελευταιο καιρο (αν κι τα λαθη του παρελθοντος δεν την αφηνουν να αποκαταστηση το ονομα της )Καλητερη gpu το Α52s αρα κι λιγοτερα frame drops.

Λογισμικο : εδω η samsung εχει ενα  προβαδισμα (ποιο παραμετροποιημενο λογισμικο )χωρις να παραγνωριζουμε την προσπαθεια της realme που το λογισμικο της βασιζετε στο καθαρο adroid 

Ενημερωση android/λογισμικου : samsung μεχρι android 14 κι ενημερωσεις ασφαλειας εως 2025 η realme δεν αναφερει επισημα μεχρι ποτε θα ενημερωνει το 9 pro plus.

Οθονη : 120 hrz vs 90 hrz με ποιο φωτεινη οθονη τις samsung ιδιος οταν ειναι στην απευθειας εκθεση στον ηλιο .

Ηχος : Στερεο κι τα δυο.

Games: Κι τα κινητα δεν απευθυνονται στους fun αρκετα απαιτητικων παιχνιδιων (οσο αφορα την υπολογιστικη ισχυ)

Φορτηση :25w (περλαμβανετε φορτιστης 15w χρονος φορτησης 1:45 απο 0-100%) νs 60w (περιλαμβανεται φορτιστης 60w ,χρονος φορτησης 45 '

Φωτο:Στοκ vs στοκ ειναι χαοτικά ανώτερο το realme.Gcam a52s vs stock realme είναι μικρές οι διαφορές αλλά πάλι λίγο καλύτερο το realme.

Bίντεο :ειναι ανώτερο το a52s, ιδιος σε εσωτερικους χωρους .

Τιμη : Α52s απο 263 realme 9 pro + απο 292 (best price +μεταφορικα )

Εγγυηση : 2 ετης samsung   2 ετης realme (το service ειναι στο Ελληνικο για realme αχρειαστο να ειναι)

H αποφαση για αγορα ...δικη μας

Επεξ/σία από power_1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, power_1 είπε

Κανω μια συνοψη οσων εχουν αναφερθει για τα δυο κινητα κι ας κανει ο καθενας την επιλογη του με βαση της αναγκες του (αναμεσα τους κι εγω)

Επεξεργαστης/Gpu : 778 vs dinensity 920 ε οι fun του snapdragon ψηφιζουν δαγκωτο τον 778 εδω θα πρεπει να επισημανουμε την προσπαθεια της mediateck να βγαζει ολο κι πιο βελτιωμενα chip τον τελευταιο καιρο (αν κι τα λαθη του παρελθοντος δεν την αφηνουν να αποκαταστηση το ονομα της )Καλητερη gpu το Α52s αρα κι λιγοτερα frame drops.

Λογισμικο : εδω η samsung εχει ενα  προβαδισμα (ποιο παραμετροποιημενο λογισμικο )χωρις να παραγνωριζουμε την προσπαθεια της realme που το λογισμικο της βασιζετε στο καθαρο adroid 

Ενημερωση android/λογισμικου : samsung μεχρι android 14 κι ενημερωσεις ασφαλειας εως 2024 η realme δεν αναφερει επισημα μεχρι ποτε θα ενημερωνει το 9 pro plus.

Οθονη : 120 hrz vs 90 hrz με ποιο φωτεινη οθονη τις samsung ιδιος οταν ειναι στην απευθειας εκθεση στον ηλιο .

Ηχος : Στερεο κι τα δυο.

Games: Κι τα κινητα δεν απευθυνονται στους fun αρκετα απαιτητικων παιχνιδιων (οσο αφορα την υπολογιστικη ισχυ)

Φορτηση :25w (περλαμβανετε φορτιστης 15w χρονος φορτησης 1:45 απο 0-100%) νs 60w (περιλαμβανεται φορτιστης 60w ,χρονος φορτησης 45 '

Φωτο:Στοκ vs στοκ ειναι χαοτικά ανώτερο το realme.Gcam a52s vs stock realme είναι μικρές οι διαφορές αλλά πάλι λίγο καλύτερο το realme.

Bίντεο :ειναι ανώτερο το a52s, ιδιος σε εσωτερικους χωρους .

Τιμη : Α52s απο 263 realme 9 pro + απο 292 (best price +μεταφορικα )

Εγγυηση : 2 ετης samsung   2 ετης realme (το service ειναι στο Ελληνικο για realme αχρειαστο να ειναι)

H αποφαση για αγορα ...δικη μας

Δεν ξέρω που είδες οτι είναι χαοτικά ανώτερο το realme στις κάμερες. 

εδω ειναι τα στοιχεία τους: Samsung πρώτο realme δεύτερο

MAIN CAMERA Modules 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.7", 0.8µm, PDAF, OIS
12 MP, f/2.2, 123˚ (ultrawide), 1.12µm
5 MP, f/2.4, (macro)
5 MP, f/2.4, (depth)
64 MP, f/1.8, 26mm (wide), PDAF
8 MP, f/2.2, 119˚, 16mm (ultrawide), 1/4.0", 1.12µm
2 MP, f/2.4, (macro)

Features LED flash, panorama, HDR LED flash, HDR, panorama  
Video 4K@30fps, 1080p@30/60fps; gyro-EIS 1080p@30fps  
SELFIE CAMERA Modules 32 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/2.8", 0.8µm 16 MP, f/2.1, 26mm (wide), 1/3.09", 1.0µm  
Features HDR HDR, panorama  
Video 4K@30fps, 1080p@30/60fps 1080p@30fps

Εκτός όλων των άλλων το samsung εχει και οπτικό σταθεροποιητή στην κάμερα (ois) ενώ το realme όχι. 

Επεξ/σία από koutsis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, power_1 είπε

Πιστευεις οτι η stock του Α52s βγαζει αντιστοιχες νυχτερινες φωτο με αυτη του realme 9 pro plus ;

2022-04-08_05-19-23

Κι το realme εχει ΟΙS

https://www.skroutz.gr/s/34037370/Realme-9-Pro-5G-6GB-128GB-Midnight-Black.html#description-specifications

φίλε μου στον τίτλο γράφεις οτι συγκρίνεις το 9pro και μετά μου βάζεις τα τεχνικά του 9pro plus απο το skroutz! 

Επεξ/σία από koutsis
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, evakousk είπε

3  αναβαθμίσεις android και 4 χρονια security patches δινει η samsung για το a52s.

https://www.samsungknox.com/en/knox-platform/supported-devices

Screenshot 2022-04-10 at 10.40.44 AM.png

Το διορθωσα 

5 λεπτά πριν, koutsis είπε

φίλε μου στον τίτλο γράφεις οτι συγκρίνεις το 9pro και μετά μου βάζεις τα τεχνικά του 9pro plus απο το skroutz! 

To διορθωσα .

Δημοσ.

Κι εγώ είμαι μεταξύ αυτών των δυο συσκευών και μάλλον θα προτιμήσω το Realme 9 Pro+ λόγω της κάμερας, κυρίως στις νυχτερινές λήψεις. Απλά σκέφτομαι αν αξίζει να δώσω 29€ παραπάνω.

Επίσης, απ' ότι γνωρίζω και το Realme 9 Pro+ θα πάρει Android 14.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνω ουσιαστικά ένα copy paste από αυτά που έχω γράψει myphone.

Στα συν του a52s θα έβαζα το λογισμικό, τις ενημερώσεις, τη πιο δυνατή gpu (σημαντικό για λιγότερα frame drops), τη βιντεολήψη και τη μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης.

Στα συν του realme θα έλεγα φωτογραφική (χαοτικά ειδικά αν μιλάμε για στοκ), πολύ γρηγορότερη φόρτιση, γρηγορότερο δαχτυλικο, καλύτερο uniformity στην οθόνη (δεν ξέρω αν έτυχε απλά καλό το panel), καλύτερη δόνηση (του a52s ειναι λιγο τρακτέρ) και εμφάνιση/κατασκευή.

Με gcam είναι αρκετά κοντά τα δύο κινητα στις φωτογραφίες βέβαια. Αλλά πάλι η στοκ του realme ειναι λιγο καλύτερη από τη gcam του a52s τόσο από άποψη ποιότητας (κυρίως καλύτερο dynamic range) όσο και σε ευκολία ληψης που πάντα υπερτερεί η στοκ σε σχέση με gcam (πχ η gcam οταν βγαζεις κάτι κοντινό κάνει συχνότερα λάθος να εστίασει πίσω ενώ δεν χρειάζεται να εχεις αλλη κάμερα για μέρα και άλλη για νύχτα).

Εδώ έχω μερικά δείγματα από τη stock camera του Realme 9 Pro Plus https://www.flickr.com/photos/148406140@N05/albums/72177720298002039

Και εδώ μερικά από τη gcam του A52s https://www.flickr.com/photos/148406140@N05/albums/72177720297344987 .
Δεν εχω δείγματα από στοκ μιας και δεν αγγίζει τη gcam. Πολύ κατώτερη

Θα ψάξω το αρχειό μου μήπως έχω κάποιο παρόμοιο κάδρο για συγκριση (έμμεσο βέβαια αφού δεν τραβήχτηκαν ίδια στιγμή). 

4 ώρες πριν, koutsis είπε

Δεν ξέρω που είδες οτι είναι χαοτικά ανώτερο το realme στις κάμερες. 

εδω ειναι τα στοιχεία τους: Samsung πρώτο realme δεύτερο

MAIN CAMERA Modules 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.7", 0.8µm, PDAF, OIS
12 MP, f/2.2, 123˚ (ultrawide), 1.12µm
5 MP, f/2.4, (macro)
5 MP, f/2.4, (depth)
64 MP, f/1.8, 26mm (wide), PDAF
8 MP, f/2.2, 119˚, 16mm (ultrawide), 1/4.0", 1.12µm
2 MP, f/2.4, (macro)

Features LED flash, panorama, HDR LED flash, HDR, panorama  
Video 4K@30fps, 1080p@30/60fps; gyro-EIS 1080p@30fps  
SELFIE CAMERA Modules 32 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/2.8", 0.8µm 16 MP, f/2.1, 26mm (wide), 1/3.09", 1.0µm  
Features HDR HDR, panorama  
Video 4K@30fps, 1080p@30/60fps 1080p@30fps

Εκτός όλων των άλλων το samsung εχει και οπτικό σταθεροποιητή στην κάμερα (ois) ενώ το realme όχι. 

Δεν εχει 64ρη αισθητήρα το realme αλλά 50ρη (με πολύ μεγαλύτερο μέγεθος όμως). Κάτι λάθος εχεις κάνει στη συγκριση. Ισως δεν ειναι το plus

Ορίστε τα στοιχεία της κάμερας του plus
 image.png.5cf95da0899a7442e419aeb6eeff6819.png

Και εδώ η πηγή μου μαζί με όλα τα υπόλοιπα specs https://www.gsmarena.com/realme_9_pro+-11327.php

4 ώρες πριν, koutsis είπε

Το φαντάστηκα. Αν θες σημείωσέ το και στο δικό σου μήνυμα να μην μπερδευόμαστε ;) 

Επεξ/σία από Antretng
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Antretng είπε

Κάνω ουσιαστικά ένα copy paste από αυτά που έχω γράψει myphone.

Στα συν του a52s θα έβαζα το λογισμικό, τις ενημερώσεις, τη πιο δυνατή gpu (σημαντικό για λιγότερα frame drops), τη βιντεολήψη και τη μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης.

Στα συν του realme θα έλεγα φωτογραφική (χαοτικά ειδικά αν μιλάμε για στοκ), πολύ γρηγορότερη φόρτιση, γρηγορότερο δαχτυλικο, καλύτερο uniformity στην οθόνη (δεν ξέρω αν έτυχε απλά καλό το panel), καλύτερη δόνηση (του a52s ειναι λιγο τρακτέρ) και εμφάνιση/κατασκευή.

Με gcam είναι αρκετά κοντά τα δύο κινητα στις φωτογραφίες βέβαια. Αλλά πάλι η στοκ του realme ειναι λιγο καλύτερη από τη gcam του a52s τόσο από άποψη ποιότητας (κυρίως καλύτερο dynamic range) όσο και σε ευκολία ληψης που πάντα υπερτερεί η στοκ σε σχέση με gcam (πχ η gcam οταν βγαζεις κάτι κοντινό κάνει συχνότερα λάθος να εστίασει πίσω ενώ δεν χρειάζεται να εχεις αλλη κάμερα για μέρα και άλλη για νύχτα).

Εδώ έχω μερικά δείγματα από τη stock camera του Realme 9 Pro Plus https://www.flickr.com/photos/148406140@N05/albums/72177720298002039

Και εδώ μερικά από τη gcam του A52s https://www.flickr.com/photos/148406140@N05/albums/72177720297344987 .
Δεν εχω δείγματα από στοκ μιας και δεν αγγίζει τη gcam. Πολύ κατώτερη

Θα ψάξω το αρχειό μου μήπως έχω κάποιο παρόμοιο κάδρο για συγκριση (έμμεσο βέβαια αφού δεν τραβήχτηκαν ίδια στιγμή). 

Δεν εχει 64ρη αισθητήρα το realme αλλά 50ρη (με πολύ μεγαλύτερο μέγεθος όμως). Κάτι λάθος εχεις κάνει στη συγκριση. Ισως δεν ειναι το plus

Ορίστε τα στοιχεία της κάμερας του plus
 image.png.5cf95da0899a7442e419aeb6eeff6819.png

Και εδώ η πηγή μου μαζί με όλα τα υπόλοιπα specs https://www.gsmarena.com/realme_9_pro+-11327.php

Το φαντάστηκα. Αν θες σημείωσέ το και στο δικό σου μήνυμα να μην μπερδευόμαστε ;) 

Η ευκρεινια της εικονας στη stock realme 9 pro plus τη νυχτα δεν νομιζω οτι περνει ...βελτιωση.Ισχυει αυτο που λενε "εκανε τη νυχτα .....μερα "  (συγκρινεται ανετα με οποιοδηποτε flagship ναυαρχιδα ).

Οσο αφορα την selfy του realme 9 pro plus σε σχεση με την Α52s εχουμε διαφορες (16mp vs 32mp)? Διορθονονται με gcam ?

H ληψη video ιδιος σε εσωτερικο χωρο υστερει αρκετα απεvαντι στο A52s ?

Επεξ/σία από power_1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, power_1 είπε

Η ευκρεινια της εικονας στη stock realme 9 pro plus τη νυχτα δεν νομιζω οτι περνει ...βελτιωση.Ισχυει αυτο που λενε "εκανε τη νυχτα .....μερα "  (συγκρινεται ανετα με οποιοδηποτε flagship ναυαρχιδα ).

Οσο αφορα την selfy του realme 9 pro plus σε σχεση με την Α52s εχουμε διαφορες (16mp vs 32mp)? Διορθονονται με gcam ?

H ληψη video ιδιος σε εσωτερικο χωρο υστερει αρκετα απεvαντι στο A52s ?

Για το βιντεο νομιζω εχω γραψει ηδη οτι ειναι καλύτερο το a52s.

Για τη σελφι τωρα, πολλά ζητάς. Δεν θυμαμαι καθόλου. Ούτως ή αλλως και στα 2 gcam βάζω. 

5 ώρες πριν, Antretng είπε

Εδώ εστιάστε παιδιά. Απλά και συνοπτικά οι διαφορές. 

9 ώρες πριν, evakousk είπε

3  αναβαθμίσεις android και 4 χρονια security patches δινει η samsung για το a52s.

https://www.samsungknox.com/en/knox-platform/supported-devices

Screenshot 2022-04-10 at 10.40.44 AM.png

Το ενα βέβαια, που ειναι το android 12 που το α52s το έχει πάρει ήδη ενώ το realme κυκλοφόρησε με αυτό. Οπότε πιστεύω και τα δύο θα φτάσουν android 14.

Edit

Βρηκα ένα ίδιο κάδρο με gcam του a52s. Οπότε πάμε ένα έμμεσο συγκριτικό. Πρώτα a52s gcam. Μετά realme 9 pro plus stock.

Να πω οτι το a52s ήταν από τα κινητά που με εντυπωσίασαν οι επιδόσεις του με gcam. Όμως το realme, έχει τόσο καλή στοκ που καταφέρνει και ξεπερνά αυτό το επίπεδο συνολικά.

Σίγουρα έχει τα ψεγάδια του (πχ λιγο παραπανω θόρυβο). Όμως θεωρώ ότι η χαοτική διαφορά στο dynamic range και η καλύτερη οξύτητα, δίνει ενα μικρό προβάδισμα στο realme. Ειδικά αν συνυπολογίσεις ότι μιλάμε για στοκ με τα οποια πλεονεκτήματα έχει (ευκολία λήψης, μεγαλύτερη ευστοχία εστίασης, έχεις μια και μοναδική κάμερα και όχι πολλαπλές) θεωρώ ότι φωτογραφικά είναι καλύτερη επιλογή. 

PXL_20211106_190416858

IMG20220331203153

Επεξ/σία από Antretng
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μια διαφορα ακομη των εν λογω κινητων αλλα πολυ σημαντικη για πολλους η επεκτασιμη μνημη του Α52s με microsd κατι που,δυστυχως,δεν εχει το realme.

• Like 2
Δημοσ.

Οντως δεν εχει. Κακώς ξέχασα να το γράψω. Και μου έκανε και εντύπωση mid range συσκευή να μην έχει sd.

Παρόλα αυτά, προσωπικά δεν έδωσα τόσο σημασία μιας και τα 128gb με καλύπτουν. 

Δημοσ.

Τα 128 είναι λίγα πλέον... Και να σε φτάνουν τώρα δεν θα σε φτάνουν στο άμεσο μέλλον. Εγώ με το X3 pro 256 (που παίρνει sd άλλα δεν εχω βάλει) έχω ελεύθερα 70 και μόνο τα 12 είναι φώτο-βίντεο... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, eko13 είπε

Τα 128 είναι λίγα πλέον... Και να σε φτάνουν τώρα δεν θα σε φτάνουν στο άμεσο μέλλον. Εγώ με το X3 pro 256 (που παίρνει sd άλλα δεν εχω βάλει) έχω ελεύθερα 70 και μόνο τα 12 είναι φώτο-βίντεο... 

Για κάποιον που δεν παίζει παιχνίδια και δεν πειραματίζεται με διάφορες εφαρμογές, αλλά έχει μόνο κάποιες συγκεκριμένες (πχ. social media, τραπεζικές κτλ.) πιστεύω ότι είναι εντάξει τα 128GB. Σε εμένα φτάνουν πάντως και έχω ελεύθερα 53GB αυτή την στιγμή. Βέβαια δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια αρνητική επίπτωση αφού γεμίσει πλήρως ο αποθηκευτικός χώρος. Στους υπολογιστές έχω ακούσει ότι πρέπει να αποφεύγεται. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...