filip123go Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, DrKo είπε Αλλά, μπορείς να αναπαράγεις στερεότυπα και δήθεν δικαιολογίες για πράγματα που δεν έχεις καμία σχέση. Δεν είσαι ο πρώτος ούτε και ο τελευταίος. Τρελά στερεότυπα, έχεις δίκιο, είμαστε ίδιο επίπεδο με την Φιλανδία. Μην σου πω είμαστε 10 φορές καλύτροι. Επίσης το να κάνεις quote μόνο συγκεκριμένα πραγματα δεν λέει κάτι. Από αυτα που ανέβασες εσυ για την Φιλανδία: Αναφορά σε κείμενο most principals follow overall “office hours”. This refers to the public administration office hours (8.00 a.m.–4.15 p.m.) Αναφορά σε κείμενο In general education, the school year begins in August Αναφορά σε κείμενο In addition to teaching, the tasks of teachers include planning of instruction and pre- and post-class work. Furthermore, the school’s internal development tasks and cooperation with colleagues, homes and other partners, such as staff in pupil welfare services, social welfare services, the local family counselling clinic, the police, business life, form an integral part of teaching work. Εδώ το άλλο το παιδάκι πήγαινε κάθε μέρα κακοποιημένο στο σχολείο και όλοι έκαναν τα σταβα μάτια. Σταματήστε να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι κάνετε καλή δουλεια. Σας φτύνουν και νομίζεται ότι βρέχει. Και κάτι ακόμα. Η ώρα έχει 60 λεπτά. Όχι 45. όταν υπολογίζετε τις ώρες δουλειας, να τις υπολογίζετε σωστά.
DrKo Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Τρελά στερεότυπα, έχεις δίκιο, είμαστε ίδιο επίπεδο με την Φιλανδία. Μην σου πω είμαστε 10 φορές καλύτροι. Επίσης το να κάνεις quote μόνο συγκεκριμένα πραγματα δεν λέει κάτι. Από αυτα που ανέβασες εσυ για την Φιλανδία: Εδώ το άλλο το παιδάκι πήγαινε κάθε μέρα κακοποιημένο στο σχολείο και όλοι έκαναν τα σταβα μάτια. Σταματήστε να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι κάνετε καλή δουλεια. Σας φτύνουν και νομίζεται ότι βρέχει. Και κάτι ακόμα. Η ώρα έχει 60 λεπτά. Όχι 45. όταν υπολογίζετε τις ώρες δουλειας, να τις υπολογίζετε σωστά. Έχεις δίκιο! Μπορείς να πας στο OECD και να τους υποδείξεις το λάθος τους, που είναι στο link που τόσο επιδέξια απόφυγες να παραθέσεις και που δείχνει ότι οι δάσκαλοι στην Ελλάδα δουλεύουν παραπάνω. https://data.oecd.org/teachers/teaching-hours.htm Φυσικά και το επιχείρημα "εφόσον έχω στερεότυπα, τότε η Ελλάδα είναι ίση ή καλύτερη από την Φιλανδία" είναι εξίσου σωστή. Δεν υπάρχει άλλη οδός εκτός από το είτε αυτά που έγραψες είναι λάθος ή η Ελλάδα είναι ίση ή καλύτερη από την Φιλανδία. 1 1
filip123go Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, DrKo είπε Έχεις δίκιο! Μπορείς να πας στο OECD και να τους υποδείξεις το λάθος τους, που είναι στο link που τόσο επιδέξια απόφυγες να παραθέσεις και που δείχνει ότι οι δάσκαλοι στην Ελλάδα δουλεύουν παραπάνω. https://data.oecd.org/teachers/teaching-hours.htm Φυσικά και το επιχείρημα "εφόσον έχω στερεότυπα, τότε η Ελλάδα είναι ίση ή καλύτερη από την Φιλανδία" είναι εξίσου σωστή. Δεν υπάρχει άλλη οδός εκτός από το είτε αυτά που έγραψες είναι λάθος ή η Ελλάδα είναι ίση ή καλύτερη από την Φιλανδία. Εχεις δίκιο. Δεν τρέχει κάτι. Έχεις σε όλα δίκιο. Κράτα αυτό μόνο: Spoiler Σας φτύνουν και νομίζεται ότι βρέχει. Δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση. Δεν έχει νόημα. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από filip123go
DrKo Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Μόλις τώρα, filip123go είπε Εχεις δίκιο. Δεν τρέχει κάτι. Έχεις σε όλα δίκιο. Κράτα αυτό μόνο: Απόκρυψη περιεχομένων Σας φτύνουν και νομίζεται ότι βρέχει. Δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση. Δεν έχει νόημα. Είναι αστείο τελικά. Γράφεις συγκεκριμένα ότι οι δάσκαλοι στην Ελλάδα δουλεύουν λιγότερο από ό,τι στην Φιλανδία. Σου παραθέτουν στοιχεία από ένα διεθνές και παγκόσμια αναγνωρισμένο ίδρυμα (OECD) ότι αυτό που λες δεν ισχύει. Αντί να το παραδεχθείς, καταλήγεις να προσβάλεις όσους απέδειξαν πως είσαι λάθος. Εδώ υπάρχει όντως το στερεότυπο πως τέτοιες συμπεριφορές έχουν όσοι είναι ημιμαθείς και είναι τυπικό παράδειγμα του Dunning-Kruger effect. 1 1
efib Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, filip123go είπε Και κάτι ακόμα. Η ώρα έχει 60 λεπτά. Όχι 45. όταν υπολογίζετε τις ώρες δουλειας, να τις υπολογίζετε σωστά. Η 1 ώρα τάξης δεν είναι το ίδιο με 1 ώρα δουλειάς γραφείου. Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Επίσης, θέλει ώρες για διόρθωση γραπτών και προετοιμασία του μάθηματος. Δεν μπαίνουν μέσα και αρχίζουν να διαβάζουν το βιβλίο. Επιπροσθέτως, παίρνουν 12 μισθούς και όχι 14 όπως στον ιδιωτικό τομέα. Τα έχετε βάλει όλοι με τους εκπαιδευτικούς τώρα. Λες και κάνουν καμία ζωαρα με τα ψίχουλα που τους δίνουν. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από efib 3 1
Gingerbread Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 39 λεπτά πριν, efib είπε Η 1 ώρα τάξης δεν είναι το ίδιο με 1 ώρα δουλειάς γραφείου. Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Επίσης, θέλει ώρες για διόρθωση γραπτών και προετοιμασία του μάθηματος. Δεν μπαίνουν μέσα και αρχίζουν να διαβάζουν το βιβλίο. Επιπροσθέτως, παίρνουν 12 μισθούς και όχι 14 όπως στον ιδιωτικό τομέα. Τα έχετε βάλει όλοι με τους εκπαιδευτικούς τώρα. Λες και κάνουν καμία ζωαρα με τα ψίχουλα που τους δίνουν. Η παιδαγωγική είναι μια πολύ σπουδαία επιστήμη. Η δασκάλα μου και ο δάσκαλος μου στο δημοτικό ήταν και είναι δύο σημαντικά πρόσωπα στην ζωή μου που τότε τους θαύμαζα και ένιωθα ότι μάθαινα πάρα πολλά από αυτούς. Βλέποντας άλλους φίλους μου με άλλους δασκάλους κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να έχεις έναν καλό δάσκαλο. Θεωρώ πως για κάποιο λόγο προβάλλεται η γκρινιάζουν περισσότερο. Το "τα έχετε βάλει όλοι με τους εκπαιδευτικούς" προκύπτει επειδή ακούν άνθρωποι ότι "η 1 ώρα τάξης δεν είναι το ίδιο με 1 ώρα δουλειάς γραφείου" και "θέλει ώρες για διόρθωση γραπτών και προετοιμασία του μαθήματος" οι οποίοι 1) Κάνουν δουλειές τύπου delivery, εργάτες που δουλεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες 2) Είναι γιατροί. Λες ότι τα 45 λεπτά σε κουράζουν σαν μια ώρα λόγω δυσκολίας των παιδιών. Ένας γιατρός στα επείγοντα που έχει να ασχοληθεί με μαχαιρωμένους, χρήστες ναρκωτικών και ανθρώπους που κινδυνεύει η ζωή του, πόσα δικά του λεπτά φτιάχνουν μια ώρα;
Sibyl Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Μια ερώτηση έκανε ο θεματοθέτης και τι δεν άκουσε... ΄Οτι δεν είναι επιστήμη, ότι στο παιδαγωγικό πάνε οι ανασφαλείς άνθρωποι, ότι πώς θα ζήσει με 1000 ευρώ το μήνα, ότι αν ήταν στον τομέα της τεχνολογίας, στην 7ετία θα είχε ξεπεράσει τα 1500 καθαρά, έγινε και μια σύγκριση με την Φινλανδία, αναφέρθηκε και η γνωστική διαταραχή του Dunning-Kruger effect... Βρε άτιμα πλάσματα, τι να σας πω; Μάλλον η ΄Ανοιξη θα φταίει! 😄 Λοιπόν καλέ μου άνθρωπε @Vrisiidapap (άντρας είσαι, γυναίκα είσαι, ακόμα δεν μπορώ να σας ξεχωρίσω αλλά δεν έχει σημασία), θα ψάξεις να βρεις την 1ΓΕ/2019 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α.Σ.Ε.Π. 45/2019 και αφορά στην διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης. Από εκεί θα αντλήσεις σημαντικά στοιχεία τόσο για την μοριοδότηση των κριτηρίων όσο και γενικότερα για την διαδικασία του διορισμού. Μετά θα ψάξεις να βρεις τους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης της παραπάνω προκήρυξης. Τέλος θα μπεις στο site του Υπουργείου Παιδείας και θα ξεκινησεις να βλέπεις τις ανακοινώσεις για μόνιμο διορισμό ή για διορισμό αναπληρωτών από το τέλος Αυγούστου 2021 μέχρι σήμερα. Συγκρίνοντας τους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ με τα ονόματα όσων έχουν διοριστεί, θα καταλάβεις πώς προχωράνε. Βέβαια αν τελικά αποφασίσεις να δώσεις εξετάσεις, δεν μπορούμε να ξέρουμε από σήμερα ποια θα είναι η κατάσταση όταν αποφοιτήσεις, πάντως για τώρα, αν κάνεις την παραπάνω διαδικασία, μια εικόνα θα την έχεις. Τελειώνοντας θα μου επιτρέψεις να σου δώσω μια συμβουλή. ΄Οταν πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό όπως το μέλλον σου, ποτέ, μα ποτέ να μην βασίζεσαι στο τι θα σου πει ο ένας και ο άλλος! Μόνος σου θα ψάχνεις, θα βρίσκεις τις απαντήσεις και θ΄αποφασίζεις ανάλογα. Αυτά! ΄Αντε γιατί όπου νά ΄ναι θ΄ακούσω και εγώ ότι πάσχω από το Dunning-Kruger effect! 1
pi314 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, Sibyl είπε ΄Αντε γιατί όπου νά ΄ναι θ΄ακούσω και εγώ ότι πάσχω από το Dunning-Kruger effect! χαχαχα
DrKo Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Sibyl είπε Μια ερώτηση έκανε ο θεματοθέτης και τι δεν άκουσε... ΄Οτι δεν είναι επιστήμη, ότι στο παιδαγωγικό πάνε οι ανασφαλείς άνθρωποι, ότι πώς θα ζήσει με 1000 ευρώ το μήνα, ότι αν ήταν στον τομέα της τεχνολογίας, στην 7ετία θα είχε ξεπεράσει τα 1500 καθαρά, έγινε και μια σύγκριση με την Φινλανδία, αναφέρθηκε και η γνωστική διαταραχή του Dunning-Kruger effect... Βρε άτιμα πλάσματα, τι να σας πω; Μάλλον η ΄Ανοιξη θα φταίει! 😄 Λοιπόν καλέ μου άνθρωπε @Vrisiidapap (άντρας είσαι, γυναίκα είσαι, ακόμα δεν μπορώ να σας ξεχωρίσω αλλά δεν έχει σημασία), θα ψάξεις να βρεις την 1ΓΕ/2019 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α.Σ.Ε.Π. 45/2019 και αφορά στην διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης. Από εκεί θα αντλήσεις σημαντικά στοιχεία τόσο για την μοριοδότηση των κριτηρίων όσο και γενικότερα για την διαδικασία του διορισμού. Μετά θα ψάξεις να βρεις τους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης της παραπάνω προκήρυξης. Τέλος θα μπεις στο site του Υπουργείου Παιδείας και θα ξεκινησεις να βλέπεις τις ανακοινώσεις για μόνιμο διορισμό ή για διορισμό αναπληρωτών από το τέλος Αυγούστου 2021 μέχρι σήμερα. Συγκρίνοντας τους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ με τα ονόματα όσων έχουν διοριστεί, θα καταλάβεις πώς προχωράνε. Βέβαια αν τελικά αποφασίσεις να δώσεις εξετάσεις, δεν μπορούμε να ξέρουμε από σήμερα ποια θα είναι η κατάσταση όταν αποφοιτήσεις, πάντως για τώρα, αν κάνεις την παραπάνω διαδικασία, μια εικόνα θα την έχεις. Τελειώνοντας θα μου επιτρέψεις να σου δώσω μια συμβουλή. ΄Οταν πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό όπως το μέλλον σου, ποτέ, μα ποτέ να μην βασίζεσαι στο τι θα σου πει ο ένας και ο άλλος! Μόνος σου θα ψάχνεις, θα βρίσκεις τις απαντήσεις και θ΄αποφασίζεις ανάλογα. Αυτά! ΄Αντε γιατί όπου νά ΄ναι θ΄ακούσω και εγώ ότι πάσχω από το Dunning-Kruger effect! Αυτό είναι που λένε «έμαθαν ότι ****, πλακώσανε και οι γύφτοι».
Vrisiidapap Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 10/4/2022 στις 10:13 ΠΜ, Gingerbread είπε Τώρα συγγνώμη κιόλας, μα λες "σκέφτομαι να δώσω" άρα εννοείς του χρόνου; Γιατί αυτό το "σκέφτομαι να δώσω" σαν motivation δεν σε βάζει πουθενά. Επίσης δεν θα διοριστείς όταν μπεις αλλά όταν βγεις δηλαδή περίπου σε 5 χρόνια από τώρα. Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα, μπορείς να πας ειδική αγωγή, αυτό κάνουν όλοι. Ούτε 100 γνωστούς δεν έχω που επειδή δεν διορίστηκαν πήγαν ειδική αγωγή αλλά ούτε και εκεί έβγαλαν άκρη. Έχεις μείνει στο 1990 φοβάμαι. Μην πιάνεσαι από τις λέξεις και βγάζεις αβάσιμα συμπεράσματα. Έκανα μια απλή ερώτηση , αν θεωρείς ότι έχεις μια απάντηση που θα ήταν διαφωτιστική για εμένα θα την εκτιμήσω δεόντως. Τώρα αν έχω μείνει στο 90 δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση με το θέμα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από Vrisiidapap
AggeloN1 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Όπως είπαν και οι παραπάνω το παιδαγωγικό δεν σου ανοίγει πολλές διεξόδους παρά μόνο αυτόν της εκπαίδευσης. Πιο εξύπνο θα ήταν να τελείωνες κάποια ειδικότητα πχ ψυχολογία όπου εκτός από αναπληρωτής θα μπορούσες να ασκήσεις και νόμιμα ιδιωτικό έργο πχ σε δικο σου γραφείο ή υπάλληλος σε ινστιτούτο συμβουλευτικής. Έτσι θα εργαζόσουν στο τομέα της εκπαίδευσης, θα ασχολιόσουν με παιδιά αλλά ταυτόχρονα θα είχες και τα έξτρα.
efib Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, Gingerbread είπε Η παιδαγωγική είναι μια πολύ σπουδαία επιστήμη. Η δασκάλα μου και ο δάσκαλος μου στο δημοτικό ήταν και είναι δύο σημαντικά πρόσωπα στην ζωή μου που τότε τους θαύμαζα και ένιωθα ότι μάθαινα πάρα πολλά από αυτούς. Βλέποντας άλλους φίλους μου με άλλους δασκάλους κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να έχεις έναν καλό δάσκαλο. Θεωρώ πως για κάποιο λόγο προβάλλεται η γκρινιάζουν περισσότερο. Το "τα έχετε βάλει όλοι με τους εκπαιδευτικούς" προκύπτει επειδή ακούν άνθρωποι ότι "η 1 ώρα τάξης δεν είναι το ίδιο με 1 ώρα δουλειάς γραφείου" και "θέλει ώρες για διόρθωση γραπτών και προετοιμασία του μαθήματος" οι οποίοι 1) Κάνουν δουλειές τύπου delivery, εργάτες που δουλεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες 2) Είναι γιατροί. Λες ότι τα 45 λεπτά σε κουράζουν σαν μια ώρα λόγω δυσκολίας των παιδιών. Ένας γιατρός στα επείγοντα που έχει να ασχοληθεί με μαχαιρωμένους, χρήστες ναρκωτικών και ανθρώπους που κινδυνεύει η ζωή του, πόσα δικά του λεπτά φτιάχνουν μια ώρα; Δηλαδή η επιχειρηματολογία σου είναι "ναι, αλλά υπάρχουν και χειρότερα; Οι 1 και 2 έχουν χειρότερες συνθήκες άρα ψοφος στην κατσίκα του γείτονα; Πολύ συγκεκριμένα ήταν τα παραδείγματα, ειδικά το 2ο. Κοιτάτε ποιος περνάει καλύτερα και υπάρχει φθόνος και ζήλια. Όχι εσύ συγκεκριμένα. Αυτή είναι η νοοτροπία της χώρας ' περνάει κάποιος δύσκολα; Ε βγάζει κακία για τους άλλους, αντί να ενωθούν για κάτι καλύτερο για όλη την κοινωνία.
Gingerbread Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, efib είπε Δηλαδή η επιχειρηματολογία σου είναι "ναι, αλλά υπάρχουν και χειρότερα; Οι 1 και 2 έχουν χειρότερες συνθήκες άρα ψοφος στην κατσίκα του γείτονα; Πολύ συγκεκριμένα ήταν τα παραδείγματα, ειδικά το 2ο. Κοιτάτε ποιος περνάει καλύτερα και υπάρχει φθόνος και ζήλια. Όχι εσύ συγκεκριμένα. Αυτή είναι η νοοτροπία της χώρας ' περνάει κάποιος δύσκολα; Ε βγάζει κακία για τους άλλους, αντί να ενωθούν για κάτι καλύτερο για όλη την κοινωνία. Όχι, απαντάω στο ερώτημα γιατί τα βάζουν μαζί τους. Γιατί οι παραλήπτες του μηνύματος "δουλεύω πολύ" είναι άτομα που δουλεύουν περισσότερο και μάλλον υπό χειρότερες συνθήκες. Οπότε αν ξεκίναγε μια διαδικασία να δουλεύουμε ανθρώπινες ώρες θα ήταν από του τελευταίους που θα άλλαζε κάτι.
efib Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Νόμιζα ότι μιλάς από εμπειρία μιας και ήταν πολύ συγκεκριμένα τα παραδείγματα. Τέλος πάντων, θα εκτροχιαστεί η συζήτηση αν το συνεχίσουμε. Όλα καλά.
Lilith19 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 23 ώρες πριν, Vrisiidapap είπε Μην πιάνεσαι από τις λέξεις και βγάζεις αβάσιμα συμπεράσματα. Έκανα μια απλή ερώτηση , αν θεωρείς ότι έχεις μια απάντηση που θα ήταν διαφωτιστική για εμένα θα την εκτιμήσω δεόντως. Τώρα αν έχω μείνει στο 90 δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση με το θέμα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου Εκτός πολλών άσχετων, έχουν γραφτεί αρκετές σωστές πληροφορίες σχετικές με την επαγγελματική αποκατάσταση. Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις πιο συγκεκριμένα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα