Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

με προοπτική οτι σίγουρα θα βγάλει τα έτη της εγγύησης του και θα σηκώσει και μια αρκετά δυνατότερη κάρτα γραφικών 

Με βάση το πρώτο σου σχόλιο ότι χάνουν το 10% της απόδοσης κάθε έτος θα αναγκαστείς να το αλλάξεις νωρίτερα.

1 λεπτό πριν, triplex1 είπε

με τη λογικη τη δικη σου δεν χρειαζεσαι και 2060 καρτα τη στιγμη που δεν τη βλεπεις να φουλαρει.

Φουλαρει σε άλλα παιχνίδια.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Με βάση το πρώτο σου σχόλιο ότι χάνουν το 10% της απόδοσης κάθε έτος θα αναγκαστείς να το αλλάξεις νωρίτερα.

Ναι φιλε μου εκει θα δεις τι καιει  πραγματικα και δεν χρειαζεται να βασανιζεις ενα μικροτερο τροφοδοτικο βαζοντας το να δουλευει πανω απο το 80% της αποδοσης του

Εγω για αρκετη ωρα βλεπω τον 5900X στα 145watt ειδικα με την Tomahawk που εβαλα τελευταια  και η 380 που φοραω επανω καιει το ιδιο με την δικη σου , παρολα αυτα εχω 750 bronze , μπορουσα να βαλω και μικροτερο και να τα παρω ολα στο χερι καποια στιγμη , γιατι να το κανω και να μη παω σε μεγαλυτερο και να εχω το κεφαλι μου ησυχο?

Οταν βλεπεις μια τιμη 120 ευρω σ'ενα gold στα 650watt και το ιδιο το 750αρι βγαινει στα 135 για ποιο λογο να προτιμησει καποιος το μικροτερο? ειναι λαθος κατα τη δικη μου γνωμη

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, triplex1 είπε

δεν χρειαζεται να βασανιζεις ενα μικροτερο τροφοδοτικο βαζοντας το να δουλευει πανω απο το 80% της αποδοσης του

Δεν είπαμε να δουλεύει στο 80%, περίπου στο 50% είναι το ιδανικό γιατί και δεν το ζορίζεις και έχεις το καλύτερο efficiency άρα και οικονομία. Τα περισσότερα watt είναι συνήθως για ψυχολογικούς λόγους. Π.χ έχω τον 3600 και κάποια στιγμή θα αναβαθμίσω σε 5700Χ (επειδή δεν έχω τούμπανο μητρική για κάτι πιο δυνατό και δεν το χρειάζομαι κιόλας). 3600 και 5700Χ έχουν το ίδιο tdp. Σε 1080p οθόνη που θα την κρατήσω για χρόνια η 2060 είναι και θα είναι μια χαρά κάρτα, άντε να βάλω κάποια στιγμή την 3060 που έχει άλλα 10 watt tdp παραπάνω...κλάιν μάιν φίλε. Το psu με καλύπτει για τις πιθανές αναβαθμίσεις και όταν θα χρειαστώ άλλο θα είναι όταν θα πρέπει να πάω σε νέο σύστημα και σε τόσα χρόνια που θα έχουν περάσει (γεροί να είμαστε) θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να το αλλάξω.

40 λεπτά πριν, triplex1 είπε

μπορουσα να βαλω και μικροτερο και να τα παρω ολα στο χερι καποια στιγμη

Με ένα πραγματικά ποιοτικό psu δεν θα πάρεις τίποτα στο χέρι φίλε και ας είναι μικρότερο.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Δεν είπαμε να δουλεύει στο 80%, περίπου στο 50% είναι το ιδανικό γιατί και δεν το ζορίζεις και έχεις το καλύτερο efficiency άρα και οικονομία. Τα περισσότερα watt είναι συνήθως για ψυχολογικούς λόγους. Π.χ έχω τον 3600 και κάποια στιγμή θα αναβαθμίσω σε 5700Χ (επειδή δεν έχω τούμπανο μητρική για κάτι πιο δυνατό και δεν το χρειάζομαι κιόλας). 3600 και 5700Χ έχουν το ίδιο tdp. Σε 1080p οθόνη που θα την κρατήσω για χρόνια η 2060 είναι και θα είναι μια χαρά κάρτα, άντε να βάλω κάποια στιγμή την 3060 που έχει άλλα 10 watt tdp παραπάνω...κλάιν μάιν φίλε. Το psu με καλύπτει για τις πιθανές αναβαθμίσεις και όταν θα χρειαστώ άλλο θα είναι όταν θα πρέπει να πάω σε νέο σύστημα και σε τόσα χρόνια που θα έχουν περάσει (γεροί να είμαστε) θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να το αλλάξω.

Με ένα πραγματικά ποιοτικό psu δεν θα πάρεις τίποτα στο χέρι φίλε και ας είναι μικρότερο.

εσυ fotara να προτιμας μικρο και να πιστευεις οτι θα δουλευει στο  50%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, triplex1 είπε

εσυ fotara να προτιμας μικρο και να πιστευεις οτι θα δουλευει στο  50%

Τζάμπα οι μετρήσεις που παρέθεσα στο αρχικό ποστ.

μικρό είναι το μάτι σου 😜

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Τζάμπα οι μετρήσεις παρέθεσα στο αρχικό ποστ.

μικρό είναι το μάτι σου 😜

τζαμπα συζηταμε

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Amiga1200 είπε

Ελα όμως που χαλάνε σε 5-6 χρόνια? Μπορεί και να ισχύει...😳

Αλλο πράγμα να χαλάει γιατί αστόχησε κάποιο/κάποια εξαρτήματα, άλλο αυτό που είπε ο φίλος οτι ανα χρόνο χάνουν 10% σε παρεχόμενη ονομαστική ισχύ. Το 1ο ισχύει σε πολλές περιπτώσεις, το 2ο δεν έχει καμία βάση.

• Like 1
Δημοσ.

Ο μόνος λόγος να πάρεις μεγαλύτερο είναι να μην δουλεύει στα κόκκινα μόνημα, ειδικά αν είναι κάποιο που ανεμιστήρας ανάβει μόνο οτσν χωρίζεται.

Έτσι διαλέγουμε πχ γισ σύστημα που ζητάει 500 έναν 600 gold για να δουλεύει χαμηλά να μην ακούς και το fan του και να μην βράζει, και στην τελική οτσν δεν θα βράζει και δεν θα δουλέυει στα κόκκινα μόνημα δεν θα χαλάσει παίρνοντας μαζί του και τπτ άλλο.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Μάλλον είναι χαλασμένος ο μετρητής σου γιατί ο δικός μου διακόσια έχει σε νορμάλ λειτουργία.Σε λειτουργία  game όσο πιο τσίτα τόσο ανεβαίνει έως τα 800 watt .Υπόψη έχω ένα psu 850. .Όταν παλιότερα είχα ένα 550 psu σε λειτουργία game έκλεινε το pc 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, chris5653 είπε

Μάλλον είναι χαλασμένος ο μετρητής σου γιατί ο δικός μου διακόσια έχει σε νορμάλ λειτουργία.Σε λειτουργία  game όσο πιο τσίτα τόσο ανεβαίνει έως τα 800 watt .Υπόψη έχω ένα psu 850. .Όταν παλιότερα είχα ένα 550 psu σε λειτουργία game έκλεινε το pc 

Διαφορετικά pc με διαφορετική κατανάλωση, που είναι το περίεργο; Ο καλύτερος πελάτης της ΔΕΗ είσαι φίλε.

• Like 2
Δημοσ.

Θες το τροφοδοτικό να δουλεύει μέχρι το 60% συνεχόμενα, για να σου μείνει και ένα 20% για τυχόν  voltage spikes  που μπορεί να προκαλέσουν random shut downs. 

Έπειτα υπάρχουν και κακογραμμένα games που ζητάνε τα εσώψυχα της κάρτας και αυτό φέρει μεγάλες καταναλώσεις, ειδικά σε παλιές δυνατές κάρτες. Εγώ έπαιζα smite του 14 με μέτρια settings ( για να έχω μέγιστα fps) με 1070 που ήταν κολλημένη στο 100% load... Δεν θες να ξέρεις τι έκαιγε... 

Επίσης μην ξεχνάμε ότι μικρό τροφοδοτικό = λίγα vga slots. Συνήθως 2. Πλέον ακόμα και average gpus έχουν 2 8pin ή 8pin+6pin και το σωστό είναι να δώσεις από 2 vga του psu και όχι από ένα με γέφυρα.

Αυτό περιορίζει αρκετά κάποιους χρήστες. 

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι τα psu είναι τo πιο future-proof hardware. 

10 χρόνια εγγύησης σε γνωστές εταιρίες και γενικά... το αλλάζεις μετά από 15 χρόνια ενώ δουλεύει μια χαρά... 

Δεν το βρίσκω συνετό να περιοριστεί κάποιος σε capacity επειδή σήμερα έχεις μια ψόφια 2060. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα να πάρεις ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό από αυτό που χρειάζεσαι, γιατί μπορεί αύριο-μεθαύριο να αναβαθμίσεις το pc σου με κάτι πιο ενεργοβόρο, ή να αγοράσεις καινούργια κάρτα γραφικών (εδώ γελάνε) που να τραβάει περισσότερο ρεύμα, ή να κάνεις overclock.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Αυτό που αναφέρθηκε ''γιατί να πάρω λιγότερα Watt όταν με 5-10ε παίρνω 100W παραπάνω;''. Όπως το βλέπω στα τροφοδοτικά των 400/450W στα 500/550W, υπάρχει ένα decoy effect. Για τα +100W η διαφορά είναι 5ε, ενώ από τα 500/550W στα 600/650W ανεβαίνει 10-12ε.

Παρ' όλα αυτά, κι εγώ πήρα το System Power 9 των 600W, παρόλο που το σύστημά μου δεν πρόκειται να φτάσει πάνω από 200W, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Συχνά βρίσκω αγγελίες με GTX 980(Ti) στα 25-30ε η οποία όταν είναι τοποθετημένη δεν ανάβει το PC. Τι φταίει; Βραχυκύκλωμα το οποίο αν καταφέρω να επισκευάσω (λέμε τώρα) θα έχω τζάμπα αναβάθμιση.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Εκτός από τα watt που τροφοδοτεί ένα psu το θέμα είναι τι ποιότητας είναι, οι ασφάλειες,  over volt , under volt ,  θόρυβος κ.α. αυτά πληρώνεις για κάτι καλό και αυτά χαλάνε με την πάροδο του χρόνου

• Like 2
Δημοσ.

ειμαι με μετρητη και στο 6ωρο ειμαι πανω απο 1.5 κιλοβατωρα με τον 5900X , ειμαι περισσοτερο η λιγοτερο απο τον fotara με μολις 10tdp διαφορα στο cpu?

Καποιοι να μας τρελανετε θελετε μου φαινεται

3 ώρες πριν, chris5653 είπε

πες λιγο και τι φορας φιλε στο συστημα αν θες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...