truman2193 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Καλησπερα παιδια, φετος δινω πανελληνιες και εχω ως πρωτη επιλογη τα Ναυτιλιακα(ειτε αυτα ειναι Πειραια -που βολευει γιατι μενω διπλα-, ειτε ειναι Χιο ειτε ειναι Ευβοια). Στα μορια ειμαι πολυ οριακα στα Ναυτιλιακα Πειραια και σε καθε κυκλο διαγωνισματων στο φροντιστηριο ειμαι -200 μορια η +200 μορια πανω απ'την περσινη βαση(Αγγλικα εχω ενα σιγουρο 19+ οποτε δεν πολυαγχωνομαι για αυτα). Κατι που μου προτειναν σε περιπτωση που δεν περασω στον Πειραια, ειναι να παω στη σχολη που εχει η Ευβοια(που απ'οτι εμαθα εχει σχεδον το ιδιο προγραμμα σπουδων) η οποια μαλιστα δινει και πτυχιο αναγνωρισμενο επισημα απο το ΕΚΠΑ αφου ειναι παραρτημα της σχολης στην Αθηνα. Το μονο μου προβλημα ειναι οτι δεν θελω/μπορω να μενω μονιμα στην Ευβοια. Σε αυτη τη περιπτωση εμαθα οτι, εφοσον η σχολη δεν εχει εργαστηρια μπορω να παιρνω σημειωσεις και να κατεβαινω με ενα ΚΤΕΛ που ειναι 1.5 ωρα μονο για τις εξεταστικες και οποια μαθηματα μου φαινονται δυσκολα και ετσι να παρω πτυχιο. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι κατα ποσο αυτο οντως γινεται και αν υπαρχει καποιος που εχει κανει κατι παρομοιο(ειτε να παρει πτυχιο απο αλλη πολη χωρις να μενει εκει, ειτε να παταει 2 φορες το χρονο στη σχολη). Ευχαριστω εκ των προτερων.
Theo1903 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Χωρίς να απαντάω πρακτικά σε αυτό που ρωτάς, θα πώ να περιμένεις όταν έρθει η ώρα. Δώσε πρώτα, περίμενε μετά να βγούν τα μόριά σου και μετά βλέπεις (που ακόμα και τότε δεν θα είσαι 100% γιατι υπάρχουν σκαμπανευάσματα στις βάσεις). Αφού ολοκληρώσεις και το μηχανογραφικό και έχεις μια ιδέα που θα καταλήξεις, βλέπεις και τα πρακτικά του πράγματος.... Γενικά το πλάνο με σημειώσεις, διάβασμα στον χρόνο σου και "πλάκωμα" στις εξεταστικές δεν παίζει σε πιο σοβαρές σχολές. Και θα ζοριστείς χωρίς λόγο και δεν θα μάθεις πρακτικά τίποτα (γιατι γνώση που την αποκτάς διαβάζοντας 12ωρα για μια εβδομάδα σίγουρα δεν μένει) και θα χάσεις και όλο το υπόλοιπο κομμάτι της σχολής που είναι πολύ σημαντικό (γνωριμίες, επαφή με συμφοιτητές και καθηγητές, ομαδικές εργασίες ακόμα και τις διαλέξεις τις ίδιες) 3
yanis13 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Μη φορτωνεις στον εαυτο σου τετοια αγχη, 2 μηνες πριν τις κρισιμοτατες εξετασεις σου. Δωσε πρωτα και θα τα δεις τα υπολοιπα μετα. Οσον αφορα το πλανο σου, ο Theo ειναι ευστοχοτατος. Προσυπογραφω.
Gingerbread Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Θα συμφωνήσω και εγώ. Θα μπεις σε μια περίεργη κατάσταση, ούτε θα είναι εύκολο να βρεις σημειώσεις αν δεν σε ξέρει κανείς. Επίσης οι σημειώσεις μπορεί να μην αρκούν. Γιατί να μη ζήσεις καθόλου φοιτητική ζωή και να μην πάρεις και τίποτα από τη σχολή; Είναι λάθος. 2
Sibyl Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 23 ώρες πριν, truman2193 είπε Καλησπερα παιδια, φετος δινω πανελληνιες και εχω ως πρωτη επιλογη τα Ναυτιλιακα(ειτε αυτα ειναι Πειραια -που βολευει γιατι μενω διπλα-, ειτε ειναι Χιο ειτε ειναι Ευβοια). Στα μορια ειμαι πολυ οριακα στα Ναυτιλιακα Πειραια και σε καθε κυκλο διαγωνισματων στο φροντιστηριο ειμαι -200 μορια η +200 μορια πανω απ'την περσινη βαση(Αγγλικα εχω ενα σιγουρο 19+ οποτε δεν πολυαγχωνομαι για αυτα). Κατι που μου προτειναν σε περιπτωση που δεν περασω στον Πειραια, ειναι να παω στη σχολη που εχει η Ευβοια(που απ'οτι εμαθα εχει σχεδον το ιδιο προγραμμα σπουδων) η οποια μαλιστα δινει και πτυχιο αναγνωρισμενο επισημα απο το ΕΚΠΑ αφου ειναι παραρτημα της σχολης στην Αθηνα. Το μονο μου προβλημα ειναι οτι δεν θελω/μπορω να μενω μονιμα στην Ευβοια. Σε αυτη τη περιπτωση εμαθα οτι, εφοσον η σχολη δεν εχει εργαστηρια μπορω να παιρνω σημειωσεις και να κατεβαινω με ενα ΚΤΕΛ που ειναι 1.5 ωρα μονο για τις εξεταστικες και οποια μαθηματα μου φαινονται δυσκολα και ετσι να παρω πτυχιο. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι κατα ποσο αυτο οντως γινεται και αν υπαρχει καποιος που εχει κανει κατι παρομοιο(ειτε να παρει πτυχιο απο αλλη πολη χωρις να μενει εκει, ειτε να παταει 2 φορες το χρονο στη σχολη). Ευχαριστω εκ των προτερων. Κάνε το καλύτερο που μπορείς για να περάσεις στην πρώτη σου επιλογή και τα υπόλοιπα θα τα σκεφτείς αργότερα. Οι σκέψεις που κάνεις είναι εντελώς άκαιρες για την φάση που βρίσκεσαι τώρα και δεν σε βοηθάνε. Αν θέλεις μπορούμε να το συζητήσουμε αφού δώσεις τις εξετάσεις. Το μόνο που θα σου πω τώρα είναι ότι το τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας ανήκει στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ με έδρα στα Ψαχνά Ευβοίας, είναι νέο τμήμα (ιδρύθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2019-20) και φέτος μετράει μόλις 3 χρόνια λειτουργίας. 1
velociraptoras Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Αυτό που εχεις στο μυαλό σου ειναι σαν τελευταία λύση αν δηλαδή οικονομικά ειναι αδυνατον να πας για σπουδες σε αλλη πόλη. Τότε ναι το παλεύεις ετσι και ξερω παρα πολλους που το εκαναν και πήραν και πτυχία με μεγάλο βαθμό αλλά ήταν σε σχολές παιδαγωγικών, φιλολογικές, ιστορικο, ψυχολογίες και σε πρωην ΤΕΙ διοίκησης επιχειρήσεων ή λογιστικής, δηλαδή τις γενικά "ευκολες" σχολές. Στη σχολή που θες να πας δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό να περάσεις τα μαθηματα μόνο με διάβασμα. εξάλλου όπως σου είπαν θα χάσεις κι αλλα πράγματα, φοιτητική ζωή αλλά κυρίως γνωριμίες-διασυνδέσεις που στον τομέα αυτό ειναι πολύ πιο απαραίτητα από οτι σε εναν λογιστη ή ενα φιλόλογο
gii Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Τα ναυτιλιακά της Χίου και του Πειραιά δεν συγκρίνονται με αυτά στην Εύβοια. Έχουν όνομα στον χώρο καθώς είναι πολλά χρόνια σε αυτόν. Πολύ πιο στοχευμένα προγράμματα σπουδών περισσότερες συνεργασίες και πιο δυνατά ονόματα! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα